Hirdetés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Kezünkben az ultravékony Z Fold különkiadás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
BlackBerry Passport téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcferenc
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy a Silver Edition-ön mennyire látszik meg az idő (kopások, karcolások), főképpen a műanyag részeken? A festés alatt a műanyag fehér vagy egy másik árnyalatú szürke? Ha jól láttam 1-2 kép alapján inkább utóbbi, de nem vagyok biztos benne Erősen gondolkodom SE vásárlásba, csak félek hogy kicsit kényesebb a külseje és csúnyábban fog öregedni, mint az eredeti passport. Mindenképpen tokban használnám (flip vagy bújtatós), de maga a tok is tudja koptatni a telót évek múltán, meg történhet 1-2 baleset
Illetve van e valakinek tapasztalata ipon.hu garanciáztatásról? Mennyire korrektek? Most ott elég jó az SE ára. Bár valahogy a berryboltban jobban bízom csak ott kicsit drágább most (bár most akciós a sima PP).
Köszi előre is
-
mcferenc
csendes tag
válasz tomee007007 #7708 üzenetére
Nagyszerű, ez jó hír, köszi a választ. És a billentyűzet tényleg puhább, illetve kényelmesebb gépelni rajta, mint az eredeti PP-én? Sokat számít a lekerekített alsó sarkak? Vhogy az eredeti PP jobban tetszik külsőre, de sajnos még nem láttam élőben, csak az SE-t, de az álom volt, meg is nyomkodtam, 1 hét után is érzem azokat a finom nyomáspontú gombokat Meg hát biztos az is számít, hogy az SE egy továbbfejlesztett verzió...jó lenne azért egymás mellett nyomkodni őket
-
mcferenc
csendes tag
válasz tomee007007 #7722 üzenetére
Okés, köszi szépen a válaszokat!
-
mcferenc
csendes tag
Hello!
Azt nekem is csinálja a Beweather Pro, csak Z10-en. Azt hiszem azóta lett ilyen mióta back-up-oltam a telót, utána a mentett városok helyett tök más nevek jelentek meg (vmi Bagolyhegypuszta meg ilyenek), de 1-2 megmaradt. Budapestre meg nálam is -18 fokot mutatott eleinte, most jó de a háttér fekete és nem animált mint a többinél...Majd letörlöm és újrarakom az appot. -
mcferenc
csendes tag
-
mcferenc
csendes tag
Köszi a választ. Igazából csak félek h az ismerkedés alatt könnyebben el fogom ejteni a telót (majd ha meglesz , de lehet az lesz h az elején hardshelben fogom tartani aztán mikor megszokom a méretét bújtatósba teszem, mert így a billentyűzet és a kijelző sem karcolódik annyira a zsebben meg kicsit elegánsabb. Egyébként most z10-et használok BB-s bujtatós tokkal, eddig lekopogom a 2 és fél év alatt csak 1szer esett ki a kezemből csupaszon, igaz az nem egy passport méret
-
mcferenc
csendes tag
Okés, nagyon szépen köszönöm a tanácsokat!
-
mcferenc
csendes tag
Sziasztok!
Valaki használ esetleg sony sbh50 vagy esetleg sbh54 stereo bluetooth headsetet passporttal? Z10-ről Passportra váltanék a jövőben, de Z10-zel sajna az sbh50 headseten nem működik egyáltalán a léptető/szünet/lejátszás gombhármas, viszont androidos telefonon igen. A szünet/lejátszás a hívás fogadás/elutasítás gombbal lehetett csak vezérelni ha Z10hez volt csatlakoztatva. Viszont simán csatlakozott, hangerőt lehetett szabályozni, zene szólt és a headset kijelzője megjelenítette a hívófelet, és az aktuális dalt is. Jó lenne tudni, hogy a passportnál esetleg fennáll e ez a probléma. A sony ericsson mw600 headset pl kiválóan működik a Z10zel, de az jó régi modell már. Az SBH50et ugyanabban az évben adták ki mint a Z10-et (2013). Én a bluetooth profil verziószám különbségre tippelek...Esetleg ötlete van valakinek?
Köszi előre is!
-
-
mcferenc
csendes tag
-n
-
mcferenc
csendes tag
Hello, nekem z10-en csinálta ugyanezt a naptár, de 10.3.2-nel és ujrainditas szintén visszahozta a Gmail fiókot a naptárba. Nekem ott z10-es topikban a fiók törlését majd újrarakasat javasolták, de még nem próbáltam ki.
Egyébként végül csak Passport (fekete) tulaj lettem brit amazonrol rendeltettem, de úgy hogy Angliában élnek bátyámék és odaszallitattam, mivel épp látogatóba vagyok, így ingyenes volt a szállítás. 197 gbp volt, ami kb 76ezer ft, szerintem ennyiért nagyon jó, teljesen új, rendes szép dobozzal, minden tartozékával ( brit csatlakozóval és qwerty kiosztással) és a telenoros kártya működik benne. Még most sem hiszem el, annyira régóta vágytam rá , de a bb10 támogatás hanyatlása többször elvette a kedvemet a vasarlastol, de a kis z10em (most már szó szerint is kicsi a Passport mellett ) mindig újra visszarangatott, imádom ezt a rendszert, az alkalmazás váltást, a gesztusokat is meg az átgondoltsagot. Persze ez sem tökéletes, de ezt mindig kompenzálni tudta nálam, leszamitva a z10es gyenge aksijat és hardveret (st1). A passpportrol meg annyi jót hallottam, olvastam és eloben semmilyen más telefon nem váltott ki olyan érzést belőlem mint a pp. Ez egy jelenség, semmihez sem fogható szerintem (bátyámnak elallt a szava mikor meglatta, nem gomdolta, hogy ez így néz ki meg ekkora ) és nem akartam kimaradni belőle, amíg használható.
Remélem jól fogjuk egymást érezni -
mcferenc
csendes tag
válasz sasa134 #9009 üzenetére
köszi szépen, na majd hazafele jövet én is kirakom átvilágításkor
hagel: igen ez már lassan tényleg így van, viszont az alacsonysaga miatt meglepően jól elfer az ember kezében, sőt ahogy máshol is hallottam meg olvastam tényleg csak úgy kívánja az ember hogy a kezébe vegye és használja
lugosi: igen a Hard shellt be akarom szerezni, illetve egy pdair bőr belebujtatos (mikroszalas belseju) tokot is ünnepi ruhaként itt van egy pár olyan kolléga akinek ilyen pdair tokja van ha jól emlékszem. Amúgy a qwerty kiosztás nekem nem hátrány , sőt, a qwertz lett volna kicsit zavaró, a z10-en is qwertyt használtam.
Egyébként annyi érdekességet vettem észre eddig, hogy a natív soundhound app működni működik csak össze vissza jelenik meg. viszont lekopogom, hogy az android variáns pár hónappal ezelőtti változata eddig szépen működik, z10en az nagyon akadozott.
ja azt elfelejtettem mondani, hogy 1 év garancia van rá amit az amazonon keresztül kell érvényesíteni, de egy külön cég árulja, de a rendelés teljesítését az amazon végzi, ami nem mindegyik passportnal van így. illetve járt hozzá egy kis kártya is amellyel 30 napos teljes telefonos ugyfelszolgalat áll a rendelkezésemre, bar valószínűleg ezt Magyarországon nem fogom tudni majd kihasználni
-
mcferenc
csendes tag
Szia! Bár nekem engem kérdeztél, én ezt a bebújtatós tokot fogom majd megrendelni.
https://www.pdair.com/blackberry-passport-pouch-leather-sleeveMikroszálas a belseje és aktív, csak a led nem látszik ha benne van, de valaki itt ha jól tudom bőrlyukasztóval áthidalta a problémát
Egyébként előjött az a probléma, hogy nem tudom kitörölni az android appokat. Frissítettem az android runtime-ot a BB worldön keresztül, ahogy a crackberry-n írták, újraindítottam, de még mindig fent vannak az elvileg kitörölt appok csak nem látom őket. Ezt onnan tudom, hogy az egyiket pl az amazon appstoreból meg tudom nyitni (de külön nem nyílik meg), míg egy másik appnál mikor annak egy régebbi verzióját akarom felrakni azt írja ki hogy az adott alkalmazásnak már egy újabb verziója van fent...
Valakinek van ötlete esetleg?Köszi előre is
-
mcferenc
csendes tag
válasz martina79 #9095 üzenetére
Szia!
Nekem is eléggé kis méretű kezeim vannak, bár még a beszokási fázisban vagyok de azt első fogásra ereztem, hogy a szélességéhez képest meglehetősen könnyen kezelhető és megfogható a PP ( nekem fekete van), egy kézzel is, sokkal jobban mint pl a Priv ( jó mondjuk az az androidos telokon belül is nagynak számít), de szerintem még a maiak közül normális méretűnek számító htc 10nél is kicsit könnyebben kezelhető. Ez az alacsonyságának köszönhető, emiatt is meglepően jól meglapul az elülső nadrágzsebben is és a bb10 gesztusok is vígan használhatóak, a fel és jobbra húzás a hubba jutashoz gesztus is primán megy, a felülről legördülő gyorsbeallitasokat is el tudom érni egy kézzel. Egyedül a gépelés mindenképpen két kezes kis kezueknek, de ezt már itt sokan említették. szóval szerintem jól kezelhető, ha tomegkozlekedesi járművön vagy és állsz akkor azért nem árt kicsit erősebben fogni kapaszkodas mellett , bár a hatlapja elég jól tapad. Plusz a gyorsbillentyuk nagyon meg tudják könnyíteni a használatot, az új BB KeyOne kapcsán sok tesztelő arra fókuszál hogy a fizikai billentyűzet egy szűk rétegnek való ill. lassabban ugyanakkor pontosabban lehet írni velük, de nem igazán hangsúlyozzák hogy mennyire hasznosak tudnak lenni a gyorsbillentyu parancsok (a crackberry youtube csatornáján láttam egy alapos videót erről). ja és a telefonálás először igencsak furcsa érzés lesz, mármint fogás tekintetében de aztán megszokja az ember
és a kinézete az egyszerűen állat a reptéri biztonsági átvilágításon nálam is racsodalkozott a biztonsági őrremélem tudtam segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
mcferenc
csendes tag
válasz martina79 #9100 üzenetére
Szívesen! Budapesten elvileg a pólus centerben van kiállítási darab, de ha esetleg szegedi vagy szívesen felajánlom kipróbálásra az enyémet. Nekem sokat segített anno, mikor az egyik itteni kolléga PP-ját kipróbálhattam.
Egyébként én meg Z10ről váltottam és tényleg nagy a különbség, főleg, hogy az a teló az egykezes használat császára szerintem, de úgy érzem, hogy meg fogom tudni szokni a PP méretét.
-
mcferenc
csendes tag
válasz Gabi 8906 #9148 üzenetére
Szia!
Powerampról tudok nyilatkozni, anno megvettem mikor androidos telóm volt. Most letöltöttem Play áruházon keresztül és megnéztem hogy működik PP-n. Működni működik de megkockáztatom, hogy ugyanaz a dal kb fele akkora hangerővel szól összehasonlítva a gyári zenelejátszóval (hangszóróról és fülesről is) és kevésbé tiszta. Ugyanez volt anno a Z10nél is de ott még halkabb volt. Viszont ha hasonló zene appot szeretnél, mint a Poweramp akkor a BB10-en ott a Neutron Music Player (kb 1500 Ft), amit itt a fórumon is sokszor ajánlottak már. A gyárihoz képest tényleg érezhetően feljavítja a dalok minőségét, kezelése és személyre szabhatósága is hasonló a Poweramphoz, bár nekem személy szerint a gyári zenelejátszó felhasználói felülete és kinézete sokkal jobban tetszik.
Még annyit a zene témához, hogy a PP elég jól teljesít ilyen téren, az a két nagy dögös hangszóró alul tényleg nem csak dísz, baromi erejük van és szépen szólnak Fülessel is nagyon szépen szól.
Egyébként amit vásároltál korábban androidra azt átviheted BB10re is ha fent van a Google Play Services, de semmi nem garantálja a megfelelő (lásd Poweramp) vagy úgy egyáltalán annak működését. Szerintem a neten biztos találsz a másik két android appról infót a fórumokon.Remélem segítettem!
-
mcferenc
csendes tag
https://www.youtube.com/watch?v=rcj9xJR4C1o
Én ez alapján csináltam, plusz a videó alatt linkelve vannak a megfelelő fórumok is!
-
mcferenc
csendes tag
válasz kazanka #9223 üzenetére
Hello!
Én csak sima fóliáról tudok nyilatkozni, küldök is egy képet, hogy hogyan néz ki, remélem azért látszódni fog vmi.
Ezt a fóliát a hardshellhez adták, kicsit lelóg a bal oldalt meg a bal alsó sarkon, de ez azért is van,mert kicsit elcsúsztatva tették fel a boltban, ha pont középre teszik akkor szerintem pont passszolna, és nem lógna le. Egyébként ilyen szempontból a SE verzió jobb, mert ott nincsenek meghajlítva az előlapi üveg szélei, mint az OG verziónál, a SE-é teljesen sík ha jól tudom. Anno én is nézegettem az OG PPre üvegfóliát, de a crackberryn is írták, hogy szinte lehetetlen jól passzolót találni, ha jól emlékszem egy fickó talált egy helyet ahol megfelelőt árultak de azt hiszem aztán arról panaszkodott hogy annak a helynek a beszerzési forrás később megszünt, vagy vmi ilyesmi. Meg vannak olyanok is amik kb pont akkorák mint a kijelző maga, de az egyrészt nagyon hülyén néz ki szerintem, másrészt elég zavaró lehet a bb10 gesztusoknal, mivel az ujj állandóan beleakadhat a vastag üvegfólia alljába pl.
[ Szerkesztve ]
-
mcferenc
csendes tag
Sziasztok!
Más se tudja frissíteni a menetrendeket a Budapesti Menetrend és Szegedi Menetrend nevű android appnál (mindkettőnél ugyanaz a fejlesztő)? A legfrissebb verzióknál se tudom, kiírja, hogy nem lehetett frissíteni, ill. erről küld egy értesítést a HUBba és ennyi...Pár hónapja csinálják ezt. Kár lenne értük, mert nagyon szeretem őket használni
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest