Hirdetés

BlackBerry Z30 - nem csak nőtt

Előszó, tartozékok

Januárban lesz egy éve, hogy piacra került a BlackBerry első újgenerációs okostelefonja, a Z10, melyről annak idején én is nagyon kellemesen nyilatkoztam, azóta is egy kiváló készüléknek tartom. Ez az év ugyanakkor nem volt olyan jó a cég számára, mint amilyennek a készülék alapján gondolhattuk volna, a felvásárlással kapcsolatos folyamatos pletykák és a vezetőség kirúgása nem volt jó jelnek tekinthető, ráadásul a Z10 külföldi árának folyamatos és drasztikus csökkentése is azt sugallja, hogy valami nincs rendben, a kereskedők szabadulnának a készletektől.

BlackBerry Z30
[+]

Pedig lássuk be, hogy a Z10-nek kellett volna megváltania a BlackBerry világát, mert hiába nagyon szép a Q10 és hiába kiváló az ár/érték aránya a Q5-nek, azok fizikai billentyűzettel ellátott készülékek, melyekre ugyan van igény, de nem ez a kialakítás az 2013-ban, amivel sokmillió eszközt el lehet adni. Épp ezért érthetetlen, hogy a BlackBerry miért nem dobta korábban piacra a Z30-at, mely a második, teljes érintőkijelzővel dolgozó BB10-es készülék. Első ránézésre ugyanis egy felhízlalt Z10-ről van szó, és bár második ránézésre kiderül, hogy elrejtettek benne pár finomságot, azok egyike sem olyan kaliberű fejlesztés, ami indokolná azt, hogy a Z30 csupán a Z10 után háromnegyed évvel kerüljön piacra. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Z30 idejétmúlt eszköz, bár ma már a phabletek között hardveres adottságait tekintve inkább az erős középmezőnyben, nem pedig a felsőkategóriában helyezkedik el. Ezzel persze nincs semmi gond abban az esetben, ha a tudáshoz az ár is igazodik.

BlackBerry Z30
[+]

A készüléket ezúttal végleges dobozában kaptuk meg, mert bár korábban járt nálunk egy nem végleges példány, annak az összeszerelési minősége nem volt makulátlan, úgyhogy nem akartuk letesztelni, inkább vártunk egy bolti verziót. A dizájn nem változott a testvérekhez képest, ám a fekete színű kartonbox meglepően szolid méretű a telefon kiterjedéséhez és a benne lévő dolgokhoz képest. Hálózati töltőfejből ugyanis nem csak európait, hanem egy angol verziót is kapunk, ezek mellett egy USB-kábel és egy sztereó headset gazdagítja a csomagot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés