- Mobil flották
- Yettel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
1. 2D esetén vehetjük a jó öreg interlacinget, ahol hol a páros, hol a páratlan sorokat látjuk (mindkét szemünkkel egyszerre), és az agy egy teljes felbontású képet rak össze belőle. 3D esetén, pl. a Zalman félénél, ahol az egyik szem a páros, másik a páratlan sorait látja az eltérő nézőpontú képeknek, ez nem igazán működik, az agy egy csíkos "dologgá" olvasztja össze a kettőt. Hasonló a helyzet a pepita elrendezéssel is.
4. Nekem a shutteres is maximálisan kiadja a térérzetet, ebből a szempontból az LG megoldása akkor lehetne több, ha már 4D-s lenne.Az más dolog, hogy a shutteres egy kicsit vibrál. Esetleg még az lehet, hogy a másikon adott esetben a mozgás jobb, mert nem felváltva látja a két szem a fázisokat egy 50/60 mozgásfázisos anyagnál, de ez egy 24p-s mozifilmnél nem feltétlen számít, mert minden mozgásfázist láthat mindkét szem.
De persze, amint tehetem, én is meg fogom nézni valahol.
-
dezz
nagyúr
1. Arról van szó, hogy 3D-ben kevésbé működik a két szem által látottak alapján végzett agyi összesítés pixel szinten, mint 2D-ben.
2.+3. Ne felejtsd el, hogy mindkettőnél ugyanarra alapul a blokkolás: polarizáció.
4. Próbáltam már mindkettőt, legalábbis a Zalmant, plusz a shuttereseket. Mitől lenne más a térérzet, ha egyszer mindkettő ugyanarra az elvre épül (stereo-3D)? A crosstalk persze le tudja rontani, de az mindkettőnél minimalizálható. Sőt, a shutteresnél jóval kevésbé érzékeny a látószögre, mint pl. a Zalmannál. Viszont pl. a felvétel beállításai nagyban befolyásolják a térérzetet. Valószínűleg nem ugyanazt a jelenetet nézted a kettőn, szerintem leginkább innen jött a különbség.(#28) pojzon: Nincs sok titok abban a rétegben: soronként vagy sakktáblaszerűen máshogy polarizál és a szemüveg egyik oldalán az egyiknek, másik oldalán a másiknak megfelelő polárszűrő van. Technológiailag viszont nem könnyű gazdaságosan megvalósítani.
-
Márton
nagyúr
Én nem vettem meg...
Ugyanis nekem is van nem kevés tapasztalatom: Zalman Trimonnal,
ami akkor ugyanez a technológia, nemde?
Szóval ha ez is vízszintesen polarizált sorokkal dolgozik, akkor közel sem igaz,
hogy fullhd képet látok. Annak csak a felét, sőt még rosszabbat, mert látom
a vízszintes vonalakat. Ez ferde éleknél meg apró betűknél igen zavaró. Tapasztalat.
Játékoknál mintha visszamentem volna az időben úgy 5-8 évet..
Hogyne lenne crosstalk? Az irodaszékemen ülve ha csak picit is hátrébb döntöttem a támlát, már megjelent az erős szellemkép. Ez az igen kis függőleges betekintési szög miatt van ugye.. Tapasztalat legalábbis Zalmanon. Itt sokkal jobb lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- SAMSUNG (LU32R590CWRXEN)4K GAMER HAJLITOTT MONOTOR ! AKCIÓ!
- szinte új HP E24m G4 full HD 1920x1080 IPS monitor- rejtett Webkamera - nagy hangszóró - USB-C
- Samsung Odyssey 49" Ívelt Gaming VA Monitor! 5120x1440 / 120Hz / 4ms
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Napirajz könyv
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest