Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoja™

őstag

válasz hdanit610 #183 üzenetére

Ide s tova 8 éve megy ez a másolósdi oda-vissza úgy, hogy ha még egyes elemek/szolgáltatások jegyei fellelhetőek más gyártó készülékén is, közel sem azonos irányba mutatnak.

Serkentse őket az, hogy évről-évre (vagy nem bánnám, ha csak 2 évente) valami tuti eszközzel örvendeztessék meg a táborukat és a leendő célszemélyeket.

Ezzel irgalmatlanul magát rúgná tökön bármelyik gyártó, arról nem is beszélve, hogy lényegében akadályt gördítene az 1-2 évenkénti kiadás a technológiai fejlődés elé.
    És ez még csak az én józan paraszti ésszel megfűszerezett gondolatmenetem, amibe még nem vontam bele a kereskedelmet.
    2 éven keresztül nagy valószínűséggel már nem lehet eladni ugyanazt az eszközt, frissteni kell a kínálatot, különben nem hogy a ,,leendő célszemélyeket" de még a meglévő elégedett felhasználó tábort is elveszítik.

A szeretet/kedvelés témára már nem is térnék ki lényegesen, ez egyéni preferencia kérdése. Biztos, hogy nem esne jól, ha ma-holnap tönkre menne a telefonom, de nem hullajtanék érte könnyeket, ha menthető, megjavítanám/megjavíttatnám, ha nem, akkor vennék egy másikat.

Pedig amatőr fejlesztőként nekem a telefon nem csak egy mobilkommunikációs eszköz, hanem a hobbim is. :B

• Zoja™

őstag

válasz hdanit610 #181 üzenetére

Látom tetszik a ,,szájbatekert" szóhasználat.

Ő szereti azt a "szájbatekert" eszközt, te csak használod.

Lehet én vagyok régi vágású és/vagy maradi, de az eszközök arra valóak, hogy használjuk, a szeretet viszont egy élőlényt illet.

El kell fogadnod, hogy van, akinek nagyon bejön az Apple termékskála valamely (vagy összes) darabja.

Ezzel nincs semmi baj, nekem például a Motorola termékskálája jön be, ízlések és ficamok. Nem hiszem, hogy az előző hsz-eimmel az Apple-t fikáztam volna, sőt azt is leírtam, hogy olyan irányba fejlődnek, ami már az én fantáziámat is megmozgatja.

Nyilván a te szemszögedből egyszerű: te nem sérülsz, kapsz egy lopott dizájnos készüléket, más oprendszerrel harmadannyiért és röhögsz a markodban, hogy a másik meg megveszi az eredetit háromszor annyiért. Te jól jársz, és látszólag a másik rosszul.

Elvből nem veszek olyan terméket, ami nagyjából minden részében egy másik koppintása, de lényegtelen is, mert az okostelefonos iparban ( és nem csak ebben ) mindenki másol mindenkiről, ez erről szól.

Ha pedig a sok másolás után azt mondja az Apple, hogy "na jó, elegem van belőle" akkor hiába venné meg háromszor annyiért a jót, ha az nem jön ki.

Valószínűleg az Apple ezt nem fogja meglépni, nem fogja csak azért lehúzni a rolót, mert egy másik másolja.
    Sőt, inkább egészséges dolognak tartom, hogy másolja valaki, mert ez csak serkenti a jövőbeni technológiai fejlődését. A gyártókat pedig, jelen esetben az Apple-t arra készteti, hogy további újításokat eszközöljön, ne kényelmesedjen el és ezzel -még ha háromszoros áron is- a végfelhasználókat örvendeztesse.

Maradok tisztelettel,

A ,,Szájbatekert" :)

törölt tag

válasz hdanit610 #114 üzenetére

Amerikai perekre vicces hivatkozni! Nem azt mondom, hogy ne lennének jó perek. Vannak! Viszont amíg olyan baromságért, hogy a macska nem szárítható a mikróba, ezért lehet perelni és még meg is ítélik a kártérítést, addig inkább ilyen amerikai szabadalmi perekre nem kell hivatkozni!
    Magyarországon, ha "gömbölyű sarok" miatt perelsz, akkor előbb teszik fel azt a kérdést, hogy "Jól tetszik lenni?", mint azt, hogy "Ki csinálta meg előbb?".
    Mégis mit hitt az Apple? Hogy nem lesz más gyártónak gömbölyített sarkú érintős készüléke? Hogy nem lesz home gomb? Ez már önmagában irreális elvárás.
    Ennyi erővel, ha én, mint vevő egy gömbölyű sarkú, home gombos készüléket szerettem volna anno, akkor én is szabadalmat lopattam volna, mondván arra biztatom a gyártót...? :U Juj ne...

Új hozzászólás Aktív témák