- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csakhogy benne van az - ha jól láttam hivatkozással - hogyaszongya az N95 és EU megfelelője az FFP2 maszkokkal egyéb mérések alapján szignifikáns eltérés nem mutatkozik.
Amennyiben az ide citált tanulmány valóban ezt állapítja meg, akkor a kijelentésed minimum elhamarkodott. A Sailing group meg nem fizet valamiért amit saját maga ellen lehet használni - ezt vagy hiszed nekem vagy nem, de kb 10 év együttműködés mondatja velem.De én most itt kihátrálok ebből, mert nem akarok valamin vitázni értelmetlenül, ráadásul Úriembernek tartom magam
-
-
2 millió €-t csinálták - és a kormány nem engedte szakmai kontrollcsoportnak hogy ellenjegyezze. Pont azt mondja hogy nem segít - bár nem tudták etikai okok miatt azt tesztelni hogy aki betegen maszkot hord mennyire kevésbé fertőz de az egészségeseken nem segít ezt kimutatta.
-
ott a másik veszélye is a terjedésnek, hogy a vírusnak létrejön valami tényleg nagyon durva változata
Már nem azért, de az ismereteim szerint a legnagyobb veszély, hogy a jelenlegi oltásokra immunis variáns jön létre, és mehet minden eddigi a levesbe. Erre pedig úgy nagy az esély, ha az oltottak ki vannak téve a fertőzésnek. Ezért kell minél hamarabb minél nagyobb átoltottságot elérni, hogy kicsi valószínűséggel találkozzon megfelelő vírus megfelelő oltott szervezettel. Szóval ez pont rossz érv arra, hogy alapos átoltottság nélkül nyissunk... -
pont ugyanazok a lehetőségeik, mintha nem lenne?
Ez relatív. Mit veszünk alapállapotnak? Az egész zárás azért van, hogy a gyengéket védjük. Az erősektől itt elvárták az empátiát. Értsd, ha nem lennének azok az emberek, akik elsők közt lettek oltva most, akkor a zárásra sem lett volna szükség. Szóval nem, nem azok a lehetőségek, mintha nem lenne rendszer.Az úszós példa azért nem jó, mert ha van tábla, ha nincs, be lehet menni, aki tudja magáról hogy tud úszni.
Ez inkább olyan, mint amikor lezárják a versenymedencét mert úszásoktatás van. Kell? Kell. Szopatás? Az. -
Lehet, hogy én vagyok csökkent, de ez nem válasz a kérdésekre:
Pontosan mire is ösztönözne ez a rendszer? Menjek, kapjam el szándékosan? Megérte eddig odafigyelnem?Érted már az eredeti felvetést, hogy ez holnap vagy jövő hónapban indítva mekkora sz*patás azokkal szemben akik egészséges fiatalok (innen indult)?
Attól, hogy "csak mert járvány van" egyáltalán nem kisebb kiszúrás, már csak azért sem, mert valaki minél később kap oltást, annál kevésbé veszélyeztetettebb = annál kevésbé érdeke az egész bezárkózás.
Sajnálom a mozisokat, én szeretném a legkevésbé hogy bezuhanjanak (speciel egy komplett évi mozijegy mennyiségemet vettem meg tavaly karácsonykor ajándékjegyként, hogy támogassam őket), de itt nem róluk volt szó. Valakit mindig lehet sajnálni, ezért is értettem egyet azzal, hogy sehogy se lesz ez jó. -
ncc1701
veterán
Nem, ne mehessen. Aki be van oltva fiatalon, az azért van az esetek jó részében, mert szart az egészségére, ette a szemetet, nem mozgott, elhízott, és jöttek a betegségek.
Az ilyennek ne az legyen már a jutalma, h mindenhová mehet. Már bocs, ha valaki besértődik, de ezt lehet így is nézni. Én speciel azt sem tudom, h mikor voltam utoljára beteg. Nem szoktam elkapni semmit, Sokat edzek, mai napig heti 4x járok kondizni, amikor csak lehet bicajozok napi 45 percet, jól kajálok, fél marék vitamint szedek naponta, nem iszok, nem dohányzok. És ennek az lenne a jutalma, h én nem csinálhatok semmit. Lóf@szt. -
Nem teljesen értesz szerintem, de visszaolvasva nem fogalmaztam teljesen tisztán. A kiindulás az volt, hogy fair megkülönböztetés e ez (vagy legalábbis van e olyan fair mint nyomtatót vagy okostelefint elvárni valakitől).
Nem azokra az emberekre gondolok, akik bezárkóztak otthonra, és amúgy sem mennének moziba.
Ha már magamat hoztam példának: nem félek a vírustól, mindent megcsinálok most is, és csináltam eddig is amit szerettem volna, vagy kellett. Utaztam, amíg lehetett moziztam, rendszeresen vásároltam a családnak. Számtalanszor voltam close-call olyan emberekkel, akikről kiderült, hogy betegek voltak, mégsem kaptam el. Hiszek abban, hogy magamnak köszönhetem nem a szerencsének. Csak betartottam pár egyszerű szabályt.
De például a mozik bezártak. Ha kinyitnak, de pont én nem mehetek, az pont nem fair. Igen, a szomszéd tehene is helyzet egy kicsit, de tehetek én róla, hogy az oltás még nem ért el hozzám?
Pontosan mire is ösztönözne ez a rendszer? Menjek, kapjam el szándékosan? Megérte eddig odafigyelnem?
Így már érthetőbb kicsit?
-
aprokaroka87
nagyúr
Persze, majd majd miután a be oltottság szintje eléri mondjuk a 80%-ot.
Telnek, múlnak a napok.... kész vannak a kártyák...
Ha ilyen tempóban haladnak a jogszabály alkotással, akkor könnyen lehet hogy valójában az egész csak egy szép kis trükk, :)
Normális esetben már rég meg kellene lennie a szabálynak....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest