Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sNake^

tag

válasz Balcsix #220 üzenetére

Hello! Egy jól megkésett válasz ez, de ha még érdekel:

Fél éve használom a telefont (2019.Szept. óta), eddig egész sokat cserélgettem a telefonjaim, kb. egy évente szoktam random modellekre, legyen az iPhone vagy android.

Nekem a kínai belpiacos verzió van, kínai soft-al ami azért egy factory reset után kicsit ócska, amikor le kell törölj úgy 25 db. bloatware alkalmazást, de a leghamarabb kapja ez a frissítéseket.

Kb két-három hetente kapok valami frissítést, legyen az launcher frissítés vagy biztonsági/android frissítés.

Azért pár dolog letiltásra kellett hogy kerüljön, mint a kínai hangasszisztens, meg egyéb kínai ''useful'' dolog, amiket ha értenék még talán hasznát is venném, de ez így nekem kínai :DD

Mindenképpen ajánlom egy Google Assistant letöltését, meg a Play Store-t (a playstore letölthető a Xiaomi-s áruházból, onnantól meg mindenki tudja mi merre :D), meg nem utolsó sorban egy jó GCam-et.

Az alap kamera alkalmazás sem rossz (csak azzal lehet 4K60FPS-t felvenni, a GCam nem támogatja), de a night sight és az alap éjszakai mód között azért van külömbség, a HDR meg egyértelműen jobb a GCam-ben.

6/128-as verziót használok, játszok is néha vele (Call Of Duty, Pubg), ultrán röccenés nélkül viszi őket, tehát az erővel nincs gond, még a szerényebb változat esetén se. Amit észrevettem, hogy manapság egy olyan 40 perces gaming szesszió után azért melegszik rendesen, amit régebb nem csinált, de a teljesítményt nem befolyásolja.

Mindenképpen ajánlok mellé egy QC3 vagy PD3 töltőt, meg egy jó kábelt, mivel a gyorstöltés elég praktikus tud lenni. Én egész nap nyomogatom a telefont, fényerő 80-100%-on, Bluetooth, mobil adat, Wi-Fi, NFC folyamatosan bekapcsolva, sokszor fizetek a telefonnal, rengeteg YouTube, amit főként bluetooth fejhallgatón keresztül hallgatok, tehát azért van használva rendesen. Nekem egy olyan 3.5 óra képernyőidőt ad a telefon így, ami nem rossz, bár nem is a legjobb. (A Note 9 egy olyan órával tud többet)

Képernyővédő fóliát nem használok, mivel az ujjlenyomatolvasó nem szerette, úgyhogy inkább legyen karcos a képernyő és működjön minden úgy ahogy kell, mintsem nehezítsem a használatát.

Egész kitartó telefon, egy hónapig használtam tok nélkül, azóta egy 1 dolláros szilikon tokban használom (apple stílusú, teli van vele az AliExpress), ejtettem már ebben le két méterről csempére, másfélról betonra többször, meg ejtettem vödör vízbe is, nem lett baja még a telefonnak. (Ezt itt le is kopogom kopp-kopp)

Újon nem tudom mennyire éri meg (ott a Mi 9 körülbelül ugyanennyiért, legalábbis itt, Erdélyben), én használtan vásároltam egy zálogházból. (gyakorlatilag újon, én indítottam el először, de nem volt dobozza, meg a gyári töltőt is megették)54 ezer forintot fizettem akkor érte, ha meg tudod vásárolni hasonló állapotban, mondjuk 45-50 ezerért, akkor szerintem nyertél, ilyen áron jobb telefon nincs, sőt még csak hasonló se.

Új hozzászólás Aktív témák