Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stauffenberg

nagyúr

válasz Shyciii #34 üzenetére

Tökéletesen értem a Huawei dupla kamerájának lényegét, amiért tudnék lelkesedni akkor, ha nem marginális előnyről beszélnénk. Éppen csak arra jó, hogy az eleve fényerősebb konkurencia szintjét megközelítse. Persze értem én, hogy a rosszabb fényerejű optikának köszönhetően legalább nem lóg ki a kamera a házból, de ez még nem fogja megváltoztatni azt, ahogyan fotózni tudok a telefonnal.

Ettől én még nem fogom tudni szabadabban variálni a témáimat. Van akinek a szélesebb széles látószög, van akinek a "tele" tartomány (50-60mm környéke) hiányzik. Nekem például utóbbi, mert sokszor jól jönne, ha nem egy eleve szar forrásból cropolva kellene elérnem ugyanazt. A Huawei megoldása addig csak egy jól megreklámozható hókuszpókusz marad, amíg ragaszkodik a gyengébb fényerejű optikákhoz és ahhoz, hogy a kamera nem lóghat ki a hátlapból.

• buvartacsko

addikt

válasz Shyciii #34 üzenetére

Az iPhone második kamerája nem nagyobb látószögű, hanem kisebb, és pont kevésbé torzít mint a nagy látószög, ez a "zoom" funkció. Az elmosott portré fotók szoftveresek, a bokeh pedig enélkül is megvan a nagyobb fényerőnek köszönhetően makrónál pl.

A Galaxy S7-nek meg S8-nak asszem nagyobb is a látószöge mint az iPhone default kamerájának, ezáltal jobban torzít is.

Szóval te sem annyira érted hogy miről szól az iPhonenál a dupla kamera, de szerintem mi tökéletesen értettük eddig is h mire jó a Huawei dupla kamerája.

Szerintem a zoom hasznosabb.

Új hozzászólás Aktív témák