- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Fotók, videók mobillal
- Légies iPhone halvány színei
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
Újabb hír, újabb jövőlátó userek
úgyis szar, én tudom h mit tud...
Kommentekek kiirtanám az ilyen hírek aljából. Mert semmi értelme egynek se.
Minden hír ami új cuccot taglal, ami majd "talán" lesz, jön 200 komment amolyan Facebook-os kiírás stílusban hogy, esik a hó dedurva... Alatta meg a válasz.. Meglep? Tél van. -
Gyuri27
félisten
Nézem ezt a rizsa képet.
Elvileg elfér még egy 7nm-es rajta. Az akkor 16 mag.
No de mi a helyzet ha az IO lapka 7nms-re lesz cserélve.
Akkor elfér 3x8 mag is.
Valaki mérje már le könyörgöm. -
Parano1d
tag
Számomra az a legnagyobb baj, hogy árban kegyetlenül elszálltak ezek a "középkategóriásnak" szánt kártyák.
Régebben 50k volt, és kész. A legutóbb már az RX480/GTX 1060 70-90k ársávban mozgott, amit én személy szerint már sokalltam értük. Most meg lehet nézni mennyibe fog kerülni a GTX 2060.
Az AMD ha kidobna "occsóért" egy 7nm-es Polarist, arra lenne nagy kereslet (nyilván haszon nem biztos).
Ez a felhozatal így szép és jó, de az átlagnak erre nincs felesleges pénze. -
enginev3.0
félisten
Na de miért olyan soká
Azt hittem tavasszal már itt lesznek -
hombre[EU]
veterán
Az AMD elhozta a 4K@60hz gaminget a píszíseknek
Kiváncsi leszek pl. a Boxx komplett AMDs konfigokra milyen árakon,hogy teljesítenek.
A Vega VII sebessége a 2080 körül(felett-alatt-mellett) lesz RT nélkül, de dupla vram-mal ami hosszútávra nem is hülyeség 4K gaminghez. Valószínū ennyi fog kelleni 2 év múlvaHa beesik ~€550 környékére akkor bestbuy vga lesz.
-
-
westlake
félisten
Jól értelmezem, hogy az AMD kiadta az RTX 2080-nak "megfeleől" kártyát fél évvel később, mint a konkurencia? Mi a plusz? Miért vegyem meg ezt, ne pedig a zöldek termékét?
Fogyasztás (TDP)?? -
_DiEGO_
őstag
Egy nagyon is lényeges részen de szívesen átugrottatok sokan , holott nem semmi ez sem !
Az AMD bejelentette azt is, hogy a Project Stream néven futó felhős játékszolgáltatást Vega architektúrára épülő Radeonokra építi fel a Google.
Valószínűleg a Radeon Pro V340-et használja a keresőóriás, hiszen ez az a termék, amelyet konkrétan ide terveztek.
Maga a bejelentés egyébként meglepőnek hathat, főleg azután, hogy a konkurens NVIDIA nevét sokkal többször lehetett hallani a felhős játék során, de valójában érthető a Google választása,
ugyanis az AMD az egyetlen cég, amely PCI-SIG SR-IOV (single root I/O virtualization) szabványára épülő hardveres technológiát kínál a problémára, méghozzá teljesen virtualizált videokódoló és -dekódoló blokkokkal, ami a működési költségek alacsony szinten tartásához, illetve az alapvető adatbiztonsághoz elengedhetetlen. -
Korrigáltam aztan később.
Az Nvidia Rx 2080 azonban drágábban indított, ezért néztem be.
(#84) lacus83 Pedig a Vega szerintem nagyon versenyképes ajánlat lett, pláne nemrég Black Friday-kor. Amúgy ez a 7 nm-es Radeon mi, ha nem versenyképes? Meg kell érteni, hogy egyszerre nem lehet mindent. Mióta Lisa Su irányítja a céget, az AMD elkezdett kimászni a gödörből. Ez azonban egy hosszabb futás lesz. De legalább most már közelebb értek az Nvidiához...Emlékeztek rá, a Vegára mennyit kellett várni, a Pascal már mennyi ideje piacon volt akkor?
Most pedig alig hogy kikerült az Nvidia RTX, az AMD már nem sokra rá be tudta mutatni a világ első 7 nm-es konzumer piacra szánt GPUját, ami versenyképes az új Nvidiával. Szerintem jó irányba haladnak, csak időt kell nekik adni, és ha minden a terv szerint alakul nekik, akkor ez a különbség elolvad majd és akár be is érhetik az Nvidiát(tudom ez jelenleg szürreálisan hangzik).
-
Kérdés, hogy egy valamirevaló Sapphire Nitro mennyibe fog fájni ebből...
-
lacus83
senior tag
válasz
Hopkins95 #78 üzenetére
Sajnos az AMDnek régóta nincs válasza Nv ellen.
480/580/590 mind egy kutya több fogyasztással.
Ha tényleg olyan jó lesz pl az Rtx 2060 akkor kB azon idő jön el ismét mikor 3 évig csak Gtx 970 volt a best buy.
Vegában van potenciál de mégis több Gtx 1070,1080 at vettek.
Amd nagyon ráfeküdt az Intel elleni harcra, és ezért a Gpu fronton Nv elleni eddigi csatákból is vesztesen jönnek ki, jöttek ki.
NV pedig újabb aljas de mégis logikus lépésként a Freesync adta előnyt is elveszi.
Szóval maradjunk annyiban hogy Amd felaldozta a felzárkózásánk esélyét Nv ellen a Ryzen miatt.
Bányászat miatt adtak el rengeteg Gput Amd oldalon. De ennek is vége.
Én nem vagyok egy oldal párti se, jobban kedveltem eddig is az AMD és szurkoltam is nekik, de az hogy egy értelmes erős kártyát nem tudnak jól összerakni az már gáz.
Az említett VII pedig nem a Fhd játékosok táborát fogja erősíteni.
A kisebb Rtx el meg vihetik a legnagyobb piacot az Fhd gemerekét.
Senki se fog 590et venni 100kert, de még 90k ért sem ha 110 ért kap Rtx 2060at. -
_DiEGO_
őstag
válasz
Quadgame94 #8 üzenetére
Aztán mit kezdesz az ER magpkkal ?
kikapcsolod majd hogy NE legyen visszatartó erő , hogy 60-70FPS -től megszabadulj ? okoska
De elfogult az írásod m azaz tükrözi éned. Miért fáj a dolog ? Ha jobb választás , akkor ha van sütnivalód azt veszed. Jah , hogy nincs egyikre se pénzed , de osztani azt tudni akarsz. Inkább ne ... -
devast
addikt
Amíg nincs alternatíva a szavazáson addig mindegy... Nincs jobb ár/érték arányú kártya a piacon rtx nélkül adott teljesítményen. Az egész rtx ár/érték aránya csak a generációs ugrásoknál elvártakhoz képest katasztrófa, viszont a piacon kapható konkurenciához képest bőven elég.
-
Remus389
veterán
Azért bátor lépés volt az Nvidiától az RTX, ezt be kell látni.
Kockáztattak, és még nem dőlt el, hogy nyertek.
Azért sok gamer szavaz inkább a 4K-ra mint a Full HD@Raytracing-re, ha az előbbiek vannak többségben, bukó lesz az Nv-nek.
Az is vicces, hogy talán a 2080ti az egyetlen értelmes raytracinges kártya, de mennyibe is kerül?
-
Ha kijönne majd az GTX11**, akkor arra az AMD-nek is lenne azért egy két szava(vagyis kártyája).
(#80) Remusz911 Szerintem így sem lesz bukó az Nvidiának, max az illető nem használja a Ray Tracinget. Látszólag még így is jól fogynak az RTX kártyák(ami nekem érthetetlen, de oké).
-
devast
addikt
Szerintem nem fog jönni 11xx széria. nv-nek ez így pont jó ami most van... nem kell nekik bucira verni. Minden lapot az rtx-re raktak fel. Nem mondom, hogy 100% be fog jönni ezzel a szériával nekik, de ha a $350-os 2060-ra akkora chipet raknak mint a 1080ti, az azért elgondolkodtató.
-
wildpig
tag
Kijön még mellé egy GTX, és annyira körbe lesz rakva mindkét oldalról a Radeon VII az nV-kártyákkal ár/érték arányban, hogy mellé kéne még dobniuk 4 játékot, meg egy 150dolláros árcsökkentést. Nem fog ez az MSRP annyit csökkenni a boltok polcain, hogy ne legyen megint blama az egész. Megint jobban lépked az NV az üzleti sakktáblán... Én hülye meg nem értettem minek jön a pletykák szerint az RTX erősségű, de RT mag nélküli GTX11**. Hát azért hogy bucira verje a Radeont, olcsóbban.
-
Bandi79
aktív tag
A kérdés az, hogy az AMD 699$ MSRP-ja a saját "Founders" verziójukra vonatkozik, vagy az AIB-kre... Ez nem volt egyértelmű
Továbbra se hiszem, hogy a 2080 felett lesz az ára a boltokban, mert AMD-t nem lehet ugyanakkora teljesítménnyel drágábban eladni, mint egy Nvidiát (hogy ez miért van így, az messzire vinne...)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Steamnek nem azzal van a baja, hogy nem mérvadó, hanem azzal, hogy nem reprezentatív. Nagy különbség. Attól, hogy nem reprezentatív, még lehet mérvadó, mert azt egyszerűen csak el kell dönteni, hogy hiszel-e nekik, vagy nem. De a reprezentatív része a dolognak komoly statisztikai követelményekhez van kötve, ami nem szimpla döntés kérdése.
-
hahakocka
őstag
Mondják hogy túl van árazva, de a founders 2080 799 volt és most az úgymond 'founders' alap Radeon VII 699 s mondjátok csökkent 650 re a 2080 akkor ennyi erővel 1-2 hónap után ez is 550 lesz. 16 GB HBM2 ram tuti megdobta amúgy az árát viszont emiatt a sok ram miatt stabilabb és jobb 4K teljesítmény lehet. Még driver sincs hozzá de már pl 14 fps el jobb volt a Stranger Brigade-ban mint az NV. Folytonosabb és nagyobb FPS élmény 4K-ban a sok ram.
-
Lajtorja
aktív tag
Az ajándék játékokat le ne vond már az árából. Amúgy igen, jöjjenek a tesztek.
Nincs olyan ember a földön, aki teli áron pont azokat a gameket tervezte megvenni és pont vga csere előtt áll és pont nem lopja/feljeti ki a kis vagy nagyker a kupont és pont nem ezt a választ kapja AMD-től amikor ezt szóváteszi (ahelyett hogy egy sz@ros szériaszám alapján küldjenek neki a 150-200k-s kártyájához):
Participating vendors / resellers are the ones responsible for distributing the correct coupon code for the AMD Radeon products. It should have been given to you when you made your AMD product purchase.
AMD supplies the vendors with a limited number of coupon codes to distribute to their customers. However, please know that the terms and conditions of the promotion stipulate that the promotion is available while supplies last.
Please note that only select retailers are participating in this promotion, visit the corresponding website for the complete terms and conditions and more information about participating vendors worldwide.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az áron azért nem érdemes vitázni, mert nem ismerjük, hogy az egyes boltok milyen szerződéseket kötnek az egyes gyártókkal. Manapság 30%-os raktárarányért nem egy gyártó ad komoly kedvezményeket, és így nyilván az adott gyártó terméke az adott boltban olcsóbb lesz, mint a többi. Ergo hiába szabja az AMD 699-re a Radeon VII-et, vagy az NV 799-re az 2080 Founderst, ezeket igazából nem mindig és nem mindenhol követik le a custom megoldások, még akkor sem, ha esetleg gyorsabbak a gyári modelleknél.
-
Duck663
őstag
válasz
Quadgame94 #8 üzenetére
Azért ugye képben vagy? Mert hogy a piacnak nem nagyon kellenek az RTX-ek, nem nagyon veszik, nem nagyon tolonganak értük. Jön majd egy 1180 stb, valószínűleg tré lehet a kihozatal, és letiltva a RT magokat el lehet adni a balekoknak még a megmaradt lapkákat, de messze nem olyan biztos, hogy arra nagyon nagy rácuppanás lesz, a GTX 10xx tulajok nem fogják venni, aki Radeont akar, az meg pláne.
Közben pedig ott rohad még a nyakukon egy halom GTX is, nem beszélve a GDDR5X memóriáról, amit felvásároltak, mint a vaddisznó, bízva a bányászokban és hogy az AMD ne jusson hozzá. Csakhogy a bányászlufi kipukkadt, az AMD meg nem ugrott rá a GDDR5X-re. Épp az AMD csinálja jól. Most hogy ntrollék kiterítették a kártyáikat jönnek ők, a nem teljes, de 60CU-val még elég jó GPU-kat kiadják (marha jó lehet a kihozatal, ha csak 4CU-t kellett tiltani), eladják, jó áron, a konkurenciától mindenképpen jobb áron, bár a fogyasztással lehet vitatkozni, de szerintem a teljesítményre nem lesz panasz, és ez amúgy is csak mondjuk úgy, szezonális termék, szerintem fél évnél nem lesz tovább kapható. Majd jön a Navi, ami úgy ahogy van hátsón billenti ntrollékat, jó ár/teljesítmény mutatóval. Simán benne van, hogy az RTX-ek fölé fognak menni, a chiplet dizájnnal, olcsóbb gyártással, igaz alacsonyabb áron, kisebb profittal, de itt jön képbe az, hogy mekkora a Turing (gyártási költség) és a túlfizetett memória, és az fog aztán igazán fájni. Így is szorul a nyakukon a hurok, a részvényesek szorongatják, nagyon fájdalmas lesz az, amikor az AMD is húz rajta egyet.
-
Eladod a motort, s máris csináltál egy jó dealt. Én azt mondom ha adnak valamit, akkor azt fogadd el, inkább gondolj arra, mi lenne akkor, ha semmit nem kapnál hozzá, de ugyanannyiba kerülne.
(#50) b. Hmm igazad van, bár az általad linkelt oldalon és az EU-s EVGA oldalon azért már harapósabb árak vannak. Így meg már megint az RTX a drágább valamivel. Fene tudja, melyiket választanám(ha lenne rá keretem).
-
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #55 üzenetére
Már ne haragudj, de idézlek: de mint írtam is előbb egy másik hozzászólásban az utolsó negyedévig biztosan nem fog megjelenni.
Ez magabiztos kijelentés. Ez tuti, 100%, nem? Hisz TE mondod, akkor biztos úgy van.
Most pedig hirtelen véleménnyé szelidült, utólag. Érdekes.
Kényelmesen kerülöd a választ egyébként, de mindegy is
-
válasz
Quadgame94 #55 üzenetére
szerintem nem nekem akartad
-
Bandi79
aktív tag
Az árral kapcsolatban, 2080 vs VII:
RTX 2080 MSRP ,Founders: 799$. Mennyibe kerülnek az AIB-k Európában ? 650€-tól
AMD Radeon VII MSRP, "Founders" 699$.
Ezek alapján miért kerülne Európában a legolcsóbb AIB "700€ + 20% ÁFÁ"-ba ?
-
Fogalmazzunk úgy, hogy a lehető legkedvezőbb bolygóegyüttállás esetén eléri majd a Pascal szintet.
-
Remus389
veterán
válasz
Quadgame94 #46 üzenetére
Szórakoztasd tovább a nagyérdeműt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest