- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
#25954560 #75 üzenetére
a tilera nekem elsősorban a gyenge fpu miatt nem lenne jó (leszámítva azt, hogy nem tömegcucc, tehát semmire se megyek vele), mivel állítólag kb 6 órajelbe tellik neki egy floating point utasítás végrehajtása (ezzel szemben az x86 1 órajel alatt megvan átlagban másfél darabbal (és most akkor a simdtől előzékenyen tekintsünk is el)). önmagában persze nem rossz a tilera, nekem még nem volt a mancsom között, de az már most biztos, hogy gpgpunál szívesebben írnék meg rá akármit, beleértve ebbe természetesen a packeteket is (legyenek ezek most hálózati csomagok, vagy valami tök másfajta adatcsomagok). a tilera sajnos effektíve kb ilyen 400 mbyte/sec-et tud ide/oda húzkodni magonként (szemben pl egy erősebb gpu 120 gbyte/sec+ értékével, persze nyilván cu-ként ott sem lehet kihúzni belőle ennyit), esetleg ha az órajelet jelentősen megemelnék, és nem ilyen max 1.2 ghz-n akarnák járatni, hanem mondjuk olyan 3 ghz körül, akkor átbillenne 1 gbyte/sec fölé, persze a mostani general purpose algoritmusokhoz legalább egy jó 7 gbyte/sec illene. integer imádkozás jellegű feladatokhoz nagyon jó a tilera (amennyiben ezen integerimádkozáshoz nem kell mondjuk egy plázányi szerverterem csomagjait mind lekezelni, persze ha le kell, akkor oda már a gpu se nagyon lesz ideális), de nekem pl a gyenge fpu miatt egyáltalán nem ideális. az N x 16 magos opteron lenne igazán jó nekem, de mivel az megint csak nem konzumer termék, így kénytelen vagyok a 8 magos amd-knél maradni a magam részéről. végülis ezek nagyon jó, stabil processzorok, brutális teljesítménnyel, komoly tuningpotenciállal, középkategóriás egy szálú teljesítménnyel. öröm rájuk programozni (mondjuk most épp 4 magosat használok), persze nyilván a gyakorlatban nem hozzák azokat a brutális számértékeket, amiket ráhazudnak a gyártók (azt a gpu sem hozza), de órajelenként a 2 - 3 integer, és órajelenként a másfél lebegőpontos művelet tényleg megvan a gyakorlatban is, mind ez 4 ghz-n, 8 magon, mindenféle speciális sdk, trükközés, assembly, vagy bármilyen önsanyargatás nélkül, akár tipikusan nagyvállati jellegű, szigorúan algoritmikus, agyon-vissza maszkolt vagy objektumozott c/c++ kóddal is a gyakorlatban. az usereknek szintén jó, mert elmegy a boltba, megveszi, és megy neki rajta onnantól kezdve a teljes pc-s userland, a fejlesztőnek is jó, mert nem kell a driverek idióta hibáit kerülgetni örök életén keresztül, mint ahogy azt opencl-el szokás, ezért aztán a gpgpu nem is igazán ideális arra, hogy konzumer piacra szánt terméket komolyabban az ember erre alapozzon (mondjuk én másfajtát se alapoznék rá, de az már más kérdés). mindenesetre ebből csak azt akarom kihúzni, hogy a mostanában formálódó 2 db koncepció közül - tilera vs gpgpu - mindenképp a tilera jellegű manycore koncepció a jobb választás, remélem, hogy az amd gondol majd egy nagyot s merészet, és kihoz értelmesebb áron 12 vagy 16 magos procikat a deszktop szegmensbe is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Suzuki topik
- EAFC 25
- Kuponkunyeráló
- VR topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Az Intel volt vezére beismerte, hogy benézte az AI-t
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest