Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a OnePlus 13T
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
no more
veterán
válasz
tibcsi0407 #72 üzenetére
Ez nagyon nagy!
Köszi, hogy megmutattad!
-
no more
veterán
válasz
7Heads Drago #70 üzenetére
Beszélsz magyar? Én lenni barát! Én szeret telefonok!
-
xxman
senior tag
Azért a GPU illetve a 4K 120fps figyelemre méltó. Ha így ebben a formában nem is valósul meg konkrét funkcióként a végső eszközben (gondolok itt pl. az S8-ra) , akkor is elég nagy a potenciál benne.
Már az 1080p 60FPS + egy jobb OIS is szemetgyönyörködtető. És ha a 120-at tudja, akkor a 60nak is működnie kell. Illetve várom a 720p/1080p 4-500-1000fps SloMo-t. -
viktorhu
veterán
válasz
tibcsi0407 #60 üzenetére
Ebben a licencdíj-nemfizetésben nem hiszek, mivel a mediatek kint van a new york-i tőzsdén, ahhoz meg ezeket a dolgokat rendbe kell tenni. A mobilgyártók is mindig egymást szívatják ilyenekkel (lásd még Apple vs. Samsung, de a MS fő mobilpiaci bevétele is a droidos mobilokból beszedett jogdíj). Lehet, hogy használták a szóközt a kódjukban, és a QC már előbb használta
Majd a bíróság dönt valahogy, de az kizárt, hogy en bloc ne fizetnének a szabadalmakért.
Szerintem inkább az MTK nem akarja a forrást nyilvánosságra hozni (ahogy a Samsung sem szerette a saját processzorainál sokáig közzétenni), a hardverspecifikus elemeket meg szerintem a mobilgyártók sem kapják meg forrásszinten az MTK-tól, így update szempontjából teljesen ki vannak szolgáltatva a Mediateknek, és ha kiadják a bugos drivereket a nugáthoz, mindenki a gyártót fogja szidni, hogy milyen update-et adott ki (ha meg nem adja ki, akkor meg azért) - szerintem ez lehet az egyik fő oka annak, hogy nem sokan választják az MTK-t.
Ehhez jön még a folyamatos lemaradás a nanométerekért való harcban, ami önmagában is magyarázná a melegedéssel, fogyasztással kapcsolatos hátrányokat, de ez meg olyan, hogy amíg a nagyok nem veszik, nem lesz több pénzük a fejlesztésre (így elavul, mielőtt megtérül), amíg meg nem lesz pénzük a fejlesztésre, a nagyok nem fogják őket választani
-
callmeakos
veterán
Nem baj az, majd beletesznek Quickcharge 3000+-t, amivel fél óra alatt fel lehet tölteni a cuccot. Nem baj hogy majd két óra alatt csutkára lemerül
Egyébként nagyon durva lehet ez az S8. Ha összekapja magát a Samsung, és a Note7 fiaskó után tényleg odapakolják az egészet, a konkurencia csak pisloghat.
-
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #60 üzenetére
Mert régebben csak úgy pakolták az európai modellekbe az MTK SoC-okat.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #61 üzenetére
Elvileg az új gyorstöltési eljárást fogják bemutatni. De gondolom, ha már ott lesznek, akkor lesz más is.
-
ONEFREE
aktív tag
A Olivér szerint unalmas.. Ülj le Olivér. 1s.
-
monti0222w
addikt
válasz
tibcsi0407 #60 üzenetére
Igen, de ezen változtathat az MWC-n való bemutatkozása, az hivatalosan történik, változtatni kénytelenek sok mindenben ez a cikkekből is kiderül, ahogy én nézem nehezen változnak a kínaiak a nézőpontokban, de ha elindul az a bizonyos szemlélet váltás, akkor fizetnek is ha nem is szívesen teszik. Kénytelenek lesznek, úszniuk kell az árral, ezt látom a Xiaominál is, ott is megy a kapkodás rendesen, a samu féle ezer telefon kiadása.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #59 üzenetére
De nem választanak már a nagyobb gyártók MTK-t. HTC-nél néha beesik egy-egy telefon, vagy a harmadik világbeli országokba szánt Samsungoknál.
Nyilván ez nem jó, de ez van sajnos.
6752, X10, X20 után nálam egy Snapdragon 820 jött és minden téren lesöpörte az MTK-t használatban. Melegedés, fogyasztás, közösségi támogatás.
Ezeket kell behozni. Az X30 az első kettőn javíthat, de a támogatás nem lesz jó, amíg a gyártók visszatartják az MTK forrásokat (amihez biztos köze van a be nem fizetett licenszeknek, lást Indiában a Xiaomi per). -
monti0222w
addikt
válasz
tibcsi0407 #58 üzenetére
A Pinecone most indul, szinte semmit se tudunk róla, és egyelőre az is mint a Kirin, csak saját magának fogja a Xiaomi csinálni. Akármi lehet még ebből, bukhat, de sikeres is lehet akár!
A Qualcomm az, amit a többi gyártó akik nem rendelkeznek saját processzor gyártással, választani tudnak, ha nem lesz az MTK , így meg áll az egy szereplő a piacon. -
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #57 üzenetére
Nem fog beszürkülni, viszont a Mediatek most valamit nem csinálhatott jól ezek szerint. A Pinecone is érdekes lesz a Xiaomi-tól.
Sok a szereplő a piacon, de ez nem baj. Viszont nincsenek hatással egymás árazására. (nem érzem azt, hogy a Qualcomm-ra bárki is nyomást helyezne. Az MTK nem ellenfél, a többiek pedig csak maguknak használják fel a rendszereiket, kivéve a Pro 6 Plus ugye) -
monti0222w
addikt
válasz
tibcsi0407 #44 üzenetére
Írtam már nem rosszabbak a Kirinnnél, amire váltani szeretnél, ha ez közép kategóriás akkor a Kirin is az, egy szinten mozognak, ezt te is tudod!
Az a bajom ezzel hogy a gyártók számára így beszürkül a piac egy esetleg két szereplőre, és ez majd az árakon is látszódni fog. -
köszönhetően csökkenti a 4K tartalmak és az UHD VR megjelenítésekor fellépő látenciát.
... Komolyan?
-
Bilux
veterán
Majd jókat röhögök mikor jönnek a tulajok, hogy merül mint a Titanic
-
Bowser
aktív tag
Ez má' nem robban?
(Bocsi csak had szórakozzon a magyar paraszt
)
-
doooo
veterán
válasz
tibcsi0407 #5 üzenetére
-
-
tibcsi0407
félisten
válasz
monti0222w #39 üzenetére
Azért, mert nincs rá igény.
Nekem semmi bajom a Mediatek-kel, volt több MTK telefonom, de valljuk be, mindig le van maradva. Középmezőnybe jó, de max annyi. -
-
brd
nagyúr
Olyan szépek ezek az értékek. Ilyenkor viszont mindig eszembe jut, hogy a software fejlesztőket/projektmanagereket mikor 'sszák már tarkón szívlapáttal, hogy az egyre takarékosabb HW ellenére az üzemidő nem igazán növekszik olyan feladatokban, amelyekben nincsen (nem lenne) szükség a HW erejére...?
-
törölt tag
Ebből is lesz Edge verzió?
-
monti0222w
addikt
válasz
tibcsi0407 #20 üzenetére
Nem mondta senki hogy Szuper lesz, csak kérdeztek vele kapcsolatban, az hogy valamiért vissza vették a gyártást, termelést, azt te sem, meg a világ jó része se tudja, miért van! Majd kiderül minden nemsokára.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #37 üzenetére
Ez Adreno 330 akart lenni, nem 430.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
tibcsi0407 #32 üzenetére
Az éppen aktuális csúcs sosem volt kihasználva. Emlékszem, már az Adreno 430-ra is azt hazudták 4 éve, hogy a PS3-ban lévő grafikus kártyát közelíti a teljesítménye, de valahogy azóta sem láttunk PS3 szintű játékokat mobilon. A VR meg valószínűleg még jóval kisebb réteget érdekelhet mobilon, mint a játékok.
Szóval ja, vas az van, de minek... -
moleculez
veterán
válasz
tibcsi0407 #34 üzenetére
Én is tovább gondoltam a kommentem
-
moleculez
veterán
válasz
tibcsi0407 #32 üzenetére
VR-n kívül én sem látom mire kéne ekkora kraft. Meg ha valami desktop dokkoló megoldás lesz hozzá, akkor kissebb irodai munkára is elmegy. De napi rutinban: 4K 60fps videót QHD kijelzőn lejátszani sem épp alap, még meg is vágni (alap módon)
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Fitzgerald #30 üzenetére
Ezen a szinten már majdnem mindegy, hogy melyik a gyorsabb. Egyik sincs kihasználva.
-
dementor
senior tag
válasz
tibcsi0407 #28 üzenetére
-
Fitzgerald
veterán
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Valószínűleg alacsonyabb órajelen fognak futni a magok, mint a Kirinben. Azt mondják hogy 60-70%-al lesz gyorsabb az IGP az S7-ben lévőnél. Az Adreno 540 várhatóan ugyanennyit fog gyorsulni az 530-hoz képest.
Szerintem eléggé hasonló lesz a teljesítményük. -
no more
veterán
Azt... a... rohadt!!!
-
alevan
őstag
látenciát
Ennek nem késleltetés a helyes magyar megfelelője?
-
Swinegod
őstag
Ahogy elnézem CPU terén nem fejlődik gyakorlatilag semmit csak azt a 4 nm-t, de ez a GPU valami bivaly lesz, kíváncsi leszek, hogy mennyivel lesz a Helio X30/35 fölött vagy alatt
-
Griff55
senior tag
Elsőre elég brutális ez a grafikus teljesítmény
-
dementor
senior tag
27% teljesítmény növekedés 40% fogyasztás csökkenés mellett azért az szép !
-
Dhampir
félisten
Szívszorító ez a kép.
Itt látható a videó, ügyes volt a kis mongúz.
-
Peter13
senior tag
Ez nekem is tesztett (bár kételyeim vannak hogy így hívják...viszont a Lákátos Brúszvilisz óta mindent lehetségesnek tartok), meg a "látencia" is (au)
Egyébként a SoC brutális lesz, de még mindig nem értem minek 8 kis mag a 4 nagy mellé (mi a baj a 4/4 felállással?). Mindegy, a lényeg hogy az MP20-as kiszerelésű GPU-n tuti hasít majd a "krájzisz"
-
papi77
addikt
válasz
fornettisuti #12 üzenetére
Ja,nem tudtad? Én voltam aki tesztelte a szériát
-
novger
tag
Frankón Ben Hur a helyettes neve? :-)
-
Segal
veterán
válasz
csorbajeno #3 üzenetére
Minden evbe ilyenkor jelentik be az adott soc-ot tehat 100%-ig biztos lehetsz benne hogy ez lesz a hazai S8(+)-ba.
-
prolad
addikt
Az igen, erős lett. G71 mp20 és 4k/120 fps
-
doooo
veterán
válasz
tibcsi0407 #1 üzenetére
Máshol azt mondják unalmas... Vajon melyik a reálisabb meglátás... hmm
Tehát akkor ezért tolódott ki az S8 széria bemutatása/forgalmazása, mert csak most indult el az SoC-k tömeggyártása?
-
tibcsi0407
félisten
A Mali-G71 MP20 brutális lesz, ha a Kirin 960 MP8-as konfigurációjából indulunk ki.
Ígéretes kis SoC ez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Megkezdődött a Samsung 10 nm-es gyártástechnológiával előállított, egyedi tervezésű csúcslapkjának tömeggyártása.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Konzol Screenshot
- További aktív témák...
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest