Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #204 üzenetére

"A gtx-ek vannak alig lemaradva."

Jelenleg tartják még magukat teljesitményben, csak még egy árcsökkentést nem birnak ki. Juniper nagyon olcsón gyártható, úgy a GPU mint a NYÁK. Ezt összerakva a fogyasztással, újabb DX-el már egyből elbillenti a mérleg nyelvét. Azonos áron már most sem adható egy 5770 és GTX260, mert a Radeon egy új generáció, és az emberek inkább az újabbat veszik azonos áron. Lehet lesz egy olyan határ amikor a partnerek tényleg azt fogják mondani, hogy nem tudják követni a Radeont az árazásban, magasabb áron pedig nem mennek el a kártyák.

Emuláláson azt értem, hogy amint NV nyilatkozataiból kiderült ez egy GPGPU, és lehetséges, hogy nem csak a tesszellátort fogja emulálni. Az még kibekkelhető, mert nem biztos, hogy sok minden kihasználja, vagy adott esetben lehet annyi szabad shader-kapacitás. Én attól félek, hogy mindent emulálni fog (ez persze a legrosszabb eset), vagy a DX futószalag nagy részét legalábbis.
    Erre abból is következtetek, hogy a pletykákban viszonylag kis magméretekről hallunk (nem nevezném azért aprónak, de mondjuk úgy, hogy nem nagyobb mint most a GTX285). Ehez hozzájön az, hogy a viszonylag tranyóéhes MIMD-ekből rengeteget belepakolnak (512ről beszélnek) s akkor kérdem én, hogy ezen a rengeteg CUDA magon kivül mi fog még elférni a magban úgy hogy az nem növekedett semmit? A csikszélesség-csökkenés segit, de azért nem ennyit. Vagy tényleg csak CUDA magokból fog állni a chip, vagy nagyobb lesz mint a pletykákban, vagy az NV nagyon optimalizált valamit. Az első kettőre azt mondom, hogy jaj, az utólsó lehetőség viszont :C :R

Abu: Azok a fránya TMU-k és ROP-ok azóta megkerültek a Fermiben? Multkor mintha azt irtad, hogy elbújtak valahova ;)

Jo éjt mindenkinek!

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #196 üzenetére

Nem tudjuk mennyire van lemaradva, ez majd november folyamán kiderül. Szerintem február előtt nem lesz megvásárolható kártya a boltokban. Persze lehet valami launch még idén, de az a kevés kártya amit esetleg ki tudnak adni nem ide fog jönni.

Technológiában nem egyértelmű, hogy le vannak maradva, mert teljesen más irányt követtek mint AMD. GPGPU viszonylatban úgy sejtem jól fog muzsikálni, és gondolom DX9-DX10-ben sem lesz rá panasz. Aztán DX11-ben a sok emulálás betehet neki.
    Valahogy gyanús nekem, amikor NV azt nyilatkozza, hogy a DX11 nem prioritás és nem a grafikus teljesitmény a lényeg. Ilyet csak akkor mond egy cég, ha sejti, hogy ezekben a dolgokban nem lehet jobb a konkurensnél.

• nkmedve

őstag

válasz antikomcsi #188 üzenetére

Az rendben van, hogy te nem vennél, vagy mondjuk egy 4800-as Radeont nem érdemes erre lecserélni, de aki valami régebbi kártyát cserélne, annak mért ne lenne jó? Inkább vegyen 4870-et, vagy GTX260-at? Ezek miben jobbak? Mert árban nagyon minimálisan, egyébként meg semmiben...

Jelenleg NV van nagyon lemaradva, úgyhogy először a lemaradást kell behozni, majd utána beszélhetünk óriási előnyről.

Új hozzászólás Aktív témák