- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Mobil flották
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
válasz
#25954560 #75 üzenetére
a tilera nekem elsősorban a gyenge fpu miatt nem lenne jó (leszámítva azt, hogy nem tömegcucc, tehát semmire se megyek vele), mivel állítólag kb 6 órajelbe tellik neki egy floating point utasítás végrehajtása (ezzel szemben az x86 1 órajel alatt megvan átlagban másfél darabbal (és most akkor a simdtől előzékenyen tekintsünk is el)). önmagában persze nem rossz a tilera, nekem még nem volt a mancsom között, de az már most biztos, hogy gpgpunál szívesebben írnék meg rá akármit, beleértve ebbe természetesen a packeteket is (legyenek ezek most hálózati csomagok, vagy valami tök másfajta adatcsomagok). a tilera sajnos effektíve kb ilyen 400 mbyte/sec-et tud ide/oda húzkodni magonként (szemben pl egy erősebb gpu 120 gbyte/sec+ értékével, persze nyilván cu-ként ott sem lehet kihúzni belőle ennyit), esetleg ha az órajelet jelentősen megemelnék, és nem ilyen max 1.2 ghz-n akarnák járatni, hanem mondjuk olyan 3 ghz körül, akkor átbillenne 1 gbyte/sec fölé, persze a mostani general purpose algoritmusokhoz legalább egy jó 7 gbyte/sec illene. integer imádkozás jellegű feladatokhoz nagyon jó a tilera (amennyiben ezen integerimádkozáshoz nem kell mondjuk egy plázányi szerverterem csomagjait mind lekezelni, persze ha le kell, akkor oda már a gpu se nagyon lesz ideális), de nekem pl a gyenge fpu miatt egyáltalán nem ideális. az N x 16 magos opteron lenne igazán jó nekem, de mivel az megint csak nem konzumer termék, így kénytelen vagyok a 8 magos amd-knél maradni a magam részéről. végülis ezek nagyon jó, stabil processzorok, brutális teljesítménnyel, komoly tuningpotenciállal, középkategóriás egy szálú teljesítménnyel. öröm rájuk programozni (mondjuk most épp 4 magosat használok), persze nyilván a gyakorlatban nem hozzák azokat a brutális számértékeket, amiket ráhazudnak a gyártók (azt a gpu sem hozza), de órajelenként a 2 - 3 integer, és órajelenként a másfél lebegőpontos művelet tényleg megvan a gyakorlatban is, mind ez 4 ghz-n, 8 magon, mindenféle speciális sdk, trükközés, assembly, vagy bármilyen önsanyargatás nélkül, akár tipikusan nagyvállati jellegű, szigorúan algoritmikus, agyon-vissza maszkolt vagy objektumozott c/c++ kóddal is a gyakorlatban. az usereknek szintén jó, mert elmegy a boltba, megveszi, és megy neki rajta onnantól kezdve a teljes pc-s userland, a fejlesztőnek is jó, mert nem kell a driverek idióta hibáit kerülgetni örök életén keresztül, mint ahogy azt opencl-el szokás, ezért aztán a gpgpu nem is igazán ideális arra, hogy konzumer piacra szánt terméket komolyabban az ember erre alapozzon (mondjuk én másfajtát se alapoznék rá, de az már más kérdés). mindenesetre ebből csak azt akarom kihúzni, hogy a mostanában formálódó 2 db koncepció közül - tilera vs gpgpu - mindenképp a tilera jellegű manycore koncepció a jobb választás, remélem, hogy az amd gondol majd egy nagyot s merészet, és kihoz értelmesebb áron 12 vagy 16 magos procikat a deszktop szegmensbe is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Steam Deck
- Filmvilág
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Formula-1
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rövid videón a Titan Quest II
- Kedvenc zene a mai napra
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Garanciális BIOSTAR GeForce RTX 3060 TI 8GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest