Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Tökéletesen értem a Huawei dupla kamerájának lényegét, amiért tudnék lelkesedni akkor, ha nem marginális előnyről beszélnénk. Éppen csak arra jó, hogy az eleve fényerősebb konkurencia szintjét megközelítse. Persze értem én, hogy a rosszabb fényerejű optikának köszönhetően legalább nem lóg ki a kamera a házból, de ez még nem fogja megváltoztatni azt, ahogyan fotózni tudok a telefonnal.
Ettől én még nem fogom tudni szabadabban variálni a témáimat. Van akinek a szélesebb széles látószög, van akinek a "tele" tartomány (50-60mm környéke) hiányzik. Nekem például utóbbi, mert sokszor jól jönne, ha nem egy eleve szar forrásból cropolva kellene elérnem ugyanazt. A Huawei megoldása addig csak egy jól megreklámozható hókuszpókusz marad, amíg ragaszkodik a gyengébb fényerejű optikákhoz és ahhoz, hogy a kamera nem lóghat ki a hátlapból.
-
Stauffenberg
nagyúr
Ha a dual kamera két kölönböző látószöget ad, akkor is megmaradhat a mű DOF mód. Ehhez képest a két azonos látószög egyszerűen pazarlás, nem látszik az a valódi előnye példaul a Huawei megoldásának, ami miatt inkább azt választanám mondjuk egy 28mm + 50mm felállás helyett.
Amúgy meg dolgozom is fényképezőgéppel, meg fotózok csak saját kedvtelésre is. Nem hiszem, hogy akarom a szarul kivágott, szarul renderelt mű DOF-ot nézni még akkor sem ha csak saját célra megy a fotó. Fejlődjön még, aztán szóba állok talán ezzel a funkcióval is.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
buvartacsko #16 üzenetére
Ez aztán halálosan nem izgat.
Amúgy meg akkor már miért nem LG fanboy vagyok? Őket is méltattam és éppen LG G4 topikgazda is vagyok. Lehetnék akár LG fanboy is. De egyszer leírtam olyat is, hogy a Galaxy S8 szebb, mint a G6 és akkor meg Samsung fanboy lettem, sőt majdnem meg is lincseltek.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
moleculez #13 üzenetére
Én meg nagyjából pont letojom a monokróm szenzort, ha ennyire pixelbuzulni akarok, akkor azt igazi fényképezőgéppel teszem. Meg ez a mű DOF sem érdekel, arra is ott van a rendes gépem.
Eddig talán az Apple meg az LG értette meg egyedül, hogy mire jó a dupla kamera. Mindkettő más látószöget ad a második kamerával. Az Apple megközelítése a telének nevezett második kamerával (valójában "csak" ekv. 56mm) tetszik a legjobban.
Remélem az OP5 is ebbe az irányba megy majd, több értelmét látnám, mint egy monokróm szenzornak, ami a gyakorlatban semmi előnyt nem ad, a felskálázott 20 megapixeles színes fotók ocsmányul festenek, zajcsökkentésben is eléggé kétes a hatékonysága... fekete fehérben meg elég ritkán fotózok (és azért a nagy többség is így van ezzel).
-
Stauffenberg
nagyúr
Ahhoz nem ártana távolabb elhelyezni egymástól a két kamerát és a felbontáson is növelni kellene, hogy az algoritmus rendesen el tudja különíteni egymástól a tér egyes elemeit, aztán meg még az sem hátrány, ha nem kell perceket várni amíg egyetlen fotót végigrenderel a vas.
Ez nagyjából az, amit kényelem/design/számítási kapacitás tekintetében arany középútként ki lehet hozni. Lesz ez még jobb is, főleg ha még erre ráeresztik a gépi tanulást is. Gyerekcipőben van még ez a mű DOF téma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest