Hirdetés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Honor 400 Pro - gép a képben
- A Xiaomi 15S Pro a Qualcommnak és a MediaTeknek szól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Hogy töltésnél le kell venni a sarut, azt általánosságban előírják az autógyártók, de ez csak egy ökölszabály, amivel elhárítanak minden felelősséget.
Vannak / voltak primitívebb töltők, ami túltöltésvédelemmel nem rendelkezik, abból persze gond lehet, ha valaki rajta felejti. A 100 Hz pulzáló vagy tirisztorral hasított félszinusz által a rendszerbe vitt impulzusok hatása is kérdéses, bár az akku ezeket részben megfogja, de azért nem mindegy az áram nagysága és az akku pillanatnyi állapota (belső ellenállása) sem. Veszélyes lehet az is, ha a saru oxidált, tehát az akku irányába nem érintkezik rendesen, emiatt a töltő árama a jármű áramköreire jutna közvetlenül, az akku korlátozó, simító hatása nélkül.
Ezért is egyszerűbb a gyártónak annyit közölni, hogy nem szabad így tölteni és kész.
Viszont a szóban forgó szabályzott kapcsolóüzemű töltők sima egyenáramot adnak, túltölteni nem tud, így biztonságos ilyen szempontból. De ha az akkut kicsit túltöltené, az sem vészes, mert a jármű elektronikája azt még elbírja.
-
tibcsiworld
aktív tag
Még csak 7 hónapos a tapasztalatom, és itt kezdtem a "pályafutásom", de én soha nem szedem le az első 1-2 alkalom után, mert csak a gond van az autóval! Ezt-azt beállítgatni!
Ha nem szedem le, akkor nincs bajom, az autó is indul! Hetente többször mérem, és nyáron is rákerülget a töltő!
És nekem noname OFF-om van!
-
OldAkita
aktív tag
Suzuki Swift II, Banner 44Ah. Ctek 5 -el szakadatlan töltve. Soha nem szedtem le a sarukat, és nem is volt bajom soha. Annál nagyobb bajom volt mikor akku cserénél pár percig áram nélkül maradt. Sokáig nem tartotta meg utána az alapjáratot, menet közben állandóan lefulladt mikor pirosnál fékeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gigabyte H310M-S2H + i5 9400F + Arctic Alpine 11 + 16 Gb G.skill 3.200 Mhz Beszámitok!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E780 - i5 I 3GB I 160GB I 15,6" HD I DP I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest