- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
OddMan
őstag
Olvasgattam ezt a topikot és lenne pár kérdésem.
Az alábbi Sandy Bridge procik közül egyik sem tud 23.976Hz-es megjelenítést?
HDMI-n keresztül, működik a 640kbps AC3 és 1536kbps DTS hangok továbbítása az erősítő felé?
Az utolsó kérdésem, hogyha egy Sandy Bridge proci (pl. B960, 977) nem támogatja az "Intel Clear Video HD Technology"-át, akkor az azt jelenti, hogy nem képes DXVA-n keresztül hardveresen gyorsítani a HD filmeket?
Előre is köszi a válaszokat!- Intel Pentium B960
- Intel Pentium 977
- Intel Core i3-2367M -
robyeger
addikt
"Az Intel a DXVA felülettel több generáció óta nem békélt meg teljesen. Az előző generációs IGP-kkel szerelt termékek esetében igen ritkán hardverből eredő képhibák tapasztalhatóak, melyek a Sandy Bridge IGP-jén szerencsére eltűntek"
Lehet, csak nekem homályos a cikk megfogalmazása, de a fenti mondatból nem az következik, hogy a Sandy IGP-ken már 100% a dxva kompatibilitás? Holott itt van mellettem egy Corei5-2410m proci és detto ugyan azon képhibákat produkálja, mint pl. egy régebbi Clarkdale. Utána írod a cikkben, hogy a natív MPC Video Decoder dxva2 gyorsítása használhatatlan az Intel IGP-jével. Akkor mi az a lejátszó szoftver, ami egy Sandy IGP-n 100% dxva2 kompatibilitást nyújt? Én csak olyanról tudok, ami a kritikus pillanatokban átvált CPU-ra, aztán automatikusan vissza IGP-re, de ez a példaként említett Clarkdale-n is jól működik. Akkor dxva tulajdonságban mivel több a Sandy, mint egy Clarkdale?
-
tdd587
őstag
Soha nem nézek szinkronos filmet. Olyan filmekről volt szó, amik csak Ac3-640 minőségben jelentek meg. Pl. Ocean triológia. Lapos, élettelen, végig hiányzik belőle valami.
zoltanz: Ezt most nem értem mire írtad, vannak filmek, amik lemennek nagyon mélyre és vannak olyanok, amik meg nem.
-
madgie
titán
Mert olyan filmet nézel ,ahol a magyar szinkron AC-3, az eredeti meg DTS. Vagy csak szarul van keverve. Egy film nem attól fog jól szólni, hogy DTS-ben van kiadva, a bitráta nem minden. HD hangokról meg tényleg felesleges a Sandy Bridge topikban beszélni, már megírtam lentebb, hogy maga az egész rendszer totál alkalmatlan az alapoktól kezdve a házimozira: egy 23.976 Hz hiánya sokkal nagyobb érvágás, mint a HD hangok.
-
tdd587
őstag
Ott is leírtam, most csak röviden: attól hogy 1 perces vakteszten nehéz eldönteni (tényleg az), hogy melyik milyen, amikor egy órája nézel egy filmet Ac3-al, akkor feltűnik, hogy lapos, karcolja a fülemet, nem az igazi, hiányérzetem van a zenei betéteknél stb. a DTS-es képest. Lossless nálam sincs, arról nem nyilatkozom. Elvileg nálam nagyon kijönne a core - lossless közötti különbség, de óvatos vagyok már az ilyen kijelentésekkel.
A keverésről meg: volt már olyan, hogy 5* audio értékelésű filmnél is egy óráig kerestem, hogy mi lehet a hiba, mert lapos, dinamika nélküli volt az egész, azt hittem elállítottam valamit, vagy nem a DTS core-t hallom. (Pl. a Bolt ilyen, nem is értem). Ha meg elindítom az Inception-t, akkor összefosom magam a gyönyörűségtől, olyan jól lett keverve.
-
madgie
titán
Nem hallja ki, ezen is elbukott a társaság 90%-a. Más a keverés sokszor az igaz, max azt hallja. Ilyen erővel egyébként only LPCM.
-
madgie
titán
Ha valaki azt hiszi, hogy a 80 ezres Onkyo bögreszetten kihallja a különbséget, az nagyon téved (vagy jól beetették). Vehetsz egy jó Marantz 5.1-et 100k-ért, tudja a HD hangokat, de minimum dupla ennyibe fájnak majd a normális hangdobozok (inkább tripla-négyszeres, egy normális mélynyomó maga 100k körül van). Mezei usernek meg elég a DTS core is, az is düng
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Az nem mindegy. Az a mindegy, hogy egy lejátszóprogramon belül a támogatás DXVA-n keresztüli, vagy a Media SDK-val kreált. A felhasználónak csak az a fontos, hogy működjön. Lehetőleg ne úgy ahogy most, de mivel tisztán szoftveres a probléma, így ez javítható. Az, hogy Gur úr ezt észrevette már egy jel, hogy érdeklik az Intelt a panaszok, és megoldást keresnek.
Arra akarok reflektálni, hogy mindegy, hogy a megoldás a DXVA-val vagy a Media SDK-val születik meg, a végeredmény a lényeg. Egy felhasználó nem fogja felróni, hogy az adott kodek nem DXVA-n gyorsít, ha gyorsít és elvégzi ugyanazt a munkát, amit DXVA-val el lehet. Természetesen nem csak az FFDShowra kell támogatás, hanem a többi rendszerre is, de az első lépésnek az már jó, hogy az Intel felismeri a problémát. Ez egy nagyon fontos szempont ahhoz, ha olyan minőséget szeretnének kínálni mint, amit GeForce-on vagy Radeonon kapsz. Nyilván ezt nem lehet egyik napról a másikra megoldani, mivel ez egy hosszú ösvény, de végre ráléptek erre az útra.(#32) pcsullog: köszönöm, javítva.
-
madgie
titán
Ha igen, akkor kábé 10% körüli terheléssel elviszi a BD25-öt, tehát kit érdekel? (most nem tudom megnézni, mennyi pontosan, GTX 460-re van kötve a DVI) A lényeg, hogy a hekkelt kamerám 75 Mbps Peak bitrate-es AVCHD-je alatt néha összef*ssa magát a Popcorn, a IGP-s i7-2600 meg röhögve, erőlködés nélkül vitte.
szerk: ha nagyon fontosnak tartod, akkor majd lecsekkolom, hétvégén talán befut egy Z68 házikó, azzal már lesz Virtu, kapcsolgathatok a HD2000 és a GTX között.
-
dezz
nagyúr
Biztos vagy benne, hogy nem a CPU dolgozik?
(#14): Eredeti gyári lemezről beszélünk, ahol a titkosítást is dekódolni kell? (Bár egy i7-nél ez is belefér. De gondolj a többiekre is...)
(#7) Abu85: Hogy lenne mindegy, hogy csak egy dekóderrel működik (FFDShow), vagy a többivel is (DirectShow rendszerben), illetve a belső dekódert használó programokkal...?
(#8) Prof: HTPC-nél sem mindegy, mekkora hűtő kell a procira.
(#21) DemonDani: "jó lenne ha kevesebbet fogyasztana, de 90%ban többet fog."
Ez a tévedés. A HW-es dekóder egy ici-pici része a GPU-nak, ami fogyaszt vagy 5-10 W-ot...
(#29) nicu71: Úgy van, minél jobb a hangrendszer, annál könnyebb átlagos füllel is meghallani különbségeket. Bár egy ~1500-as DTS sem olyan rossz azért... Nem vagyok benne biztos, hogy egy less-than-high-end házimozirendszeren kijön a dolog.
(Először talán azt kellene elérni, hogy pl. a tvripeknél ne ilyen ~128kbps legyen az átlagos, ahol a normál hang mellett folyamatosan megy a "súgdolózás" és a fars hangokból sincs hiány...)
-
-
madgie
titán
válasz
buvartacsko #22 üzenetére
Majd szólj, ha bő félmillás HM rendszered van otthon, hogy kihalld a különbséget a DTS meg a DTS-HD között. Ha van nem szóltam, sok embernek nincs, akinek meg mégis akad, annak talán annyi esze van, hogy nem olyan lejátszóra építi a házimozirendszerét, ami még hardveres 23.976 Hz-t sem tud. Érted már, miért hótt mindegy a HD hang a sandy-nél, vagy van még hasonló elmés hasonlatod?
-
DemonDani
addikt
hatékonyságról nincs valami infó? mert ez igy elég nyers, de simán lehet hogy agyonvari a dxva megoldást
amúgy valaki írta, hogy akkor kevesebbet fogyaszt, ha a gpurol megy, hiába lenne elég a proci, na annak üzenem, hogy nagyon csúnyán eltévedt... jó lenne ha kevesebbet fogyasztana, de 90%ban többet fog.
-
Móci
addikt
Én is szívtam az elején a szar igp miatt, de aztán sikerült megoldanom, így használható a téma.
Ettől függetlenül nem tervezem sokáig ezt használni... -
tdd587
őstag
Azért az tényleg nagyon gáz, hogy az i3-as laptopom folyton összefossa magát videómegosztó oldalakon (igen még a youtube-on is), egy csomó wmv videónál is és AVC kodekkel is. Más sem csinálok, mint azzal szarozok, hogy egy baromi régi, széles körben elterjedt technológiát kiiktassak. De még az EVR-el is gondok vannak folyton (szintén standard a vista óta).
Mert ennyit ér az intel logó a vadi új laptopon. Ez most nem flame/troll akart lenni, csak engem rettenetesen felbosszant ez a hozzállása az intelnek. AMD/nVidia hány éve oldotta ezt meg...? Mi tartja vissza az intelt, hogy megoldja? Ja, hogy leszarnak engem, mint usert.
-
stratova
veterán
Viszont notebookoknál már messze nem elhanyagolható szempont (ahogy céloztál is rá), hogy pl. akkuról meddig tud lejátszani egy-egy filmet a Sandy brigde-dzsel szerelt gép. Az megint más kérdés, ha CPU-erőből gond nélkül lejátssza. Gondolom emiatt tulajdonítanak már neki egyre nagyobb jelentőséget.
-
Prof
addikt
Már egy sima 3ghz-es c2 is megoldja simán gpu nélkül a full hd lejátszást.
Nem hiszem egyszerű usert érdekli, hogy a proci melyik része miatt nézhető a video.Nem beszélve arról hogy a nagy többség még mindig VGA vagy az alatti felbontásban néz pc-n telefonon filmeket.
Valószínű mobil platformokon lesz ennek komolyabb jelentősége.
De jó látni hogy a konkurencia és a sok sírás még a nagy kéknek is megéri egy programozó néhány napi munkáját :d
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Szerintem nem ők lettek beállítva. Írja a hír, hogy a drivernek ehhez legalább annyi köze van, mint az adott alkalmazásnak. A problémák szoftveresek és javíthatóak, csak le kell ülni végre, hogy sikerüljön elérni valamit. Most, hogy ez a Media SDK-val, vagy a DXVA-n keresztül lesz javítva a felhasználónak mindegy.
-
dfdfdf
őstag
Kissé durva ez azért ha az intel elront valamit akkor ne egy program fejlesztő legyen beállítva hibásnak amikor még a sandy nem is volt de a DXVA már betöltötte a 10ik évét ....
"DXVA works in conjunction with the video rendering model used by the video card. DXVA 1.0, which was introduced as a standardized API with Windows 2000 and is currently available on Windows 98 or later, can use either the overlay rendering mode or VMR 7/9.[1] DXVA 2.0, available only on Windows Vista, Windows 7, Windows 8 and later OSs, integrates with Media Foundation (MF) and uses the Enhanced Video Renderer (EVR) present in MF.[1]" -
madgie
titán
Olyannyira problémásak voltak nálam eddig a HD2000 képességei, hogy olyan videókat is csont nélkül elvisz a mezei WMP 11-gyel, amitől a Popcorn Hour A-210 is összesz*rja magát
-
lujó55
addikt
Ki ez az Eric Gur? Márhogy négyszer is elhangzott a neve a cikkben. Fontos egy valaki, vagy miért messiás? Pont így kéne akkor a többi fejlesztőt is beírni "Dond Yun Wang kifejlesztette az új tokozást", "Robert Black egy friss drivert tesztelt"...
-
GreenGuy
tag
Na, végre egy kis mozgás az Intelnél software téren
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA RTX 2070 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest