- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tök mindegy az MTK Toolsnak, mert az a SOC-ra mászik rá (és a legtöbb MTK SOC-ot kezeli), ez a lényeg. Az esetek úgy 95%-ban működik, és minden mélyen lévő beállításra képes - a Recovery-be való reboot-olásra is.
Persze nyilván ez nem kárpótol akkor, ha ez egy pont olyan telefon, ahol valamiért nem indul el / nem kap ROOT jogot az MTK Tools
-
Ha MTK-s, akkor a Mobiluncle MTK Tools segít csaknem mindenben.
-
Ez is bennem volt opcióként, de én naívan azt hittem, hogy könnyedén megcsinálom a linkelt megoldással a live ChakraOS alatt, és akkor megúszok egy pendrive macerát (most per pillanat csupán egyetlen, a célnak megfelelő pendrive adott).
Azt hiszem most egyelőre elég volt ennyi, inkább felrakok egy olyan OS-t, ami biztosan alkalmas is arra, amire a gépet használni szeretném, és már van vele annyi tapasztalatom, hogy nem attól fogok cigánykerekeket vetni, ha sikerül végre felraknom.
Szerk.: Igen, tény, hogy a sima Debian (is) kimaradt eleddig az életemből... De most épp elég inger ért ahhoz, hogy járatlan utakra ne vágyakozzak egy ideig...
-
Ok, megpróbáltam. Nagyon nehézkesen sikerült a formázás (hint: az alapértelmezett felhasználó/jelszó a ChakraOS Live-hoz: live/live), de korántsem tökéletesen (pár megás "üres" rész keletkezett a 8MB-os rész és az EXT4-esnek particionált rész között), és nem is elsőre. Oda se neki, több is veszett Mohácsnál. Indítom a telepítőt... Erre kiderült, hogy a 8MB-os részt is leformáztam sikeresen EXT4-esnek, így pedig nem eszi meg...
És újabb bő egy órányi küzdelem árán jutottam el idáig. Ezen a ponton pedig azt mondtam, hogy köszönöm, nekem ennyi elég volt belőle. Nem vagyok nagy guru, nem vitatom, de azért eleddig egyetlen OS telepítésével sem küzdöttem ennyit. Azt nem mondom, hogy ott nem futottam problémákba, mondjuk akkor, amikor magyarítani akartam a Skype-ot Linux alatt, vagy amikor digitális hangkimenetet akartam HDMI-n egy laptopon Knoppix alatt. A telepítés után.
De itt még odáig sem jutok el, hogy feltelepítsem, sőt, hovatovább azon küzdök, hogy úgy formázzam meg azt a ökörköri merevlemezt, hogy a Tribe megegye végre.
Majd a következő kiadást megnézem esetleg, hátha ott már sikerül a Tribe alá olyan Kparted-et varázsolni, ami képes a reá váró feladatok végrehajtására...
-
Ok, megpróbálom ennek az útmutatása alapján... De gondolom érted miért görbül le a mosoly a szám széléről. A Chakránál alapvetően hozzád hasonlóan én is vonzónak tartom, hogy például nem kell az automatikus belépéshez parancssorban szórakozni, szóval minimalizálni lehet(ne) még az Ubuntu-hoz képest is a parancssor igényét.
Erre tessék, egy átkozott formázáshoz kell a végbéltükrözés szintjén mozgó megoldáshoz folyamodni.
És mégegyszer: még ha úgy is tűnik, hogy negatív lennék, végtelenül hálás vagyok az eddigi és az ezt követő munkádért, idődért, türelmedért!
-
Bocsánat, eredetileg nem ellenforradalmi posztnak szántam, egy hozzászólásnak indult a te blogposztodhoz, hogy ugyan már, mi a fenéért vagyok én ilyen béna, hogy még feltelepíteni sem tudok egy amúgy népszerű disztrót, csak olyan hosszan szenvedtem vele, hogy a végén felfokozott lelkiállapotban kiraktam saját bejegyzésnek.
Lehet délután megpróbálom újra, de akkor tisztázzuk:
A lényeg, hogy vagy valami mással formázzam meg GPT-sre a particiót, és akkor elfogadja?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Célegyenesben a Yettel TV
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Házimozi belépő szinten
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- MacBook Pro 14" M1 MAX - 32GB / 1TB (2021) - Cseh billentyűzet - 224 ciklus / 88% - 1 év garancia
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia (56)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged