- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
Latod, vegig sem olvasod. Igy eleg nehez veled forumozni. Foleg ugy, hogy reagalsz ra. Kepben vagyok mi fan terem, mert kb 10 eve ezt hasznalok, mar akkor meg mielott az elso iPhone megjelent volna, ami Magyarorszagon hiresse es ismerte tette a ceget. En 8 kulonbozo generacios Mac OS ota vagyok Mac user, iOS-t iPhone OS1 ota hasznalok, de valoban fogalmam sincs mi fan terem az alma. A legregibb Mac-em egy 1998-as iMac volt, lila kiadasban, es 3 eve meg mukodott, amikor koltozeskor otthagytam a kovetkezo lakonak..
"Több mint egy évtizede? Az első generációs iPhone-t 2007-ben mutatták be, ami elég messze van a több, mint egy évtizedtől.
Olyan dolgokkal érvelsz, ami köszönő viszonyban sincs a valósággal és csodálkozol azon, hogy támadnak? "Az Apple az iPhone elott 22 eve mar Macintosh-okat gyartott.. Apple mar korabban is letezett, mint az iPhone.
Az Apple eleg regota minimal design-t hasznalja. Az elso iMac is fellelhetoek ezek a jegyek.. Aztan aziPod, ami 6 evvel elozte meg az elso iPhone-t. Termeszetesen a Samsung Yepp egyik modellje is igy nez ki.. Ismeros az a kifejezes, hogy "iPod clone"? Ha 20 evnel idosebb vagy akkor valoszinuleg emlekszel erre..
Szoval aki nincs kepbe az inkabb TE vagy.
Szerk: azota tovabb olvastam a fejlemenyeket es idokozben leesett neked, hogy nem az iPhone ota kovetik a minimal design-t..
Es most erre reagalva beideznem a TE kommented elso bekezdeset:
"És innen tovább nem is olvastam, mert innen már tisztán látszik, hogy abban sem vagy képben"
-Latod, ha el sem olvasod akommentem, majd tevesen ervelsz, nem biztos, hogy en vagyok az aki nincs tisztaban dolgokkat -
hdanit610
aktív tag
Az Apple most évente ad ki ugye telefont és oprendszert. Sajna utóbbi eléggé szarul sikerült tavaly elsőre, egyszerűen nem volt még szerintem kész (ahogy az iOS 6-ban pl. a Maps). Ennyire bugos szoft rég nem jött ki, amire bizonyíték a sok javítócsomag. Remélem tanultak belőle és jobban odafigyelnek a tesztelésre, debuggolásra.
Ez viszont szerintem kiküszöbölhető lehetett volna egy telefon évente, szoftver 1-1,5 évente ciklussal. Jó, jöjjön akkor minden évben készülék, de az legyen használható is, ne kelljen utána azon merengeni, hogy most ez a változat mit javított és milyen hibát hagyott meg. Nagyjából erre gondoltam, valóban öngyilkosság a kétévente modell (még ha az ütős is), mert manapság egy változat sem húzhatja 2 évig, nem beszélnek addig a cégről, stb. stb.
#185 jerusalem
Komoly probléma,vagy hogy is mondjam...HIÁNY lehet az Ember életében,ha egy telefonkészülék,ekkora érzelmeket vált ki nála.Tehát valami nem kosher,ha így beleszeretünk például egy "rohadt" telefonba.
...de be lehet helyettesíteni más "ingóságba" is..
Szerény véleményem szerint.Számítottam rá, hogy valaki majd ezen fog lovagolni, és totálisan félreérti, de dedósabban már nem tudom elmagyarázni, így inkább hagyom, hogy azt hidd, amit akarsz. Veszett fejsze nyele lenne neked bármit is megmagyarázni, ha elsőre nem jött át. Örülj magadnak.
Ja, és köszi, semmilyen hiány nincs az életemben, trollhiányom sem.
-
Teljesen egyetértek a hozzászólásaiddal.
Komoly probléma,vagy hogy is mondjam...HIÁNY lehet az Ember életében,ha egy telefonkészülék,ekkora érzelmeket vált ki nála.Tehát valami nem kosher,ha így beleszeretünk például egy "rohadt" telefonba.
...de be lehet helyettesíteni más "ingóságba" is..
Szerény véleményem szerint. -
hdanit610
aktív tag
Egész korrekt válasz volt, egyvalamivel nem tudok teljesen azonosulni:
Sőt, inkább egészséges dolognak tartom, hogy másolja valaki, mert ez csak serkenti a jövőbeni technológiai fejlődését. A gyártókat pedig, jelen esetben az Apple-t arra készteti, hogy további újításokat eszközöljön, ne kényelmesedjen el és ezzel -még ha háromszoros áron is- a végfelhasználókat örvendeztesse.
Ne a másolás serkentse, mert ezzel azt segíti elő, hogy a másolónak sose kelljen fejlesztenie, hiszen "úgyis kiad egy új eszközt, meglesz az alap, megspórolom a dizájnereket". Serkentse őket az, hogy évről-évre (vagy nem bánnám, ha csak 2 évente) valami tuti eszközzel örvendeztessék meg a táborukat és a leendő célszemélyeket.
A többiről csak röviden:
- sehol sem írtam, hogy fikáznád az Apple-t, nem is éreztem úgy, ezt szeretném leszögezni.
- sokfajta szeretet létezik, én speciel a laptopomat is szeretem, mert gyors, megbízható és nem hagy cserben, akárcsak az autóm, meg a telefonjaimra is általában igaz. Ez össze sem hasonlítható egy élőlény felé érzett szeretettel, és szerintem nem is valami fétis.
Egyszerűen csak ami jó, azt az ember általában szereti, kissé enyhébb szóval élve akkor kedveli. Így talán jobban átmegy, mire gondoltam.
- ízlelgettem a szót, mert nemtommiért
-
hdanit610
aktív tag
Te nem érted meg őt, ő meg nem ért meg téged. Ő szereti azt a "szájbatekert" eszközt, te csak használod.
Attól függetlenül, hogy egy használati tárgyról van szó, még szeretheti az ember, amennyiben elnyeri a tetszését a dizájn, meg amit nyújtani tud. Gondolom te sem bementél a boltba, levetted az első "szájbatekert" telót és azóta használod és semmit sem érzel: ha leejted, leesik, majd veszel másikat, hiszen csak használati tárgy.
El kell fogadnod, hogy van, akinek nagyon bejön az Apple termékskála valamely (vagy összes) darabja. A kérdésedre azért nem adott konkrét választ, mert ez nem ilyen egyszerű, azért írt le neked egy olyan példát, amin keresztül megértheted, hogy mennyi mindentől függ az a bizonyos igen, vagy nem. Nyilván a te szemszögedből egyszerű: te nem sérülsz, kapsz egy lopott dizájnos készüléket, más oprendszerrel harmadannyiért és röhögsz a markodban, hogy a másik meg megveszi az eredetit háromszor annyiért. Te jól jársz, és látszólag a másik rosszul. Csakhogy nem kapod meg ugyanazokat a szolgáltatásokat, amiket a másik igen, de ez sosem jut el a tudatodig, mert ugye csak egy másolatot használsz más rendszerrel. Ha pedig a sok másolás után azt mondja az Apple, hogy "na jó, elegem van belőle" akkor hiába venné meg háromszor annyiért a jót, ha az nem jön ki. Ez pedig téged ismételten nem fog érdekelni, mert pont teszel rá, hogy miről másolt "szájbatekert" használati tárgyat birtokolsz. Hosszútávon így a válasz mindenképpen "igen" lesz az eredeti kérdésedre a másik szemszögéből, ha rövidtávon talán "nem" is lenne.
Remélem érthető volt.
-
almoska84
tag
"Végszóként pedig és ezzel le is zárnám a témát: még mindig egy szájbatekert eszközről, tárgyról beszélünk, -amit rengeteg ember úgy cserélget, mint más az alsóneműjét- amiért képes vagy saját magadból hülyét csinálni."
Ezt én is leírtam neki, de nem jut el azagyáig, szerintem eddig letépte a pizsijét is... -
Touch-ko
őstag
14:53-kor ment a valasz.. Olvass vissza kerlek!
Mellesleg ha jol emlekszem en is feltettem egy kerdest, amire mostanaig nem
Sikerult valaszolnod. Olvasd el a hosszu kommentemet.
Mi lenne ha teged masolnanak temaju.Etika? Pedig igazabol itt arrol is lehetne beszelni. Nem csak arrol, de nagyban beletartozik az etika is az altalad korabban felvetett kerdesbe.
-
Touch-ko
őstag
Szerinted, ha normalisan nem
Lehet megkerni oket, hogy ne masolnajanak le mindent, akkor hova fordulnak? A birosagi koltsegek a ceg bevetelebol lesznek finanszirozva, igy kevesebbet tudnak kolteni fejlesztesre is. Emiatt akar bizonyis dolgokrol is le kell mondaniuk vagy esetleg kesobb kerulnek a felhasznalokhoz.
Igy ergo a felhasznalok is szivhatnak..A perek hatasait es a felemesztett penzt peldaul a Samsung megerezte. Errol volt egy fikl a Forbes-ban anno.
Am most en kerdeznek: mit gondolsz a masolos peldamrol?
-
Touch-ko
őstag
Rendben. Megmagyarazom miert zavar egy egyszeru peldan keresztul:
Mondjuk neked van egy ceged, alkalmazottakkal.
Kitalaltok egy X dolgot ami eddig nem letezett, mas meg nem is gondolt ra, tehat garantalt lesz a siker, ha sikerul jol megalkotni az X termeket.
Elkezdtek rajta dolgozni, dolgoztok napi 12-16 orat ami a maganeleted rovasara megy. Dolgozol valami forradalmi termeken ahelyett, hogy a csaladoddal toltsd az idod. Persze mint minden ujitasban ebben is van zsakutca. Tegyuk fel Tobb het kemeny munka utan zsakutcaba erkeztek.. Nem
Mukodik az otlet.. Tuti b@zmegolnal, mert a tobb heti munkatok karba veszik, kezditek elolrol..
Vegre nyomon vagytok, napi 12-14 oraban dolgozol valamint, honapokig, evekig.. Termeszetesen mint minden ez is rengeteg penzbe kerul, meg a zsakutcak is.
Tehat anyagilag megtethel teged a fejlesztesekre kiadott penz.
2.5 evnyi folyamatos munka, sikerek es szivasok utan vegre elkeszultok egy demozhato termekkel, ami ugy ahogy mukodik, de meg nem tokeletes. Rengeteg penzt oltetek bele, rengeteg idot toltottetek el a munkahelyeden, rengeteget szivtatok es sokszor ketelkedtetek abban, hogy amit csinaltok sikeres lesz-e.
Szoval evek mulva bemutatjatok:
Bemutatjatok, masnap mar az egesz vilag a TE X termekedrol beszel! Egyszeruen olyan dolgot mutattok be amit meg senki sem csinalt es meg nem is gondoltak arra a megoldasra amit ti evek alatt osszehoztatok.A kovetkezo honapokban kijavitjatok a maradek hibat, majd terv szerint elkezditek arulni. Az elozo varakozasodhoz kepest is minden varakozast felulmulo sikert ertek el az X termeketekkel. Nepszeruve valik a termeked, mindenki arrol beszel, mar erzed, hogy megerte a rengeteg penzt es idot beleolni az X termekbe.
Az emberek akarjak a cuccodat, sorokban allnak erte, ez baromi jo dolog, hiszen megdolgoztatok a sikerert.
En latom a sikereteket es elkezdem lemasolni az otleteidet. Nekem nem kell milliardokat fektetnem a projectbe, mert te mar kitapostad az utat a 2.5 evnyi munkaddal. Nem is tellik 2.5 evbe lemasolni az X termekedet, mert nem kezdek mindent elolrol, egyszeruen ellopom es engedely nelkul hasznalom az otleteidet, ingyen.
En is elkezdem arulni az Y termeket amivel en is sikert erek el.
Mi a kulonbseg? Te megdolgozol a sikerert en pedig par honap alatt lemasolom..
Ami ennel is durvabb, probalom ugy eladni, mintha az enyem jobb lenne, holott nem az.Kerdes:
Te mit tennel?
Gondolom fejlesztenel tovabb, hogy azt ne tudjam lemasolni. Semmi nem szabhat hatart a pofatlansagomnak, mert azt is lemasolom.
Vajon mit tennel? Nem zavarna teged, hogy amiert TE evekig dolgoztal azt en lemasolom par het alatt?Ha a valaszod nem, akkor semmit nem ertesz az uzlethez.
Ha a valaszod igen, akkor teljesen egyet ertessz velem. -
joey04
titán
Ez egy nagyon jó felvetés. Korábban (évekkel ezelőtt) már válaszoltam erre én is, azóta mástól is olvastam. Apple Samsung párostól függetlenül. Ha van egy sikeres készülék, és annak bizonyos elemeit (legyen az design, vagy szoftveres megoldás) szintre beteges pontossággal lemásolja egy másik és emiatt az is sikeres lesz és nem kap semmilyen érdemi büntetést, azzal én azért járok rosszul, mert az a másik cég, akinek a termékét lemásolták, ezt látva szarni fog a fejlesztésbe, mert azt veszi észre, hogy mások ellophatják az ötleteiket mindenféle következmény nélkül. Ebből következik, hogy ők is szarabb készülékeket fognak gyártani, ebből adódóan pedig a másolatok is szarabbak lesznek. Vagyis a jövőben mindenképpen szarabb készüléket kapok a pénzemért. Persze nem értem miért kell ezt indokolni, az nem elég, szimplán, hogy b*ssza valakinek a csőrét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vírusirtó topic
- Építő/felújító topik
- Elektromos autók - motorok
- Vicces képek
- TV antenna és jelerősítés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest