- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenry
félisten
gondolom nem figyelted, de ez egy 9 éves, 2001-es hírnek a topikja, amibe 5 éve senki nem írt, meg nem is nagyon fog.
kérdezősködj inkább az Oldschool tuning topikban
-
draco31
veterán
Jelenleg így néz ki a procbeállításom. ha 133-asra állítom, akkor nem indul a gép, ki kell venni az elemet, és visszarakni. Ha 1000-től magasabbra, vagy kisebbre állítom, akkor meg miután megjeleníti a meghajtókat, hibát ír ki, és megáll, csak az F1 lenyomása után megy tovább, de akkor meg csak 667Mhz-n ketyeg a proc. Kell még mást is állítani, vagy valami más baj van? BIOSZ
-
draco31
veterán
Hello!
Ahogyan visszaolvastam, arra jutottam, hogy talán az én 1000-emet is lehetne tovább húzni, de inkább megkérdezem. A három képen szerintem minden rajta van ami kellhet. Annyi még, hogy az everest szerint a proci 40°C-fölé nem nagyon hajlandó menni, és a lap sem volt még 35-40°C fölött, gondolom ez nem baj.
proc
alaplap1
alaplap2
Válaszokat előre is köszönöm. -
konrad
aktív tag
Hali!
cD0 steppinges PIII 1000/256/133-tól mit lehet várni tuning terén? -
vgergo
aktív tag
Hi
Lenne pár kérdésem. Nekem van 1 Abit vl6-os alaplalpom és 1 933-as p3(nem celeron)
ami jelenleg 7*150=1050Mhz-en megy. Ezt szeretném egy kicsit magasabb sebbeségre felhuzni. Tud valaki segiteni? A bios max 150-es fsb-t enged, de szerintem 160-170-en is stabil lenne.
Van egy 533/256/133 p3 eladó (socket370,nem celereon) -
válasz
Winner_hun #157 üzenetére
Ezért máskor nem kellene felhozni a topicot, ha végképp nem tudsz aludni ilyen rejtélyek mellet akkor a prohardverjvítós topicban kérdezz rá inkább (persze egy link kíséretében).
-
AlBundy
aktív tag
Csak most nézem hogy a cikkben használt lapom van, benne egy cD0-ás 850-es Celeron .
Irány az 1,13 GHz -
fLeSs
nagyúr
poén, hogy anno eme cikk alapján vettem Celeroncsot
aztán a 900-ast lecseréltem egy 800-asra a magasabb FSB miatt -
_Volkovy_
nagyúr
Hi!Vettem egy 900-as Celeron procit,gondolom megnézem már hogy a rajta lévő kódok alapján meddig lehet húzni,és bingó:itt találtam a táblázatban.Akkor ebben tényleg lehet akár 1100Mhz is?Cool.
-
Na látod, ezt helyesen teszed
. Mi melletted állunk...
.
Steppinges dolgok természetesen az AMD-nél is vannak, hiszen ez egy gyártástechnológiai eljárás. Más kérdés, hogy nem dokumentálják elég jól, illetve, hogy ritkább az ''underclocking'', mert inkább kényszerülnek maxra húzni a procijaikat.
De azért emléxünk még az AXIA-s TBirdökre, stb...
Jó forrás:
http://www.overclockers.com -
guest
veterán
Nagyon Tetszik a cikk, régóta olvasom a drivers.hu-t de most már az az oldalt csak akkor nézem meg ha a prohardveren befejeztem az olasást.
Ui: Csak az intelnél vannak ilyen steppinges dolgog?
Szerintem az elkövetkező időszakban megjelenő procikhoz is írhatnátok hasonló jellegű cikkeket.
:-) -
guest
veterán
Szerintetek egy Philippines PIII 850-es procit (SL49G/0595) érdemes megvenni, ha tuningolni szeretném?
Köszi -
eric
csendes tag
A 800 EB-k között az SL52P típusra is vonatkozik ez afajta tuninglehetőség?
Köszi! -
guest
veterán
Bally:
Írdd meg private-ban légyszi, hogy mit kérsz a 800-as prociért...
(pistok@lamer.hu -ra)
Pistok -
Bally
senior tag
Nem kell valakinek véletlenül egy 800-as cd0-ás celeron?
-
tomcsi
őstag
Hali nekem egy 850-es Cerkám van 1198 Mhz-n. Egy Titan TTC-D5TB(4/A) hütövel. A lapom egy Abit ST/6. Csak 141 Mhz fsb-t tudtam neki adni fesz. emelés nélkül. Ja és XP alatt megy, stabilan...
-
GeorgeTerror
senior tag
Nekem is ment 540-en a 433-as celeron tomato vias celeronos lapban
De lecserélődöt acorpra.
-
guest
veterán
tomato alaplapon húztam fel a 950a-s celeronomat 1450-ig csak sajnos kiakadt... nem értem;-)
-
GeorgeTerror
senior tag
Ez meg az én gépem. Bár s lapot szívesen elcserélném valami méginkább tuninbarát lapra. Tehát:
Celeron (Coppermine) 700@1082 => 10.5*66@103.
Abit SL6
256 noname CAS3 () RAM
Beállítások: 3:3:1 (proci:ram:pci)
Sajna a következő lépés a 112 lenne. Nos ezt nem igazán bírja. Terhelésnél 43||45 fokos (nyitott||zárt ház).
Kérdésem: Próbáljak meg nagyobbat 4:3:1-es beállításokkal vagy elégedjek meg ennyivel?
Valaki használt már ijen lapot húzásra? Ha igen kíváncsi lennék a tapasztalataira
thx -
guest
veterán
Sajnos nem az en gepem de a ket szep szememmel lattam:
Abit VH6
Celeron 8*100 @ 8*145=1160
core +0'1
Ez azert nem rossz -
Ruppy
csendes tag
bogyo112
Nekem egy ASUS TUSL2-C m van és egy 1200-as cerkám. Egész 1690-ig tudom huzni a procit de akkor lépten nyomon elszáll. 1600-on már stabilnak tünik de sajnos a Slave wincsimen mindenféle hibák lesznek a fájljaim között. pl.: eltünnek fájlok, megváltozik a fájl neve valami krix kraxra,nem tudok letörölni egyes fájlokat... Gyanítom, hogy a tulhúzás miadt.
Szerinted TUSL2-c -n is segitene -e ha dzsámperelném a frekit? -
Superman
nagyúr
Nekem is pont ilyen hőmérsékleti értékeket produkál a 900 -as, de 1260Mhz -en 140 -es FSB, 140 - es Ram és 35Mhz -es PCI értékek mellett. Alapból 37 Celsius fokon indul és ez utána csak melegebb lesz egy Asus TUSL2 - C alaplapban.A múltkor egy telepítőkészlettel állítottam össze egy fájlcsomagot Delphiben, na ott 47 fokig melegedett fel. 1305Mhz -en is tud menni alapfeszen, de ott már nagy a bizonytalankodás, főleg a ram tekintetében, mert 145Mhz -en kellene mennie, amit a ramjaim nem tolerálnak. Itt egyzreű adatbázis kezelés közben is 53 fokig ment fel a prockó hőmérséklete egy Globalwin WBK68 -al. Egyébként meg egy régebbi Computer panorama teszt szerint a 900 -as Celeron hajlamos a melegedésre, tehát ezzek az érékek normálisnak mondhatók. Erősebb hűtővel el lehetne érni pár fok csökkenést, de ez nem jelentős. Egyébként alapjáraton (tehát 900 -on is) közel ennyi a hőmérséklete.
-
Gri
tag
Hali!
Minap vettem egy 900-as Celeron-t. Valszeg cD0-as, mert a WCPUID 10-es steppinget ir, meg alapfeszen vigan megy 1200-on, viszont melegszik, mint az orult.
Lefagyas meg ilyesmi nincs, CPU Stability Test orakig megy gond nelkul, de a hutoborda iszonyat forro. Ja, FOP68 van rajta.
Tudna vki hozzaszolni, hogy miert melegszik ennyire?
Amugy Slot1-es ASUS P2B-F alaplapban van, ASUS atalakitoban, kicsit szukosen, lehet, hogy emiatt?
Elore is THX!
Gri -
Bogyó bá'
nagyúr
Tegnap kaptam meg a cD0-ás cel-800-amat, a régi 633/950-emet cseréltem le vele egy ASUS CUSL-2C-ben. 130 mhz FSB-t tudtam csak elérni, azt is 1.9 Volton, iszonyatos melegedés árán, pedig FOP-32t használok. Ha 133:133:33 volt a beállitás, akkor csak visitott egy kicsit, majd 533 megán indult el, természetesen rögtön a BIOSban.Már arra akartam vetemedni, hogy a proci lábain átkötöm a default feszültséget, de hirtelen támadt egy ötletem: az alaplapon a jumperrel letiltottam a jumperfree FSB-állitást, és a DIP-kapcsolókkal beállitottam a 133 megát. Sajna igy feszkót nem lehet állitani, a default 1.75-ön megy. LÁSSATOK CSODÁT: Azóta is igy megy, fél napja, ATOMSTABIL, pedig folyamatosan teszteket futtatok rajta, és a proci egyszer sem volt 42 foknál melegebb!
Na erre varrjon gombot valaki! -
gsxr
csendes tag
Nekem a Cel800 megy eddig simán 1066-on de csak 4:3:1 beállítással. A memória pedig 2:2:2-vel ha visszrakom a memóriát 3:2:2-re akkor sem megy mert az XP kiabáll. Tipp???
Thx! -
guest
veterán
Nekem ASUS P3V133-mam van Celeron 800-al, nem tom milyen steppinges. 1066-on használom 133FSB), teljesen stabil. 1.2Ghz-en is megy de az alaplap, vagy a ram nem szereti, és mindenféle hibákat írogat ki. Ha mindenféle memória beálítást kikapcsolok a BIOS-ban akkor azt is bírja.
De akkor a gép nem lesz sokkal gyorsabb mert a memória nagyon visszafogja. Egyébként Shuttle memória van bent. Szerintetek az alaplap vagy a memória a hibás? -
adiana
csendes tag
Hali
BX133-Raid -ot próbálta már valaki élesben? -
Superman
nagyúr
-
G00fy
csendes tag
-
guest
veterán
Hali!
Lenne egy kerdesem, plz help:
Slot1-FCPGA atalakitora milyen cooler-t ajanlanatok? (Cel 800@1064 van tervbe veve.)
Ja, lehetoleg ne keruljon annyiba a hutes, mint a proci...) :-)
Elore is thx! -
MadMag
csendes tag
Hi All!
Bátran vágjon bele mindenki ebbe a fajta tuningba! Talán ez a legolcsóbb megoldás, hogy egy kidobásra itélt alaplappal partyban lévő számítógépet csináljon az ember...
SLOT1->FCPGA átalakítóra mondjuk kicsit nagyobb figyelmet kell szentelni... Egy ökölszabály: minél több Jumper van rajta, annál biztosabb, hogy működni is fog a cucc. Ja és ne lepődjön meg senki, ha csak egy reset után indul a gépe. Nem hiba, csak kellemetlen. A BIOS frissítés meg csak max arra kell, hogy korszerűbb legyen a cucc, és a processzor frekijét jó mutassa. Az alaplapi szorzóállító JUMPER-ekkel + nem foglalkozik a proci.
Sok sikert! -
Bally
senior tag
Jó neked!
Az én 633-as cerkám overclock nélkül FOP32-vel 38 fokos!
Nem értem, asszem valamit elbarnítottam a felrakásnál!(
Asszem többet nem adom kölcsön a Procihűtőmet!
Egyébként már tényleg kell vennem egy új procit, mert most vettem észre, hogy meg van karcolva a kicsike! Lehet, hogy túl erősen babráltam, dehát mindenki a saját hibájából tanul!((
-
G00fy
csendes tag
Egy kis info: 900-as Celeron nekem is vigan megy (36 Celsius-fok, amikor a kulso homerseklet 25) 1200 MHz-en (9x133 MHz, core U=1.825 V). 2-es CAS-al a memoria is 133-on megy. Alaplap ABIT ST-6. A tobbi mem parametert nem tudtam kisebbre venni, mert Windows Protection Error-al elszallt. Op.: WinME
-
guest
veterán
Hali!
FSB 150-ig mehet, legalabbis a doksi annyit mond. Ja, PCI 1/4-en megy...
Szoval ez nem hiszem, hogy akadaly lehet.
Viszont a max. 8x-os szorzoban biztos vagy?
Mivel szerintem elmeletileg mindegy, hogy mennyit allitok be a jumperrel, mert a proci ugyis szorzolock-os...
De ha en gondolom rosszul, akkor szoljatok PLZ! -
guest
veterán
117-eshez:
ha a jumperek nem támogatják, ne is álmodj 8-nál nagyobb szorzóról, de nem is kell.
az a lényeg, hogy fsb-ileg mit bír a lap. ha bírja a 133-at, akkor érdemes beruháznod egy
SLOT1 => FCPGA konverterbe (akármilyen jó), meg egy 800-as Celeronba (100*8), aztán
mindent bele.
BIOS frissítéshez minek UPS??? megvan az egy perc alatt, addig csak nem lesz áramszünet -
zgekko
csendes tag
ja még annyit, hogy az abitst6-os (i815) lapomon 166-tal (~1.5GHz) sikerült meghajtani a Cerkát, magasabban nem mertem kisérletezni, mert féltettem a memóriát (2*128 MB PC133 SDR)
-
zgekko
csendes tag
üdv mkinek! (főleg a cikk írójának...)
azt vélem fölfedezni, hogy az általatok bemutatott összes tuningproci a ref. fsb-nél jóval magasabbon fut. ilyen közelítésben pl. egy 1.2GHz-re tuningolt 900-as celeron (saját példa)
sokkal gyorsabb, mint a "bolti" 1200-as, mert amíg az én tuning procim 9*133 MHz-et szenved ki magából (jelentem, stabil és nem gyullad ki), addig bolti társa 100*12-vel megy.
tudomásom szerint a (növelt) szorzó csak a natív számolási sebességet befolyásolja, mást nem. a növelt fsb viszont jobban kihajtja a vga-kártyát, az ide-vezérlőt, meg minden sz*rt a gépben. tehát az intel így egy gyorsabb procit ad a kezünkbe olcsóbban... (ha bármiben tévednék, ide lőjjetek...) -
guest
veterán
117:
http://www.asus.com/products/techref/Cpu/Coppermine/index.html
szerintem a szorzó lényegtelen (legalábbis a procit nem érdekli)
bz -
guest
veterán
Hali!
a #117-eshez legyszi szoljatok mar hozza!
Koszi!
Ua. -
Marhaság az az 1 GHz, azért írták, mert fölötte nincs (azóta van) 100 MHz-es FSB-jű proci, így hivatalosan nem támogat gyorsabb processzort.
800-as cD0-ás Cerkát neki, oszt megy az majd 133 MHz fölött is. Remélhetőleg...
.
-
Bally
senior tag
Várjál csak!
Nem is biztos, hogy jó lesz!
Mert a 133-as FSB az OK. de a spec azt írja, hogy "csak" 1000Mhz-ig mehet bele CPU, de a 800-as(100Mhz FSB) 133 Fsb-vel már 1064, ez nem baj? Vagy ennyi még nem számít?
Végülis ha csak 1Ghz-en megy az se baj, mert akkor 125-ös FSB-vel fog menni, a VGA meg 83,3-on!
Hali! -
guest
veterán
Köszi Parci!
A VGA-kártyám egy Radeon LE, amiról már több tesztben olvastam, hogy bírja a 100Mhz FSB mellett 1/1-en is tehát 100Mhz-en! Úgyhogy asszem megpróbálom, csak megy 89Mhz-el! (133Mhz FSB - 2/3AGP)
Mégegyszer köszi!
Hi:Bally -
guest
veterán
Hali!
Mondom, hogy milyen vasam van:
ASUS P2B-F (Slot1, BX) ACPI BIOS Rev. 1011 (10/19/99)
1. Elbirja a 8x-nal magasabb szorzot is? (Szerintem igen, doksi/jumper szerint nem, szoljatok hozza PLZ!)
2. Milyen FCPGA atalakitot erdemes hozza venni? (tuningra, persze...)
3. Szukseg van-e BIOS frissitesre a cD0 steppinges procikhoz (vagy akar a korabbi Celeron2-khoz)? Toltottem le az ASUS-tol 1013-as, es 1013A-s update-et, de meg nem jutottam hozza szunetmentes taphoz, hogy megcsinaljam, meg azt sem tudom, erdemes-e, ebben is PLZ HELP!
Elore is THX!
gri@freemail.hu -
A BX chipset hivatalosan nem támogatja a 133 MHz-es FSB-t, mert az AGP szorzója csak 1/1 és 2/3 értékeket tud felvenni. Az AGP szabvány 66 MHz-et kíván, az értéket az FSB-ből származtatják. Ha tehát 66 MHz-es FSB-n vagy, akkor 66 * 1/1 = 66 MHz, ha pedig 100 MHz-es FSB-n, akkor 100 * 2/3 = 66 MHz.
A gond az, hogy 133 MHz-nél 133 * 2/3 = 89 MHz, a hivatalos támogatáshoz viszont kéne egy 1/2-es szorzó, hiszen 133 MHz * 1/2 = 66 MHz...
Ettől függetlenül, tuti, hogy remekül fog hasítani a cucc 133 MHz-en... a 83 MHz pedig majdnem ugyanannyira szabványon kívül van! -
guest
veterán
Lenne egy kérdésem! Régebb óta tervezek egy P3-vásárlást, és most eszerint egy 800-ast érdemes venni(100-as Fsb-vel), de nem tudom, hogy ez jó-e az alaplapba!
A lap: BX133-raid
Ezek a speckók:
CPU
-Supports Intel Pentium III 500Mhz-1Ghz(FC-PGA based on 100 Mhz Fsb)
-supports Intel Celeron 300A-733Mhz (FC-PGA based on 66Mhz Fsb)
-Reserves support for future Intel Pentium III processors.
Csak az az érdekes, hogy az FSB-t 84-200Mhz-ig lehet állítani, de a specif. szerint csak 100Mhz-es FSB-s proci megy bele!
Hogy is van ez? Akkor belemegy a 800-as P3, de nem fogom tudni húzni, mert nem szereti a 100Mhz feletti FSB-t? -
guest
veterán
guest112:
Tényleg baromság az egy év alatti elfáradás, guest113-nak igaza van. -
guest
veterán
"Nagyon klassz, csak azt elfelejtik mindenhol leírni, hogy kb. 1 év alatt "elfárad" a proci, és elkezd bakizni..."
1.1997-es Intel 166MMX megy 290Mhz-en 3.2Volton (2.8 helyett) a mai napig, gond nélkül. Igaz ez csak 100%-os tuning.
2.1998-as Celeron 300A megy 504 Mhz-en 2.2 volton.
3.1996-os AMD 5x86 133Mhz megy 160Mhz-en a mai napig, tökéletesen.
Ez az elfáradás baromság, megfelelő hűtéssel semmi gond a tuninggal. Mire tényleg elfáradna, addigra már úgyis 0-ra van amortizálódva a proci, értéke már szinte semmi. A lényeg, hogy a tuninggal adott időben lehet sok pénzt megtakarítani, és teljesítményt nyerni - ingyen. -
guest
veterán
Nagyon klassz, csak azt elfelejtik mindenhol leírni, hogy kb. 1 év alatt "elfárad" a proci, és elkezd bakizni...
-
MadMag
csendes tag
Szevasztok!
Én is felbuzdultam a cikk elolvasása után, és azonnal elrohantam a kedvenc boltomba egy STEP10-es Celeron prociért. Kaptam is egy 850-est ami aztán most megy is - a 2. SLOT1-FCPGA átalakítóban - 1134MHz-n 133MHz-s FSB-vel.
(Az alaplap egy VIA81P-s chipset-es Acorp, ami alapból még a proci órajelét is csak ";3BE"Mhz-nek írta ki. Egy BIOS frissítés után viszont már a frankót írja ki.)
Ez az öröm oldala....
Az üröm, hogy a SiSoft csak 130 körüli memóri sebességet ír ki a leggyorsabb BIOS beállításokkal, és az eredetileg ATA66-os -ment is ennyivel- alaplapom csak a 33-at ismeri fel. (a BIOS tuti, hogy ehhez az alaplaphoz/chipset-hez való.)
Ha esetleg valakinek van ötlete a megoldásra, szívesen fogadnám.
Sok sikert minden Próbálkozónak!
Szerintem ez a legjobb "tuning"!
Üdv! -
guest
veterán
most egy 566-os1.85-ön megy 935-ön (intel 440bx)
-
guest
veterán
nekem is asus p3bf em van ..a cd0-ás 800-as ebben megy 1064-en??
-
DocK
csendes tag
az ASUS P3B-F-em 1.9v-ot tud adni max
-
DocK
csendes tag
nah figyeljetek: eddig 868MHZ-en ment (7*124)-és úgy a max:85°C-volt 1.65V-on és most 933-on miért 35°C-sal kevesebb amikor több?
-
DocK
csendes tag
most úgy max:55°C asus probe mérései alapján
a cooler rajta: 5818-max-6026-ot pörög és ez felet egy acorp is van az nincs az alaplapra kötve így nem tudom a fordulatszámát, jah az 1 collor az globalwin eccerű de nyagyszerű! -
DocK
csendes tag
mér adjak neki feszt? akkor sokkal jobban melegszik és nem egy tudrbina van rajta!
-
DocK
csendes tag
nah mentem colin-ozni 22:30-kor jövök vissza diggra írjátok már le a válszt, hogy miért nem megy tovább egy cb0-as alapban 700-as 933-nál,1.70-volton!!
-
DocK
csendes tag
és miért nem megy tovább? mi a baj a cb0-val? még csak 1.70-et kapott és ennyi?
-
karib
addikt
válasz
NightLord #95 üzenetére
Ott a pont. Beszélek én itt hülyeségeket, de legalább konzekvensen
Sajnos nem követem az Intel cuccokat naprakészen, és csak fejből halásztam az infókat (bár itt figyelnek a HDD-n a spec update-ek, de hát lustaság győz...).
cC0 van 566-os, ami szintén nem rossz, de csak 850 a legnagyobb gyári. Ellenben ezek is 1100 körül elsétálnak, emlékeim szerint, tehát még lehet remény a 100% oc-re...
Azé cD0 lenne az igazi... -
DocK
csendes tag
Jah bocs alapban a procim 7*100=700 E-s és
Asus P3B-F-em van hozzá egy gef256-tal! -
DocK
csendes tag
irtok vagy mi a fesz lesz bezzeg!!
-
DocK
csendes tag
Srácok mivan ha cb0-s stepingem van 683-as?
és megy 933-on (133fsb) és 1.70V-tal max. 60°C-ra melegszik? -
guest
veterán
Haljátok simán felnyomtam 600-as celit 1,2GHz-re mindössze 0,1 feszültségemeléssel elég érdekesen melegedett de azért elment
-
Superman
nagyúr
Még valami. Én az Advanced menüben, a Chip Configuration alatt nem csak a fent említett értékeket állítottam át, hanem még mást is, mert önmagában lassulást eredményezett a video - megjelenítésben. Tehát átállítottam még az SDRAM cycle Time - ot is, 7T, 9T - ről 5T,7T - re, valamint az SDRAM Data Driving Mode - ot Normal - ról, Strong értékre. és ezzel jött össze némi kis gyorsulás. Egyébként guest te is megnézheted mindezt a www.tomshardware.hu oldalon, ahol ugyan a CUSL2 - C alaplap Biosában matattak és mutatták be a beállításokat, de a nagyfokú Bios - egyezés miatt a kis különbségek elhanyagolhatók.
-
guest
veterán
Ráhibáztál, nekem is TUSL2-C van, majd megnézem
(ok beismerem, arra nem is gondoltam, hogy gyorsabb lesz tőle)
-
Superman
nagyúr
Gondolom a 2-2-2 - t is be tudod állítani, attól függ milyen alaplapod van. nekem pár száz pontos gyosulást hozott. A TUSL2-C Advanced/Chip Configuration menüjében ki kell jelölni az SDRAm Timing: By SPD helyett a USer Define értéket, majd beállítani. Alapból nekem is csak a 3-3-3 volt belőve.
-
guest
veterán
A topic elején írta valaki, hogy
"a 8*150 nek csak 2-2-2 ben van értelme"
ezt nem igazán értem, elmagyarázná valaki ?
nekem ismeretlen típusú ramom van, 157 Mhzig elindult, utána már meghalt a processzorom (153 mhzen stabil a gép), de csak 3-3-3 a beállítás, ez mekkora hátrány a 2-2-2-höz képest?
bz -
guest
veterán
Nálam a Celeron 800-as maximum 1224 Mhz-en hajlandó csak menni (ezen felül is beindul, de már egyből jön a win2000 kékhalál), ezen a feszültségemelés sem segít.
A Sandra szerint egálban van a P4 1.6 procival (alu jobb, fpu rosszabb).
Tapasztalatotok szerint mi az a szituáció, amikor feltétlenül meg kellene halnia a gépnek, ha ez a freki már túl sok neki ?
bz -
hi
tag
Na, szoval nem mind arany ami fenylik ! Nemreg raakadtam egy cD0-s 900 Mhz-es cerkara, es nagy vigan belottem az Asus CUV4X-E alaplapomba, de nem igazan akart 1197 Mhz-en elindulni.
Progalgatas utan ugy 1125Mhz korulig sikerult stabil mukodest kihozni belole. Nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy itt a lap is hibas, mert ugytudom, hogy a CUV4X-E alaplap indulasbol nem ad nagyobb feszultseget a procinak, hiaba allitja be az ember a BIOS-ban. Velemenyek ? -
guest
veterán
Na, vegre valaki, aki erdemi infoval tud szolgalni
Van egy p200-asom, ami max 2250on megy. Ez harmatos. Az alaplap TX kompat csipszettel van megaldva. A feszultseget elvileg automatikusan allitja. Max FSB 83.3 (nem dokumentalt), de ezt az intel nem birta. Milyen AMD-t rekhatok bele (melyik szorzolock-os)? Melyik AMD veri meg az intelt tisztesseggel, hogy erdemes is legyen? A 'vegyel celeront' tanacsokat keretik mellzoni, van az is (jelenleg 850@990, de meg tesztfazisban van). koszi. udv : Tibor (esetleg egy cc johetne : tlantos@freemail.hu
-
guest
veterán
Sziasztok,
nekem is Abit BX6 2.0-ás alaplapom van, vettem bele 900-as Celeront (S5LX), mondván, hogy legalább 900 Mhz-en menjen.
Legnagyobb csalódásomra azonban még 100 Mhz-es buszsebességgel sem indul el a rendszer, startoláskor kifagy, és iszonyúan felhevült a prockó, vagy valami más, már szaga is volt a gépnek(de megy minden 66 Mhz-en továbbra is).
Matrox G450-es kártya és minőségi IBM RAM-ok vannak a gépben.
Lehet, hogy a gagyi SLOT1-es átalakító ront el valamit?
Minden ötletet előre is köszi.
lala -
guest
veterán
BX-es alaplappal a 0 steppinges 800-as cerkat nem sikerult 900 fole hergelni!!!
Igaz a videokaresz Diamond-Z-200-as.
Valami megoldas van? Mert masik alaplapban 1140-et futott a procko! -
karib
addikt
BX-nél a 133 az AGP miatt lehet gond, bár a mai kártyáknak bírniuk kell a magas AGP-t. Leginkább a 133 fölötti FSB-kkel van a gond, mert ott már a PCI is eldurvul. Extrém Socket370 tuninghoz (főleg P3 esetén...) i815EP B-step javallott, viszont meglévő BX-es lapunkba is nyugodtan pakolhatunk gyorsítható Celeront
-
guest
veterán
Ja és kpróbáltuk benne a gyári 1000-est is, simán ment benne, szóval a BX6 rev2-nél (sem) számít semmit a max 9X szorzó, az INTEL procik ugye egy pár éve már szorzó lockosak..
Csak nem éri meg, mer alacsonyabb az FSB 1200 körül. BX-be a 900-as a legjobb választás, 815-be a 800-as még magasabb FSB-vel. -
guest
veterán
A PCI-ról annyit, hogy nekem 2,5 éves múzeumi ABIT BX6 2.0 van (BX chip) és ez már 117-es FSB nél felkínálja, hogy 1/3, vagy 1/4-en fusson a PCI, afelett meg mindíg negyedeli! Ez 133-nál pont 33 Mhz PCI. Most is vigan izzik benne a Celeron 900 9x138-on (1242Mhz), a PCI igy is csak 34,5-ön megy. BX-nél az egyetlen gond az AGP, de a mai kártyák döntő többsége simám megy 89Mhz-en.
-
guest
veterán
Ja és kipróbáltuk, simán ment benne a gyári 1000, meg az 1100 is, szóval a max 9x szorzó nem számít semmit, a BX6 rev2-nél (sem),ugye az INTEL procik egy pár éve már szorzó lockosak..
Csak az alacsonyabb FSB miatt nem éri meg, mert ezek se nagyon mennek 1200 felett, BX-be a 900 a legjobb választás. 815-ös lapba meg a 800 még magasabb FSB-vel. -
guest
veterán
A PCI-ról annyit, hogy nekem 2,5 éves múzeumi ABIT BX6 2.0 van (BX chip) és ez már 117-es FSB nél felkínálja, hogy 1/3, vagy 1/4-en fusson a PCI, afelett meg mindíg negyedeli! Ez 133-nál pont 33 Mhz PCI. Most is vigan izzik benne a Celeron 900 9x138-on (1242Mhz), a PCI igy is csak 34,5-ön megy. BX-nél az egyetlen gond az AGP, de a mai kártyák döntő többsége simám megy 89Mhz-en.
-
bgeri
csendes tag
És tudtok egy címet mondani, ahol esetleg konkrétan!! is lehet ilyen 800-as cD0-ás procit venni? Ha valki rendelkezik ilyennel, az légyszi mailben küldje már el. Kösz
-
karib
addikt
133-as FSB alatt nem mindig lehet a nagyobb osztót választani, tehát 132-vel is potenciálisan meg lehet szívni, mert néha azt a 100-as FSB túlhúzásának tekintik, azaz ott még a 2/3-os AGP és 1/3-os PCI játszik, 133-nál és felette pedig 1/2 és 1/4 respektíve... Nem feltétlen van ez így minden lapnál, de athlonos körökben nagyon jellemző...
-
Minden cD0-ás ilyen (1100-1300 MHz), csak figyelj, mert a fix szorzó miatt lehetnek gondok az FSB-nél.
800-900 MHz-esek azért jók, mert 133 MHz-es FSB-n is mennek még feltehetően. Egy 950-es már jó eséllyel nem megy 1266 MHz-en, tehát 133 MHz-nél kisebb FSB-t kell használni.
120 MHz fölött pedig már izzik a PCI busz (hármas osztó, tehát 40 MHz+).
Összességében: a 800-as és a 850-es a nyerő, de a 900-as is jó még jó eséllyel! -
guest
veterán
Hi!
Minden cD0-ás procival el lehet érni ilyen eredményeket (P3 érdekel), vagy csak a 800-as ami ennyire jó? -
guest
veterán
En kerdeztem hogy bx6-2 ben menne-e egy 900@1200 -as cel. Megy! (de 9 a max szorzo szoval ennel nagyobb mar nem menne) igaz a PC133-as ramom csak 129-en hajlando stabilan futni, ezert most 1161-en megy, de a proci nem melegszik egy fop68-mellett sem, szoval masoknak is csak ajanlani tudom az uj celeronokat...
Amugy nem tudjatok hol lehet kapni PC150-es ramokat? amik tenyleg mennek 150-en? mert hirtelen korulneztem a neten es sehol nem latok.. max hogy egyesek irjak hogy nekik 170-en megy.. -
Superman
nagyúr
Na ezért jó az Asus TUSL2 - C. A Celeron2 900Mhz - es vígan elszaladgál benne 1084Mhz - en. Ennél a lapnál nem lép fel az Abitnál emlegetett probléma a PCI - val.
-
Ha a BH6 nem negyedeli az FSB-t a PCI számára 133 MHz-nél, tehát nem 133 / 4 = 33 MHz-en, azaz szabványon megy a PCI, hanem tényleg 133 / 3 = 44 MHz-en, akkor örülj, hogy van még PCI-os kártyád, ami él!!!!!
Viccet félretéve, ha az Abit BH6 nem negyedel, akkor ne hangkártyát, hanem lapot cserélj! -
guest
veterán
Helloka!
Namost letezik az, hogy a Yamaha PCI-os hangkartytam egy BH6 Rev 1.0-as alaplapban nem birja a 133 MHzet? Mert ha jol szamolok az mar majdnem 45 Mhz-es PCI frekit jelent ami azert telleg sok a 33-hoz kepest? Egyebkent a proci rendesen szaladgal 1066-on, csak ha hang van akkor fagyogat, egyebkent 112 MHz-es FSBn szepen megy minden, de ez csak 900, ami ugy enm tul jo. Na vegso kerdesem, hogy melyik aza a hk, ami tuti megy 133 MHz-es FSB-vel? Esetleg a Sb Live! Value? ez most eleg olcso... na thx -
karib
addikt
BX-es lap helyett újonnan esetleg érdemes valami korszerűbbet venni, ha már ilyenben gondolkodtok. Pl. jó egy i815EP B-Step (!) alapút. Egyrészt a jobb AGP és PCI osztók miatt, másrészt ezek már megtámogatják a Tualatin procikat is... (CSAK OLYAN Socket370-ES LAPOT VEGYETEK ÚJONNAN, AMI MÁR TÁMOGATJA A TUALATIN CPU-KAT!!! - MEG KELL NÉZNI, MERT CSAK AZ ÚJABBAK KÉPESEK ERRE!)
BX nem rossz cucc, de azért egy jól összerakott, friss i815-ös megveri.
i815 legnagyobb problémája, hogy max. csak 512 MB RAM-ot kezel a baromja. Persze ez általában még elég manapság...
CPU-kat tekintve pedig még egy dolog: nem az procik szorzójától függ, hogy mennyire lehet őket max kihajtani (az alaplap FSB korlátjától most tekintsünk el...), hanem maga a TECHNOLÓGIA. Tehát: minden cD0-s cucc kb. 1100-1300 között fekszik ki, függetlenül attól, hogy egy 667-es Celeron vagy egy 1.0 GHz-es P3... Egyszerűen a technológia ennyit bír.
Még egyszer: odafigyelni az alaplapok Tualatin támogatására, jóformán ugyanannyiba kerülnek a régiekkel, tehát nem érdemes egy ígéretes és hasznos bővítési lehetőségtől elesni! -
guest
veterán
A BX6 2.0-ás biosa asszem 9.5 a max szorzó, és a feszt is lehet kicsire kaocsolni. Én is most cserélem, a fejleményekről majd a jövő héten.
-
Zorgi
csendes tag
Honnan tudom, hogy CAS2-t tud a memória vagy nem?Most vettem 2 256-os Hyundai-t, de nem vagyok benne biztos, hogy minden ok.
-
Szerintem mindkét lappal menni fog, mondjuk a BX6-2 nem tudom, hogy mennyire bírja az alacsony feszkókat. A BX133 biztosan.
-
guest
veterán
Van Abit bx6 2-eshez biosfrissites amivel muxene pl egy ilyen 900@1200 -as proci?
-
guest
veterán
Abit BX-133 Raid lapot néztem ki 800-as Celeronhoz (persze túl akarom hajtani), mondjatok valami rosszat, hogy miért ne vegyek ilyet.
Köszi
Pel -
guest
veterán
Hali
Ismét Abit BH6 1.0. Tudom, hogy a szorzó fix a procikban, de nem ez volt a kérdés, hanem hogy a biosban mi a max!!!! /Egyébként az 52 bejegyzés folytatása volt/ Tehát a kérdés továbbra is fent áll: Mi az a MAX szorzó, amit egy Abit BH6 legutóbbi bios frissítésével el lehet érni. Pont azért, mert fix a szorzó, igy nem tudom mekkora a legnagyobb proci, ami belemegy.
A 800-as cD0-ás megy 1200. Ha nagyobbat rakok bele /pl:900/, ez is húzható 150-es FSB-ig, vagy ez is csak kb:1200-ig megy. /Megári-e, vagy nem/. Valaki próbálta már??? Eddig csak szinte 800-ról volt szó. -
guest
veterán
Urak
csak 1 megjegyzés.
A PI óta tudni illik, hogy minden proci a maximálian elérhető szorzójával fut ha 2x re lövöd az alaplapot, így fordulhat elő, hogy a TX-es alaplapok lazán mennek a K6 2 450-500-as procikkal is igaz csak 66mhz-en vagy legfeljebb 75ön ha birják a húzást. -
-
guest
veterán
Hali
Nem emlékszel véletlen, mi volt a max szorzó a BH6-on? -
karib
addikt
Normális boltban nem hajtanak el, ha megkéred, ilyen-olyan szériájú procit adjanak. Persze te se úgy menj oda, hogy cD0-t kérsz, mert nem biztos, hogy tudják... de ha az S-Spec kódot viszed, az rajta van a procin, fél pillanat találni egy megfelelőt...
-
guest
veterán
Az lenne a kérdésem, hogy hol tudom állitani az AGP MHz-t?? egy VH6T alaplapon?
-
guest
veterán
Szia Guest! én nem régen váltam meg egy ilyen alaplaptól, amibe egy 850-es celereon ment 1054-en!
-
guest
veterán
Sziasztok!!!
Egy hatalmas kérdés. Valakinek van Abit BH6-os 1.0-ás alaplapja? Bios frissítéssel milyen szorzó, és FSB beállítások érhetők el? Valaki rakott már bele 800-as, vagy nagyobb celeront? -
Gargamel
csendes tag
Csáó! Hát igen, biztos van olyan videókártya, amelyik bírja 100 felett is, de melyik? Jó lenne ha beírna valaki, akinek mondjuk bírja 100MHz-t vagy afölöttit a kártyája... Én mostanában akarok új kártyát venni (Voodoo2 rulez, de hát van már jobb is :-)). Egy Radeon LE és egy Geforce 2 GTS között ingadozok. Akinek van ilyen kártyája és túlhajtja az AGP-t, írja már meg kábé meddig bírják ezek a szépségek... de az is jó, ha valaki mond egy linket, ahol erről lehet olvasni... thanks
Én a procit a dél-budai Mistral üzletben vettem, mondtam, hogy milyen steppingű kell, meg hogy hadd válasszak gyártási kód szerint, de a srác már fejből tudta milyet kell adni :-). Sőt, ő azt mondta, hogy az összes 800(100)-as Celeront lehet húzni 133-on, neki ötből öt ment...
Ezzel nem reklámot akartam csinálni, mert szerintem ahol normális eladók vannak, mindenhol rendesen kiszolgálnak...csak válaszoltam a kérdésre. Ja, és ott bruttó 18121 volt 2001.09.16-án. -
guest
veterán
Tudom, hogy nem illik, de nem írnátok le azt is, hogy hol szereztétek a jó (cD0-ás) procikat? Én két boltot hívtam, igaz csak telefonon, de elküldtek a fenébe, amikor azt kérdeztem milyen a procik steppingje. Még a feliratokat se voltak hajlandóak beolvasni. (D2-Team Bt.)
-
guest
veterán
Jo ez az oldal...
-
Gargamel
csendes tag
Na sziasztok! Ma megvettem a cd0-ás, 800-as Celeronomat... Mint már írtam korábban egy Abit BF6-osba ment, ami ugyebár BX chipsetes. Az alaplap egyik (megjelenésekor ez még igen nagy szám volt...) tulajdonsága, hogy az FSB-t 200MHz-ig (biztos, ami biztos :-)) lehet állítani, 83MHz-től 1MHz-enként. Idáig egy PPGA tokozású 500-as Celeron volt benne, ami (bebizonyítva, hogy 533 MHz után nem véletlenül cserélték le a PPGA-t FCPGA-ra), csak 75MHz-es FSB-t bírt el, 562,5Mhz-ig gyorsítva a rendszert. A memória sebessége ekkora FSB-vel a béka segge alatt volt, alig érte el a 100Mb/s-ot Sandrában. Mikor olvastam a cikket, egyből gondoltam, hogy ez lesz az a proci, ami majd kihozza a maximumot az alaplapomból, meg a memóriából (256MB Samsung 133MHz-s SDRAM CL2-n végig). A biztonság kedvvért ellátogattam az Abit honlapra, és frissítettem a legújabb biosra. Meglepő, de a legutóbbi frissítés pont a 800(100)-as Celeron támogatást nyújtotta újdonságként. Szóval beraktam az új procit és először 800(100)-on elindítottam, csakhogy lássuk, mit tud "alapból". Ami meglepő volt, hogy a memória sávszélesség egyből felugrott 297/343-ra, ami azért durva a régebbi értékhez képest... ezek után jött a 8x133, feszültségemelés nélkül...hőfok 40körül. Itt már 402/457 lett a memóriasávszélesség. A további emelést már feszültségemeléssel bírta csak, így szépen felhúztam 8x142-re (1136). Itt már nagyon durván haldoklott a videókártyám (AGP-s S3 Trio3D...ne röhögjetek, Voodoo2-höz ez is jó :-)), ami nem is csoda, hiszen AGP frekvencialeosztáshoz csak 2/3-ot lehetett választani, 1/2 nagy sajnálatomra nem volt (gondolom ez a BX szabvány miatt van). Szóval ha utánaszámolunk, a 66MHz helyett 95MHz már neki is sok volt. A proci úgy érzem bírta volna még tovább, meg a RAM is. A PCI eszközök nem problémáztak (SMC EZ10, Diamond Monster2, meg a Voodoo2), de itt lehetett 1/4-es osztást is választani, ami már ugye nem volt annyira egészségtelen számukra: 33MHz helyett 35,5MHz. Próba kedvéért hajtottam 1,75V helyett 2.0V-on is a procit, és ezt is viszonylag jól tűrte melegedés szempontjából (Cooltium 5000rpm-es hűtővel). A rendszer a videókártya miatt csak 135-ös FSB-nél stabil 100%-osan, de biztos vagyok benne, hogy a prociban több van, és ha lenne 1/2 az AGP leosztásnál, biztosan egy 145-150 körüli értéket is bírna tartósan a rendszer. Szerintem a proci is bírná még 2.0V felett is, de ezt már csak feszültségszabályozós átalakítóval lehet elérni, hiszen 2.0V-nál többet nem enged az alaplap állítani. Sajnálom, hogy egy olyan korlát, mint az AGP frekvenciája gátolta meg a további húzást, de azt hiszem ez is szép teljesítmény egy ilyen "régi" alaplaptól. Csak azt a 200MHz-ig állítható FSB-t nem tudom felfogni :-)....főleg így, hogy az AGP-t még a 133-ashoz sem lehet szabályosan beállítani...
-
guest
veterán
Latott valaki bp-i boltban 800/100 -as PIII-at?
Ha jol ertelmezem a cikket ez lenne az idealis, de en nem nagyon talakoztam vele az arlistakon
netchan -
Nem lenne mellékes infó, hogy mi a proci szériaszáma? Ha pedig az megvan, akkor pillants rá a táblázatra, és keresd meg, hogy milyen stepping.
Kb addig lehet húzni (kicsit tovább), mint ami az adott steppinggel készült leggyorsabb proci. De 900-as amúgy cD0-ás, ha jól sejtem, tehát 1100-1200MHz-ig. -
guest
veterán
900-as Celeronom van és ASUS CUSL2-C alaplapom(i815)húzhatom-e és ha igen akkor meddig és hogyan ?
-
karib
addikt
Lehet játszadozni az AGP beállításokkal, a Side Band Addressingnek meg egyeseknek lehet pozitív hatása is a teljesítményre, ellenben néha elősegítheti a stabilitást, ha kikapcsolgatjuk őket...
-
Superman
nagyúr
Na, most olvasom, hogy neked is olyan alaplapod van, mint nekem. Akkor viszont nem igazán értem a dolgot. Talán a hűtés a ludas, de lehet, hogy maga a ház. Talán az enyémben jobb a szellőzés. A régebbi 600 - as Celeronok is elszaladgáltak 1Ghz - en, de nem mindegyik. Szerencse is kellett kifogni egy jó darabot. Vízhűtéssel persze láttam 1,1 Ghz - en menő példányt is, de az már laboratóriumi példány.
-
Superman
nagyúr
guest 20. -ik hozzászólásához annyit, hogy jelenleg nekem is Celeron2 900 - as prockóm van, amit jelenleg 1008Mhz - en üzemeltetek egy Globalwin WBK68 - as hűtővel. A ház nem melegszik több óra után sem, az Asus PCProbe szoftvere szerint 38 fok a processzor hőmérséklete. De kíváncsi lettem és felvettem az FSB - t 133 - ra, meg persze a Ram is ment vele (256MB/133MHz - es Ramom van) és ekkor 1,2Ghz - et írt ki. Több óráig működtettem stabilan 44 Celsius fokon. Aztán viszont visszavettem. Én nem vagyok egy hardcore gamer, programozom és ehhez nem kell ekkora extra teljsítmény. Az a néhány játék meg, amit szeretek elmegy így is.
Szóval nem tudom milyen alaplapod van és miért nem bírta a 133Mhz - es FSB -t, de véleményem szerint az Asus alaplapok a leginkáb tuningolhatók. Aztán az AOpen és az Abit, meg talán még az Epox. Agépemről néhány adat: Celeron2 900/1008Mhz, Asus TUSL2 - C alaplap. -
guest
veterán
Az AGP-hez annyit szólnék hozzá, hogy
az Anandtech-en olvastamha kikapcsolod a Side Band Adressing-et, több esélyed van hogy a videókártyád bírja a szabvány feletti frekvenciát.
Attila -
karib
addikt
AGP-vel nem kell annyira törődni, valszeg kibírja a kártya. Ha nem, fagyni fog vagy el se indul. 100 MHz-et is bírták egyesek korábban, de plusz teljesítményt az AGP túlhúzásától ne várj.
Mellesleg 2x AGP nem dupláz rá a frekvenciára, csupán 2x annyi adatot visz át egy órajel alatt (ugyanez áll a DDR SDRAM-ra, RDRAM-ra, a 4x cuccok pedig 4x dolgoznak egy ciklus alatt...).
Ellenben a hálókártya cinkes lehet, azok érzékenyek a húzásra. Füstölni tán nem fog, de adatvesztés még lehet. Próba cseresznye... -
Gargamel
csendes tag
Kösz a segítséget Parci! A Sisoft Sandra kírja a processzorinfónál a steppinget is...
-
guest
veterán
Lenne egy kerdesem! Nekem is van egy 800as cerkam, es en eddig is gond nelkul tudtam huzni 1066on! A kerdesem az, hogy ezt a steppinget valamilyen progi ki tudja-e irni, vagy csak a procin lehet megnezni??? Masik kerdes: Bh6osom van 1.0! Ebben ha az fsbt 133ra allitom, akkor az AGP freki 88mhz lesz, 2xesen 176mhz! Egy m64es tnt2van, ami ugye birja a 4xes agpt is! Ez a "kismerteku huzas" nem teheti esetleg tonkre?? A halokartyam 8019realtek pci, ez vajon hogyan birja a tartos 44mhz?? illetve egy sb vibra16 isas???
A valaszokat elore is koszi! Sziasztok
Kocsonya -
Gargamel
csendes tag
Csáó! Az érdekelne, hogy húzott-e valaki ilyen cD0-ás Celeront Abit BF6-al? Mert a legutóbbi BIOS frissítés szerint be tudja még fogadni a 800/100-as Celeront, csak jó lenne tudni, hogy a gyakorlatban csinálta-e valaki... Mellesleg most egy PPGA-as Celeron 500-asom van, az is érdekelne, hogy az FCPGA-s procihoz kell-e új Socket370-Slot1 átalakító vagy az FCPGA is belemegy...?
-
guest
veterán
Üdv!
A #24-es hozzászóló vagyok :-)
A 667Mhz-es PIII-nál sajna a 170Mhz-es FSB-hez nem 170Mhz-es RAM tartozik :-(
133:100:33-ban megy csak.
Mondjuk így legalább CAS2-ben.
Az a bajom, hogy nincs legalább 160Mhz-es CAS2-es RAM hozzá sehol. :-(
Üdv! -
NightLord
tag
166Mhz CL2 ramot ide nekem gyorsan..
-
karib
addikt
Végre szegény intelesek is kapnak némi elismerést
Nem csak AMD-t lehet húzni, de én azért a szorzó állíthatóságát még mindig nagy ajándéknak tartom... Így pl. Supremacy sem lenne 115-ös FSB-re kárhoztatva, hanem mehetne 150-170 közé is, ami még jobbat tenne a rendszernek
Egyébként kell is hajtani azokat a Celeronokat, mert egy Duron még 900-1000 körül is megver szerintem minden zellert, ha adott a kellő FSB (150 KT7E-ben nem egy lehetetlenség...). Na jó, a Tualatint most haggyuk -
guest
veterán
Ahoj mindenki !
Neken egy 667-es Celeronom van, ami egy CUSL2-C alaplapban 1150-en kocog.
Az AMD ezt nem tudja!
Supremacy -
Adi
senior tag
Úgy látom, itt mindenki megőrült.
-
NightLord
tag
933@1260? 180as FSB? Milyen rammal vazzeg?
Különben a B0 az 800Mhz körülre volt hitelesitve, ugyhogy nem meglepő a 667@850. Bár az atom ramok ottis bejátszanak.. 170es FSB ha jól számolom.
A B betü az 1200után szerintem a 133Mhz es FSB miatt van csak. Mármint pl a 600as PIII nál is volt ilyen megkülönböztető B betü, hogy lehessen tudni hogy 6*100, vagy 4.5*133. Namármost a friss bios biztos ismeri a 12*100 as tualatin celeroncsot, és azért tesz a 9*133 mögé B betüt, hogy lehessen tudni, hogy ez nem 12*100as, hanem 9*133as proci.
Különben tiszta durva az alapfeszen 1200.. -
guest
veterán
B betű után nem fagy ki megy rendesen csak érdekel a dolog.
-
guest
veterán
Sziasztok!
Nekem egy cD0-ás PIII 1Ghz-esem van, és minden további nélkül megy 1200Mhz-en alapfeszültségen, egy darab FOP32-essel egy CUSL2-C-ben.
Ámde!
Van egy másik gép a környéken, egy B0-ás steppingű PIII 667-essel, ami 0,05V feszültségemeléssel vígan futkározik 850Mhz-en... 170Mhz FSB!
Egy WBK68-as ( 6800 ford/sec ) van rajta.
Alaplap egy TUSL2-C.
Szóval lehet, hogy a cD0-ásak szinte mind tuningolhatók, de elvétve akad egy egy régebbi, szintén jó proci is.
Lehet, hogy vételezek egy WBK68-ast a PIII-1000-emre, és meglátjuk, tudja e a 166Mhz FSB-t ( 1250Mhz )
Üdv. -
guest
veterán
Sziasztok!Nekem is cD0-ás 900-as procim van.Tusl2-C alaplappal.Ha 133:133:33-at lövök be akkor 1200Mhz-en a gép induláskor egy B betü jelenik meg (persze a legújabb 1010-es BIOS-al) ez amit jelent?Egyébként 120:120:40 -en járatom a kütyüt és a másik kérdés az,hogy az egyéb eszközök mit szólnak a 40-hez valamint mi a felső határ.Lenne egy javaslatom írja meg mindenki, hogy milyen teszteredmények születtek 3dmark2000(default), 3dmark2001(default)-ben.Így legalább tudjuk, hogy milyen konfig mit tud.
-
guest
veterán
Bebe...
Meg mindig rulla vagyok a 933 PIII-al.
Ofcoz cd0 stepping. 1260 leghutessel.
-
guest
veterán
Nekem egy 900-as van, ami viszont meg sem nyikkan 133-as FSB-vel...pedig ez cD0 a javából. Na, mindegy a 116-is belefér 3:3:1-el...
-
NightLord
tag
Ódehogynem. 10 es stepping az D0 -t jelen. Amúgy hexadecimálisan szokott lenni, ugyhogy 68A a proci ID je.
A cC0 pedig 6os stepping (ID: 686) -
guest
veterán
nem...
Ebből legalábbis... ;) -
ZaXXoN
tag
Van egy 800-as celeronom, de amikor beraktam nem nezegettem a kis feliratokat, ill. nem emlekszem. Most viszont nincs kedvem szetkapni amiatt a cuccot, hogy megtudjam cD0-as-e a stepping. Nem lehet ezt kiolvasni abbol, amit a linux kiir, mint cpuinfo?
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 8
model name : Celeron (Coppermine)
stepping : 10
cpu MHz : 801.837
cache size : 128 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 2
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 mmx fxsr sse
bogomips : 1599.07 -
guest
veterán
Hali!
Nekem most otthon egy cDo-s Celeron 800-am van, ami 1066-on (133MHz FSB) simán megy fesz emelés nélkül. Sajna a RAM-jaim ennyit birtak, de már keresgetek újakat.... :-)
Joz -
guest
veterán
Igen, a 850-es Celeron 124 MHz FSB-vel (ennyit bir a környezet) 1054 MHz-n simán...
-
karib
addikt
cC0 sem rossz széria, de ha ma mész el venni, akkor inkább cD0-t, nem?
-
-
guest
veterán
Nos, nekem cCO-s van, (750p3) gond nélkül megy 900on alap fesszel, de ha emelek feszt akkor 1125 (7.5x133, 1.9V)
vonjátok le a tanulságot... -
guest
veterán
Azert ez nem semmi. Az Intel reszerol ez egy mocskos huzas. De mivel Neki is meg Nekunk is megeri igy vegul is mindenki jol jar. Mar csak az a kerdes, hogy ezeket a procikat hogyan lehet ravenni az eredeti tempojukra?
-
NightLord
tag
Világos, de a 8*150 nek csak 2-2-2 ben van értelme, és keveseknek van ilyen jo ramjuk
Sajna nekem is csak 8*146 ra futotta, pedig 7ns -ek. Viszont amit néztem, ha jó a sandra adatbázisa, akkor iszonyat durva a kt133A -nak az SDRAM kezelése. 133Mhz CL2 kb ugyanannyit visz, mint BX 150 CL2 . Köszi az UT demot.
-
MSI 815EPT Pro. Nálunk CAS-3 volt a RAM, 166 MHz-en már nem ment CAS-2-ben!! A BX pedig nem olyan rossz ám!
1200 MHz esetén is inkább a 800-as a jó, 8 x 150 MHz-en. De a szabványosság miatt javasoltuk a többit. A cikkben írtam, hogy 1100-nál följebb is mennek, de ha leírom, hogy tuti 1200, akkor megköveznek, ha mégsem.
Inkább mindenki kellemesen csalódjon -
NightLord
tag
Különben mi ez a rettenet alaplap ami ilyen béna memoriátviteli eredményket produkál 166Mhz en? Nekem BX ben 150es FSB vel 500/550 nyom a sandra, természetesen 2-2-2 ben, vagy nálatok nem annyi ment a RAM? Különben a saját és mások tapasztalataiból úgy vettem ki, hogy ezek a cd0 ok az 1100at alapfesz környékén viszik, fesz emeléssel pedig nem probléma az 1200 sem. Szóval ilyen szempontból a 900as is ajánlható, mert 133as FSB vel pont 1200at visz.
-
NightLord
tag
Hogy csináljátok az unreal timedemot?
-
BobMaster
senior tag
Hmm, megneztem a táblázatot. Örömmel jelentem, nekem van egy ilyen 850-esem
)
ABIT SA6-ban vajon megbírja az 1130-at? Tipp?Hyundai 133-as RAM van mellette, azzal illendő lenne, nem?
-
Joltee
aktív tag
Cool. Irány a bolt és cD0 request!
Joltee -
elmo
aktív tag
Konkrétan egy 800 MHz-esre gondolok.
-
elmo
aktív tag
Na ez tetszik. Duron-hoz is tudtok 1-2 tippet adni?
csao,
Elmo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest