Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem abban maradtunk tegnap, hogy nem szívatod magad GPT-vel? Már rég túl lennél mindenen.
bambano: milyen szép lenne ha legalább egy magyar nyelvet tartalmazna a KDE-s Debian. Én tudom mit kell letölteni és hogyan kell átállítani, de másoknál ez elsőre nem lesz egyértelmű. No meg az sem lenne rossz, ha valahogy el lehetne mozdulni a 4.8-as régi KDE verzióról fölfelé, pl. az overkill testing bekapcsolása nélkül.
Syl: az eOS-el én csöndben maradnék!
-
bambano
titán
fogsz egy debian telepítőt, legyalulod nullára a diszket, elindítod, végigcsinálod addig, amíg elvégzi a particionálást, ott megállsz, betöltöd ezt a gyógyegér linuxpótlékot és a meglévő partíciókkal elvégzed a telepítést.
a következő telepítésed meg már úgy lesz, hogy fogod a debiant, végigcsinálod és örülsz.
-
Ok, megpróbáltam. Nagyon nehézkesen sikerült a formázás (hint: az alapértelmezett felhasználó/jelszó a ChakraOS Live-hoz: live/live), de korántsem tökéletesen (pár megás "üres" rész keletkezett a 8MB-os rész és az EXT4-esnek particionált rész között), és nem is elsőre. Oda se neki, több is veszett Mohácsnál. Indítom a telepítőt... Erre kiderült, hogy a 8MB-os részt is leformáztam sikeresen EXT4-esnek, így pedig nem eszi meg...
És újabb bő egy órányi küzdelem árán jutottam el idáig. Ezen a ponton pedig azt mondtam, hogy köszönöm, nekem ennyi elég volt belőle. Nem vagyok nagy guru, nem vitatom, de azért eleddig egyetlen OS telepítésével sem küzdöttem ennyit. Azt nem mondom, hogy ott nem futottam problémákba, mondjuk akkor, amikor magyarítani akartam a Skype-ot Linux alatt, vagy amikor digitális hangkimenetet akartam HDMI-n egy laptopon Knoppix alatt. A telepítés után.
De itt még odáig sem jutok el, hogy feltelepítsem, sőt, hovatovább azon küzdök, hogy úgy formázzam meg azt a ökörköri merevlemezt, hogy a Tribe megegye végre.
Majd a következő kiadást megnézem esetleg, hátha ott már sikerül a Tribe alá olyan Kparted-et varázsolni, ami képes a reá váró feladatok végrehajtására...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged