- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
szerintem azt akarta mondani, hogy 15 éve dos-t, ezen belül x évig windows-t használt, ezzel párhuzamosan meg 5 éve linuxot is.
mondjuk nem nagyon ismerem a linuxot, de nem hinném, hogy ne lehetne legalább ugyanúgy békén hagyni, mint ahogy a win-t békén hagyod, ha csak dolgozol rajta, és nem hetente 12 új programot telepítesz fel rajta.
azonos hw-eket feltételezve persze.
szerk:
@(#167) Vakegérkeszedd le az unetbootin-t és rakd rá pendrive-ra cd helyett az iso-t. vagy az leszedi a netről is, amelyiket használni akarod.
van abból 64.bites is. - ha már 4gb van a gépedben.
-
Ringman
félisten
hát igen, a win7 gyárilag csak így tudja zsugorítani a kötetet.
"The size of the available shrink space can be restricted by the amount of space currently allocated to on the hard drive for the virtual memory page file, System Protection maximum storage space size, and hibernation files. The location of the files on the hard drive plays a big part here because these files are marked as unmovable, and Disk Management is unable to relocate them. As such, if these unmovable files are located in the middle of the total amount of free space on the disk, then only the amount of free space on the other side (to the right) of these files will actually be available for the new partition."windows-on én ezt a programot használom partícionálásra, ezzel lehet tologatni a köteteket a disken (rendszerpartíciót csak klónozással tologattam, saját magát nem tudom, hogy el tudja-e tolni):
easeus partiton masterlinux-on van vmi hasonló, ami grafikus felülettel is rendelkezik (totálkezdőnek, mint nekem)?
hogy ON is legyen a hsz-ben.más:
ha van recovery partíciód dvd-n, akkor nyugodtan törölheted a hdd-t. -
Ringman
félisten
nekem még t61-em volt, recovery partíciót ki kellett írni dvd-kre, vagy rendelhettél egy gyári szettet ingyen az ibm szervizből, ami dvd-ről boot-olva visszaállította a gyári partíciókat - mindent törölve
meg pont a thinkpadnak vannak admin okosságai is [link]
távolról történő, vagy személyre szabott recovery. bár ezek enterprise cuccok, én nem foglalkozom ilyesmivel, meg te se win-nel, de azért csak leírom -
Ringman
félisten
Java Run Time (JRE) 1.6 apeh-es link
hup-on keresgéltem erről régebben, KAMi911 szokott foglalkozni ezzel.
szerk: erre kellene csak, amit fent is írtam:
email-kliens, abevjava, ügyfélkapu, netbank, pdf, openoffice
mindezt édesanyámnak kellene felhasználóként kezelnie. -
Ringman
félisten
viszont van egy gép (celeron northwood+512Mb ram), ennek elegendő lenne ezt tudnia:
email-kliens
abevjava - ezt sajnos mindig frissítgetni kell, meg letölteni nyomtatványokat
ügyfélkapu
netbank
pdf
openoffice
mindezt édesanyámnak kellene felhasználóként kezelniewinxp is tetűlassú (bár ezzel már boldogul), nem tudom valami linux jobb lenne-e rá.
-
Ringman
félisten
múltkor 0 linux tudással felraktam egy debian 6.0.3-at egy atom procis gépre, de a meglévő ntfs fájlrendszerű adat-hdd-m egyik partícióját istennek se akarta mountolni, valami hibaüzenetet írt ki, sajna már nem emlékszem mi volt az. majd nemsokára vmelyik disztrot kipróbálom újra.
ja a posztban lévő javaslat nekem a suse/ubuntu/mandriva hármast hozta ki 100%-ra, utána a fedora jött 95%-kal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tőzsde és gazdaság
- Fujifilm X
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest