- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
webb04
csendes tag
Korábban már írtam ide.Az E-PM1-es géppel futottam pár kört (Olympus márkaszervíz,Fotó Paradicsom),de lényegében gazdaságtalan a javítása.Itt maradt két obim ( 14-42,40-150).Szóval maradnék az Olympusnál (elvileg lehetne Pana is a m4/3-os rendszer miatt). Olympus OM-D E-M10II -t néztem ki.A keretbe is belefér. Feltételezem előre lépés lesz az előzőhöz képest (elsősorban teremben,sport témát fotózok abszolút hobbi szinten)!Ott várnék egy kis javulást.Esetleg valakinek van tapasztalata?Előre is köszi.
-
webb04
csendes tag
Remélem jó helyre írok.Olympus E-PM1-es gép.Pár napja - sajnos - kb. 15 cm -es magasságból leesett.Ezek után a kijelzőn látom a képet, fókuszál is és az expo hang is megvan,de nem jelenik meg a kép a kijelző.Letöltve képeteket az "esés" után expók mind feketék. Kipróbáltam mind a két obival is.Egy másik topikban azt tanácsolták, hogy érdemes lenne szétszedni,mert lehet csak szétcsúszott valami,vagy elengedett egy forrasztás.Van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban? Javítási költség..stb.Előre is köszi.
-
csuf
tag
Üdv!
Idézet a használati utasításból:
"A töltés véget ér, ha bekapcsolja a fényképezőgépet.• Ha a fényképezőgép be van kapcsolva, az USB hálózati adapterrel nem tölthetők az akkumulátorok.• Ha hiba lép fel a töltés során, a CHARGE lámpa villogni fog. Ilyenkor húzza ki, majd dugja vissza az USB-kábelt.• Az USB-töltés akkor áll rendelkezésre, ha az akkumulátor hőmérséklete 0 és 40 °C között van.%• Az akkumulátorok kikapcsolt fényképezőgép esetén sem töltődnek, ha éppen képeket tölt fel az okostelefonjára wifi n keresztül (háttérben zajló automatikus feltöltés esetén). g "A fényképek automatikus feltöltése a fényképezőgép kikapcsolt állapotában" (204. oldal)"csuf
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
t72killer #45 üzenetére
Erdei túrára én se viszem magammal a powerbankot, viszont oda nem elég az 1 akku az E-M5 II-be sem, általában 1.5 szokott nekem kelleni. Nos, ez a kb. 50 kép, amivel kevesebbet tud a III pont nem számít ilyen esetben, mivel így is úgyis kell a 2 akku, maximum a második nem félig merül nap végére hanem egy picivel jobban, na bumm.
Viszont sok esetben van nálam powerbank is, ott határozottan kijön az előny. -
-
-
Az szokott lenni zsebben, csak ugye a kisebből több kell. A műanyagház se egy olyan téma, amit a dxo-görbék deriválgatásával következtet ki az ember, h nem kifejezetten egy értéknövelő faktor, amikor a vázért 1200€-t kérnek, miközben minőségi FF vázat kapsz 1400ért.
A m43 totál elszállt az árakkal
-
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Kristof93 #30 üzenetére
"A valóságban még az em5ii-höz képest is visszalépés helyenként. Műanyag váz, kissebb akkumulátor, hiányzik a flash sync, kevesebb gomb mintha. "
A gyakorlatban pedig előrelépések történtek, de a monitor előtt ülve, speceket olvasva lehet, hogy nem.
Pl. egy akku az E-M5 II-nél se mindig bírt ki egy napot, ezt viszont lehet tölteni külső akkuról és így többször lesz meg az 1 nap 1 akkuval. Nem érzem visszalépésnek. -
.mf
veterán
De ez gondolom kompaktokkal együtt, nem csak cserélhető objektíves?
A másik: ezek akikkel találkoztam, kicsit niche: "kirándulók" (inkább nevezném hegymászóknak, amilyen hegyi kirándulások vannak ott - volt, hogy egy nap 1500-ról 2500-ra mentem, helyenként kézzel-lábbal, később voltak olyan részek is, ahol kötéllel, létrával...) - tehát olyan emberek, akiknek a méret és tömeg is számít.T72: a 35-100 f4-5.6-ról beszélek, ami különösen kompakt (50*55.5mm, 135g) az átfogásához képest. Azzal elég nehéz felvenni a versenyt méretben és tömegben... Szívesen elfogadnék egy FF 70-200 f5.6-8-at is, ha annak csak a duplája lenne. Most egy Nikon 70-300 f4.5-5.6 G VR-t cipelek, bazira nem hiányzik az az extra 750 g, amit csak a képek kb 1%-ánál (ha) használok. És már ezt is a mérete és tömege (és ára) miatt választottam a T 70-200 f4-gyel szemben, ami még nagyobb és nehezebb.
-
A japán érdekes náció kameraszempontból: ha a földönkívüliek hozták a bolygóra a fényképezőgép-technológiát, hóttziher, hogy onnan terítenek még mindig
.
Rendszerméret: csak annyi, hogy nincs mindíg "ekvivalens rendszer" (azonos belépő pupilla és látószög+kb hasonló vignettálás). A pana 2.8/35-100 ekvivalense egy 5.6/70-200 lenne FF-en vagy 4/50-150 APSC-n. Ezenkívül sokáig az volt a történet, hogy APSC/FF-en az F/2.8-nál sötétebb obik minősége a szecsuáni biliével versenyzett, míg pl m43-on a legcsóribb kitzoomot is rendesen összerakták.
Az utóbbi években vicces volt látni, ahogy a rendszerek "összenőnek": m43-on megjelentek az igencsak ütős PRO obik (ebből van nekem egy 12-40 és egy 40-150), amik nemigazán könnyebbek a FF f/4 (még mindíg nem ekvivalens...) megfelelőiknél és nem is olcsóbbak. A m43 vázárak is eléggé elszálltak kb azzal egyidőben, ahogy behozták a 4k videót, miközben a FF milcek árai bementek a 2000€/$-os fájdalomküszöb alá, miközben pedig a m43 cuccok felmásztak az 1000€/$-os fájdalomküszöb fölé, azaz már messze nem egy e-pl3 vs D800 szintű a szakadék sem árban sem súlyban.
-
topikk
senior tag
-
.mf
veterán
válasz
t72killer #25 üzenetére
"Majdcsak rájönnek. A vásárló előbb-utóbb felismeri, hogy a szemzorméret manapság nem olyan fontos tényező, azaz kb uannyiért akár jobbat is kaphat nagyobb szenzoros rendszerben."
Az a meglepő tapasztalatom, hogy Japánban nagyon megy az Oly - azokkal a japánokkal (azaz nem tajvani/kínai/koreai turisták), akikkel kirándulásaim, túráim alatt találkoztam majdnem FELE (!!) Olyt használt. Utána Ca-Nikon, Fuji, Sony, Pana, stb. (A nem-japán turistáknál, pl. a tajvaniaknál meg a Sony megy nagyon). Tehát a hazai piacon az Oly eléggé nyeregben érzi magát, ezért is mernek ilyen árakat diktálni.
A szenzorméretes eszmefuttatásodnál pedig a rendszerméretet se felejtsd ki. Nézd meg, hogy egy m4/3-os Pana 35-100-hoz képest mekkora APS-C-n ill. FF-en egy hasonló átfogású obi.---
Örülök, hogy végre megkapta a hibrid AF-et és az új szenzort. Az árnak viszont nem, és sajnos az Oly jobban "tartja" az eladási árat, mint a Sony vagy Pana, akik gyorsabban és nagyobb mértékben akcióznak. Nagyon szeretem az EM5-öt, most is hiányzik a kis mérete és tömege (most Nikon Z6 + Z24-70, T17-35, N70-300, N50 1.8G vannak nálam, tömegben sokszorosa), de mire ez számomra elfogadható árra süllyed, az még jópár év lesz. Remélem az EM5 még kitart addig, szegény elég sokat kapott már...
-
-
kusztax
tag
Hát pont most akarok venni egy Olympus OM-D E-M10 Mark III-at.
Most akkor nézhetem össze a kettőt, hogy mivel jobb az egyik mint a másik és érdemes-e várnom. -
atis78
tag
válasz
Kristof93 #30 üzenetére
Ezt azert igy egyertlemuen nem jelentenem ki hogy nem versenykepes. Azert vannak szep szammal olyan tulajdonasagai amit mas vazak/rendszerek nem vagy nem ilyen szinten tudnak, es persze ugyanugy vannak teruletek ahol masok jobbak.
A vevo meg majd eldonti hogy neki mi a fontos es mi kevesbe az.
Az valoszinu hogy ezert kevesen fognak MFT-re valtani, de azert MFT-n belul elegge sokakat erdekelhet.....
-
válasz
Mr.Csizmás #34 üzenetére
<--
-
-
válasz
Mr.Csizmás #29 üzenetére
Hány minőségi ois obi is van fujinál 150mm (200mmekv) alatt? Komolyan, ha felmerül a stabi iránti igény, szedjem lw a 2.8/16-55-öt vmi f/sötét kitkacat kedvéért, fényerőben kivégezve a stabi által nyújtott előny nagyrészét?
Panán nagyon tudom értékelni, hogy az oly pro 12-40et f/2.8 mellett, 50mmekv-en kitarthatom fél sec.ig.
-
-
válasz
Mr.Csizmás #27 üzenetére
A körítés azért elég egyéni mindenhol, de minden gyártó sportot űz belőle, hogy kihagyjanak valamit
. Az olynál hiányolok egy videós előrelépést.
Kb ez van, ha bedobod a levesbe a szenzorméretet is még, pl egy x-t3-ra váltva van szuper videód, pdaf, jó színek, jó üvegek - de IBIS bukta.
-
jaanoo89
aktív tag
válasz
Kristof93 #24 üzenetére
A csúcsmodellhez képest nem történt előrelépés a középkategóriában, szerintem ezt senki se várta el. Nyitó árnak nem olyan vészes, majd megy az lejjebb is.
Ez egy pici gép végre normális fókusszal, időjárásálló és a piac legjobb stabilizátora került bele, meg van a célközönsége. Nyáron körbe néztem, esetleg mire lehetne váltani és most is arra jöttem rá, hogy pár dolgot nyernék, viszont nem tudnék egyértelműen előrelépni, valamiből amit már nagyon megszoktam mindig engednem kellene. -
-
Egy rosszabb em1-2, kb ugyanannyiért. Három év elteltével 0 előrelépés. Ez így 2019 vége felé szerintem nagyon kevés. Ebben az árkategóriában xt3, xh2, a7r2, az összes Sony apsc, G9, em1mk2 mind versenyeznek vele. $800 lenyelhetőbb lenne.
-
80hun
addikt
válasz
Mr.Csizmás #20 üzenetére
A sony érzékelőgyártása külön cég , bárki vehet aki akar .
Az biztos hogy a Sonynak tulajdonosi részesedése van a olympusba 5%
Nemrég volt szó róla hogy eladják -
Fryskitt
addikt
Szép gép. Nekem egy régebbi van, de időm meg nem sok, sajna elég sokat hever parlagon.
-
80hun
addikt
válasz
Mr.Csizmás #18 üzenetére
Szerintem közös az a licensz
-
A pdaf mindenképen dícséretes, amin dolgozni kéne még, az a videó: lassan minden gyártó - akiktől nem szoktunk videós berkekben hallani - előrébb lép, ld a fuji x-t3 10bit/400Mbites megoldását, vagy a nikon z6 újításait.
Ha 30fps-el tudja a sorozatot pörgetni, a nagy bitrátás videófelvételnek is bele kéne férnie a vasba...
-
Ugyanezt az M1 vázában kérem ugyanennyiért.
-
ROBOTER
addikt
Európai szemmel az Olympus gyakran alá, vagy felé lő. A huszonhatodik 14-4X kitobi és értelmetlen méretű 1,2-es fixek, vagy kereső nélküli kombinációk, esetleg féltégla vázak.
Megjelenése óta használok egy E-M10-et (első generáció), szóval 5 és fél év alatt kapott eleget. Akkor azért vettem meg, mert annál éreztem, hogy végre egy igazán jó kompromisszum. Eszméletlen sok élményt köszönhetek neki.
Bőséggel vannak még pozitív példák, legutóbb a 300/4, amiből az árkategória ellenére rengeteget eladtak világszerte és itthon is. A 12-40/2.8, a 75/1.8 mellett ott vannak a Panasonic és a 3rd party gyártók termékei is, pl. a számomra etalon Samyang 7,5mm 1:3,5 halszem.
Bő 5 év után ennél a váznál van újra olyan érzésem, hogy a rendszer lényegét erősíti, nem összezavarja. Mindenképpen kipróbálom. Jó lenne már egy újabb generációs Multi Aspect BSI szenzor, ugyanezzel a felbontással.
-
Dr. Akula
félisten
"A töltésre is használható microUSB"
21. században? Miért nem Type C?
-
topikk
senior tag
Lelassult a fejlesztés üteme, nehéz teljesen új funkcióval kijönni.
Nem tudom , hogy van-e másik váz ami nem csak a homályos időjárásálló jelzőt kapta, hanem szabvány szerinti IPX besorolást. -
arn
félisten
Mekkora kiralysag volt az em5 anno... azota keves mft haz hoz lazba.
-
topikk
senior tag
Nekem is bejön, igazából ez az E-M1 ii kisebb, könyebb változata. Az E-M1 ii pedig kiváló.
Modjuk lehetne olcsóbb ebben a nagy versenyben, de az is eljön pár hónap múlva. -
Eléggé megkívánós. Volt Olyból az első M10, az nem annyira jött be - de maga a platform tetszik, szóval lehet, hogy ezt bepróbálnám.
-
kovsol
titán
Szemből olyan retró hatást kelt, aztán a fentről fotón, meg mint valami modern űrhajó
-
TayRol
nagyúr
Na, az AF miatt piszok csábító lett számomra. Remélem ez alá már sosem adják.
-
Akula
őstag
Itt a vázban van a stabi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest