Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• viktorhu

veterán

válasz tibcsi0407 #60 üzenetére

Ebben a licencdíj-nemfizetésben nem hiszek, mivel a mediatek kint van a new york-i tőzsdén, ahhoz meg ezeket a dolgokat rendbe kell tenni. A mobilgyártók is mindig egymást szívatják ilyenekkel (lásd még Apple vs. Samsung, de a MS fő mobilpiaci bevétele is a droidos mobilokból beszedett jogdíj). Lehet, hogy használták a szóközt a kódjukban, és a QC már előbb használta :) Majd a bíróság dönt valahogy, de az kizárt, hogy en bloc ne fizetnének a szabadalmakért.

Szerintem inkább az MTK nem akarja a forrást nyilvánosságra hozni (ahogy a Samsung sem szerette a saját processzorainál sokáig közzétenni), a hardverspecifikus elemeket meg szerintem a mobilgyártók sem kapják meg forrásszinten az MTK-tól, így update szempontjából teljesen ki vannak szolgáltatva a Mediateknek, és ha kiadják a bugos drivereket a nugáthoz, mindenki a gyártót fogja szidni, hogy milyen update-et adott ki (ha meg nem adja ki, akkor meg azért) - szerintem ez lehet az egyik fő oka annak, hogy nem sokan választják az MTK-t.

Ehhez jön még a folyamatos lemaradás a nanométerekért való harcban, ami önmagában is magyarázná a melegedéssel, fogyasztással kapcsolatos hátrányokat, de ez meg olyan, hogy amíg a nagyok nem veszik, nem lesz több pénzük a fejlesztésre (így elavul, mielőtt megtérül), amíg meg nem lesz pénzük a fejlesztésre, a nagyok nem fogják őket választani :)

Új hozzászólás Aktív témák