Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• blueMerle

veterán

válasz daniel909 #61 üzenetére

meg social felhasználásra

A BBM Androidon is elérhető, az összes social app pedig egyszerűen siralmas jelenlegi állapotában BB-n. Például a Facebookot divat köpködni, de nekem szükségem van rá a munkám miatt telefonon is. BB-n konkrétan 2 évvel van lemaradva a hivatalos app, ennek hála egy csomó funkció elérhetelen. Ez persze nem az OS hibája, de én ezzel nem voltam kisegítve hogy szummázom, hogy kinek a bűne... Leap-en pedig az Androidos app el sem indult a Lite pedig olyan köhögősen (nincsenek rendes értesítések, 10-ből 1x indul el...), A böngészős megoldás pedig nem pálya mert értesítésre csak a Chrome képes, ám abból sincs BB app, csak Androidos, és az is fagy, nem értesít, úgyhogy....

Én nagy örömmel váltottam Leap-re, úgy gondoltam hogy egy megbízható, bugmentes cuccot veszek. Ehelyett rengeteg helyen belefutottam hibákba, többször fagyott vagy akadozott mint bármely Androidos készülékem (cserélve is volt emiatt, a cserélt cucc ugyanezt produkálta). A munkám miatt szükségem lett volna egy rendes fb appra, ez ugye kilőve, a házamban a kameráimhoz egyetlen szoftver sem működött rendesen, ésatöbbi....egyetlen pozitívuma volt hogy a droidos Sygic gond nélkül ment rajta :)

Tudom, mindez nem a készülék hibája, én vagyok túlzottan a droid ökoszisztémához alkalmazkodva, ennek ellenére végig úgy éreztem droidos szemmel hogy ez a készülék és OS olyan, mint valami alpha verzió, amit még a nagyfőnökség le sem okézott :( Valahol nagyon elcsúszott a BB OS fejlesztése, szinte kisértetiesen hasonlít az egész a Symbian haláltusájára. Ráadásul így, hogy a nagyfőnök kijelentette a droid lesz a jövőjük, nem sok jövőt jósolok a rendszernek (ahogy senki sem), talán ez volt az utolsó szeg a koporsóban. Nagyon sajnálom, mert ezzel is kevesebb lesz a piac :(

• blueMerle

veterán

válasz pengwin #9 üzenetére

Meg személyes véleményem, hogy az android elterjedtsége kicsit "a sok légy nem tévedhet"-kategóriába tartozik. Sok jó dolgot elfojt a hatalmas piaci részesedésével, amit igen komoly részben a jó marketingnek és erőszakos nyomulásnak köszönhet, nem a rendszer jóságának.

De a 10.3-as BB OS nem jó. Nagyon nem. 2 hónapig szenvedtem vele, Android után egy borzasztóan átgondolatlan rendszer, legalább 2 éves lemaradással egy Lollipophoz képest. Nem az appok hiánya a legfőbb probléma (a saját appok mennyisége, minősége röhej tárgya, az Androidos appok pedig ha működnek is, akkor abban nincs sok köszönet, ez az öszvér megoldás így ebben a formában szánalmas)... Nem beszélve a brutális mennyiségű bugról (Leap) :U

Ez a legjobb döntés, amit hozhattak, így talán van esélyük. Ha képesek az Android sebezhetőségét orvosolni, integrálni a BB szolgáltatásokat (a Priv-nél ez ugye már sikerült), akkor valóban nincs értelme erőltetni azt, ami már rég halott és több éves lemaradásban van, ráadásul senki nem fejleszt már rá az égvilágon semmit. Ezt pedig nem lehet elbagatelizálni, mert elvégre egy smartphone-ról beszélünk ha nem tévedek.

Új hozzászólás Aktív témák