Hirdetés

Bemutatkozott a Xiaomi Mi 8 Pro és Lite

Hirdetés

Advertisement

A mai napon hivatalosan is bővült a Xiaomi Mi 8-család. A korábban ismert modellhez képest egyetlen apró külső változást hoz a Mi 8 Pro: nincs a hátulján ujjlenyomat-olvasó, helyette a kijelzőbe épített megoldással találkozunk, akárcsak a Kína-exkluzív Mi 8 Explorer Edition esetén. Ugyanakkor, míg az Explorer csak egyféle, 8 GB RAM-os változatban jelent meg, addig itt 6 és 8 GB-os opciók egyaránt vannak, a 3D arcazonosítást pedig az a hagyományos, infrás megoldás helyettesíti, ami a normál Mi 8-ban is látható.


[+]

Egyéb különbségekről nem nagyon lehet beszámolni, ugyanúgy 1080 x 2248 pixeles OLED kijelző, Snapdragon 845, 12 + 12 megapixeles normál széleslátó és telés lencsepár van a hátlapon, illetve a szelfik is 20 megapixelben készülnek. Az akkumulátor 3000 mAh-s, természetesen nem maradt el a Quick Charge 4.0+, illetve az NFC sem. Összességében a Mi 8 Pro egy nemzetközi babérokra is törő változata a kínai, különleges kiadású Mi 8-csúcsmodellnek, így remélhetőleg Magyarországra is eljut.


[+]

A Mi 8 Lite sem teljesen ismeretlen modell, korábban Mi 8X néven hivatkoztak rá, és a szintén kínai Mi 8 SE-hez hasonlóan egy megfizethető alternatívát kínál. OLED helyett IPS technológiájú, 6,26 hüvelykes megjelenítője van egy szokásos notch meglétével, hardveres erejéért pedig egy Snapdragon 660 rendszerchip felel 4 vagy 6 GB RAM-mal, illetve 64 vagy 128 GB-os tárolóval. Hátlapján 12 + 5 megapixeles kamerapáros és normál ujjlenyomat-olvasó kapott helyet, az akkumulátor 3350 mAh kapacitású, színekben pedig a kék/lila és a narancs/sárga átmenetes változatok teszik igazán érdekessé a modellt.


[+]

A Mi 8 Pro még jüanos áron számolva is 130 000 forinttól indul 6/128 GB-os kivitelben, de 15 000 forjntnyi felárat jelent a plusz 2 GB RAM is. A Mi 8 Lite esetén körülbelül 55 000-től 80 000-ig megy az árszabás Kínában, remélhetőleg itthon is barátságos áron hozzáférhető lesz.

Azóta történt

  • Elmarad a cápatámadás

    Viszont tudomásunk szerint így is rengeteg Xiaomi készülék várható decemberben, többek között a Mi Mix 3 is.

Előzmények

Hirdetés