Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz dezz #14 üzenetére

Miért ne lehetne különbség a dekóderek képminőségében a számolás pontossága miatt pl.?

A H264 óta a decoding pipeline definit. Feature setekben lehetnek eltérések (erre vannak a profilok ugye), de ha egy dekóder teljesít egy profilnak megfelelő feature setet, akkor kutya köteles bitre pontosan ugyan azt a képet kiadni egy szabványos forrásból, mint a többi. Ha ez nem így van, az a dekóder bugos.

És/vagy ide lehet venni a post-process egy részét (deblocking).

A H264 óta in-loop deblocking van, a pipeline része, definit működéssel. De egyébként is, én a szabványban konkrétan nem definiált post-process filterelést nem venném ide, mivel az nem a decoding része. Az, hogy az adott codec gyártója beledrótoz-e ilyet a saját vackába, az az ő egyéni hülyesége.

De mint Abu is írta, az sem mindegy, hogy a CPU vagy az IGP csinál is valamit, vagy csak NOP-okat hajt végre, ahol is a tranyók nagy része nem kapcsolgat.

(Ezt abunak is)
    Tiszta sor, csak nekem ez meglepő volt, hogy fix az órajel és még így is ekkora különbség lehet. A PC-s világhoz szoktam, na. :B

• julius666

addikt

válasz Abu85 #11 üzenetére

Az ultramobil IGP-k eleve nem rendelkeznek energiatakarékossági funkciókkal, szóval olyan, hogy idle órajelen történő számolás nem létezik rajtuk. Később persze ez lehet, hogy megváltozik, de ma még mindenki egy fix órajelre lő, és azzal dolgozik mindig az IGP.

Szóval akkor csak két üzemmódja van lényegében az IGP-nek, lekapcsolva/teker mint a mérgezett egér? Tabletekben/mobilokban a proci durvább játékoknál mitől szokott felforrósodni?

• julius666

addikt

Gyakorlatilag ugyanarra a képminőségre képes, amilyenre a jobb CPU-s HEVC kodekek, viszont a számításokat energiaigény töredékével abszolválja.

Jó is lenne ha a dekóderek képkimenete között lenne minőségi eltérés. Abu látom megint szakért. :DDD

Azzal kapcsolatban meg hogy pontosan a decoding pipelinenak a teljes részét képes-e normálisan a gpgpu kiszolgálni kételyeim vannak, de ezt már párszor leírtam. Mondjuk ettől függetlenül ha csak bizonyos szakaszok kerülnének dedikált chipre nyilván lehetne tranzisztort spórolni.

Abban mindenesetre biztos vagyok, hogyha nem megy el a dekóding idle-ben (már pedig SD felbontás felett H265-nél mobil szutykon nem fog), akkor a dedikált egység fogyasztása jelentősen jobb, ez az egész cikk kicsit khm. :U

Új hozzászólás Aktív témák