- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Skylake-
addikt
"A PC gaming várhatóan a jövőben dübörögni fog"
Ezt miből szűrted le ? Csak mert én pl azt látom, hogy önmagában , üresen egy felső kategóriás VGA (nem a paletta teteje, hanem csak simán a felső kategória) annyiba kerül , mint egy PS5 , egy XBOX Series X és egy iGPU-val szerelt mondjuk i5 DELL/Lenovo brand gép EGYBEN.
Jelenleg ott vagyunk, hogy egy alap, közép kategóriás kártya amivel bőven , de bőven nem tudsz kimaxolni semmit sem, de arra épp elég, hogy 60fps-en játszogass maximum WQHD-ban ,az alsó hangon ott van árban , ahol egy komplett next-gen konzol. Csak ott még kell köré egy komplett számítógép.
Most már azt sem nagyon lehet mondogatni, hogy pc master race meg társai , mert a mostani két új konzol egyértelműen felülteljesít majd mondjuk egy 1660TI-2060-hoz képest , miközben annál olcsóbb. Szerintem a mostani konzol gen egy nagyon nagy és nagyon erősen beütött szög a pc gaming koporsóba , mert annyira el van szállva a VGA-k ára és annyira erősek lettek az új konzolok, hogy egyáltalán nem logikus lépés a konzol árában VGA-t vásárolni , mert kisebb teljesítményt kapsz összességében sokkal drágábban (hisz kell köré egy komplett számítógép, üresen a VGA-val nem tudsz játszani.)Én pont a napokban újítok konfigot és én is úgy döntöttem, hogy mindenből lesz új kivéve a VGA (egy 980-am van egyébként) , mert egyszerűen ha valódi előrelépést akarok akkor annyira sok pénzt kell elköltenem, hogy akkor már inkább konzol és az teljesen out of the box , ráadásul évekig nem lesz limit ,mert a konzol hw adott. Úgyhogy új gép lesz, régi vga meg PS5.
Szerintem nagyon nagyon, de nagyon messze van és egyre csak messzebb van a PC gaming piac a "dübörgéstől". Ha valami dübörög akkor az talán a következő hónapokban a konzolok, de leginkább egyébként a mobil gaming. Na az dübörög , ott van akkor user base ami PC-n már sosem lesz. -
K0vasz
aktív tag
én akár azt is el tudom képzelni, hogy az integrált vonalat teljesen elhagyják, és pár év múlva már csak integrált GPU nélküli procit fognak kínálni, hiszen így egyszerre két terméket is el tudnak adni, ráadásul több pénzért
(hiszen attól, hogy kikerül az iGPU a prociból, még nyilván nem fogják olcsóbban adni)
ugyanakkor mindenképp üdvözlendő a törekvés, hiszen minél több résztvevő, annál jobb nekünk
az meg egyáltalán nem baj, hogy most alulról építkeznek, mert az OLCSÓ videokártya mint olyan teljesen megszűnt, holott nem feltétlenül akar mindenki 4K@60fps-sel játszani -
Driftmester
tag
Szerintem az ezzel az intel célja, hogy ne kelljen a céges notik szegmensében semmiképp sem külső (nem Inteles) chipet is beszerelni...
Régóta (legalább 4-6 éve) szerelnek főleg irodai felhasználásra szánt laptopokat, asztali gépeket (leginkább small form factor, de már MATX-eseket is) Nvidia vagy AMD/ATI videókártyákkal, mivel ha multimédiás teljesítmény is szempont, akkor mindenképp erősebb GPU kell, mint amit az Intel integrált megoldásai kínáltak.
Ugyenez még inkább igaz a nem kifejezetten GAMER, de otthoni PC-kre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Revolut
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest