Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

Írták többen, hogy ne a magyarországi árakból induljunk ki, mert ez nagyon kis piac a gyártónak.

Most néztem az amazon.co.uk-n az árat, 560 font (kb. 240e). Szóval kb. mint itthon. Mielőtt elkezdenénk moralizálni azon, hogy de ott sokkal többet keresnek az emberek, hozzáteszem, hogy pl. a szifon 6s 500 és 530 font között van, tehát az egyik legsikeresebb gyártó legújabb készüléke konkrétan olcsóbb. Ehhez hozzá kell tenni, hogy az Apple-nél közismerten a telefonon van a legnagyobb profit.

Én ebből azt rakom össze, hogy ha egy apple szintű cégnél az ennél kisebb vételáron akkora profit van, hogy ez adja a legnagyobb profitot a vállalaton belül, akkor a BB talán egy kicsit túllőtt a célon kapzsiságban, amikor ennek az árát belőtte többre, mint amennyire a pénzügyileg egyik legsikeresebb IT vállalat legnagyobb profitú termékét árazta hasonló kategóriában. Emellett még azt is megkockáztatom, hogy mind kutatásfejlesztésre, mind marketingre többet költ az Apple, ezért még annak a gyanúja is felmerülhet, hogy nagyobb költséggel dolgoznak, mint a BB, tehát BB oldalon könnyen lehet, hogy még nagyobb a profit a készüléken.

Az előző vállalatvezetésnek is voltak dolgai, amiket egyszerűen nem tudtam hova tenni, de az új vezetés is tud, ahogy elnézem.

Árban szerintem egyszerűen túllőttek a célon.

Új hozzászólás Aktív témák