Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
gugli maps-en ledobod a jobb alsó sarokban levő sárga embert valahol a térképre, ahol kék az út (ahol járt a guglisautó)
random helyet kerestem most tokióban, ott van az embereken a maszk (mondjuk ez 2020 februári kép, de tuti találnék gyorsan pár évvel régebbit, amin ugyanígy hordják)
-
Kisgépkezelő
senior tag
Mára én is megkaptam. Ha jól rémlik ugyanaznap kaptuk meg a teszteredményt, de az én igazolványom mégiscsak 2 héttel rövidebb időre szól. Lényeg, hogy logika ne legyen benne!
-
KrAt
veterán
benéztem, törölhető
-
mephi666
nagyúr
válasz
cskamacska #79 üzenetére
...szeretek néha streetview-al körbejárni városokat, ahova lehet soha nem jutok el, mert szórakoztat és ingyen van
10 évvel ezelőtt először meglepődtem, hogy japánban mennyien járnak maszkban... azért, hogy ha pl valaki kicsit is beteg, ne köhögje szanaszét a bacikat... nem azért, hogy magát védje, hanem a többi embert kímélje lehetőségei szerint... a japánok kicsit máshogy vannak bekötve, mint mi: ha náluk kiadnak egy ajánlást, azt mindenki azonnal betartja... itt ha kiadnak egy utasítást, mindenki azonnal a kibúvót keresi: pl kínai üzletbe beraknak valami tartós élelmiszert, vagy piperét, hogy élelmiszerüzletnek/drogériának is minősüljön, így nyitva tarthasson továbbra is
meg olyat is hallottam, ahol műkörmös továbbra is csinálja a törzsvendégek körmeit sutyiban... mer az aztán k*rvára fontos, hogy lezárás alatt rendben legyen a köröm
-
cskamacska
addikt
Ez azért érdekes, mert 2020 január 22-én Vuhanban kötelező lett a maszk nyilvános helyeken, és a rákövetkező 2-3 hétben más nagyvárosokban is.
Ehhez képest a WHO még 2,5 hónapra rá is hülyeségeket beszélt, úgy általában Nyugat-Európában még hónapokkal később is vakarták a töküket hogy mi legyen.
Volt itt valami képzet, hogy ez a tüdőlepra miazmával is terjedhet, és vagy mindenki oxigénpalackos hazmat ruhában jár-kel, vagy kár a fáradságért.1918-as spanyolnáthánál ezt a maszkosdit már eljátszottuk, úgy néz ki jó 100 év alatt a seggünket kitörölhetjük a tudományunkkal, az emberek természete pont semmit nem változott.
-
Eastman
addikt
[2016-os vidi.]
7:30-előtt is érdekes, de utána érkeznek a válaszok.
9:38-tól konkrét.
Az elejétől ajánlom, mert szerintem minden mondat fontos. -
Csakhogy benne van az - ha jól láttam hivatkozással - hogyaszongya az N95 és EU megfelelője az FFP2 maszkokkal egyéb mérések alapján szignifikáns eltérés nem mutatkozik.
Amennyiben az ide citált tanulmány valóban ezt állapítja meg, akkor a kijelentésed minimum elhamarkodott. A Sailing group meg nem fizet valamiért amit saját maga ellen lehet használni - ezt vagy hiszed nekem vagy nem, de kb 10 év együttműködés mondatja velem.De én most itt kihátrálok ebből, mert nem akarok valamin vitázni értelmetlenül, ráadásul Úriembernek tartom magam
-
-
dabadab
titán
Oké, akkor megvan a konkrét tanulmány és természetesen tökre nem az a konklúzió, amit állítasz.
Azt írják, hogy a sima sebészmaszk nem nagyon véd az ellen, hogy valaki elkapja a vírust. Ez meg nem újdonság, eddig is elmondták, hogy ez a maszk arra jó, hogy a továbbadást gátolja.
-
Eeheheheh. Akiknek szoktam tanácsot adni voltak jelen a megbízói oldalról. Elköltöttek 2 millió ojrót arra hogy megvizsgálják a maszk használat eredményességét. Arra jutottak hogy még az 50%-t sem éri el önmagában, nem is beszélve hogy orvosi etikai alapon nem tudták megvizsgálni hogy beteg ember ha maszkot hord milyen eredményességgel fertőz mást.
Aki kívánTSi rá keressen a Danmask-19-re. -
szipipeti
tag
válasz
razorbenke92 #69 üzenetére
melyik országra vagy kiváncsi?
Mert Európában "betegeket" és az "időseket" sorolják előre
Távol-keleten - Kína Dél-Korea, Japán ect a fiatalokat, hogy működjenek a rendszerek, és a többit megoldják...
Hogy a hazai logika mi, azt láthatod a TV-ből, vagy megkérdezheted gyógyszerészedet, kezelőorvosodat... esetleg parlamenti képviselődet...
(én még hazai értelmes logikus levezetést nem találtam ez ügyben - talán más (nálam okosabb - figyelmesebb igen.) -
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
szipipeti #66 üzenetére
Mostanában pedig elég sok embernél olvasok olyanról hogy majd őt az immunrendszere megvédi... meg minek vegye fel az oltást... mert az immunrendszer....
Ezeket nevezem én " immunrendszer marketigenseknek "
Akik úgy hirdetik az immunrendszert mint valami mindenre megoldást nyújtó csodaszer :D
-
szipipeti
tag
válasz
razorbenke92 #48 üzenetére
Makk egészséges, sportoló, minden "egyéb" betegségektől mentes emberek szervezete is beomlik a vírustól.
Olyan nincs, hogy valaki "erős", vagy "gyenge"... Előre te sem tudhatod, hogy az immunválasz a testedben milyen lesz...
Áttétes rákos ismerősöm is túlélte a COVID-ot (igazolt +) 61 éves...
A másik 47-éves, heti 60 km-t futó tökéletes izomzattal, szívvel és vérképpel alig élte túl, 6 napig volt pumpán... -
HyP3b0y
senior tag
Remélem te érted amit leírtál, mert én képtelen vagyok kibogozni.
Mégis kiken tesztelték akkor ha nem betegeken? Mi az hogy azt nem tudják, hogy a beteg kevésbé fertőz-e, de az egészségesen nem segít? Engem baromira nem segít a saját maszkom, ez tuti. Azt meg nem tudjuk hogy aki beteg az ezzel hogy fertőz. Hát grat -
-
Adamyno
tag
Az érdekelne engem, hogy kérdezték-e a személyi azonosító okmányod típusát/számát mielőtt kiállították az igazolványt vagy jött automatán?
Csak mert nekem lassan 2 éve nincs személyim, mert a jogsit mindenhol elfogadják. Illetve valahol biztos megvan, csak le van járva.
-
2 millió €-t csinálták - és a kormány nem engedte szakmai kontrollcsoportnak hogy ellenjegyezze. Pont azt mondja hogy nem segít - bár nem tudták etikai okok miatt azt tesztelni hogy aki betegen maszkot hord mennyire kevésbé fertőz de az egészségeseken nem segít ezt kimutatta.
-
cskamacska
addikt
"Dán statisztika szerint plö a maszk konkrétan 0%-ot segít a megelőzésben."
Dán statisztika nélkül, Reddit releváns subjait olvasva tavaly február elején nyilvánvaló volt hogy a maszk segít a megelőzésben. Erre a kínaiak is ráeszméltek, mert nem csak hogy a korán ébredő népek lerabolták az FFP2/3 és akármilyen pormaszk kínálatot, de maga a kínai gyártó rendelte vissza a készleteket még itthonról is február közepe környékén (még az olasz balhé előtt), így a boltoknak március elejére-közepére már maszkjuk sem maradt amit lerabolhattak volna.
-Fiam, ha megnősülsz, olyan svédmodellt válassz aminek esze van,
mert statisztikája mindnek van! -
ncc1701
veterán
-
-
Eastman
addikt
Szeretném azt hinni, hogy minden korlátozó rendelet egy nagyobb, kolera vagy pestis komolyságú világjárvány elterjedésének megelőzése érdekében történik. Ezért nem is kételkedek a hasznosságukban, az önös érdekeim fölé helyezem azokat.
Azért nem dohányzom, mert már általánosiskolásként tudatosult bennem az, hogy a tiszta oxigén a létezésem alapja. Családi tragédiák okán sajnos láttam tüdőbetegek szenvedéseit, el tudom képzelni az érzéseiket. Ezért nem is kételkedek a korlátozó rendeletek hasznosságaiban, az önös érdekeim fölé helyezem azokat.
Nem nekem kell kitalálnom egy világjárvány megoldásait. Véleményem lehet, de nem összevethető virológus és katasztrófavédelmi szakemberek tudásával és tapasztalataival. Ezért nem is kételkedek a korlátozó rendeletek hasznosságaiban, az önös érdekeim fölé helyezem azokat.
-
mephi666
nagyúr
válasz
cskamacska #53 üzenetére
az egész turisztika agyonlövése meg ott sántít, hogy egy kalapban vannak a szállodák az apartmanokkal... érthető, hogy nagyobb szállodák forgalmát meg kell fogni, ahol egy svédasztalos reggelinél ott van 80 random ember, de ha 1 család 1 heti élelemmel kivesz egy apartmant, ahonnan el sem mozdul, akkor 1 hét alatt max 2 kontaktot produkál: amikor a szállás elfoglalásakor, majd kijelentkezéskor találkozik a szállásadóval (sőt akár ezt 0-ra is le lehet csökkenteni, ha megbeszélnek mindent telefonon és a kulcsot kint hagyja a szállásadó) ...innen nézve ezt alapból engedni kellett volna, mert nagyban lehet csökkenteni ezzel a kontaktok számát (napi rutinban több emberrel találkozna egy átlagember, ha csak lemegy a boltba meg a zöldségeshez)
-
cskamacska
addikt
Így.
Az pedig természetes hogy a komplett turisztika és vendéglátó ipar előre kell hogy kerüljön az oltásban (pl a tanárok elé
), hogy ne intézményesített korona terjesztés legyen a kártyás nyitásból.
Azon túl pedig a még meglévő szolidaritást is sikerülne egy ilyennel megborítani, a türelmesek szociopatává, a közönyösek militánssá válnának. Bármi éppen még életben lévő korlátozás mehetne a klotyóba, rendfenntartók tízezrével hajkurászhatnák a népeket, a szélsőségek meg már csak popcornt és sört kérnek. Nyilván kártyával. -
HyP3b0y
senior tag
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy az egész "hagyjuk a kártyásokat menni bárhova" téma ott dől meg, hogy attól még hogy "védett" vagy még ugyanúgy elkaphatod, ugyanúgy PCR kimutatja hogy pozitív tehát fertőzött vagy és ugyanúgy tudod szórni másokra.
A védettség - tehát vagy átestél rajta és ezért van a véredben antitest vagy beoltottak - jelenleg csak annyit jelent, hogy nem lesznek tüneteid.
-
dabadab
titán
válasz
razorbenke92 #50 üzenetére
az ismereteim szerint a legnagyobb veszély, hogy a jelenlegi oltásokra immunis variáns jön létre, és mehet minden eddigi a levesbe.
Nem, ennél sokkal nagyobb (bár nem annyira valószínű) veszély az, hogy sokkal rombolóbbá válik.
-
ott a másik veszélye is a terjedésnek, hogy a vírusnak létrejön valami tényleg nagyon durva változata
Már nem azért, de az ismereteim szerint a legnagyobb veszély, hogy a jelenlegi oltásokra immunis variáns jön létre, és mehet minden eddigi a levesbe. Erre pedig úgy nagy az esély, ha az oltottak ki vannak téve a fertőzésnek. Ezért kell minél hamarabb minél nagyobb átoltottságot elérni, hogy kicsi valószínűséggel találkozzon megfelelő vírus megfelelő oltott szervezettel. Szóval ez pont rossz érv arra, hogy alapos átoltottság nélkül nyissunk... -
dabadab
titán
válasz
razorbenke92 #48 üzenetére
Az egész zárás azért van, hogy a gyengéket védjük
Nem. Látom, hogy sokan még mindig annál a bagatellizálásnál tartanak, amit a kormányzat nyomott az elején, hogy ez csak arra veszélyes, akinek alapbetegsége van, meg nagyon öreg, de ez nagyon nem igaz, ráadásul ott a másik veszélye is a terjedésnek, hogy a vírusnak létrejön valami tényleg nagyon durva változata. És nem, nem véd meg ellen az se, ha hetente hétszer jársz a terembe és csak vitaminon meg csirkén élsz.
-
pont ugyanazok a lehetőségeik, mintha nem lenne?
Ez relatív. Mit veszünk alapállapotnak? Az egész zárás azért van, hogy a gyengéket védjük. Az erősektől itt elvárták az empátiát. Értsd, ha nem lennének azok az emberek, akik elsők közt lettek oltva most, akkor a zárásra sem lett volna szükség. Szóval nem, nem azok a lehetőségek, mintha nem lenne rendszer.Az úszós példa azért nem jó, mert ha van tábla, ha nincs, be lehet menni, aki tudja magáról hogy tud úszni.
Ez inkább olyan, mint amikor lezárják a versenymedencét mert úszásoktatás van. Kell? Kell. Szopatás? Az. -
Nagyon elvont gondolkodásúak vagytok amúgy
-
dabadab
titán
válasz
razorbenke92 #44 üzenetére
Érted már az eredeti felvetést, hogy ez holnap vagy jövő hónapban indítva mekkora sz*patás azokkal szemben akik egészséges fiatalok (innen indult)?
Azért lenne szopatás, mert ha van ez a rendszer, akkor pont ugyanazok a lehetőségeik, mintha nem lenne?
Akkor a mély medencékről is szedjük le a "csak úszóknak!" feliratot, hiszen milyen kibabrálás már ez azokkal, akik nem tudnak úszni?
-
dabadab
titán
Nem, ne mehessen. Aki be van oltva fiatalon, az azért van az esetek jó részében, mert szart az egészségére, ette a szemetet, nem mozgott, elhízott, és jöttek a betegségek.
Menj a csudába a semmire alapozott, kontraproduktív ítélkezéseddel.
Kinek lenne jó az, amit akarsz?
Senkinek.
Színtiszta szemétkedés az egész.És persze megint más kontójára, vállonveregeted magad, hogy milyen fasza gyerek vagy, a többi meg mind hulladék, akik nem érdemelnek SEMMIT.
Gratulálok.Sokat edzek, mai napig heti 4x járok kondizni, amikor csak lehet bicajozok napi 45 percet, jól kajálok, fél marék vitamint szedek naponta, nem iszok, nem dohányzok.
Ez nagyon szép, kár, hogy ettől még simán belehalhatsz, ha elkapod a vírust.
-
Lehet, hogy én vagyok csökkent, de ez nem válasz a kérdésekre:
Pontosan mire is ösztönözne ez a rendszer? Menjek, kapjam el szándékosan? Megérte eddig odafigyelnem?Érted már az eredeti felvetést, hogy ez holnap vagy jövő hónapban indítva mekkora sz*patás azokkal szemben akik egészséges fiatalok (innen indult)?
Attól, hogy "csak mert járvány van" egyáltalán nem kisebb kiszúrás, már csak azért sem, mert valaki minél később kap oltást, annál kevésbé veszélyeztetettebb = annál kevésbé érdeke az egész bezárkózás.
Sajnálom a mozisokat, én szeretném a legkevésbé hogy bezuhanjanak (speciel egy komplett évi mozijegy mennyiségemet vettem meg tavaly karácsonykor ajándékjegyként, hogy támogassam őket), de itt nem róluk volt szó. Valakit mindig lehet sajnálni, ezért is értettem egyet azzal, hogy sehogy se lesz ez jó. -
Így nem nagyon lehet szabályokat hozni. Ne adja az ég de te is lehetsz beteg. Spec én heti 7 napot nem mozgok de akkor sem voltam 10 éve orvosnál még az allergiám/ asztmám miatt sem mert nem hiszem hogy gyógyszaron kell élni (jah mielőtt a mozgáshiányra reflektálnál: amikor kiderült az allergia és asztma akkor spec országos szinten sportoltam). Szóval csak mert valaki beteg volt még nem biztos h rossazbb ember mint te aki megvonsz magdtól mindent amit egészségtelennek vélsz.
-
ncc1701
veterán
Nem, ne mehessen. Aki be van oltva fiatalon, az azért van az esetek jó részében, mert szart az egészségére, ette a szemetet, nem mozgott, elhízott, és jöttek a betegségek.
Az ilyennek ne az legyen már a jutalma, h mindenhová mehet. Már bocs, ha valaki besértődik, de ezt lehet így is nézni. Én speciel azt sem tudom, h mikor voltam utoljára beteg. Nem szoktam elkapni semmit, Sokat edzek, mai napig heti 4x járok kondizni, amikor csak lehet bicajozok napi 45 percet, jól kajálok, fél marék vitamint szedek naponta, nem iszok, nem dohányzok. És ennek az lenne a jutalma, h én nem csinálhatok semmit. Lóf@szt. -
dabadab
titán
válasz
razorbenke92 #40 üzenetére
Nem nagyon értem, hogy mit nem lehet ezen érteni.
Aki nincs beoltva, ne menjen moziba, mert éppen egy durva járvány közepén vagyunk.
Aki be van oltva, az meg mehessen, már csak azért is, mert a mozisoknak ezer éve zárva kell lenniük és lassan éhenhalnak.
-
Nem teljesen értesz szerintem, de visszaolvasva nem fogalmaztam teljesen tisztán. A kiindulás az volt, hogy fair megkülönböztetés e ez (vagy legalábbis van e olyan fair mint nyomtatót vagy okostelefint elvárni valakitől).
Nem azokra az emberekre gondolok, akik bezárkóztak otthonra, és amúgy sem mennének moziba.
Ha már magamat hoztam példának: nem félek a vírustól, mindent megcsinálok most is, és csináltam eddig is amit szerettem volna, vagy kellett. Utaztam, amíg lehetett moziztam, rendszeresen vásároltam a családnak. Számtalanszor voltam close-call olyan emberekkel, akikről kiderült, hogy betegek voltak, mégsem kaptam el. Hiszek abban, hogy magamnak köszönhetem nem a szerencsének. Csak betartottam pár egyszerű szabályt.
De például a mozik bezártak. Ha kinyitnak, de pont én nem mehetek, az pont nem fair. Igen, a szomszéd tehene is helyzet egy kicsit, de tehetek én róla, hogy az oltás még nem ért el hozzám?
Pontosan mire is ösztönözne ez a rendszer? Menjek, kapjam el szándékosan? Megérte eddig odafigyelnem?
Így már érthetőbb kicsit?
-
aprokaroka87
nagyúr
Persze, majd majd miután a be oltottság szintje eléri mondjuk a 80%-ot.
Telnek, múlnak a napok.... kész vannak a kártyák...
Ha ilyen tempóban haladnak a jogszabály alkotással, akkor könnyen lehet hogy valójában az egész csak egy szép kis trükk, :)
Normális esetben már rég meg kellene lennie a szabálynak....
-
dabadab
titán
válasz
razorbenke92 #37 üzenetére
Bármilyen értelmes rendszerben azok, akikről írsz, semmiképpen sem mennek moziba. A kérdés az, hogy akik be vannak oltva, azok mehetnek-e.
-
válasz
Kisgépkezelő #35 üzenetére
Abszolút egyetértek. Valóban sehogy sem jó.
dabadab
Jó, jó, de az, hogy eddig (pontosabban majd valameddig) kibírtam mozizás nélkül, nem jelenti, hogy nem mennék már nagyon. Hiányzik a vizes kóla na... -
dabadab
titán
válasz
razorbenke92 #34 üzenetére
Ezzel az igazolvánnyal azokat fogják sz*patni, akik több mint egy éve fegyelmezetten élnek és nem kapták el a covidot
Azokat pont nem, mert az igazolvány úgyis olyan dolgokhoz kellene, amiket a fegyelmezetten élés miatt amúgy se csinálnának.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
razorbenke92 #34 üzenetére
Így meg azt szopatják feleslegesen aki már megszendvedte a betegséget. Sehogy se jó ez.
-
Teljesen más téma, csak tisztázni szeretném a meglátásomat:
ami véleményem szerint egyáltalán nem elfogadható alternatíva
Az én véleményem szerint eleve nem elfogadható alternatíva az egész rendszer, amiről itt feltételesen beszéltünk. Ezzel az igazolvánnyal azokat fogják sz*patni, akik több mint egy éve fegyelmezetten élnek és nem kapták el a covidot, ugyanakkor egészséges fiatalok, és esélyük sincs emberi időben oltáshoz jutni, így remélem, hogy addig ebből a rendszerből semmi nem lesz, amíg nem tartunk ott, hogy mindenki aki be akarta magát oltatni, az beoltatta magát. Minden egyéb eshetőségben sokkal kifogásolhatóbb a szelekció, mint egy nyomtató vagy okostelefon - amit valljuk be, baromi sok helyen elvárnak már. -
fo_di
őstag
válasz
razorbenke92 #31 üzenetére
ha nem aszalod a pénztárcában, akkor meg úgyis elmarad, de szerintem ezt ennyiben hagyhatjuk
a nyomtatóval és a telefonnal elvársz az emberekről egy adott szintű technikai hátteret, lényegében ezzel tennéd belépőssé a védettséget igénylő szolgáltatásokat (kultúra, szórakozás, idegenforgalom), ami véleményem szerint egyáltalán nem elfogadható alternatíva (ha ezt lépték volna meg, akkor pont ezen menne a sipítozás mindenhol, hogy mi az, hogy csak akkor tudsz elmenni az igazolást igénylő helyekre, ha van nyomtatód vagy okostelefonod, különben ülj otthon a fenekeden és max a lidlbe mehetsz el, mert enni azért kell)a kártyára nyomtatott dátum pedig azért kell, hogy ne azzal menjen majd el az idő a száundon és verje minden sorbaálló a nyálát, hogy mindenkit egyesével le is kell csipogni, mert nem lehet látni a lejárati időt a kártyán (ha matrica lenne, mint a diákon, akkor meg azzal menne majd a kereskedelem, ahogy most is lehet matricát venni)
-
updog
őstag
válasz
Luck Dragon #18 üzenetére
-
hogy aztán magával vihesse akár a pénztárcájában mindenhová
Nem kell a pénztárcában aszalni, beteszed, ha olyan helyre indulsz. De 3 hónap aszalást szerintem még a pénztárcában is kibír.Az orvos ismerősöd nem tudott nyomtatni sem sehol? Nanemá : D
Utóbbiban egyet értünk. Teljesen jó, ha dinamikus tartalommal lehet ellátni a QR-t pont ezért kéne hogy ne ítéljék cserére a kártyát lejáráskor, ha már van mögötte egy ilyen rendszer. -
fo_di
őstag
válasz
razorbenke92 #27 üzenetére
ugye tudod, hogy hogy fog kinézni a valamikor kinyomtatott qr kód, amit fél évig aszal az ember a pénztárcájában? jobb esetben csak a kis kockák 10%-a lesz olvashatatlan a sok gyűrődéstől és kopástól, de innentől semmi értelme nincs neki, mert használhatatlanná válik... (van olyan 30 körüli orvos ismerősöm, aki 2 [azaz kettő] évvel ezelőtt vette első okostelefonját magának, addig egy sima buta nokiát gyűrt, jó ez mondjuk egy extrém példa, de azért ne saját magadból indulj ki, az 50 feletti korosztály jelentős része nem ért ezekhez, nincs okostelefonja, vagy ha van is, véletlen letörli a telefonjáról a letöltött qr kódot, vagy nem találja meg, mert annyit tud, hogy facebook és kikapcs, akkor megette a fene, hogy volt kódja)
attól, hogy adott esetben 3 hónap múlva lejár, attól miért ne lehetne plasztikon, hogy ne kopjon le legalább azidő alatt? az oltási ráadásul lejárati idő nélküli
az meg, hogy most nincs többlet a qr-en, az egy dolog, de bármikor lehet oda tenni bármi mást is, ami szükséges lehet (pl az oltásin a második oltás időpontja már csak a qr-en látszik, de adott esetben az állam oda tudja tenni az igazolványkép-adatbázisból a fényképedet is, ha arra van igény)
-
-
Alg
veterán
Szóval adnak egy plasztikkártyát, amin rajta van a név, szigszám, érvényesség, megy egy QR kód, ahol megnézheted a nevet, szigszámot, érvényességet?
Csak szerintem felesleges a kettőből az egyik?
-
Színházjegyet 4 éve is nyomtatta nagyanyám. Értem mire akarsz kilyukadni, de én pl. egy olyan embert nem tudok a széleskörű ismerettségemben sem, aki önállóan fogja magát, és elmegy múzeumba, de nincs okostelefonja, vagy legrosszabb esetben egy szomszédja, aki ki tud nyomtatni neki egy QR kódot valamikor hogy aztán magával vihesse akár a pénztárcájában mindenhová.
a rányomtatott szám alapján gyors ránézésre is látszik, hogy érvényes
És a rányomtatott szám alapján eldobhatod pár hónapon belül. Pont ez a nonszensz.qr alapján a többlet infó
De nyilvánosan nincs többlet infó QR alapján sem. -
válasz
Kisgépkezelő #25 üzenetére
Majd lehet holnap/a héten kapod meg
-
Kisgépkezelő
senior tag
Én meg még meg sem kaptam, pedig együtt voltunk betegek.
-
fo_di
őstag
válasz
razorbenke92 #22 üzenetére
azért simán járnak olyanok is ilyenre, akiknek nincs nyomtatójuk vagy okostelefonjuk (nagymamád pl miért ne mehetne múzeumba vagy színházba?), tehát a plasztik alapvetően nem hülyeség
a rányomtatott szám alapján gyors ránézésre is látszik, hogy érvényes, így a beengedő szekuricsinek elég ezt néznie, de ha több kell, akkor a qr alapján a többlet infó is begyűjthető annak, akinek kell -
Precorus
tag
válasz
razorbenke92 #22 üzenetére
mondjuk egy nfc-s telefonos irattárca nem hangzik rosszul. Legalább valami teszt-rendszert bevezethetnének belőle.
Bár így belegondolva.....inkább csak akkor ha független fejleszőcég végzi a melót -
Amúgy beállnék én is a már említettek mögé a kérdéssel:
- Van egy QR kód
- A QR kód elvisz egy nyilvános oldalra, ahol minden adat megtalálható, és egy bazi zöld pipa, hogy érvényesInnentől kezdve mi értelme ezeknek a kártyáknak? Ráadásul lejárati dátummal együtt nyomtatva.
Mert még ha csak egy QR kód lenne meg az adatok, és mögötte dinamikusan az érvényesség, megerősítve az adatokkal újra.
Gondolom amúgy az a terv, hogy majd a hotelek, mozik, stb. könnyen tudjanak azonosítani egy feltételes nyitásnál, de akkor megint ott a kérdés, hogy miért plasztik kártya? Aki ilyen helyre jár, legrosszabb esetben nyomtat egy QR-t, jobb esetben telefonon bemutatja.
-
elessar
tag
QR-kód alapján látom a vezetéknevedet, szig-számodat is.
SÜRGŐSEN takard el! -
tomazin
veterán
válasz
aprokaroka87 #16 üzenetére
pedig pont privacy szempont miatt van külön-külön az összes, hogy ne egy helyen legyen az összes azonosítód
mephi666 : akkor nem csak én számítottam valami tényleges sarokcsiszolózásra?
-
2020Q1
——> 2021Q1
-
mephi666
nagyúr
Na én meg idejöttem, hátha látom, ahogy rögzíti az igazolványt kisflexbe, majd kivágja vele egy régi kódgány ház oldalát
-
xlfx
csendes újonc
válasz
aprokaroka87 #13 üzenetére
Semmi azonosítást nem kér.
-
updog
őstag
Ez a kártya kiváló indikátor, hogy most kell Állami Nyomda részvényeket venni mert tuti megugrik a 2020Q1 bevételük
-
xlfx
csendes újonc
A QR kódot is takard el, mert azon keresztül is hozzáférhető a neved, és igazolványszámod. Tényleg az első ilyen igazolvány, amit látok.
-
-
-
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
de tényleg , mi a tosz értelme van 3 hónapra kiállítani?!
-
-
aprokaroka87
nagyúr
A szenzítív adatokat satirozd ki :D
Mondjuk nem ez az egyetlen amit láttam már így....
-
Hát az érvényessége mindjárt lejár arra vigyáz
-
Precorus
tag
Nem vagyok tapasztalt identitástolvaj, de szerintem nem kéne a teljes nevet a sz.ig. számmal együtt kirakni a netre
Amúgy grat, majd szólj ha megjelennek polipkarok, éjjellátás vagy szupererő
-
vamzi
senior tag
Hihetetlen, hogy 2021-ben nem tudunk kiszakadni ebből a plasztikkártyás világból
Bónuszként önmagában nem is érvényes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest