- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
Gyorsabb proc, több ram, meego.
Az első kettőre már válaszoltam.
Sőt a harmadikra is. Tehát már megbocsáss, de nem mondtál semmit.
Ahogy nézem komoly indokod nincs, ezért részem ről befejeztem ezt a vitát, mert úgy is meddő.
Ezzel egy szóval sem állítom hogy az N8 a legcsúcsabb csúcs, mert nem az. -
Nem hiszem, hogy ilyen drasztikus lenne a helyzet, sőt. Egyrészt ott az i8910HD, az S60-as csúcstelefon, ami 256 MB RAM-mal nevetve kettécsapja az összes Nokia játéktelefont. Másrészt nekem úgy tűnt (az emulátorban, amit én is tudom, hogy igazából semmilyen párhuzamban nincs a hardveren futó rendszerrel, de azért a működés nagyvonalakban azonos), hogy a memóriafogyasztás az AVKON alkalmazásoknál nem fog sokat változni. A Qt-soknál meg majd kiderül, ha lesznek.
Egyébként a memóriaduplázás jöhet ki jól is. Pl. a P990i-nek 64 MB RAM-ja volt, ebből 50-et el is vitt a rendszer bekapcsolás után. A P1i végre 128-at kapott, de továbbra is csak 50 ment le - a használható RAM 10-14 MB-ról 70-80 MB-ra ugrott. Ami azért nem rossz.
BTW, azt hallottam, hogy a RAM-ot azért nem erőltetik túl, mert a DRAM-nak elég nagy a fogyasztása. Azt meg tudom, hogy fizikailag nagy helyet foglalnak (úgy emlékszem 1 egységnyi RAM területére 16 egységnyi ROM-ot lehet elhelyezni).
-
stewe780
őstag
Lejárt a szerk.
A ramon gondolkodtam még 1 kicsit. 128-ról 256-ra nőtt. 5800-hoz hasonlítom, jelenleg az a legerősebb érintős a nokiánál ( fúú ezt kimondani is rosszul esik, amikor már HD2, meg Desire-k futnak a 3GS-ek mellett...). Az x6 van még, de az ugyanúgy 128-al gazdálkodik, meg a proc is ugyanaz.
Szóval nőtt a ram 128ról 256-ra, ez 100%-os növekmény. A felhasználható terület 81-ről 135-re nőtt. Ez 66%-os növekmény. Az oprendszer igénye viszont 47-ről 121-re nőtt. Ez bizony 157%-os többlet!! Ha az új rendszeren az alkalmazások is ugyanolyan arányban rendelkeznek majd nagyobb memóriaigénnyel, mint az oprendszer, akkor nem 135, hanem 208 mega felhasználói területet kellene biztosítania. Ez meg csak 135-öt ad. Szóval lehet, hogy még szűkösebb lesz mint az 5800.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Energiaital topic
- iPad topik
- Hálózati / IP kamera
- Nintendo Switch 2
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest