Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz Touch-ko #146 üzenetére

Fölösleges ez a sok szócséplés. Hibák vannak, remélhetőleg folyamatosan javítják őket, remélem, viszonylag kevés embert érintenek ezek a dolgok. Várjuk kíváncsian és szeretettel a javítást.

• Silenzio

addikt

válasz assemble #141 üzenetére

Kösz a tippet. Lehet igazad van a widgeteket illetően, végülis be kell lépni, az egy kivétel meg a zenelejátszó, dehát az meg minden rendszeren futhat a lezárt képernyőn is.

(#138) alkatraz3000: örülök a mákodnak, de ilyen marhaságokat ne mondjunk már, hogy amit én nem tapasztalok, az nincs. Ezt mondták anno a helicentrikus világképre, a baktériumokra, később a radioaktív sugárzásra, ma az antianyagra meg a neutrinókra. Az általad említett példáról csak annyit, hogy 2 éve "megkívántam" egy 3GS-t. Sokat kerestem, hirdetést is adtam fel. 10-ből 9 törött volt a töltőcsatinál.

• Silenzio

addikt

válasz Csapoati #132 üzenetére

Az se ugyanaz, hiányzik a kompaktság érzete, már hogy magán az ikonon van az értesítés.. Bár hasznos, nem mondom, és az is fasza, hogy az iOS 8-tól már nem kell belépned az adott appba, hogy válaszolj. Ez is remek. Méret - ízlések és pofonok. Mondjuk mikor iPhone 5-öm volt, imádtam, hogy semmilyen nadrággal nem volt kényelmetlen.

Mivel szerviztevékenységet is végzek, van némi rálátásom a dologra. A lényeg: mi mindent felküldünk az Apple-nek, helyben nem tudjuk megállapítani, mi orvosolható. Rend szerint azt csinálják, mint bármely más gyártó, lefrissítik/vissszaállítják a rendszert. Ha rosszabb lesz, széttárják a karjukat. Ebből viszont nem lehet reprezentatív következtetéseket levonni, mivel fogalmam sincs, hogy épp biztosításos cserére küldjük a készüléket, vagy behalt rajta mondjuk a wifi modul, vagy szoftverhiba jelentkezik...

• Silenzio

addikt

válasz bLaCkDoGoNe #127 üzenetére

Ez mennyiben tárgyilagos hozzászólás, amikor már az Apple is beszél a problémáról, közleményeked ad ki stb.? Látom, csak Apple cuccod van. A "magának sem meri bevallani" tipikus esete. :) Maradtál volna csöndben.

(#121) alkatraz3000: Neked is gratulálok. Egy szép analógiával élve, szerinted ha a félmillió közfoglalkoztatott országában azzal cáfolod a létező problémát, hogy neked fasza állásod van, mit kapsz? Meg fognak lincselni, azt kapod.

(#124) assemble: WP-re visszatérve, ez volt a bajom vele nekem is. De minél többet használtam, annál használhatóbbnak találtam, most meg sok szempontból a legjobb. Nem jó példa az értesítési panel, bár értem miért hoztad fel. Épp azt magyaráztam ugyanis, hogy még a panelt se kell megnézni, feloldod a telefonod, és minden szükséges infó ott van a kezdőképernyőn. Mint anno a piros számok iOS-nél, csak itt meg se kell nyitnod az appot, hogy lásd, miről értesít, mert rá van írva az Appra. Zseniális. Ikonokkal ilyesmit nem lehet csinálni. Persze pl. egy mail widget is fasza Androidra, de egyrészt ronda az a sokféleség, hogy nem a rendszer integrált részét látod a gui-ba ágyazva, másrészt még egy Xperia Z1-et is belassít.

Konstruktív hozzászólásra lenne szükségem: árulom a Lumia 1020-asom, van 2 db iPhone 5C 16 gigásom, bontatlanok. Mivel járnék jobban, ha megtartanám a 1020-at, vagy ha megtartanám az egyik iPhone-t? A Lumia elég jól megy, néha begajdul a fényképező szoftvere és újra kell indítani, meg a már említett IE hibák, más baj nincs. Szerintetek jó lóra teszek az 5C-vel?

• Silenzio

addikt

válasz INGJOKE #108 üzenetére

Nem tudom, mi a parád, én vágtam már falhoz iPhone 5-öt, pedig 6 számjegyű összegembe fájt. Van az az indulat, mikor inkább megszabadulnál tőle, minél hamarabb.

(#109) Lacy6: saját tapasztalat. Én elhiszem, ha más mást tapasztal. Zömmel Samsungom és Sonym volt Android-fronton, katasztrofális volt mindkettő a gyári romokkal. Főzöttet nem teszek, nem volna fair és lusta is vagyok. Sony Z-n naponta 4-5x indult újra a telefon egy 1 hónapos kritikus időszakban egy frissítés után, és naponta 10-15x dobta le a hálózatot. Ami remek volt, ugyanis én a telefonon, telefonnal dolgozom zömmel. A Samsung meg olyan lassulásokat és akadásokat produkált, hogy 3 havonta kellett visszaállítást csinálni.

(#115) assemble: hivatalosan kapják meg a legújabb frissítést? Csak mert mi Nexust nem forgalmazunk, így azokhoz nem értek, de eddig minden fórumon max 3 frissítési ciklust írtak ill. 2 és fél évet. Tőled hallom először, hogy 4-5 éves támogatás is lehet. Másfelől nem feltétlenül kell a vanilla androidhoz mérni, ugyanis a piac 95%-át gyártói romok teszik ki, és jó, ha másfél évig szupportálják őket. Az Android helyzet szánalmas, áttekinthetetlen katyvasz. És most nem a Nexusról beszélek.

• Silenzio

addikt

Flame, nem flame, majd eldöntitek. Próbálok tiszta vizet önteni a pohárba.

Az elmúlt 2 évben 15 telefont használtam hosszabb ideig, azaz minimum 2 hétig, nem csak nyomogattam a boltban. Volt ebben kismillió Android, 3 WP8-as készülék, valamint iPhone 4 és 5 is. Ki merem mondani, hogy még mindig az iOS a leginkább megbízható, de tény: évről-évre több a hiba, az iOS 4-5 ös időkre jellemző önfeledt nyugalom már a múlté, és lassan már a WP 8 is beéri használhatóságban, sőt, személy szerint az élő csempéket tartom az eddigi leghasználhatóbb megoldásnak, nem kellenek az össze-vissza tákolt, vizuálisan is elütő widgetek, és nem kell az értesítésekért ítéletnapig lapozni, nincs az a körülményesség, ami az iOS-t jellemzi, és az átláthatatlanság, ami a legtöbb gyártói Android sajátja.

A Lumián nekem egy oldalban össze van sűrítve minden, ami kellhet: Hívásnapló, SMS, email, Spotify, Shazam, Messenger, Facebook és Viber, Evernote sőt még a Galéria is, és egyetlen árva kattintást sem kell megejtenem, hogy lássam, ki írt/ki keresett, ugyanis minden ott van a csempéken. Ennél jobb megoldás egyszerűen nincsen, és ezen érdemes elgondolkodnia az Android és az iOS "hívőknek" is. Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer a WP-t kiáltom ki a leghasználhatóbb gui-val megáldott OS-nek, de megesett: a WP a leghasználhatóbb. Slusszpassz. Az IE viszont tragikus. Az első pár nap használatban kiválóan teljesít, eddig jutnak el a tesztek is. Huzamosabb használat után viszont előjönnek a hibák, komplexebb weboldalaknál egyszerűen nem tölt be mindent, hagyja az egészet a csudába. Gyakran le is fagy, és csak a böngésző restartja segít. Alternatíva pedig nincs egy sem, ami jó lenne.

Az Apple elsősége azonban igen sokrétű, visszatérve a témára: az alkalmazásboltja messze-messze-messze a legjobb, és itt most nem csak a kínálatról beszélek. A legtöbb hasznos kiegészítő is iPhone-hoz van. A multimédiás alkalmazások, elsősorban játékok optimalizációja általában kiváló, sem az Android, sem a WP nem versenyezhet vele, pedig utóbbi zárt rendszer. A Lumia 1020-on még egy Minion Rush se túl nagy élmény. Eléggé szaggat sajnos. És ami a legfontosabb: termékciklusok szavatossága. Az iPhone 4S-ért az elsők közt vásárlók lehet hogy leszurkoltak 200 akárhányezer Ft-ot, de a 2011-es 4S támogatottsága OS-szinten jövőre még biztosan megmarad, ez pedig 4 év(!), és ezt az Android sehol sem tudja. És a WP-vel is szkeptikus vagyok egyelőre a W10-et illetően.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés