- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
válasz
capulet75 #227 üzenetére
MX130-tól mit vársz? Ha 2080Ti lenne benne, akkor meg nyilván a 4K@60fps lenne az elvárás tőle.Ferrarit se azért vesz az ember hogy hamarabb érje el az 50 km/h-t, és ott végigcsoszogjon annyival, hanem hogy meghuzathassa az autópályán. Bizonyos szint felett már nem a minimumteljesítmény az elvárás.
-
Puma K
nagyúr
válasz
capulet75 #230 üzenetére
Jelenleg egy 1080 Ti van a gépben. De katt a nevemre és ott van minden.
Ami online lövölde az mind megy az 1TB-os SSD-re amiről a Win10 is fut.
A 4790K meg fixált órajelen és feszültségen fut már 2015 óta. Jelenleg kényelmes 4,7GHz@1,265v-on.A grafikával meg foglalkozni kell és végigmenni a beállításokon, mert a very high, ultra és extreme nem minden esetben éri meg látvány szempontjából. Van mikor a high is elég, mert nem látod a különbséget ha feljebb állítod, de közben meg elfogy a géped teljesítménye teljesen feleslegesen. Én adott címeknél amik eszik a gépet azoknál első indítás után a grafikával kezdem a játékot. Ez persze pepecselős munka és nem kevés játék újraindítást igényel, de nekem megéri.
De pl nálam a bloom, depth of field és egyéb hasonló effektek ki vannak kapcsolva kapásból vagy ha kikapcsolni nem lehet akkor az elérhető legalacsonyabb beállításra belövöm.
Nvidia driver-ből meg adott programokra beállítom az energiasémát maximális előnyben részítésre, azaz nem veszi vissza az órajelet és feszültséget ameddig fut az adott program teljes képernyőn.
Az FPS az MSI AB-ből maximum 164-re van korlátozva.
Az fenti beállításoknak köszönhetően egyenletes a gép teljesítménye így a minimum és átlag FPS is egyenletes.
-
Puma K
nagyúr
válasz
capulet75 #227 üzenetére
Korábban ~8 hónapig GTA V avagy az Online és Overwatch-ot toltam 720p-ben a 4790K-ban lévő HD4600-zal... a konzolos élmény megvolt grafika és átlag FPS szempontjából. Az FPS széles tartományban mozgott, de tudtam érvényesülni mind a 2 címben ha harcról volt szó.
Persze miután jött az 1080 Ti inkább az 1080p@60Hz-es tévé késleltetése volt ami zavart és éreztem hogy visszafog... majd jött egy G-Sync-es 165Hz-es 1440p monitor és teljes lett a világ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest