Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
koszi, lattam en is par dolgot mar, ami szepen gyorsult gpu-val.
csak azert irtam ezt, mert tervben van egy ilyesmi megirasaes akkor sajat tapasztalatbol tudok majd beszelni. igaz nem holnapra lesz meg...
mod:
es szinten tervben van ARM tesztelese, mert a legujabb cuccokkal mar eleg sokat igernek (pl Cavium Octeon III/Thunder-rel mar x86 vero teljesitmenyt iger, ami eleg szep lenne) -
vajaskenyer
csendes tag
De nem gondolod, hogy erről kellene valami cikkfélét írnod, ahelyett, hogy itt mérgelődsz?
Egyszerűbb fröcsögni, igazából erre bárki képes. Ha be lenne mutatva az app akkor nyilván ki lehetne indulni valamiből, de ez így csak lóg a levegőben, persze lehet h létezik csoda program, de az is lehet h nem...
-
Pikari
veterán
A felhasználóid nem akarnak néhánytízezer forintért videókártyát venni, ezért veteszt velük inkább ugyanennyiért vagy többért sokmagos CPU-t.
az már van nekik, nem kell venniük. még az eredetinél is ocsmányabb képminőségben ugyan, de menni fog nekik (a régivel meg sehogy sem, tehát így jobb). meg aztán így skálázhatóbb lett a hulladékom is.
Mindezt azért, mert te írtál egy olyan 3D rasterizer féleséget, ami 2000x gyorsabb CPU-n, mint ahogy ezeket a GPU elvégzi.
pontosan
Tulajdonképpen te vagy az év programozója, csak ezt senki sem tudja rajtad kívül.
miért nem mindjárt minden idők legnagyobb programozója? ha már lúd, legyen kövér
aminél te csípőből 2000x gyorsabbat írsz, pusztán CPU alapon. Ezt ugye te sem gondolod komolyan?
nyugi, mindössze 2ezer euró lesz a licensze, és aki többet fizet, annak még azt is elmagyarázom, hogy hogyan működik
Nos, mivel is foglalkozol te pontosan...
no no no, c c c
az maradjon az én titkom -
Pikari
veterán
pont fordítva.
bizony a szóban forgó szoftverhez (a boltbamenetőshöz) gpu kell. legalább középkategóriás. és pont ezért bukom el vele a potenciális vevőknek még így is a negyedét-felét, mert az embereknek NINCS normális gpu a gépükben, és ezért használhatatlanul lassú szar az egész. így aztán muszáj nekik elhúzni a boltba venni egy újat, ha használni akarják a szoftvert. persze használni akarják, és el is mennek, és megveszik.
de annak vége, hogy egy üzletben a haszon 30-50%-át bennthagyom csak azért, mert pár idióta balfasz barom nagyvállalat nem bír egy olyan hardvert csinálni 2013-ban, ami egy szaros 2 ghz-s celeron és egy geforce3 sebességét a gyakorlatban hozni bírja, hanem helyette egy használhatatlan, processzorba integrált, bugos, fagyogatós elektronikai hulladékot fosnak az emberek arcára, és aztán én vagyok a buta tehetségtelen-tudatlan-szarprogramozó gácih, aki nem tud szoftvert írni, mert a GYAKORLATBAN az intel hd graphics 200 megás memory transfert tud a 200ezer forintos laptopjának, miközben az ipar másik negyede mintha be lenne drogozva, gpgpuról, meg mindenféle elborult elmebeteg használhatatlan fejlesztési hazudozza/hallucinálja tele az internetet, meg az elvileg multimilliárdos vállalatok ahhoz is tehetségtelenül
szarokbuták, hogy további magokat integráljanak bele az elektronikai hulladékaikba, miközben ezekhez viszonyítva szinte mikrovállalkozások (pl tilera) játszi könnyedséggel integrálnak össze a cuccaikba 10x annyi monolitikus magot tized annyi wattból teljes linuxos támogatással, de azért csak menjek, és programozzak valamire, ami még csak nem is neumann kompatibilis, ráadásul a propagandákkal ellentétben a legtöbb komoly algoritmus során még egy szaros 386-os (!!!!) sebességét sem képes valódi körülmények között hozni.tired of this shit, ennek vége van.
nem hat meg az se, ha senki nem fog gpu-t venni, ha több mag lesz. dögöljenek éhen.
komoly programozó ilyenre nem pazarolja az idejét, tehetségét.
komoly programozó nem használ gpgpu-t, nem énekel varázslatos videókártyáknak, hogy az majd magicálisan 20x gyorsabban futtatja a semmire se való élienkereső programját, meg azt, amire épp dsp-t gyártottak bele, mert ennek ROHADTUL nincs semmiféle értelme.mert az userek már ahhoz is túl idióták, hogy legalább a szaros drivert felinstallálják, mert eleve a könyvtárrendszer fogalmával sincsenek tisztában
de én a látszat ellenére ezen nem akadok ki.
van egy olyan tárgy, hogy kuka. na, úgyhogy én tavaj szépen fogtam ezt a hulladékot, és pont oda tettem. a videókártyámat is oda tettem például, mert már nem kell. csak eszi az áramot. helyette megírtam a teljesen cpun, és lássatok csodát, 2-2ezer (!) szer lett gyorsabb a kapható gépek nagy részén, pedig 3d grafikáról van szó, amit az állítólag gpuknak tudniuk kellene.érdekes.
végig kell gondolni logikusan a dolgokat, hogy melyikre érdemes programot írni, melyik lesz portolható, melyiket lehet optimizálni, melyik skálázható, melyik érthető el a piac széles körében (100% vs 1-5%)
szóval lehet itt hájposkodni, fanboykodni, hogy dehát ez 30szor gyorsabban tud összeadni 2 számot, mert akkor meg megnyitok hamar egy vhdl-t, összekattintok bele 100ezer összeadóáramkört, aztán nesztek, itt van a világ leggyorsabb processzora. és hazugság lesz, pont úgy, mint a teljes gpgpu koncepció.
tudom, hogy ez nagy csalódással tölti el a koncepció híveit, akik általában a csodálatos opencljükkel még olyan szoftvert se bírnak összerakni, ami legalább az ő saját gépükön két különböző driverrel ugyanúgy néz ki, de nagyon sajnálom, mert rossz lóra tettek.
-
Pikari
veterán
én programozó vagyok, és a felhasználóknak, ha a szoftvereimet futtatni akarják, azt KELL vásárolniuk, amit én mondok nekik. tehát ettől máris végtelenszer több embert érdekel, hogy mi az én koncepcióm, mint az, hogy mi a te koncepciód, legalábbis a világ számára ez nyilvánvalóan relevánsabb.
és nem, nem én húzom a rövidebbet, mert pár hét hadakozás után mennek a boltba, mint a kisangyal megvenni a minimumkonfigot..
-
Pikari
veterán
tehát 2 db wiki oldalon fesorolható, megszámlálható mennyiségű szoftver támogatja? azt a rohadt, az már súlyos mennyiség ám! tudod, mennyi szoftver van x86-ra meg arm-ra (tehát a ,,monolitikus'' platformokra)? a legóvatosabb becslések szerint is 2-3 MILLIÓ darab. csak a kontraszt kedvéért. nem jó, hogy ilyen egyszerűen belesétálsz a csapdáimba. nem takarom el a szemem, mondtam, szedd elő az opencl-t, és írj vele egy olyan húzószoftvert, ami a gpu képességei miatt egyedi és utánozhatatlan élményt nyújtva egy hatalmas felhasználói tábor révén milliárdossá tesz, és fejet hajtok előtted. de nem akarok túl nagy kihívásokat állítani eléd, nyilván nem a pénz a feltétel, hanem a reputáció, amit adhat a világ ELSŐ gyakorlatban is értelmes gpgpu szoftvere. amit nyilván azért el is tudsz adni, még ha csak pár tízezer forintot is keresel vele, legalább megmutatod, hogy a koncepció működik. itt a nagy lehetőség, hogy első legyél ebben, meg írj egy ilyet. én NEM írok eg yilyet, mert szerintem egy hulladék, amit érvekkel alá is támasztok. te amellett érvelsz, hogy ez egy nagyon jó dolog, hát tessék, itt van a nagy lehetőséged, hogy bebizonyítsd.
-
Pikari
veterán
Nagyon sajnálom, hogy egy 15 éves konfigon tengeted az életedet...
lspci
cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 16
model : 5
model name : AMD Athlon(tm) II X4 635 ProcessorOpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 4200hát igen, csúnya rossz 15 éves konfig, ezen aztán tényleg semmi se megy, de szomorú életem van
nemtom, hogy a hozzászólásod többi részében miről beszélsz, mert ahogy elnézem, szerinted az oldal renderelése azt jelenti, hogy kirajzolod 60 fps-en a képre a gifeket, ami hát egy igencsak megmosolyogtató gondolatmenet - egy olyan magas labda, amit inkább le se csapnék
mondom. fogd meg szépen az opencl-edet, meg a gpgpu-dat, és írd meg rá így 5 év után a világ ELSŐ, gyakorlatban is hasznos, power szoftverét, amire tódulnak az userek, és milliárdos leszel!
ha meg tudod.
ha bárki meg tudja
ha egyáltalán meg lehet( nem ;Đ )
-
Pikari
veterán
akkor barátom, próbáld futtatni a chromeot egy 600 mhz-s pentium3mason gpuval. vagy próbáld futtatni a chromeot egy 8 magos amd-n gpu nélkül, aztán majd utána gyere vissza. válaszd a p3+gpu kombót, de aztán majd megnézném az arcodat utána, miközben fél fps-el tekered a facebookot
megint ez a tipikus logikátlan nonszensz gpgpu fanboykodás kétségbeesett cikkereséssel és tévedéshegyekkel a részedről, amit már megszoktam. ha akarod, adok is neked egy ilyen pentium3mat, csak kérlek, ne hozd vissza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest