Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
Én +10 éve linuxot használok, de ez az írás most frankón kínai volt nekem.
-
sonar
addikt
Én annyit tennék még hozzá, hogy a password file-ok szerkesztése sima szövegszerkesztővel tilos, mert közben más programok módosithatják és ha rámentünk akkor azzal haza lehet vágni a rendszert.
Szerkesztés előtt lockolni kell a file-t erre tökéletesen alkalmas a vipw -
0xmilan
addikt
A live linux jelszó elfelejtés miatt eléggé overkill, amikor egy kis grubos mókolással root shellt kaphatsz.
-
De, népszerű, bár nem is pont ezt vitattam.
Viszont mi van a többivel? Itt is az van, mint a legutóbbi címlapos írásnál, csak nem annyira vészes a helyzet. Annál is Linux-ot írtak a címbe, de kifejezetten az Ubunturól szól.
Csak halkan kérdem, akkor a Linux az az Ubuntu? - költői kérdésnek szántam persze
-
(Megjegyzés: az mkpasswd egy crypt(3) front end.
A népszerű Ubuntu disztribúción a whois csomag tartalmazza
.)Ez picit nem egyértelmű. Volt értelme így külön megemlíteni a népszerű Ubuntu-t?
Laikusként simán jön a kérdés, hogy és a többiben milyen csomag tartalmazza? Nem lehetne valahogy úgy említeni, hogy az Ubuntu/debian alapú disztrók....bár meg kell hagyni, igen jó érzés ezt így olvasni:
a népszerű Ubuntu......
-
Én a kézzel való átírás helyett inkább chroot-tolnék a live rendszeren. De ez ízlés kérdése
-
BoB
veterán
Nyitó
Ha valaki szakmai pontatlanságot vél felfefezni, szóljon és javítom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen széket vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Torrent meghívó kunyeráló
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest