Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szeko2

tag

válasz lugosi #315 üzenetére

Nem, Romvr nem a Bitcasa klienséről, hanem az Ozibox klienséről írta a negatív véleményt... legalábbis én úgy értelmeztem a hozzászólását (a 100Giga értelmetlenségét is ezért írta szerintem).

• Szeko2

tag

válasz encore22111 #312 üzenetére

Én is bízom benne, bár emlékezetem szerint sem a Skydrive, sem pedig a Google Drive kliense nem alkalmas a feltöltési sebesség szabályozására.
    Sőt, az Apple ICloud sem.
    10 Gigánál persze ez nemigen számít, egyszer feltolja az ember a cuccost, oszt jó napot, de én már 350 Gigánál járok. Itt azért már nem ártana egy ilyen opció. :-)

• Szeko2

tag

válasz encore22111 #308 üzenetére

A Bitcasa faq-jában a Netbalancer nevű freeware programot ajánlják alkalmazásra, én is ezt használom.
    Úgy tapasztaltam eddig, hogy a max. feltöltési sebesség 70%-ára érdemes állítani a programot... igaz, így "veszítesz" 30% időt, de mivel a program háttérben fut, és a netezési sebességbe így már nem kavar be, valamint legközelebb onnan folytatja ahol abbahagyta, ezért a 30% "veszteség" irreleváns.

Egyébként a Bitcasa nálam 40/10 megabites internetnél elég "lassú", maximum 1 MegaByte/sec sebességgel tölt le, ezen még fixálhatnának a srácok egy kicsit (más cucc innen-onnan kb. 5 MegaByte/sec sebességgel jön).

Íme a Bitcasa faq-link:
    https://support.bitcasa.com/entries/25359296-Using-NetBalancer-to-limit-Bitcasa-s-bandwidth-usage-on-Windows

Remélem, segítettem. :-)

• Szeko2

tag

válasz nylontacsko #309 üzenetére

Az OziBox-nál jelenleg 100GB az ingyenes tárterület, a pricing pedig "under counstruction"... Tehát a bővíthetősége -egyelőre- kérdéses.

• Szeko2

tag

válasz ronson #209 üzenetére

Közben Ipad-en már megoldották, a tegnapi frissítés óta már működik a fullscreen nézegetés.
    Androidról nyilatkozni nem tudok.

• Szeko2

tag

válasz lugosi #286 üzenetére

Nálam is minden rendben egyelőre, most még feltoltam 500 db képet, a másolás után negyed órával mindent meg tudtam nézni az Ipad-en is, meg az androidos tableten is.
    Törölni még eddig semmit nem töröltek, pedig csináltam pár "fake" warez állományt.

• Szeko2

tag

válasz arnyekxxx #274 üzenetére

Nem, a válaszom határozottan nem.
    Négy AKTÍV kisgyermekem van, egyik aktívabb, mint a másik. Nálunk NINCS biztonságban semmi, elzárni meg nem tudom a vincsit a széfbe, hogy időnként elővegyem, aztán használat után meg tegyem vissza a széfbe....
    Egyébként korábban is volt más végleges adatvesztésem, "elromlott" DVD-lemez (ami hol olvasható, hol nem), betojt CD-író (ami hol ír, hol nem), tönkrement vincsi, villámcsapás által okozott géphalál, kollégiumi szoba-tűz... gyakorlatilag minden előfordult már a 25 év alatt, amióta számítástechnikával foglalkozom.
    Szóval, nálam a külső vinyó nem jó megoldás.
    Egyelőre a Bitcasa jónak tűnik, de biztos vagyok benne, hogy van valami szűrőjük, ami alapján a fájlok neveit listázzák, és egy gyanús állománynév esetén (Pl. Far.Cry.3-Reloaded) törölnek, vagy felkérnek a törlésre.
    EULA-t nem olvastam, nem is láttam, hogy lenne ilyen, szóval nem tudom, hogy hogyan szűrnek, de kíváncsi vagyok rá.
    Meglátjuk.

• Szeko2

tag

válasz lugosi #277 üzenetére

Ok, tiszta sor, csak egy kósza gondolat volt, csak kíváncsi vagyok, hogy az illegálisnak tűnő cuccokat törlik-e, és ha igen, akkor küld-e a rendszer valami e-mailt, hogy ezt és ezt és ezt az állományt töröltük, vagy esetleg felszólítanak arra, hogy töröld Te magad.
    (Korábban valaki írta, hogy asszem a Dropboxából töröltek ki pár állományt, de erről kapott e-mailt is.)

Én is előfizettem a szolgáltatásra, de egyelőre csak egy hónapra vettem meg a tárhelyet (8 euró).
    Szépen töltögetem fel a cuccaimat, jelenleg 150 gigányi anyagot toltam föl, rengeteg családi fénykép, házi videók a gyerkőcök születésétől kezdve; régi, C64-es játékgyűjteményem még gyermekkoromból... stb... szóval, anyagom van bőven.
    3-4 TB-nyi anyagot szeretnék véglegesen feltolni, ha az egy hónap alatt nem lesz semmi gond a szolgáltatással.
    Egyelőre minden oké.

Mondjuk a feltöltés elég érdekesen megy, én Total Commanderrel másolom fel az állományokat a Bitcasa meghajtójára. A Total Commander villámgyorsan átmásolja a fájlokat, de hiába, ugyanis nem ez a tényleges feltöltési sebesség, hanem ezt követően még a tray ikonon látszik, hogy "upload: 2GB remaining" vagy valami hasonló. Gondolom, a TC csak a cache-t tölti föl, mert 2 giga után JELENTŐSEN belassul a feltöltés, onnantól már "csak" 200-300 kbyte/sec sebességgel megy az upload.
    A kliensen ilyenkor már látszódnak a fájlok, de kiírja, hogy "incomplete file"... és ezt addig írja, amíg a kliens fel nem tölti a cuccokat a tray-ban található mértékig.
    A feltöltés egyébként megszakítható, és legközelebb onnan folytatja, ahol abbahagyta, csak a klienst kell elindítani.
    Eddig tetszik.
    A folytatást egy hónap múlva meglátjuk.
    :-)

• Szeko2

tag

válasz lugosi #272 üzenetére

Ha már használod Te is több napja a szolgáltatást, akkor kérlek, tegyél fel vmi "illegálisat" is... mondjuk egy txt fájlt nevezz át Company.of.Heroes.2-RELOADED.iso -ra, vagy valami hasonló, egyébként létező névre.
    Ha pár nap múlva letörlik, akkor nem érdemes semmi hasonlót rátenni a Bitcasa-ra.

Én az mp3 gyűjteményemet féltem, többszáz gigányi, jórészt torrentoldalakról leszedett zeném van, aminek birtoklása elvileg legális, de a megosztás már nem az.
    Hiába tenném fel magamnak biztonsági mentésként a Bitcasa-ra, ha pár nap múlva törlik.
    Megosztani nem akarnám, eddig sem osztottam meg senkivel, de ez nyilván az amcsikat nem fogja érdekelni.

• Szeko2

tag

válasz #32839680 #266 üzenetére

"mmmeximüm tárhely!
    Amúgy ez roppant érdekes :D Mást nem tudsz csinálni mint kivárod, vagy dobsz egy mailt a supportnak hogy wtf, bár akkor nagy az esélye hogy közlik h hiba csúszott a gépezetbe és felszólítanak h törölj, vagy ők teszik meg."

Elvileg lugosinak kellett (volna) kapnia egy imélt (én legalábbis kaptam), hogy a 10 gigás tárhely megtelt, fizess elő havonta, vagy évente.

Egyébként az ARENA20 promóciós kódot elfogadja a rendszer, de csak az egy évre előfizetőknél, a havidíj esetében a 20% kedvezmény nem érvényesíthető.
    Én próbaképpen egy hónapra előfizettem 8 euróért a korlátlan tárhelyre, de mivel szeptember 22-én jár le az egy havi előfizum, majd akkor próbálom meg az ARENA20 kóddal megrendelni az egy éves előfizut.
    Ha meg esetleg nem jön be a Bitcasa, akkor 8 eurót kidobtam az ablakon (nem dohányzom, de kábé két doboz jó cigi, vagy egy közepes pizza ára :-) )

Mindenesetre este elkezdtem feltölteni a cuccaimat, 40 gigát fel is dobtam rá, egyelőre minden oké, működik a Bitcasa PC-n, androidos mobilon és tableten, valamint Ipad-en is.
    Egyébként érdekes, de Ipad-en a kliensprogram főmenüje kicsit bekavarja a cuccaimat, mert a zenékhez tett fényképeket is, a videóknál találtam mp3-akat... mindenesetre érdekes.
    Fa-struktúrában vizsgálva viszont minden a helyén van, semmi gond.
    Remélem, javítják, hamarosan.

• Szeko2

tag

válasz godzsy2 #244 üzenetére

A regisztrációt követően is kellett kapnod egy e-mailt, abban is az szerepelt, hogy töltsd le a klienst:

"Download Bitcasa for your computer and phone."

Hyperlinket is tartalmaz az email.

• Szeko2

tag

válasz Romvr #224 üzenetére

"Nem az iCloud-ról beszéltem hanem a Bitcasa-ról. iCloud-ban csak névjegyeket tárolok. A HD házi videóimat meg erősen szelektálom és törlöm a felhőből, csak az marad amit kis-családnak akarok továbbküldeni. A többi megy vinyóra+backup-ra. Jelenleg összesen 90gb-nyi videóm és 30gb-nyi képem van. Pedig elég sokat fotózok+videózok (a környezetemben lévőkhöz képest legalábbis biztosan :) ). Szoktam őket szelektálni rendszeresen, mert sokat lövök, de ami nem kiemelkedő/megismételhetetlen azokat kukázom. A videókat pedig szeretem szerkeszteni, kivágni részeket, összerakni többet és 720p-be konvertálom"

Oké, tiszta sor, de nekem négy gyermekem van, és mivel elég gazdag eseményekben a családi életem, ezért rengeteget (!) filmezek, fotózok.
    Több napnyi családi videóm készült már, és mivel négyen vannak, mellettük már sem szabadidőm, sem energiám nem marad arra, hogy a róluk készült képeket/FHD videókat szerkesztgessem, vagdossam, és ezzel órákat szórakozzak (inkább próbálok valamit aludni abban a kis időben).
    Ráadásul szinte soha nincs "felesleges" részlet, mert a négy gyerkőc általában együtt van, és rengeteg esemény látszik a filmeken, képeken. Nem unatkozunk, mindenesetre.
    Hát ezért van kb. 4 TB-nyi adatom, aminek kellett a tárhely, és erre Bitcasa jónak tűnik.
    Van jobb?

• Szeko2

tag

válasz Romvr #216 üzenetére

"Amúgy nekem tetszik az iCuccokon használható "Camera Roll" opció. Így azonnal felhősíti a képeket, videókat és otthon gépen meg azonnal nagyban tudom nézni, másolni, szerkeszteni. :K"

Ez rendben van, én is használom az ICloudot, de annak a maximális kapacitása 55 Gb (emlékezetem szerint több nem lehet), 55 gigára viszont nem sok HD minőségű házi videó fér fel.
    Pikkpakk megtelik, és az ember nézeget, hogy most akkor hova mentsen.

A többit megírtam korábban, 3-4 TB tárhelyet ha tud valaki ennyi lóvéért, akkor szóljon, szívesen váltok!

• Szeko2

tag

válasz Gaga_30 #196 üzenetére

Normális, az én netem is ennél jóval többet tud, és nálam is "csak" ennyivel tölt fel.
    (Mondjuk nálam sem a Skydrive, sem a Dropbox, sem pedig a Google Drive nem gyorsabb.)

Mai napig keresem egyébként a tökéletes "netes vincsi" eljárást, de eddig a Bitcasa tűnik a legjobbnak.
    Volt már több alkalommal is visszahozhatatlan adatvesztésem (volt tűzeset, volt elromlott vincsi, volt rossz dvd alapanyag, elromlott dvd író, elveszett pendrive stb...stb...stb...).

Kb. 25 éve foglalkozom számítástechnikával hobbi szinten (38 vagyok). Régóta fotózgatok is, talán az elsők között álltam át anno a digitális fényképezőgépekre. Az elmúlt két évtized alatt számtalan fényképet készítettem (több tízezer darabot), több száz órányi filmet vettem fel, melyeknek máig keresem a tökéletes tárolóhelyet.

Jelenleg 3-4 TB adatnak kellene hely, ezt tudomásom szerint csak a Google Drive tudja (horribilis áron, havi szinten annyit kérnek a 4 TB tárhelyért, mint a Bitcasa évente a korlátlan tárhelyért).

Természetesen, ahogy fejlődik a technika, úgy igényel 1-1 fotó egyre nagyobb tárhelyet, jelenleg egy fényképet 5 megában tárolok, de néhány év múlva 10-15 mega is lehet egy jpeg (emlékszem a régi, 286-os gépemen még a 40 megás MFM vincsi tele volt játékokkal, és több száz jpeg is volt rajta, néhány kilobájtnyi képekkel, VGA felbontásban.

Jelenleg a családi filmeket, kisvideókat (melyeket napi szinten készítek kamerával és mobillal egyaránt), szívesen tárolom le, mindig van rajtuk olyan jelenet, amit évek múlva szívesen visszanézek. Ezeket jelenleg fullHD-ben rögzítem, de néhány év, és itt lesz az UHD, 4K satöbbi, szóval, a Dropbox és a Skydrive jelenlegi tárterülete lófütyire sem elég.

Örömmel olvastam a Dropbox egyik vezetőjének pár héttel ezelőtti nyilatkozatát, melyben azt mondta, hogy néhány éven belül már nem lesz szükség merevlemezre, mert online tárhelyek lesznek, és a Dropbox úgy bővül, ahogy igény van rá.

Hát, én már várom azt az időt, hogy az online tárhelyszolgáltatók ténylegesen versengjenek az ügyfelekért. A mostani árak alapján még nincs verseny, én a Bitcasa-t kezdem használni.
    Ha tudtok jobb szolgáltatást 3-4 TB tárterületre, feltétlenül szóljatok!!!

A cikk szerzőjének pedig nagyon köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a tárhelyre, engem mindenesetre meggyőzött, a 20%-os akciót pedig szintén nagyon köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés