- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
okoska74
senior tag
Sziasztok!
Ma lettem tulaja egy z30 -nak.
Lenne is kérdésem mivel ez az os még új nekem.
A sachesi folyamatosan keresi az usb portot már 2 -őt talált de nem tölti ki a device fülön lévő mezőket. Viszont a frissítést felajánlja, de így nem merem rátenni.[link] A linken lévő kép szinte teljesen ugyanaz csak a Device mezőnél nálam As Searced -van
Blackberry device manager feltelepült, a blackberry link is működik. Látom is külön meghajtóként a telefon belső tárát. Igaz, hogy semmit nem enged rá másolni mert szerinte nincs jogom hozzá.
Win7 64bit -et használok lehet, hogy az usb 3 -as portok nem tetszenek neki?
Próbáltam sima user -ként és root -ként is futtatni, az újraindítás is meg volt.
Vagy valami ötlet?APK -fájlt hogyan lehet felmásolni a telefonra vagy telepíteni?
Igen még egy :
A gmail -os fiókot csak email -re lehet használni vagy lehet szinkronizálni belőle a névjegyeket, naptárat, stb.?
Ha igen, akkor hogyan lehet beállítani? A live fiókommal működik de ha lehet a gmailt használnám.Előre is köszönöm.
-
icezozo
addikt
válasz
l.sebestyen #696 üzenetére
persze,hogy szebb lett mert kapott az amoled egy frissitett sys.fajlt.
-
kerobi
senior tag
Ezzel az uj core-ral kommunikal mar a blend-del?
-
Coc@s
őstag
Én lehet, hogy eladom a fehér Z30-amat.
Megint beindult a kisbogár az agyamban () , hogy másra kéne váltani. Hétvégén agyalok rajta, hétfőre eldől.
-
Bobby G.
senior tag
Egyre nehezebb a döntés!
Egy ideje tervezgetem, hogy visszatérek a BlackBerry-hez, de nem tudtam választani, hogy mivel. A Z10 már kiesett a rostából, maradt a Z30 vagy a Q10. Szeretem a qwertz-t, de a teljes érintőképernyőnek is megvan az előnye nálam. Már-már döntöttem a Q10 mellett, hiszen árban azért még jobb mint a Z30 (igaz már nem olyan nagy a különbség), de egyre gyakrabban látom, hogy billentyűzetproblémára panaszkodnak.
Na, pfff... Most újra meg vagyok lőve... -
Coc@s
őstag
válasz
gratzner #684 üzenetére
Ha neked nem a 2072-es leak van fenn, akkor kell minden.
Install Folder (vagy Directory?), megadod azt, ahová letöltötte és GO!A beállított kódok alapján látod, hogy a kanadai Voda általi szoftver.
Ha megnézed pl a 216 30-nál, ott egészen mást látsz, mert a T-Mobile még nem "adta ki".@ zolion01
Nekem eredetileg 3-at akart csak föltenni, én azért ráküldtem az összeset. -
zolion01
tag
Érdekes. Nekem is a legújabb leak volt fent a 2072-es és igazából nem akart semmit telepíteni csak a 2 Rogers app-ot. Na mind1, letöltöttem az összeset és ráküldtem. Biztos ami biztos.
-
gratzner
tag
Igazából már elkezdtem, mindent le kell tölteni? Mármint a képen amit linkeltél, mind a 205 app ki van pipálva. Én midet elkezdtem letölteni, de baromi lassú sajna, lehet túlterhelt kicsit a szeró?
Na mindegy. Ha kész akkor install fülön minden pipa és telepít?
Azt honnan tudni, hogy ez egy hivatalos verzió? -
kerobi
senior tag
Nem tudjátok a Sachesi-t linuxon hogy kell elindítani? Köszi!
-
icezozo
addikt
fent a Offical 10.3.1 2072 a Z30-on!
gyerekek sokkal jobb lett a kijelzo! most mar normalisan lathato!
-
eventus
veterán
válasz
tezsparker13 #670 üzenetére
Igen, egyéb programok hozzáférése szokott probléma lenni.
-
tezsparker13
tag
válasz
tezsparker13 #669 üzenetére
Konklúzió: a Miero, Google maps és a twitter engedélyezte a BBM hozzáférést. Letiltottam ezeket amint lesz tapasztalat megosztom őket.
Köszönöm a segítségeket.
-
kbyte1024
veterán
válasz
Frank Drebin #667 üzenetére
Lökj egy mailcimet privibe megoldjuk
-
Frank Drebin
csendes tag
válasz
kbyte1024 #664 üzenetére
Waze-ból megy a navigáció és a címkeresés. Örülnék, ha menne a gyári navi is. Átnéztem a BB Maps hivatalos support knowledge base oldalát és a készülék network regisztrálását is megcsináltam (bár visszaigazolás nem jött üzenetben), de ez sem segített. A keresett cím mindig listázásra kerül de amint rákattintok a listában, rögtön a csatolt hibaüzenet jön fel.
Teljes tanácstalanság van.
Frank
-
Coc@s
őstag
válasz
tezsparker13 #662 üzenetére
Akkoriban - mióta csinálja - nem tettél föl valamilyen új apot, aminek engedélyezted a BBM hozzáférést?
Tudnak durva dolgokat csinálni.
Nézd meg a Biztonságnál az Alkalmazásengedélyeket.
Elsőkörben szerintem ez, aztán esetleg appok egyenkét levétele, vagy minden le és egyenként vissza, de aztán a wipe biztosan megoldja. -
l.sebestyen
senior tag
válasz
próbálj egy szoftver újra töltèst a linkkel, ez semmiképp nem normális
-
kbyte1024
veterán
válasz
Frank Drebin #661 üzenetére
Esetleg más navit probalj
-
kbyte1024
veterán
válasz
Basszus durva. Nekem 9honapja van meg, de nincs ilyen gondom.
-
tezsparker13
tag
Sziasztok!
Már 1 éve Z30 tulaj vagyok azonban egy 3 hónapja elkezdett rettenetes iramban merülni. Készülék figyelő azt mondja, hogy a BBM eszi az akksit ~45%-al. Töltés után kb 6 óra alatt lemerül. Máskor 2 napot bír. Eddig kikapcsoltam, majd be és abba hagyta. Viszont egyre többet csinálja. Hozzá teszem nem használom a BBM-et.
Vki valami ötlet? Elég kellemetlen tud lenni, hogy elindulok 80%-al valahova, hogy ez még 1,5 nap és mire oda érek meghalt a teló. :S
Köszönöm, Viktor
-
Frank Drebin
csendes tag
Hi,
Z3 készüléken a Blackberry maps miért dobja azt, hogy "cannot communicate with the server" amikor kiválasztom a keresett címet a listából? Sajnos ezt konstans csinálja és nem találtam rá eddig a megoldásra.
Help pls!
Üdv. -
sasa134
addikt
válasz
gratzner #653 üzenetére
Szia! Sajna leak-ek produkálhatnak ilyesmi anomáliákat. Mielőtt nekiàllsz új OS-t telepiteni, próbálj meg leszedni valahonnan (crackberry forum) egy 10.3.1-es óra .bar file-t. Az OS-ek elemei elérhetők ilyen darabokban. Szedd le tehát a clock.bar file-t és Sachesivel egyszerűen telepitsd (install fül, egérrel behúzod), ezzel a meglevő óra appot felül fogod írni, és lehet megjavul. Gyorsabb és egyszerűbb mint az egészet újrahúzni.
-
gratzner
tag
Értem én a csíziót, de nem megy sajnos. Azon még rágódok, hogy haladjak-e visszafelé a leakekkel egyenként, hogy melyik hogy muzsikál, de lehet kibírom az official-ig egy másik bw-ből leszedett óra alkalmazással.
Ezek szerint ugyanazok a leak verziók különböző készülékeken (különböző z30-akon) nem ugyanúgy viselkednek... Ez furcsa. -
gratzner
tag
Sziasztok!
A hsz-eket végigolvasva kénytelen vagyok leírni, hogy w8-on kívül szerintem minden os-t kipróbáltam kb. fél éves periódusokban, évek óta, váltogatva, sokszor párhuzamosan. Másfél éve viszont megvettem az első Blackberry-met (9900), ez pár hét elteltével átalakult cégessé és jött mellé egy Q10 a BB10 miatt, amit a kijelző mérete miatt cseréltem Z10-re (akkuidő elszomorított kicsit), nemrég cseréltem egy már jóárasított Z30-ra. IMÁDOM!
Amint a fenti sorokból kiderül, kissé leragadtam a BB-nél(megjegyzés: Android fronton a Nexus-ok előtt azért le a kalappal)
Soha nem használtam még stabilabb, letisztultabb, felhasználóbarátabb, sallangmentesebb és gyorsabb rendszert, mint a BB10! Egyszerűen pazar. Köszönöm BlackBerry...Na és akkor a kérdésem:
Nem bírom kivárni a hivatalos 10.3.1-et Z30-ra, Passportra pedig még szerintem minimum fél évig nem lesz keretem. Ma feltettem egy 10.3.1.997-et autoloaderrel. Hogy tudom a rendszerbe varázsolni a gyári óra alkalmazást? A gyorsindítások közt az ébresztőt be tudom kapcsolni, de beállítani nem, illetve az óra maga elő sem jön... Ötlet?
Köszönöm előre is... -
kerobi
senior tag
A mikrofon érzékenységet nem tudjátok hol tudom megnövelni? Halkan vesz mindent.
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #645 üzenetére
Jó ha van. Különben is, nincs havidíja
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #643 üzenetére
Mérnök vagyok, sokat úton. Gyárainkban sokszor van h pendrive-on cserélünk adatot, rajzokat, vagy sok doksit, ami mailen bonyolult, vagy a policy nem engedi. Ha laptop épp nincs, vagy én 15 perc sétára vagyok tőle, felmàsolom usb-ről.
Fényképezőgép : nem raw-okra kell gondolni, de hasonló példa, kint vagyok a gyártósoron, van amit nem lehet rendesen lefotozni telefonnal, ott a gép, stock jpg, usb-n felmàsolom, megy dropboxba, kollégák már látják is. Hidd el, nekem jó feature.
-
kárátékutyá
őstag
Pendrivre tegyem fel, onnan meg a telefonra? Akkor már inkább vezeték nélkül felteszem egyből a telefonra
Minek tegyem fel a fényképezőről rá a képeket? Ott "fotosoppoljam" ?
Szerintem égvilágon semmi értelme sincsen, de ez persze csak az én véleményem (Mega-ra felteszek 50db filmet, és innan lejátszom...ha már ilyen elvetemült lennék, hogy telefonon nézzek filmet. (tudom - tudom, ott a HDMI kimenet, ami milyen jól is jön, ha egyedül vagyok a szálloda szobában....)
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #641 üzenetére
Úton vagy, pendrive-ról kell vmi...vagy fényképezőgépről képeket feldobni. Ilyesmik. Ritkán kell de akkor igen jó, hogy van.
Hang: persze, telefonokhoz képest.
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #638 üzenetére
Köszöntem, ez megnyugtató. Elég vonzó tárgy a Z30, főleg ilyen áron, sztem remek darab. USB OTG, kurva jól szól, fasza az akksija, stb
A súlya engem nem zavart, Passportom van, azzal kondizok
Ha asszonynak is tetszik akkor arra cserélem majd a Z10-ét.
-
zolion01
tag
válasz
#42044160 #637 üzenetére
A Z10-et eladtam dec. 30-án. Holnapra elméletileg meg lesz az utódja, ami egy Z30, így már kettő lesz. Sokat gondolkodtam, hogy mi legyen, ez vagy valami android-os csoda, de aztán eszembe jutott, hogy mennyivel kevesebb időt kellett eltöltenem az okos telefonommal, hogy megfelelően működjön mióta BB van, volt így az idő-pénz összefüggés következtében Z30 lett.
Android appok meg tökéletesen futnak 10.3 alatt. Nekem pl a CIB bank mobiltoken-je nélkülözhetetlen, de semmi baj nincs vele sem.
-
törölt tag
válasz
kárátékutyá #633 üzenetére
Félreértettél Uram, nem az előnyeit akarom lehúzni, mert azokkal tisztában vagyok, pont emiatt szemeztem a készülékkel.
A virtuális kommunikáció naprakész (azonnali) elérhetősége fontos számomra, és ha mindenféle android verziókkal, valamint fizetős megoldásokkal kell operálnom, akkor inkább választok egy android, vagy IOS rendszert.Le a kalappal a BB előtt, gyönyörű készülékek!
-
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #633 üzenetére
Prima, danke
-
Coc@s
őstag
Nem engem kérdeztél ugyan, de idepofátlanodok a magam véleményével.
(Én is Z10 után használom most a Z30-at.)
Igaz, a napfényes Riviérán még nem voltam vele, de az eddigi kb. 2 hónapos használat alatt én még nem voltam olyan helyzetben, hogy ne láttam volna a kijelzőt (és azt is, amit épp megjelenített).
Talán az automata fényerőszabályzása lehetne gyorsabb egy kicsit.
És szép az a fehér!Korábban nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog egy fehér teló.
-
-
sasa134
addikt
válasz
kárátékutyá #630 üzenetére
Kutya Úr, megbékéltél a Z30 kijelzőjével? Azért kérdem mert asszonynak lehet az lesz majd Z10 után, de eddig csak beltérben nyomkodtam a Z30-at, az meg nem jelent sok mindent. Egy fehér Z30 csini lenne az asszony kezében de ha nem látja a kijelzőt akkor hagyom inkább..
-
törölt tag
válasz
kárátékutyá #630 üzenetére
Nem a vájbörön múlik csupán, de ha reálisan nézem, akkor az 5000 Ft-os S...ung hibátlanul kezeli a fent említett programokat és az értesítéssel sincs probléma.
-
törölt tag
Köszönöm a segítséget Urak!
Hihetetlen, hogy ilyen alap dolgokat nem tudnak megoldani.Sajnálattal le kell mondanom akkor a Z30-ról.
-
törölt tag
Sziasztok!
Bocsánat, ha valakit megzavarok a nyugalmában az alábbi kérdésemmel, de a fórum átolvasása közben ilyen-olyan válaszokra leltem, így nem vagyok biztos a dolgomban:
Szerdán telefont vásárolok.
Z30 a kiszemelt készülék, azonban a facebook messenger és a viber tökéletes működése (jelzéssel) számomra fontos.Korábban Q10-em volt, ahol a fb messenger csak úgy frissített, hogy be kellett lépnem az alkalmazásba, viber pedig nem is létezett...
Szóval a kérdés: Z30-nál már megoldott ezeknek a programoknak a normális működése?
Köszönöm, és bocs, ha már 1000.-ként kérdezem meg ezt.
De nem mindegy nekem.Zs.
-
Coc@s
őstag
válasz
kárátékutyá #621 üzenetére
Egyébként én is pont ma próbáltam ki, írtam (diktáltam) egy próba sms-t.
Hibátlanul vette a feladatot, és lassúnak se éreztem.
Pedig még Emese SMS-e is benne volt. -
kbyte1024
veterán
Kell offline navi?
-
Coc@s
őstag
válasz
kárátékutyá #618 üzenetére
Mi a baj a BBWorld-ös Waze-val?
Kipróbáltam, és egy teljes, hosszú emailt diktáltam neki. Hibátlanul megírta.Semmi bajom vele, csak a SNAP által a Google Playből a frissebb jött le a múltkoriban.
Nem tudom, a Worldben lévő portolt verzió jobbnak számít-e, mint az eleve droidos. -
kerobi
senior tag
Bocs, de mi az a waze? Nekem csak gps-kent jon be. Egy dictalas szoftver jol jönne, mert a beépített eleg lassú
-
Coc@s
őstag
Egyébként Sachesivel a magyar T-nél is letölthetőnek látom a 1154-et Z30-ra, ha valakit érdekel.
-
Coc@s
őstag
válasz
kárátékutyá #615 üzenetére
Én sem vettem észre semmit.
Ez a biz. HUB visszaugrás nálam megvan, de tettem vissza mentést, így lehet h. azért.
Utólag a WAZE-n kívül leszedtem minden droidos appot is, de majd a köv. telepítéskor csinálom a szűz belakás verziót, és csak a WAZE megy rá vissza droidból.Véleményetek szerint lényeges, hogy a Worldből vagy a SNAP-pal teszek föl WAZE-t?
(A SNAP-nál ált. mindig frissebb van fönn belőle.) -
ercé
csendes tag
Sajnos nem nyert.
Az az érdekes ,ha például a hubbol fölfele húzom az ujjam akkor egy pillanatra látszanak az értesítési ikonok, de ,ha ujjam balra húzom akkor egyből a futó alkalmazások vagy éppen már az alkalmazások 1. oldala következi ,de a felébresztett zárolt kijelzőn idő dátum meg fen láthtó pár apró dolog jelenik meg ,illetve a lehúzható ágyas ikon jelenik csak meg. -
ercé
csendes tag
Sziasztok
Fordult már elő valakinek ,hogy eltüntek a zárolt képernyőről az értesítési ikonok ? Hubban vannak új értesítések-üzenetek ,de a zárolt kijelzőn nem jelennek meg. Beállításokat nem piszkáltam, próbáltam újraindítással ,de semmi változás. Néztem beállításokat is elvileg működnie kellene. Esetleg ötlet tipp?
-
zolion01
tag
Keresek eladó Z30-at. A Z10 elkelt, kellene egy másik Z30 a meglévő mellé.
-
Coc@s
őstag
válasz
kárátékutyá #607 üzenetére
Az általad írt két dolog nálam is ugyanúgy viselkedik. Bár a fényerő csökkenést csak azért vettem észre, mert direkt ezt kerestem.
Viszonyítani nem nagyon tudom, nejemnek e gy rel. kis tudású dualsimes samuja van, ahhoz nem ér...
Zenét nagyon ritkán hallgatok, ahhoz nem szólnék. -
kárátékutyá
őstag
1949-et 24 órája tettem fel. Pár érdekes jelenség akad, ami érdekelne, hogy nálad is megvan e:
- Beállítások megnyitásakor nem egyszerre ugrik be az oldal, hanem fentrő lefelé beskálázza (gyorsan, de akkor is ...)
- Ha it a beállításoknál, de akár a névjegyzéknél (sötét háttérnél) elkezdem görgetni, a betűk fényereje csökken.Amúgy (Nexus5-höz képest) döcög a rendszer, lassúcska, akadozik, de annyira kézre áll....
...ése (a rendszeren kívül) kárpótol pld hogy végre "normális minőségű" képeket tudok vele fotózni, és végre baromi jól lehet vele zenét hallgatni (füles + flac)
Gyári zene lejátszó is sokat javult hangminőségben, de a Neutron player azért még nálam mindig etalon. Nejem ájfon 5S + gyári lejátszójánál szebben szól. -
kerobi
senior tag
Nálam ilyen probléma egyáltalán nincs. Olyan van, de csak droidos szoftvereknél, ha nem áll le egy droidos szoftver megfelelően, valamiért az összes droidos elindításánál fekete képernyő fogad. Ezen kívül az újfajta naptár kicsit lassúcska, de az is teljesen vállalható. A kikapcsológombos felébresztés is jó.
-
Coc@s
őstag
Pl. megnézek egy levelet, kilépek, a HUB-ot "föltolom" (bezárom). Ekkor visszajön valamilyen (épp beállított) képernyő, kezdőoldal, ....
Nekem ilyenkor időnként magától visszaugrik a HUB. És ha ilyenkor rossz időben pl. elindítok egy appot, akkor az nem indul el, hanem összecsukva ott lesz a kezdőképernyőn.
Hiába bökök rá, nem csinál semmit, ilyenkor képernyőt tudok váltani, de elindítani semmit.
Telefonhívást sem tudok indítani. Még sosem hívtak ilyenkor, így nem tudom, hogy fogadni tudnék-e?
Legközelebb kipróbálom (fölhívom magamat).
Lehet, hogy x perc múlva magához térne, nem tudom, én mindenesetre ilyenkor újraindítom a telefont és akkor megjavul.
Mondjuk olyankor elég idegesítő tud lenni. Ezen az egyen kívül igazán komoly bug nálam nincs. -
eventus
veterán
válasz
kárátékutyá #598 üzenetére
10.2.1.3442-vel is jobb a telefon. Fényerő szabályozó is működik. Nekem is Q10-en.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Egy kicsit későn került piacra a kanadaiak csúcskészüléke, melyre azonban nem csak az 5 hüvelykes Super AMOLED kijelző miatt érdemes egy pillantást vetni.
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Tudományos Pandémia Klub
- Everest / AIDA64 topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Külpolitika
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest