- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Nekem is pont ilyen hőmérsékleti értékeket produkál a 900 -as, de 1260Mhz -en 140 -es FSB, 140 - es Ram és 35Mhz -es PCI értékek mellett. Alapból 37 Celsius fokon indul és ez utána csak melegebb lesz egy Asus TUSL2 - C alaplapban.A múltkor egy telepítőkészlettel állítottam össze egy fájlcsomagot Delphiben, na ott 47 fokig melegedett fel. 1305Mhz -en is tud menni alapfeszen, de ott már nagy a bizonytalankodás, főleg a ram tekintetében, mert 145Mhz -en kellene mennie, amit a ramjaim nem tolerálnak. Itt egyzreű adatbázis kezelés közben is 53 fokig ment fel a prockó hőmérséklete egy Globalwin WBK68 -al. Egyébként meg egy régebbi Computer panorama teszt szerint a 900 -as Celeron hajlamos a melegedésre, tehát ezzek az érékek normálisnak mondhatók. Erősebb hűtővel el lehetne érni pár fok csökkenést, de ez nem jelentős. Egyébként alapjáraton (tehát 900 -on is) közel ennyi a hőmérséklete.
-
Superman
nagyúr
-
Superman
nagyúr
Még valami. Én az Advanced menüben, a Chip Configuration alatt nem csak a fent említett értékeket állítottam át, hanem még mást is, mert önmagában lassulást eredményezett a video - megjelenítésben. Tehát átállítottam még az SDRAM cycle Time - ot is, 7T, 9T - ről 5T,7T - re, valamint az SDRAM Data Driving Mode - ot Normal - ról, Strong értékre. és ezzel jött össze némi kis gyorsulás. Egyébként guest te is megnézheted mindezt a www.tomshardware.hu oldalon, ahol ugyan a CUSL2 - C alaplap Biosában matattak és mutatták be a beállításokat, de a nagyfokú Bios - egyezés miatt a kis különbségek elhanyagolhatók.
-
Superman
nagyúr
Gondolom a 2-2-2 - t is be tudod állítani, attól függ milyen alaplapod van. nekem pár száz pontos gyosulást hozott. A TUSL2-C Advanced/Chip Configuration menüjében ki kell jelölni az SDRAm Timing: By SPD helyett a USer Define értéket, majd beállítani. Alapból nekem is csak a 3-3-3 volt belőve.
-
Superman
nagyúr
Na ezért jó az Asus TUSL2 - C. A Celeron2 900Mhz - es vígan elszaladgál benne 1084Mhz - en. Ennél a lapnál nem lép fel az Abitnál emlegetett probléma a PCI - val.
-
Superman
nagyúr
Na, most olvasom, hogy neked is olyan alaplapod van, mint nekem. Akkor viszont nem igazán értem a dolgot. Talán a hűtés a ludas, de lehet, hogy maga a ház. Talán az enyémben jobb a szellőzés. A régebbi 600 - as Celeronok is elszaladgáltak 1Ghz - en, de nem mindegyik. Szerencse is kellett kifogni egy jó darabot. Vízhűtéssel persze láttam 1,1 Ghz - en menő példányt is, de az már laboratóriumi példány.
-
Superman
nagyúr
guest 20. -ik hozzászólásához annyit, hogy jelenleg nekem is Celeron2 900 - as prockóm van, amit jelenleg 1008Mhz - en üzemeltetek egy Globalwin WBK68 - as hűtővel. A ház nem melegszik több óra után sem, az Asus PCProbe szoftvere szerint 38 fok a processzor hőmérséklete. De kíváncsi lettem és felvettem az FSB - t 133 - ra, meg persze a Ram is ment vele (256MB/133MHz - es Ramom van) és ekkor 1,2Ghz - et írt ki. Több óráig működtettem stabilan 44 Celsius fokon. Aztán viszont visszavettem. Én nem vagyok egy hardcore gamer, programozom és ehhez nem kell ekkora extra teljsítmény. Az a néhány játék meg, amit szeretek elmegy így is.
Szóval nem tudom milyen alaplapod van és miért nem bírta a 133Mhz - es FSB -t, de véleményem szerint az Asus alaplapok a leginkáb tuningolhatók. Aztán az AOpen és az Abit, meg talán még az Epox. Agépemről néhány adat: Celeron2 900/1008Mhz, Asus TUSL2 - C alaplap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest