- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robb202
tag
Igazad van, kicsit én vagyok rosszul tájolva. Szóval valóban nem egy és ugyanaz a prémium minőség és a munkagép.
Én speciel abból indultam ki, hogy tegyük fel van a Maya 201X-es kiadása, aztán ott a Zbrush, autoCAD, Realflow, VUE, különböző render szoftverek melyekből kijön minden évben vagy akár fél évben egy újítás, amiben mondjuk tényleg van annyi új, hogyha nem váltasz rá akkor könnyen hátrányba kerülhetsz, nem is beszélve arról, hogy pl a Realflow nagyon komoly és erős gépet igényel. Igaz hogy itt is lehet butítani a 3D témát hogy azért gyengébb gépen is elmuzsikáljon, de miért ha lehet ezt majdnem preview módban is.
Ezeket a szoftvereket csak ideig óráig lehet belakni, utána ha van lehetőség frissíteni kell. Nyilván így soha sem lesz egy nagyon jól belakott környezet.
Az általad említett Mac pro horribilis áron érhető el és alapból még nem is egy professzionális videokártyával kapható mint pl az Nvidia quadro széria amivel igazán jól lehet dolgozni. Illetve lehet bele venni minden földi jót de 3-4 millióért?
Szóval ez is olyan hogy PC vonalon ugyanezt összeteszed max 500e-ből. Lényegtelen ez most.Én a fent említett programok egy részével "játszogatok, tanulgatom" részben, tehát nem kifejezetten dolgozok. Éppen ezért értettem félre amit írtál. Igazad van.
De én amint kijön egy frissítés telepítem azt, ezért feltételeztem hogy ez egy munkaállomás esetében is így van. Igaz fagyásom nem szokott lenni ebből.
-
Robb202
tag
Nem nagyon hiszem hogy az LGA 2011-hez csak egy darab processzor lesz. Biztosan lesz több is, egy darab processzorért nem hiszem hogy csinálnak egy új foglalatot, meg hát az Intelnek is biznisz ha több proci van, ki hogy smint válogathat.
Az 1366-os foglalat megjelenésekor is csak 3 proci volt hozzá, sokan mondták, hogy nahh ebbe sem lesz több... és jött, és jött. Most sincs fene nagy választék azért 1366-hoz mégsem esik az ára annyira.
P.H.
Azért a 980-as extrém proci nem feltétlen hiszem, hogy nagyon esni fog árban, maximum tényleg több év múltán. Anno a C2D-nél a csúcs procinak az ára nem esett úgy mint mindenki gondolta.
Most már lehet jobb áron hozzáférhető, de nyilván ma egy I7 950 is kicsit erősebb nála, nem beszélve a Sandy bridge EX-ről.A munkagép egyben lehet otthon is, vagy lehet azt szórakozásra is használni. De ugye legtöbbünk azért tart gépet, hogy chateljen, facebookozzon, letöltsön aztán filmezzen, e-mailezzen, játszon etc... Nem feltétlen az összes felsorolt dologért. Valaki csak e-mailezésre tart gépet.
Valaki erre vesz egy táblát, amivel jó pár dolog elérhető, valaki vesz egy netbookot, valaki laptopot, valaki nagybevásárló központos asztalit, valaki alkatrészekből teszi össze a gépét, valaki meg full márkás gépet vesz.A lényeg hogy a teljesítmény orientált réteg, mert van ilyen is, megveszi az LGA 2011-et és Ő minden felsorolt gépen is végezhető teendőt prémium minőségben fog tudni élvezni, akár 3 darab 30"-os monitoron. Nyilván nekik van ez kitalálva. Ez az életük.
Akinek nem kell teljesítmény annak a már felsorolt foglalatok ott vannak sokkal mérsékeltebb áron és nyilván Ők sem fognak csorbát szenvedni azzal hogy nem a csúcsok csúcsát vették meg.
-
Robb202
tag
Szerintem ez az LGA 2011 nagyon komoly platform lesz. Ha valaki a startnál vesz ilyet az 3 évig el lesz vele.
Anno mikor core i7 startol (1366) akkor 2008 decembere volt. Aki akkor váltott annak lassan eltelik 3 év. Szóval ha valaki majd most akar upgradelni nem olyan nagy érvágás lesz.
Itt szigorúan munkaeszközről van szó ami bármire jóUgye előző konfig eladásával picit hozzáteszel és már meg is van az új konfig. Ezzel 3-4 évig újra el lesz az ember. Lévén, hogy munkaeszközről van szó ennyi idő alatt meg kell hogy térüljön és persze az új vasra is kell lennie lovinak.
Szóval aki egy izmos kompromisszum mentes munkaállomást akar annak ez a platform nem kérdés.
Az otthoni felhasználóknak pedig ott az 1366 (relative elég megfizethető kategória lett, nem muszáj ebből is a legdrágábbat venni) 1155, és majd az 1356-os socket. Szóval mindenki eldöntheti mire ruház be.
Szerény véleményem szerint, manapság már nem azért van a moduláris felépítés, hogy X év múlva cserélek egy komponenst, hanem hogy összeválogathassam az alkatrészeket, és azzal elmenjen a masina 2-4 évig. Feleslegesnek tartom a proci cserélgetést hiszen az a többlet néha nem is érzékelhető, főleg ha egy több éves rendszerről beszélünk. (közben a programok is fejlődnek, több kakaó kell nekik)
Esetleg a memória bővítésnek látom az értelmét. Azt meg ugye bármikor megteheti az ember.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Medence topik
- Milyen videókártyát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged