- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
jozsi252 #8243 üzenetére
Ez a csodálatos 1GB-ram műve, nem fér már adat bele és szabadítja fel a korábban megnyitott lapok, appok bezárásával.
Ráadásul a video memória is ebből csipődik le ha jól tudom 256MB, szóval marad kemény 768MB, szerintem ez a 256MB is bőven kevés már a mai komolyabb játékoknak, retina felbontáson pláne.
Nem tudom miért nem voltak képesek már 2Gigát belerakni az új ipad generációba... -
p87
senior tag
Ha nem raknak több RAM-ot az iPadba az nagy baklövés...
iPhone-ba még elég 1GB, de iPad-hoz már nem nagyon, elég sokszor belefutok, hogy safari-ba 4-5 oldal van nyitva de ha átváltok folyamatosan újra töltögeti, akkor meg idegrohamot kapok ha írok egy hozzászóláést majd átmegyek másik oldalra megnézni valamit majd vissza erre újratölt az egész és amit eddig begépeltem elveszett...
Nagyon kellene a több RAM, legalább 1,5GB, ha ez nem lesz akkor szerintem értelmetlen is lesz a váltás iPad 4-ről, pláne ha az iOS 7-et elszúrják, ami elég valószínű... -
p87
senior tag
Dehogynem értem, már akkor tudtam, hogy némelyik stremelő amit gépre kellett telepíteni az átkódol mert dolgozott a proci, pl. Az air video is ilyen, és tudtam, hogy a Plex is ilyen.
Ami nem kódol a dlna és tsa- i, de ezekből ugye nincs működő verzió, én meg nem várok ki tudja meddig.
De legalább találtam egy működő streamelőt mégha átkódolja is.
Egyébként nagyon jó minőségű, egymás mellett nézve egyidőben monitoron és ipadon nem látok különbséget.
A proci se dolgozik folyamatosan, 10 másodpercenként kb. 2s ig dolgozik mind a nyolc szál 90% felett, maradék időben visszaesik 0-ra.Na szóval én csak annyit akartam mondani, hogy legalább valahogy működik, aztán ha megoldják a kódolásmentes streamelést akkor nyilván váltok.
-
p87
senior tag
És aztán iPad oldalon mivel játszom le?
Mert ami ingyenes streamelőket próbáltam mind befagyott vagy akadozott vagy nem tudott full hd minőséget vagy nem volt hang.
Ami egyedül működött az az Air video, de az csak 720p meg 5Mb/s -es volt.Közvetlen DLNA vagy egyéb lejátszó ami nem kódol az meg egyszerűen nincs, kérdeztem is tudtok-e valamit, meg utána néztem de nincs se fizetős se ingyenes, ami mindent tud, ezekből próbáltam párat hasonló gondokkal, a minőség megvolt éppen csak veszettül akadozott és nem volt hang.
Ezek tudatában szerinted, hogy másképp lehetne dönteni ha kell 1080p, jó minőségben, hanggal, felirattal?
Egyébként, gépnek ígyis-úgyis mennie kellene, nincs NAS-om.
-
p87
senior tag
Na, csak nem nyugodtam és megvettem a Plex nevezetű programot, amivel gépről lehet streamelni iPad-ra.
Leírnék róla egy kis ismertetőt, hátha valakinek segítségére lesz.Előzmény: Akartam egy App-ot ami Full HD mkv filmeket, tud nagy bitráta mellett lejátszani iPad-on, wi-fi-n át streamelve PC-ről, akadozás mentesen, és nem jelent gondot neki az AC-3 és a DTS hangsáv.
Rengeteg ingyenes programot kipróbáltam, de egyik se felelt meg az elvárásoknak.
Nemrég bukkantam erre a Plex App-ra és rendesen utána néztem és mikor olvastam véleményeket róla, hogy megy neki az 1080p és az Ac-3, megvettem, mondom kipróbálom.Használatba vétel:
Gépre telepíteni kell a média szerver alkalmazását és ebbe lehet betallózni a filmeket, sorozatokat, zenéket.
Nagyon furcsa volt, hogy html alapú, tehát böngészőben kell mindent csinálni.
Na ebbe kicsit beleőszültem mire rájöttem mindenre és beállítgattam...
Mostanra már viszonylag megszoktam és megy elsőre minden.
Nagyon tetszik ahogy magának elrendezi pl. a sorozatokat, csak a főmappát kell betallózni és sorozatokra-évadokra és epizódokra szedi, az internetről azonosítja fáj/mappanév alapján és letölti hozzájuk a borító képeket és szöveges leírást is, még epizódonkénti rövid tartalmi leírást is, filmeknél hasonlóan. Irtó jó.
Mondjuk borzalmasan lassú volt mire 500GB sorozatot beolvasott és letöltötte minden epizódhoz ami kellett neki, kb. 2 órán át szöszölt úgy hogy közben át kellett nevezgetnem pár évadot mert pl. a 501, 502 formátumú számozást nem ismerte fel, hogy az az 5. évad 1.-2. rész, még jó, hogy a TC-ben van csoportos átnevezés.
Filmek már gyorsabban mentek mert nem volt annyi fájl, itt csak annyi volt, hogy párat nem tudott felismerni, és nem töltötte le az adatokat hozzá, ezeknél át kellett nevezni a fájlt, és mint közben rájöttem van olyan hogy hibás találatok javítása, itt lehet másik nevet és szervert választani ahonnan azonosítja a filmet.
PC-n a filmekre kattintva lehet kiválasztani a default hangsávot és feliratot is amit az iPad lejátszon, persze ezen módosíthatunk az iPad-on is így nem kell géphez ülni ha váltani akarunk, és van csoportos hozzárendelés is, hogy milyen nyelvű hangot és feliratot állítson be mindennél, ez is hasznos.Jött a próba: iPad-en irtó jól néz ki borítóképes elrendezés, beállítások elég széleskörűek.
Nagyon megörültem mikor megláttam, hogy milyen felbontásokhoz milyen bitrátát lehet beállítani, legnagyobb 1080p és 20Mb/s, ez aztán bőven elég, mert a legtöbb full hd mkv is 12-15Mb/s -os, ezt be is állítottam. Nagyon szépen viszi a 1080p mkv-kat is, hang is van legyen az bármilyen formátum.
Az mkv-ban lévő feliratot és külső srt feliratot is simán viszi ha az full felirat, sajnos az mkv-ban lévő Forced feliratokkal viszont meggyűlik a baja, irtó lassan indul és 1-2 perc után leáll.
A megoldás, amit én megcsináltam amelyik filmnél van forced felirat mkvtoolnix-el kiszedtem külső srt fájlba és így már gond nélkül mennek ezek is.Szerintem az indítási és tekerési sebessége sem rossz, legyen bármilyen fájl, 3-4 másodpercen belül elindul, a tekerés kicsit lassabb, az 5-6 s, bár nem tudom mennyit lehetne elvárni ilyen távoli wi-fi-s stream-nél, lehet ez is nagyon jónak számít, mindenesetre nekem megfelel.
Szóval összességében megérte megvenni és kicsit szenvedni a gép oldali beállítással, visz mindent nagyon jó minőségben.
-
p87
senior tag
Tegnap óta gépen és az iPad-on is App store-ban nem mutatja a vásárlásaim, a korábban vásárolt és letöltött programoknál az árat illetve Free-t írja, holott eddig downloaded volt.
Szerencsére a Purchased fül alatt megvan minden, szóval gondolom nincs nagy baj.
Lehet és kell valamit csinálni, hogy visszaálljon a korábbi állapot vagy ez ilyen központi hiba és majd magától meg fog javulni? -
p87
senior tag
válasz
tomi5244 #2979 üzenetére
Igen, meglehet, hogy csak az iPad-ot kapod minden nélkül, az ilyen helyeken vigyázni kell.
Mikor én kerestem boltot, hogy hol vegyem, az XXL gsm-ben igen jó árakat találtam és gyanakvó lettem, rákérdeztem, hogy bontatlan dobozos-e minden tartozékkal, azt a választ kaptam, hogy az 6 ezer forinttal drágább.Szóval vásárlás előtt mindenképp érdemes rákérdezni. Egyébként én ipon-tól vettem régebben akkor elég jó áron és ott biztos bontatlan dobozosak.
-
p87
senior tag
Értem, köszi!
Igen, olvastam, illetve tapasztaltam ezt a hang mizériát.Plex-et te nem próbáltad? Ez elvileg tudja az 1080p-s mkv-kat, csak azt nem tudom ebből is eltávolították-e a hang kodek-et. 4,5euróert nem akarok kísérletezni.
Olvastam, hogy a wi-fi sebesség lehet még gond.
5ghz-en 40MHz-es csatorna sávszélességgel kapcsolódik az iPad a router-ra 100-150Mbit/s sebességgel távolságtól függően, ahol használni szoktam.
Ennek elégnek kellene lennie szerintem. -
p87
senior tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget App ügyben a tapasztaltaktól, hogy van-e olyan App amivel PC-ről iPad-ra tudok wi-fi-n streamelni 1080p-s mkv-kat hanggal?
Amiket próbáltam és nem jók:
Air play it HD - befagy
Air video - csak 720p és 5Mbit/s, de legalább van hang
QuikIO HD
Video Streamer
VLC streamer
8playerMindegy lenne ha fizetős, megveszem, csak jó legyen.
Plex nevű App-ra bukkantam nemrég, ezt használja valaki? Jó lehet? -
p87
senior tag
Üdv!
Először is Boldog Karácsonyt!Másodszor bejelentem, hogy én is csatlakoztam az iPad-osok táborához.
Kicsit korábban, már kb. 3 hete vettem magamnak egy iPad 4 16GB-osat.Mikor először jött a gondolat, hogy kellene egy tabletet venni, akkor csak a Nexus 10 és az iPad felelt meg az elvárásaimnak. Őszintén nem szívlelem az Apple politikáját ezért először el is vetettem az iPad ötletét, mondom megvárom a Nexus-t. De ahogy teltek a napok egyre erősebb lett a kíváncsiság az iPad iránt és az iOS iránt is, mert ugye sokan emlegetik a kiváló minőségét és a szuper OS-t.
Szóval eldöntöttem , iPad kell! Már annyira, hogyha lett volna Nexus 10-es és olcsóbban akkor is az iPad-et vettem volna, mert hajtott a kíváncsiság.
Szépen megrendeltem egyik nap majd, másik nap hozta a futár, okulva mások kárán szépen videóra vettem a kicsomagolást, hogyha valami baj lenne , legyen bizonyítékom. Szerencsére nem volt semmi gond, karc és pixelhiba mentes. Mondjuk nagyot néztem mikor emelem le a fedelet a fóliázáson konkrétan egy zsíros kézlenyomat volt, na mondom Kínába biztos csupasz kézzel dobozolják.Mostanra viszonylag belaktam, és kialakult a véleményem is, tényleg egy csuda jó eszköz.
Minősége kiváló, szuper illesztések, kijelzője is gyönyörű. A rendszer/iTunes kezelése egyszerű, hamar belejöttem és tényleg nagyon smooth az iOS és a böngészés is, élmény használni. Na persze azért ritkán vannak akadozások pl. görgetéskor vagy lapozáskor. Az iTunes és az App store viszont lehetne gyorsabb is, kicsit lassúcska, és a wi-fi szinkronizáció is lassú, de mindezek ellenére tetszik ez az "egész".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad 8th.128GB Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar.Akku 93%/p4327
- Xiaomi Redmi Pad Pro 8GB+256GB Silver
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest