- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Nekem nem tetszik a 2:1(18:9), szerintem jobb és szebb a 16:9.
-
atikó
őstag
Remelem azert oktoberben mutatjak be, mett addig kesz lesz az android 8, amit nagyot dob rajta ha azzal jon ki.
-
spawn21
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #75 üzenetére
Nekem most is nagyon tetszik az új prémium.
Inkább megvárom az új htc-t -
-
spawn21
veterán
Amióta jönnek a keret nélküli telefonok , a tokot gyártó cégek bevétele megtriplázódott.
Röhej, nekem is s8 van. De már utálom szerencsétlent. Keretet akarok , ahogy sokan mások.
-
csubííí
senior tag
http://tech2.hu/koncepcio-huawei-mate-10-rol/
-
haypro
senior tag
válasz
H.Istvan25 #41 üzenetére
Ha nem pro módban szórakozol vele percekig, vagy a RAW-ot szerkesztgeted utólag, akkor egy sima iPhone 6 szebb képeket lő, mint a Mate 9.
-
pomorski
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #66 üzenetére
Szó sincs róla, teljesen jól fogalmaztál!
-
-
pomorski
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #62 üzenetére
Aha, vagy úgy! Azért kérdeztem, mert nem értettem, hogy minek kell ezt így leírni.
-
-
janeszgol
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #62 üzenetére
Jól mondod. A marketing alapszabálya, hogy mindig legyen nagyobb szám a specifkációban. Nem könyvből vettem, hanem ahogy nézem a dolgokat.
-
-
pomorski
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #9 üzenetére
A közös nevező stimmel, de a számláló más (18 vs. 16). Ebből matematikailag milyen konzekvencia vonható le?
-
joey04
titán
válasz
H.Istvan25 #41 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy az iPhone meg samu kamerája jobb.
35: sjanos a vékonyság fontosabb sokaknak, mint a jack vagy az akksi. utóbbi nekem is fontosabb lenne, de sajnos a többség nem így vélekedik.
-
etohun
aktív tag
Nemtudom mi ezzel a probléma.. tudtommal a 6,1 csak találgatás, és olvasni, internetezni 10000x jobb a hosszabb képernyő. Lehet, hogy 6,5-6,8 is lesz..
-
törölt tag
válasz
Inkvizitor1 #56 üzenetére
Mondjuk a méretet nem erősítették meg, csak a felbontást és képarányt, de még azok is inkább találgatásnak tűnnek.
-
Viktor77
titán
Nagyon remélem, hogy a Sony marad a káváknál, mert ha így haladunk nem lesz több telefonom.
-
Inkvizitor1
tag
válasz
#16820480 #49 üzenetére
"a négyzet formájú kijelző"
Nem értetted meg a problémát: a Mate9 eddig 78,9 mm széles volt, teljesen megfelelő a fogyasztói körének, akinek számít a nagyobb kijelző. Ez 5,9' volt. Most lesz 6,1' 18:9-el, ami jelentős csökkenés, ez alapján a készüléknek is keskenyedni kell mondjuk 74 mm-re és a kijelző terület csökken anélkül, hogy ezt bárki kérte volna. Persze lehet, hogy az a probléma, hogy egy 78,9 mm széles készüléknek már mondjuk 170 mm magasnak kellene lenni (most csak a Note8-ból kiindulva), hogy a 18:9 arányt tartsa, de pont ezért erőltetett a 18:9, és a fogyasztó rovására megy. -
atikó
őstag
Mate 8 utan HTC U 11 es lehet vissza terek a mate 10-re, csak a 6,1 kijelzot mar sokkallom kicsit, de varom nagyon, az ujlenyomat maradjon hatul.
-
törölt tag
válasz
#56573440 #50 üzenetére
Ha van egy adott képátlód (mondjuk legyen ez 5"), akkor ahhoz a képarányok közül az 1:1 adja a legnagyobb területet. Tehát ha azon lovagolunk, hogy a 18:9 arány területe adott képátló mellett kisebb a 16:9-nél, akkor ennek folyományaként be kellene látni, hogy a legnagyobb területet 1:1 képarány esetén kapjuk. Feltéve, ha négyszög alakú a képernyő, mert amúgy az adott átmérőjű kör lenne az optimális megoldás.
-
törölt tag
válasz
Inkvizitor1 #45 üzenetére
Ja, és akkor rá lehetne ébredni végre, hogy a négyzet formájú kijelzőnek a legnagyobb a területe az adott átlóhoz képest. Végre valamelyik gyártó előállhatna már egy négyzet formájú telefonnal.
-
atike
nagyúr
Várom.
Hátha a Mate 7 után visszatérek a sorozathoz...
Mondjuk kicsit drága váltás lenne...
-
no more
veterán
válasz
H.Istvan25 #41 üzenetére
-
Inkvizitor1
tag
Igen, jellemző erre az agyhalott hozzáállásra, hogy hüvelykben adják meg a méretet és ha 5,9-ről 6,1-re "nő" a 90% szerintem örül, hogy hú, micsoda fejlődés. Ezért lenne korrekt négyzet milliméterben megadni, és akkor nem lenne ez a kvázi átverés, és azonnal össze tudnál bármilyen képarányt hasonlítani.
-
Xaels
félisten
Én nem veszem ezt be akkor sem. Ez nem innováció csak próbálják annak beállítani, attól hogy széltében jobban átérni attól még az elnyújtott forma miatt hosszában ugyanúgy nehéz marad a kezelés. Azonos képátló esetén kisebb felületet jelent amit a nem natív tartalom még tovább redukál. Ez egy nagyon jó módja azoknak a felhasználóknak a megtévesztésére akik nem értenek hozzá, csak azt látják hogy nagyobbak azok a mérőszámok amiket fel szoktak tűntetni.
A Sonyval meg kapufát lőttél mert pont egy XZ-t használok egy 1éve és egyáltalán nem hiányzik, hogy kisebb legyen a káva, cserébe stabilan meg tudom fogni akár 1 kézzel is és van normális hangszóró.
-
Elég tetszetős darab. Kíváncsi leszek a méreteire meg a súlyára.
-
S e t h
nagyúr
Erről a képarányról a Fluimucil reklám jut eszembe : De miért?
Esélyes volt nálam ez a telefon, meg kell barátkoznom ezzel az egymást majmoló magatartás hozadékával.
De amúgy mennyire komoly arccal, átéléssel kell mondani egy bemutatón, hogy ez miért is jó nekünk, felhasználóknak. -
batai15
félisten
válasz
7Heads Drago #35 üzenetére
tegnap leírtam a véleményem az iphone hírnél, na kb itt is ez van csak pepitába.
Most lusta vagyok ,de kajak s8 ugrott be az ikonok stílusa és színei miatt. -
haypro
senior tag
válasz
H.Istvan25 #36 üzenetére
Abban az árkategóriában szvsz a leggengébb a Mate 9 kamerája (tapasztalat).
-
7Heads Drago
veterán
Hát ha te mondod biztos így van. Na de ha a 18:9-et a Samsung hozta be, akkor a dupla kamerát meg a Huawei, és az új Note szériával már ők is elkezdtek valakit "majmolni".
Kíváncsi leszek erre az új képarány divatra meddig él meg. Illetve mikor jutunk el odáig, hogy a userek igényei alapján készülnének a telok. Gondolok itt pl az akku méretre, vagy a jackre. -
törölt tag
válasz
holozis_HUN #31 üzenetére
Én őszintén beneveznék egy Oppo R11-re is 100 ezerért, ha az OP5 szoftverét kapná meg, és tudna B20-at is. Vagy más irányból megközelítve, egy OP5 Lite, amiben 4GB memória és 660 van. Ha kapna G6-féle kávamentesebb kijelzőt, az külön öröm lenne.
Egyébként 5,5"-os telefonnál nem érném el rendesen a gombokat, ha még a képernyő alá kellene nyúlkálni, azért is szeretem a szoftveres megoldást
-
nonsen5e
veterán
válasz
Dr. 444Hertz #5 üzenetére
A káva az nem szép, de legalább meg lehet fogni. Ha a Youtube alatt nyomogatod a kávát alkotó képernyő részét, az meg előhozza az ui-t, ami meg zavaró is.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#16820480 #30 üzenetére
Engem az zavar benne, hogy elvesznek hasznos területet általában. Ezért lenne jó külön kinyúlás csak a mavigációs sávnak.
Ja és kapacitív gomboknál led világítással pontok, melyek nem látszanak, ha nem világítanak. Természetesen be lehetne állítani, hogy soha ne világítson. Így nem töri meg az egységet.
Húgom Mi5-jén sem látni a pöttyöket, soft gold színű.
Na ez így már egész jó kezd lenni, tényleg álom teló
egyszer meg kéne rajzolnom, és teljesen tulajdonságokkal ellátni és bedobni valamelyik cég postaládájába, hátha megcsinálják
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #28 üzenetére
Azért nem szeretem, mert általában csúnyán néz ki, a fehéres felfestés megtöri az előlapot. Fix a sorrendjük, mert ugye ha már fel van festve, akkor nem tudod variálni (vagy ha igen, akkor félrevezető a festés és nem is szép). Bár ezt meg lehet kerülni ha csak pontok vannak, nem konkrét ábra.
Ellenben a legfőbb problémám, hogy tök haszontalanul elvennék a helyet, főleg ha már arról beszélünk, hogy oda is lenyúljon a kijelző.Engem nem zavar, ha eltűnnek, egyedül akkor zavaró, ha befagy valami app, amikor rejtve vannak, de fagyásnál amúgy sem nagyon működnek a gombok.
-
holozis_HUN
addikt
válasz
#16820480 #24 üzenetére
Akkor a helyén örökös navigációs sáv: a kijelző pont annyira van megnyújtva, amekkora a vastagsága a sávnak. És akkor.már szoftveres feature hozzá: variálható sorrwnd, variálható minták, variálható szín, gesztusok.
Megkérdezhetem, hogy mi a baj a kapacitív gombokkal? :
Én nagyon szeretem speciel, nem foglal a kijelzőből helyet... -
-FreaK-
veterán
Engem is bosszant a dolog Mate8 tulajként, rohadtul nem szeretném, hogy kisebb legyen a kijelző (ha csak szélességben is) mint a mostanim. Szerintem ezzel a legtöbb Mate tulaj így van.. Aki ilyen telefont vett, azt kétlem hogy zavarja a szélesség. Pont a mate-nek kellett volna megmaradnia szerintem igazi nagy kijelzősnek, és a P10 plus lehetne ilyen 5,8 körüli 18:9-es kijelző.
Egy újabb hülye trend, ami _szerintem_ kevesebb embernek tetszik mint nem.Mellesleg ez lett volna a következő telóm, de így valszeg nem lesz.
-
törölt tag
válasz
holozis_HUN #23 üzenetére
Bizony csak te
Én nem akarok többet hardveres/kapacitív gombokat látni az előlapon
-
holozis_HUN
addikt
Igazából amit díjaznák az az, hogy legyen minimális keretű telefon.
Felül elférjen szépen egymás mellett vékony sávban a kamera, érzékelők, hangszóró.
Oldalt nagyon nagyon minimális kerettel.
Alul éppen akkora keret, hogy ráférjenek a hardveres alk.váltó - home - vissza gombok és egy előlapi hangszóró a szteró végett, hasonló kialakítással mint az xperia Z5 esetén, hogy alul a fém keret mellett pici kivágással, alig foglalna helyet. Akár a home gomb helyébe, ami kapacotív, mint pl redmi note 4-en mehetne ujjlenyomat olvasó, így nem lenne gomb, mint iphone/előző samuk esetében, hanem érintőfelületen ujjlenyomat olvasó.
Rendes képarányú (16:9) 5-5.5 colos telefon.
Vastagsága olyan max 7.5 mm lenne, szélesség meg a magasság meg amilyen kevés csak lehet. Aksiból olyan 3500-as jó lenne egy 5.5 colos modelbe. Akár Snapi 660-nal és mininum 4gb rammal. Type C, gyorstöltéssel. Meg legalább egy Galaxy S6 szintű kamera.
Fém unibody házzal.
Ezt maximum 120k-ért... Márka mind1.
Szerintem erre nem csak én lennék vevő. Legalább nem a képernyőből foglalnak a szoftveres gombok (S8, G6 stb)... És normális képarány és kicsivel kisebb kijelző, mint az s8 esetében. Maga a teló is kompaktabb lenne. Álomtelefon
-
Fall-N
veterán
Egyáltalán nem baj. Ha nem lenne nekik ilyen, akkor meg az lenne a baj, hogy nem haladnak a korral és "elavult" lesz a többivel szemben.
Egyébként pár éve még sci-fi volt és sok embernek tetszett, hogy kávamentes, csak kijelzős telefonok legyenek. Szebbek is mint az ormótlan kávájú modellek (lásd Sony). A káva a tartalom szempontjából fölösleges helypazarlás, amik a helyet veszik el a kijelzőtől, érthető, hogy ez redukálódik. A használhatóság nem ettől függ, hanem a szoftver, hogyan tud reagálni a véletlen érintésre. Törékenység szempontjából mindegy, főleg az elől-hátul üveg telefonok idejében. Ha leesik esélyes, hogy valahol törik, vagy rosszabb esetben mindkettő. Vigyázni kell rá, mint mindenre.
Aki tudatos vásárló az vesz mást, akár márkán belül vagy azon kívül.
Nekem bejön, használtam már ismerős S8-asát és tetszik, kb 2 perc után termesztés volt használni. Írom ezt függetlenül attól, hogy nem S8-at vennék a 18:9-es arányú telefonok közül.
Jöhetne Mate 10 lite emberi áron, közepes specifikációval.
-
Xaels
félisten
A piac szempontjából... Semmi másról nem szól ez az egész csak ráerőszakolják ezt a "szabványt" a vásárlókra majd amikor a többi szegmensnek is kenyszerűen natívan kell támogatnia akkor bejön egy másik divíziójuk a képbe és el tudnak adni majd egy rakás TV-t és stb... Ez az egész annyira értelmes húzás mint a 3,5-es elhagyása. Nem a fejlődést, csak a fogyasztást szolgálja.
-
leigazoka91
kezdő
válasz
H.Istvan25 #17 üzenetére
Jaja. Egy 12-14 " tabletben ütős lenne egy ilyen panel.
-
H.Istvan25
senior tag
Örülök hogy megvettem a Mate 9-et mert ez nem lesz jó. Ebben a kijelzőarányban 6,1 col kevés, nagyon kevés
-
joelke HU
őstag
Az egyetlen aminek örülök, hogy a Máté 9 olcsóbb lesz. Meg most akkor nem világos, hogy a lite is kávamentes lesz vagy az legalább normális kerettel fog rendelkezni?
-
-
Lirion
addikt
válasz
Carbonado11 #8 üzenetére
Nem sokára jön a 21:9-es képarányú telefonok, hogy igazi mozis élményt adjanak az egységsugarú júzereknek..
Hogy nem bírják abba hagyni ezeket a degenerált "fejlesztéseket". Nagyon díjaznám, hogy bedőlnének ezek a marhaságok, de sajnos nagyon nem úgy áll a dolog.
-
S e t h
nagyúr
Reménykedtem, hogy 30:9 lesz a képarány, így már nem is érdekel, ebben semmi innováció nincs.
-
batai15
félisten
Úgy látszik minden káva mentes telefon Samsung s8 akar lenni.. meg az ui is erősen hajaz rá .
-
törölt tag
válasz
Inkvizitor1 #10 üzenetére
A felülete igen, de attól még jobb lehet a fogása, ha már mindenki azért panaszkodik, hogy túl szélesek a 74-75mm-es telefonok, hát így meg lehet csinálni a kicsit jobb előlap kihasználtságot azonos szélesség mellett. Vagy lehetne 5"-os ilyen szélesen, kávákkal, az tényleg sokkal jobb.
A P10 páros kicsit langyos lett a Huawei részéről, szóval nem lenne rossz, ha mutatnának valamit a Mátéval idén.
-
Inkvizitor1
tag
Az a baj, hogy a kínaiakban benne van ez a majom másolás, a 6,1 hüvelyk óriási csökkenés a mostani 5,9-hez képest, aminek még 16:9 az aránya. A G6-nál számolták, hogy az 5,7 18:9-nél, az kb 5,2-nek felel csak meg 16:9-nél. Tehát ez a csökkenés nagyon gáz így.
-
-
Carbonado11
tag
Egyre hülyébb ötletek és egyre jobban majomodó gyártók. ( t.i.: utánozás majomszokás )
3.5 - es jack , 18 : 9 - es képarány ...
Ugyan mi lesz a trendi legközelebb? -
Amúgy nem értem, hogy miért nem 2:1-es képarányt írnak a gyártók, ha már 18:9-ről van szó. Vagy az lehet, hogy összezavarná az utca eccerű emberét?
-
Xaels
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #5 üzenetére
A gondom még mindig az, hogy senki sem mondta, hogy kávamentes csak 18:9-es kijelző lehet hisz sem a Sharp, sem a Xiaomi megoldása nem ilyen képaránnyal rendelkezik.
Az, hogy elkezdték lenyomni ezt az emberek torkán és most úgy néz ki a Huawei is beáll a sorba az más tészta.
-
-
haypro
senior tag
Az egy abszolút pozitív tendencia szerintem, hogy a nagy gyártók egyre inkább nyitnak a kis kerettel rendelkező telefonokra, de sajnos ettől a sok tartalom (Pl. YouTube, streamek & sorozatok) képaránya marad 16:9-ces, és a fekete csíkokat nem nagy élmény bámulni.
-
törölt tag
Alakulnak ezek a kávamentes cuccok. Valahogy kihúzom addig, amíg az árak is normalizálódnak a Mix-el
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legnagyobb kínai gyártó vezetői szinten erősítette meg az új kijelzőformátumot a októberben érkező csúcsphablet esetében.
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest