- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Visszatér a Pebble
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Értem, és pont ezért hat természetesebbnek az IPS. Ami még zavar, hogy a fehér inkább világossárgának hat, pláne IPS után nézve. A fekete viszont tényleg fekete (nyilván a technológiából adódik), ezt elismerem.
Ja, és napos környezetben sincs párja az IPS-nek.[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
vicze
félisten
Amúgy mi a fenéért kell átérni? 10"-t is egy kézzel tartok a másikkal böködöm, a 7"-t is, én mindegyiket szélénél fogva tartom, mert átfogva mocsok kényelmetlen, se nem stabilabb se nem jobb átfogva.
Az mondjuk más kérdés hogy szélénél fogási lehetőséget elvették, mert a funkcionalitást fel kell áldozni, elégetni, felnégyelni és felaprítani, a kinézet miatt...@szabogabor10: Nem a kijelzővel van a baj, hanem a színtérrel. Mivel az OLED sokkal nagyobb színteret tud megjeleníteni, így a többnyire IPS-hez igazított színek színtere túl szaturált lesz.
A valóság az, hogy az IPS jeleníti meg helytelenül és az OLED helyesen, de a tartalom nem ahhoz van igazítva, így azt túlszaturálják hogy IPS-en jól jelenjen meg. Nem tudom ez mennyire érthető így?[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én akkor se tudom megszokni a samoledet. Valahogy mesterséges továbbra is az egész színmegjelenítése, hiába állítgattam a szaturációt. Az IPS sokkal természetesebb és szembarátabb. Egyébként fura ez a teszt. Az Air 2-t teljesen indokolatlanul húzzák le.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Csapoati
nagyúr
-
Agrippa22
tag
A 4:3 jó döntés, de engem személy szerint már az Air2-nél is frusztrál, hogy ilyen vékony. Telefonoknál dettó, inkább legyen masszívabb és nagyobb akkuval.
"Tab A és Tab A Plus" - ez mire lesz jó?
-
Csapoati
nagyúr
#25 r3dsnake: Olvass, teljesen objektív összehasonlítása a legjobb kijelzőknek. De tudjuk, hogy ők is biztos a Samsung kottájából játszanak.
[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
veterán
Fém keret, változatlan hátlap...hát megint nem ér az iPad közelébe minőség terén, az biztos.
Viszont végre megjött a eszük a 4:3-mal. Nekem pl. qrva kényelmetlenek a 16:9-es és a 16:10-es tabletek. Egyszerűen túl szélesek kézben tartani őket. Böngészéshez is ezerszer jobb a 4:3, nem kérdés. Rendszeresen filmezni meg nem tableten kell.iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
-
csab2
veterán
Ez a Samsung a legellenszenvesebb gyártó, amelyet valaha láttam. Ha lenne pénzem, a TV-met felaprítanám és kidobnám a francba.
Asus Vivobook 14 X413EA, iPhone 16 Pro, LG 50LF652V, PS4 slim
-
WinPho
senior tag
Mi értelme a tableteknél a vékonyításnak? Telefonnál még oké, de tabon?
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
Pearce
aktív tag
Nem értem, mi értelme ennek az állandó vékonyításnak.
Lenne egy ésszerű határ, de azután már minek? -
petipetya
nagyúr
Ez az ami a képen van? Mivel még mindig nem hagyták el azt az ordas ronda fizikai hóna gombot, szoba sem jöhetne
"nincs rá lezsóidő"
-
MarquesCSM
újonc
jól néz ki.
-
FókuszPók
tag
A Tab S szériából csak a kijelző kellene. Samsungot vettem volna ha nem úgy néz ki ahogy. FaPad Air ilyen amoled kijelzővel és gyári butítások nélkül lenne számomra ideális, de ilyen sajnos sosem lesz.
Lakatos Gedeon Gusztáv Három - 16LibaMáj - Westel - Sárgaréz
-
pohár
félisten
én nem tudok mutatni, de lehet a kínaiak gyártanak ilyet, csak mi még nem tudunk róla...
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
pohár
félisten
biztos? mert a kijelzőre csak sima OLED van írva, nem SAMOLED, emiatt hittem... akkor a Dell valamit jól elcseszhetett, ha tényleg gány a képminőség
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
vicze
félisten
Ugye nem kell most belinkeljem a DisplayMate Tab S teszteket? A Dell-ben is ugyanaz az a Samsung panel van. Akkor itt most be is fejezhetjük eme témát.
Az hogy a tesztelő mit képzel be, vagy mit kalibrál rosszul a Dell, teljesen más téma.@pohár: Igen a Smasungtól vett.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
ja, azért veri hülyére a Tab S/Note 4 kijelzője színhűségben (displaymate-en nézz körül a teszteknél)
az egy dolog, hogy valakitől vett egy kijelzőt a Dell, de az olyan is lett... nem egy SAMOLED minőség, az biztos
főleg most, hogy jön az új generáció, biztos faragtak a kijelzőn is, valószínűleg még jobb lett, mint az volt az előző szériában
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Cilindrik #19 üzenetére
Számomra pont probléma, hogy nagyobban látom az oldalt, mivel tökéletesen látom "kisebben", és az egyre gyakoribb adaptív oldalak miatt, ez egyre kevésbé számít. Nekem a nagyobb = rosszabb kevésbé átlátható, neked a nagyobb = jobban olvasható, ha jól sejtem.
Ez egy elég funkcionális dolog, így kevésbé érzem úgy, hogy ízlés kérdése lenne, inkább egyéni preferencia, ami használat és nem ízlés.@burnkow: A copy-zást úgy érted, mint mikor Apple bevezette a 7"-os kategóriát, amire semmi szükség, vagy megnövelte a iPhone kijelző méretét, amire szintén semmi szűkség nem volt? Vagy pontosan hogyan is?
[ Szerkesztve ]
-
Halkow.
senior tag
copyzzással már most megjósolom hogy az eladási számokat nem fogják drasztikusan emelkedésre bírni mint khmm alpha vs. i6 aminek tudjuk milyen csúfos kudarc lett a vége...
[ Szerkesztve ]
-
ALBY
senior tag
Az megint más kérdés hogy mit enged a böngésző állítva, mekkora úgy az aktuális modell felbontása.
ööö 16:16, bocs, jól elgépeltem szerkeszteni emg már nem tudom
Nem baj ha lehet kani ilyet olyat is, több megolás van többféle helyzetre.
Csak mostmár az enyémre is gyárthatnának valamitA lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
Cilindrik
aktív tag
Az lehet hogy állítva lefelé kevesebbet látsz és görgetni kell de mivel igy szélesebb ezért nagyobbnak látod az oldalt.
De megint izléseken vitatkozunk, nekem a 4:3 jön ben neked a 16:10.
Ja igen és nem kényszerűségből szoktam meg ezt a képarányt. Mielött tab-ot vettem alaposan véigpróbálgattam minden méretet és képarányt.(#20) ALBY: majd a BB csinál 16:16-ost ez az ő műfajuk
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Na a Samsungot ujra elkapta az "utanozzok mindenben a konkurenst" mania.
Ha tenyleg 4:3 keparannyal jon a kovetkezo tabletjuk akkor inkabb koszonom tobbet nem kerek Samsungot.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
ALBY
senior tag
Nem megint a vékonyításon kéne agyalniuk, hanem a nagyobb használhatóbb üzemidőn ahol mindekinek lenne mit fejlődni. Át kéne gondolni mire lesz jó a gép. hiába a bika hardware is drágán ha az eszetlen nagy felbontást nem tudja majd kirenderelni egy játék sem rendesen, plusz ugye zabálja ez is akksit. De lagalább vékony
Böngészni, videózni meg meg lehet úszni sokkal olcsóbban is egy tabletet manapság, ha leírjuk a 3D játékokat.
A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
ALBY
senior tag
16:10 pont jó. Videónál és játéknél is kifejezetten rosszabb a 4:3.
Böngészésnél lehet mondani jobb a 4:3 állítva, de igazából a lényeges méret az hogy átfogható-e egy kézzel, nem a képarány.
Ha ez megvan, mert nincs értelmetlenül nagy káva, onnantól mindegy,
(sőt 16:16-nél (állítva) lefelé még többet is látunk mint a 4:3-ason )A lónak is két oldala van mégsem hanglemez...
-
vicze
félisten
Azt továbbra se értem, hogy miért jobb, ha állítva feleannyit látok webesés vagy bármi más közben egy QHD-s kijelzőn, de persze szajkózzuk csak ez a hülyeséget...
Érdekes módon filmezést kivéve kizárólag, állítva használom a 16:10-es tabletem, és soha nem adnám fel a nagyobb felületet, a miért is? Ez igazán elmagyarázhatná valaki...
-
Cilindrik
aktív tag
-
szzoo
tag
Szerintem meg a 16:9 a jobb, megszokás kérdése. A 16:9 (vagy 16:10) képarány álló helyzetben tökéletes weboldalakat nézni, olvasni, minden más esetben jó fekvőn. 4:3 nekem sehogy sem az igazi és ezt már forgatni sem érdemes. A Samsungnál nem lenne meglepő lépés 4:3-ra való áttérés, a fizikai gombok használata miatt, hogy ne forgassák a felhasználók a tabletet a kezükben.
-
assemble
addikt
Hogy jon ide az ipad? A legvekonyabb tablet jelenleg a Dell Venue 8 7000, ami 6 mm-es, annal ez sem lenne vekonyabb. [link]
-
Cilindrik
aktív tag
Mondjuk a 4:3 filmezésen kívül mindenben jobb mint a 16:9. Szerintem.
-
r00r1
aktív tag
De jó! Bele egy szünetmentesnek is vicces akksit, és így lesz elérhető (trükközéssel) az 5 óra kijelzőidő.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen videókártyát?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- HP notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Visszatér a Pebble
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lightyear - befektetési app
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- iPad 5.gen WiFi / 128GB / Silver (012)
- IPad 9th gen. 64GB újszerű + Vixev toll + Spigen prémium tok + kártyaolvasó/USB-re alakító
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- ÚJ aktiválatlan Apple iPad Air 11" 256GB ! M2 chip ! Space Gray ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- N-One NPad X1 - 11" kijelző (2K) - Helio G99 - 8 Mag CPU - 8+8GB RAM - 128GB ROM - 4G LTE
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest