- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
válasz
Döglött Róka #42 üzenetére
Mondjuk a veszélye eddig is megvolt, főleg ázsiai országokban halt meg sok játékos mert turista szindrómát kapott vagy mert kiszáradt akár pár méterre egy vízcsaptól ... ha jól értem arra célzol a világ kizárásával és a függők számának növekedésével az ilyesmik sűrűbben fognak előfordulni?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Döglött Róka #50 üzenetére
" nem lattam egy tanulmanyt sem, milyen hatasa van az agyra."
pedig immerzio hot topic, pl ez, ez illusion of presencet emlit, meg egy orvosi felhasznalas, nem kutatasi cikk de gyakorlatilag visszavezeti a latency errort korabbi robotikaban es mernoki feladatokban ismert problemakra.
namost ezeket kb 5 perc alatt talatam es valamennyire a kognitiv hatasokat vizsgaljak (tehat milyen hatassal van az agyra).
ha tanulmanyokat akarsz, akkor gondolom a nagyobb folyoiratokhoz van hozzaferesed es megvan a hattertapasztalatod a research paperek megertesehez: javaslom ez esetben, hogy nezz korbe jobban, kognitiv/serious games teruleten az oculust a DK1 megjelenese ota nagyon aktivan hasznaljak.
-
válasz
Döglött Róka #50 üzenetére
A hányinger egyszerű: a képkocka (a látvány) még előtted van, miközben a fejed már elmozdult, ez késleltetés, amit az agyad hibaként, ergo szédülésként értelmez.
nem csak a sajtó mondja hogy cool. az emberek mondják. Emellett nincs 10 évünk, hogy leteszteljük előtte zárt kórházi kereszt-tesztekkel, hogy hosszútávon hogy hat az emberre
A sajtó úgyis kerít mellé történetet hogy rákot okoz, másik meg hogy kezeli a rákot.
-
neilszab
őstag
válasz
Persze hogy veszélyes... de eddig is voltak, akik kiugráltak az ablakon me' látták a Songoku-t a TV-ben, most is lesznek olyanok, akiket beszippant és nem ereszt, családok mennek tönkre, életek siklanak ki és biztos lesz olyan is, aki belehal. A hülyék ellen semmi sem véd.
Na de most akkor ezek miatt a normális ember ne élvezhesse ki a dolgot? Ez úgy jó, ha teljesen kizárod a külvilágot, hiszen pont ez a lényege... lesz aki tudja ezt a helyén kezelni és lesz aki nem.
-
válasz
Döglött Róka #47 üzenetére
Most beleélésről vagy belefeledkezésről beszélsz? Én speciel nem tudom magam fps-ekbe beleélni, bármennyire is élethű, de belefeledkezni persze azért bele tudok. Nincs a fejedre ragasztva, bármikor leveheted (nem hinném hogy bonyolultabb művelet mint vészkapcsolót keresgélni, ami katapultálja a fejedről
). Az ember igen, a látására támaszkodik (bár ha megnézed a vakokat, a többi érzékszerv milyen jól átveszi idővel a kieső vagy nem valós információt nyújtó érzékszerveket), de ettől még tudja mi a valóság és mi nem. Ez minden eddigieknél élethűbb lehet, pláne eleinte (emlékezzünk, szüleinknek a 10 évvel ezelőtti grafika is élethű a képernyőn, nekünk meg annyira már nem), de hozzászokik az agyunk és különbséget tesz idővel. Ha pedig esetleg arra akarnál utalni, hogy pl egy játékban vállon lőnek egy nyílvesszővel, te pedig fetrengve fogod átérezni a kínt, ez nekem olyan feltételezés és hoax, mint az, "ha meghalsz az álmodban, az életben is meghalsz". Az érzékeidet becsapja majd egy fokig, de nem fogsz üvöltve fetrengeni egy, játékbeli égő szobában. Oda még ingerelni kell pár (minden) érzékszervet is.
A befordulásra hajlamos emberek pedig régen is, most is megtalálják az elvonulás módját. Ebben nem lesz változás. Ha valaki igényli, most is szinte teljesen el tudja magát különíteni a társadalomtól, a valóságtól. Ebben sem látom hogy különösebb változás állna be mennyiségben, csak +1 eszköz lesz rá (mint ahogy ugyanez az eszköz más programoknál távoli ismerősöket hozhat majd a szemed elé). Emellett az olyanokkal, mint a street view, szerintem hihetetlen lehetőségek adódnak olyanoknak világlátásra, akik nem tehetik meg, vagy oktatásra, hogy alaposabban megértsenek komplex dolgokat.
Nem antiszociálisabb azoknál a dolgoknál, amik már most is körbevesznek. Ha valaki szakítani akar a valósággal, az 20 éve is megtehette, akár ragasztóval, alkohollal, akár könyvekkel, stb. Nem látok ebben semmi olyan hatást, amit ne lehetett volna már eddig is elérni.
-
válasz
sötétben, egyedül hallgatok zenét ilyenkor, arra céloztam hogy totálisan igyekszem kizárni a külvilágot, mindennemű zavaró tényezőt. Mondhatánk hogy OR mellett is megmarad a tapintásod, a szaglásod, a hőérzeted, ízlelésed, stb. Csak a látásodat fogja le (illetve ha valaki füles mellett tolja az OR-t, annak még a hallása). Az meg lehet hogy az ember látás alapjn is képes elhinni érintést, de ha megráznak hogy baj van, nyugi, nem fogod összekeverni a játékbeli történésekkel
Veszélyes? Talán nem állva kellene megpróbálnia egy olyan tech demo-t, amiben a valóságban ülnél (okkal, hisz állva kb ugyanígy viselkednél egy hullámvasúton is, csak még veszélyesebb). Az ha valaki állva, féllábon OR-ezik mondjuk egy horror játékkal, nálam az a kategória, mint megszárítani a mikróban a vizes kutyámat. Az embereket önmaguktól nem lehet, és nem is kell megmenteni, tanulnak rosszabb esetben a saját, jobb esetben mások hibájából.
Több órás elvonulással nincs gond, nem mindenki extrovertált ugyanis. Nincs semmi baj az introvertáltakkal sem. Van aki nagy tömegben érzi jól magát, van aki kicsiben, van aki egyedül. Pont. Én sem szeretem a nagy tömeget, mint ahogy más a kicsit nem szereti. Mindenki más, nincs olyan hogy "ilyennek kell lenned mert ez a normális".
Az hogy neked ez túl megy, hogy neked ez "sok" az elvonulásból, az egy dolog. Másnak nem. Én pl kifejezetten élvezem, hogy munkában a munkatársakkal sokat nevetünk, hétvégén összejárok haverokkal, barátokkal, beszélgetünk és jól érezzük magunkat, de hétköznap ha hazamegyek az albimba, senki sem szól hozzám másnap reggelig. Az van amit akarok, akkor amikor akarom, úgy ahogy akarom, és senki sem zavar meg benne. De mindannyian más és más szociális "sűrűséget" igénylünk. Van aki nem bír meglenni a barátai nélkül egy napot sem, más pedig nem szeret egyáltalán sehova se menni. Nincs ezzel baj.
-
Chrys_
addikt
válasz
Döglött Róka #7 üzenetére
Lehet félnek tőle, hátha nem érzékel semmit...
-
válasz
Döglött Róka #24 üzenetére
Miért kellene minden tevékenységnek közösséginek lennie? Van egy nagyon király fejhallgatóm, amit ha felteszek, megszűnik a külvilág, nincsenek zajok, csak én és a zene. Erre ugyanúgy szükségem van, mint néha félrevonulni és csendben, egyedül csinálni valamit, vagy csendben programozgatni. Legtöbbünk egész nap másokkal vannak összezárva, munkahelyen, suliban, stb ,mindenféle inger éri. Az OR is csak egy olyan szórakoztató/kikapcsolódó eszköz, amivel egy kis "én időt" lehet biztosítania magának bárkinek. Aki igényli, emellett ugyanúgy élheti a szociális életét. Szerintem ez jó. Ha valakivel akarok időt tölteni, azt majd nem OR mellett teszem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ford topik
- Filmvilág
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Latitude E6540 Erőmű akár Játékra is.15"6 FHD,I7 4800MQ,HD8790,16GBram,500GB sshd,gyári töltö
- HP ELITEBOOK 855 G8 Ryzen 3 5400U 16gb ram 256ssd FHD IPS Gari
- HP ELITEBOOK 850 G8 i5 1145G7/16GB ram 256ssd/FHD
- Újszerű Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 5600H - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 - Win11 -MAGYAR
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest