- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
Soha nem nézek szinkronos filmet. Olyan filmekről volt szó, amik csak Ac3-640 minőségben jelentek meg. Pl. Ocean triológia. Lapos, élettelen, végig hiányzik belőle valami.
zoltanz: Ezt most nem értem mire írtad, vannak filmek, amik lemennek nagyon mélyre és vannak olyanok, amik meg nem.
-
tdd587
őstag
Ott is leírtam, most csak röviden: attól hogy 1 perces vakteszten nehéz eldönteni (tényleg az), hogy melyik milyen, amikor egy órája nézel egy filmet Ac3-al, akkor feltűnik, hogy lapos, karcolja a fülemet, nem az igazi, hiányérzetem van a zenei betéteknél stb. a DTS-es képest. Lossless nálam sincs, arról nem nyilatkozom. Elvileg nálam nagyon kijönne a core - lossless közötti különbség, de óvatos vagyok már az ilyen kijelentésekkel.
A keverésről meg: volt már olyan, hogy 5* audio értékelésű filmnél is egy óráig kerestem, hogy mi lehet a hiba, mert lapos, dinamika nélküli volt az egész, azt hittem elállítottam valamit, vagy nem a DTS core-t hallom. (Pl. a Bolt ilyen, nem is értem). Ha meg elindítom az Inception-t, akkor összefosom magam a gyönyörűségtől, olyan jól lett keverve.
-
dezz
nagyúr
Biztos vagy benne, hogy nem a CPU dolgozik?
(#14): Eredeti gyári lemezről beszélünk, ahol a titkosítást is dekódolni kell? (Bár egy i7-nél ez is belefér. De gondolj a többiekre is...)
(#7) Abu85: Hogy lenne mindegy, hogy csak egy dekóderrel működik (FFDShow), vagy a többivel is (DirectShow rendszerben), illetve a belső dekódert használó programokkal...?
(#8) Prof: HTPC-nél sem mindegy, mekkora hűtő kell a procira.
(#21) DemonDani: "jó lenne ha kevesebbet fogyasztana, de 90%ban többet fog."
Ez a tévedés. A HW-es dekóder egy ici-pici része a GPU-nak, ami fogyaszt vagy 5-10 W-ot...
(#29) nicu71: Úgy van, minél jobb a hangrendszer, annál könnyebb átlagos füllel is meghallani különbségeket. Bár egy ~1500-as DTS sem olyan rossz azért... Nem vagyok benne biztos, hogy egy less-than-high-end házimozirendszeren kijön a dolog.
(Először talán azt kellene elérni, hogy pl. a tvripeknél ne ilyen ~128kbps legyen az átlagos, ahol a normál hang mellett folyamatosan megy a "súgdolózás" és a fars hangokból sincs hiány...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVD I 15,6" HD+ I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest