Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ott a másik veszélye is a terjedésnek, hogy a vírusnak létrejön valami tényleg nagyon durva változata
Már nem azért, de az ismereteim szerint a legnagyobb veszély, hogy a jelenlegi oltásokra immunis variáns jön létre, és mehet minden eddigi a levesbe. Erre pedig úgy nagy az esély, ha az oltottak ki vannak téve a fertőzésnek. Ezért kell minél hamarabb minél nagyobb átoltottságot elérni, hogy kicsi valószínűséggel találkozzon megfelelő vírus megfelelő oltott szervezettel. Szóval ez pont rossz érv arra, hogy alapos átoltottság nélkül nyissunk... -
pont ugyanazok a lehetőségeik, mintha nem lenne?
Ez relatív. Mit veszünk alapállapotnak? Az egész zárás azért van, hogy a gyengéket védjük. Az erősektől itt elvárták az empátiát. Értsd, ha nem lennének azok az emberek, akik elsők közt lettek oltva most, akkor a zárásra sem lett volna szükség. Szóval nem, nem azok a lehetőségek, mintha nem lenne rendszer.Az úszós példa azért nem jó, mert ha van tábla, ha nincs, be lehet menni, aki tudja magáról hogy tud úszni.
Ez inkább olyan, mint amikor lezárják a versenymedencét mert úszásoktatás van. Kell? Kell. Szopatás? Az. -
Lehet, hogy én vagyok csökkent, de ez nem válasz a kérdésekre:
Pontosan mire is ösztönözne ez a rendszer? Menjek, kapjam el szándékosan? Megérte eddig odafigyelnem?Érted már az eredeti felvetést, hogy ez holnap vagy jövő hónapban indítva mekkora sz*patás azokkal szemben akik egészséges fiatalok (innen indult)?
Attól, hogy "csak mert járvány van" egyáltalán nem kisebb kiszúrás, már csak azért sem, mert valaki minél később kap oltást, annál kevésbé veszélyeztetettebb = annál kevésbé érdeke az egész bezárkózás.
Sajnálom a mozisokat, én szeretném a legkevésbé hogy bezuhanjanak (speciel egy komplett évi mozijegy mennyiségemet vettem meg tavaly karácsonykor ajándékjegyként, hogy támogassam őket), de itt nem róluk volt szó. Valakit mindig lehet sajnálni, ezért is értettem egyet azzal, hogy sehogy se lesz ez jó. -
Nem teljesen értesz szerintem, de visszaolvasva nem fogalmaztam teljesen tisztán. A kiindulás az volt, hogy fair megkülönböztetés e ez (vagy legalábbis van e olyan fair mint nyomtatót vagy okostelefint elvárni valakitől).
Nem azokra az emberekre gondolok, akik bezárkóztak otthonra, és amúgy sem mennének moziba.
Ha már magamat hoztam példának: nem félek a vírustól, mindent megcsinálok most is, és csináltam eddig is amit szerettem volna, vagy kellett. Utaztam, amíg lehetett moziztam, rendszeresen vásároltam a családnak. Számtalanszor voltam close-call olyan emberekkel, akikről kiderült, hogy betegek voltak, mégsem kaptam el. Hiszek abban, hogy magamnak köszönhetem nem a szerencsének. Csak betartottam pár egyszerű szabályt.
De például a mozik bezártak. Ha kinyitnak, de pont én nem mehetek, az pont nem fair. Igen, a szomszéd tehene is helyzet egy kicsit, de tehetek én róla, hogy az oltás még nem ért el hozzám?
Pontosan mire is ösztönözne ez a rendszer? Menjek, kapjam el szándékosan? Megérte eddig odafigyelnem?
Így már érthetőbb kicsit?
-
válasz
Kisgépkezelő #35 üzenetére
Abszolút egyetértek. Valóban sehogy sem jó.
dabadab
Jó, jó, de az, hogy eddig (pontosabban majd valameddig) kibírtam mozizás nélkül, nem jelenti, hogy nem mennék már nagyon. Hiányzik a vizes kóla na... -
Teljesen más téma, csak tisztázni szeretném a meglátásomat:
ami véleményem szerint egyáltalán nem elfogadható alternatíva
Az én véleményem szerint eleve nem elfogadható alternatíva az egész rendszer, amiről itt feltételesen beszéltünk. Ezzel az igazolvánnyal azokat fogják sz*patni, akik több mint egy éve fegyelmezetten élnek és nem kapták el a covidot, ugyanakkor egészséges fiatalok, és esélyük sincs emberi időben oltáshoz jutni, így remélem, hogy addig ebből a rendszerből semmi nem lesz, amíg nem tartunk ott, hogy mindenki aki be akarta magát oltatni, az beoltatta magát. Minden egyéb eshetőségben sokkal kifogásolhatóbb a szelekció, mint egy nyomtató vagy okostelefon - amit valljuk be, baromi sok helyen elvárnak már. -
hogy aztán magával vihesse akár a pénztárcájában mindenhová
Nem kell a pénztárcában aszalni, beteszed, ha olyan helyre indulsz. De 3 hónap aszalást szerintem még a pénztárcában is kibír.Az orvos ismerősöd nem tudott nyomtatni sem sehol? Nanemá : D
Utóbbiban egyet értünk. Teljesen jó, ha dinamikus tartalommal lehet ellátni a QR-t pont ezért kéne hogy ne ítéljék cserére a kártyát lejáráskor, ha már van mögötte egy ilyen rendszer. -
Színházjegyet 4 éve is nyomtatta nagyanyám. Értem mire akarsz kilyukadni, de én pl. egy olyan embert nem tudok a széleskörű ismerettségemben sem, aki önállóan fogja magát, és elmegy múzeumba, de nincs okostelefonja, vagy legrosszabb esetben egy szomszédja, aki ki tud nyomtatni neki egy QR kódot valamikor hogy aztán magával vihesse akár a pénztárcájában mindenhová.
a rányomtatott szám alapján gyors ránézésre is látszik, hogy érvényes
És a rányomtatott szám alapján eldobhatod pár hónapon belül. Pont ez a nonszensz.qr alapján a többlet infó
De nyilvánosan nincs többlet infó QR alapján sem. -
Amúgy beállnék én is a már említettek mögé a kérdéssel:
- Van egy QR kód
- A QR kód elvisz egy nyilvános oldalra, ahol minden adat megtalálható, és egy bazi zöld pipa, hogy érvényesInnentől kezdve mi értelme ezeknek a kártyáknak? Ráadásul lejárati dátummal együtt nyomtatva.
Mert még ha csak egy QR kód lenne meg az adatok, és mögötte dinamikusan az érvényesség, megerősítve az adatokkal újra.
Gondolom amúgy az a terv, hogy majd a hotelek, mozik, stb. könnyen tudjanak azonosítani egy feltételes nyitásnál, de akkor megint ott a kérdés, hogy miért plasztik kártya? Aki ilyen helyre jár, legrosszabb esetben nyomtat egy QR-t, jobb esetben telefonon bemutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MotoGP & WSBK
- Háztartási gépek
- Mobilinternet
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged