- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Google Pixel topik
- Apple Watch
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutu7030
veterán
Én +10 éve linuxot használok, de ez az írás most frankón kínai volt nekem.
-
sonar
addikt
Én annyit tennék még hozzá, hogy a password file-ok szerkesztése sima szövegszerkesztővel tilos, mert közben más programok módosithatják és ha rámentünk akkor azzal haza lehet vágni a rendszert.
Szerkesztés előtt lockolni kell a file-t erre tökéletesen alkalmas a vipw -
0xmilan
addikt
A live linux jelszó elfelejtés miatt eléggé overkill, amikor egy kis grubos mókolással root shellt kaphatsz.
-
De, népszerű, bár nem is pont ezt vitattam.
Viszont mi van a többivel? Itt is az van, mint a legutóbbi címlapos írásnál, csak nem annyira vészes a helyzet. Annál is Linux-ot írtak a címbe, de kifejezetten az Ubunturól szól.
Csak halkan kérdem, akkor a Linux az az Ubuntu? - költői kérdésnek szántam persze
-
(Megjegyzés: az mkpasswd egy crypt(3) front end.
A népszerű Ubuntu disztribúción a whois csomag tartalmazza
.)Ez picit nem egyértelmű. Volt értelme így külön megemlíteni a népszerű Ubuntu-t?
Laikusként simán jön a kérdés, hogy és a többiben milyen csomag tartalmazza? Nem lehetne valahogy úgy említeni, hogy az Ubuntu/debian alapú disztrók....bár meg kell hagyni, igen jó érzés ezt így olvasni:
a népszerű Ubuntu......
-
Én a kézzel való átírás helyett inkább chroot-tolnék a live rendszeren. De ez ízlés kérdése
-
BoB
veterán
Nyitó
Ha valaki szakmai pontatlanságot vél felfefezni, szóljon és javítom!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- Xiaomi 12T Pro 8/256 GB kék / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest