- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
choosen
tag
válasz
antikomcsi #225 üzenetére
És mi lesz az ATI cuccal, amikor marad a dx11, de már az is az nv és intel féle irányba mozdul el?: akkor már nem dx11 lesz
Alsóbb kategoriákban is tovább nőhet az előny, mert az nv szerint nem is olyan egyszerű lassítani ezeket a lapkákat : lassu az anélkül is
Igény pedig biztos lesz rá, hisz már a gtx-ek sem nagyon lesznek, a gyártás azért marad abba, mert nincs elég chip, ugyanis az nv nem kalkulált ekkora kereslettel 3.- 4. negyedévben : azért hagyták abba a gyártást mert neméri meg eladni őket annyiért amennyiért elvinnék őket, nézd meg mennyi Nvidia hű kártyagyártó maradt
-
ddekany
veterán
válasz
Hosszútávon az Intel(!) + nVidia lehet, ki tudja lobbizni, hogy az ő architektúrájuknak feküdjenek a jövő játékai (hogy ha mostaniakkal valóban égés lesz)... de hát az még gondolom nagyon soká lesz.
-
válasz
antikomcsi #228 üzenetére
Szerintem a Fermi jelenleg papíron létezik.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #228 üzenetére
"mire megérkezik a 130-169 dolcsis fermi alapú ellenfél"
Ilyenről eddig még csak szó sem volt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Szerintem az olcsó rétegekben most nincs akkora gond az NV-nél. Az új 40 nm-es chipre épülő GeForce-ok jók, csak picit magas az áruk, de ezen heteken belül változtathatnak. Mindig túl van picit árazva az első készlet.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #204 üzenetére
"A gtx-ek vannak alig lemaradva."
Jelenleg tartják még magukat teljesitményben, csak még egy árcsökkentést nem birnak ki. Juniper nagyon olcsón gyártható, úgy a GPU mint a NYÁK. Ezt összerakva a fogyasztással, újabb DX-el már egyből elbillenti a mérleg nyelvét. Azonos áron már most sem adható egy 5770 és GTX260, mert a Radeon egy új generáció, és az emberek inkább az újabbat veszik azonos áron. Lehet lesz egy olyan határ amikor a partnerek tényleg azt fogják mondani, hogy nem tudják követni a Radeont az árazásban, magasabb áron pedig nem mennek el a kártyák.
Emuláláson azt értem, hogy amint NV nyilatkozataiból kiderült ez egy GPGPU, és lehetséges, hogy nem csak a tesszellátort fogja emulálni. Az még kibekkelhető, mert nem biztos, hogy sok minden kihasználja, vagy adott esetben lehet annyi szabad shader-kapacitás. Én attól félek, hogy mindent emulálni fog (ez persze a legrosszabb eset), vagy a DX futószalag nagy részét legalábbis.
Erre abból is következtetek, hogy a pletykákban viszonylag kis magméretekről hallunk (nem nevezném azért aprónak, de mondjuk úgy, hogy nem nagyobb mint most a GTX285). Ehez hozzájön az, hogy a viszonylag tranyóéhes MIMD-ekből rengeteget belepakolnak (512ről beszélnek) s akkor kérdem én, hogy ezen a rengeteg CUDA magon kivül mi fog még elférni a magban úgy hogy az nem növekedett semmit? A csikszélesség-csökkenés segit, de azért nem ennyit. Vagy tényleg csak CUDA magokból fog állni a chip, vagy nagyobb lesz mint a pletykákban, vagy az NV nagyon optimalizált valamit. Az első kettőre azt mondom, hogy jaj, az utólsó lehetőség viszontAbu: Azok a fránya TMU-k és ROP-ok azóta megkerültek a Fermiben? Multkor mintha azt irtad, hogy elbújtak valahova
Jo éjt mindenkinek!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
antikomcsi #204 üzenetére
Az emulálással tipikusan az a baj, hogy a számítási teljesítményből veszi el az erőt, a fix funkció sok esetben gyorsabb (néha nem is kevéssel). Ha tényleg emulált lesz a tesszellálás, akkor az súlyos FPS-ekbe fog kerülni a Ferminek.
Példának ott van a textúrázó. Az is csak foglalja a helyet, de mindenki alkalmazta eddig, mert nélküle baromi szar lenne a teljesítmény (és itt töredékre kell gondolni). -
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #196 üzenetére
Nem tudjuk mennyire van lemaradva, ez majd november folyamán kiderül. Szerintem február előtt nem lesz megvásárolható kártya a boltokban. Persze lehet valami launch még idén, de az a kevés kártya amit esetleg ki tudnak adni nem ide fog jönni.
Technológiában nem egyértelmű, hogy le vannak maradva, mert teljesen más irányt követtek mint AMD. GPGPU viszonylatban úgy sejtem jól fog muzsikálni, és gondolom DX9-DX10-ben sem lesz rá panasz. Aztán DX11-ben a sok emulálás betehet neki.
Valahogy gyanús nekem, amikor NV azt nyilatkozza, hogy a DX11 nem prioritás és nem a grafikus teljesitmény a lényeg. Ilyet csak akkor mond egy cég, ha sejti, hogy ezekben a dolgokban nem lehet jobb a konkurensnél. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
antikomcsi #193 üzenetére
Előbb még várjuk meg, hogy elvi lehetőség van-e egyáltalán kétchipes nVidia kártyára, ha nincs akkor nem túl esélyes, hogy egy Fermi legyűr két RV870-et.
-
nkmedve
őstag
válasz
antikomcsi #188 üzenetére
Az rendben van, hogy te nem vennél, vagy mondjuk egy 4800-as Radeont nem érdemes erre lecserélni, de aki valami régebbi kártyát cserélne, annak mért ne lenne jó? Inkább vegyen 4870-et, vagy GTX260-at? Ezek miben jobbak? Mert árban nagyon minimálisan, egyébként meg semmiben...
Jelenleg NV van nagyon lemaradva, úgyhogy először a lemaradást kell behozni, majd utána beszélhetünk óriási előnyről.
-
Oliverda
titán
válasz
Na, hát ez nem lep meg különösebben.
Nem tudom hogy milyen töketlenkedésre gondolsz. A jelenleg már forgalomban lévő új kártyák árából bármiféle erőlködés nélkül tudnak faragni 40-50 dollárt úgy hogy még ezután is lesz rajta hasznuk. Közben már javában készül a következő generáció. Az pedig hogy az nV mire megy majd az atomerőművével még egyelőre talány. Bármiféle előnyről beszélni pedig szerintem még elég korai lenne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Azért az újgenerációról beszélni még korai. Az meg, hogy radikálisan új architektúra még koraibb. 2010 végén is DX11 lesz, attól nem fog az AMD a szoftver renderre fejleszteni, mert a konkurensek abban látnak jövőt. Most is volt rengeteg fejlesztés, jövőre is lesz, de az architektúra alapjai szerintem nem változnak, a DX11-hez ez illik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest