Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
cizella
csendes tag
Sziasztok, segítséget kérek szépen. A hangerő a maximumon van, mégse jön ki belőle egyetlen nyikk se, nem is találok semmilyen egyéb beállítást, ami hangra utalna.
-
_Flood_
aktív tag
Megtaláltam, az es task managerben be lehet állítani milyen programok ne induljanak el a startkor, a titanium backuppal meg letiltottam a nekem (és a rendszernek) nem fontos programokat. Jelen pillanatban 350 mega üres hely van a ram-ban, a korábbi 100-al szemben :-) A root-olás mégsem volt annyira mumus mint gondoltam, de a custom romokkal szerintem megvárom a garancia végét, aztán jöhet a 4.4. Arra van valami ötletetek mitől olyan lassú a pad-ra másolás pc-ről?
-
_Flood_
aktív tag
Root-oltam a teblettemet a célból, hogy a gyári nem használt programokat letöröljem, de hogy? Milyen programmal álljak neki a gyomlálásnak?
-
lev@bps
csendes tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Én nem hinném, hogy kapna 4.4-et a 700-as, a 101-es is csak 1 frissítést kapott (HHC-ICS), az is nagyon nyögve-nyelős volt...
-
_Flood_
aktív tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Remélem a 4.4 megoldja, az azt írják kevesebb memóriával is megelégszik. ...már ha kapunk olyat... 4.3 lesz?
-
mike1334
veterán
Köszi.
Igen a dokkoló nagy előny, de tartok tőle, hogy berepedne nekem is a kijelző, és, ha rootolom, akkor ugrik a garancia..arról nem is beszélve, hogy itthon még mindig túl drága nekem, külföldről rendelve meg még nagyobb a rizikó a garanciával. Amúgy egy ilyen megoldás talán kiváltja a dokkolót, igaz nincs benne plusz akksi, de jobb mint a semmi..
-
lev@bps
csendes tag
válasz
mike1334
üzenetére
Nexus 10-zel nincs tapasztalatom, de erre a célra nekem egyértelműen az lenne a befutó. Nagyobb felbontású a kijelzője (bár egyelőre ebből úgyse érzel majd sokat filmeknél, a TF-é is fullHD), de előbb-utóbb jönnek majd a nagyobb felbontású filmek, az meg szebb lesz a Nexus-on. A TF-nek a fő előnye szerintem mindenképpen a dokkolási lehetőség. A Nexus-ok meg nincsenek megbuherálva sem, az 'abszolút-stock' Android van rajta, ami mindenképpen gördülékenyebb.
-
mike1334
veterán
Sziasztok.
Akinek van tapasztalata ezzel is meg a Nexus 10-zel is az kérem segítsen nekem dönteni a kettő között. A kijlező szépsége, az akksi idő és a gördülékenység a legfőbb szempontok...főleg filmet akarok nézni rajta és kevés böngészés. Köszönöm előre is
-
lev@bps
csendes tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Ja, bár pénteken 18:30 körül 50%-os töltéssel leraktam, most hazaértem és látom, hogy valami beragadt, csontra leszívta az akksit - eddig nem volt még ilyen, remélem, nem is lesz rendszeres...
-
DonDragonka
őstag
Na ugye, hogy megérte az 5-ösre telepíteni...
Én szinte az összes 3.X-es, 4.X-es verziót felraktam, mindet amikor megjelent.
Úgy kezdődött, hogy a gyárit lecseréltem egy 3.x-es verzióra. Akkor leesett az állam, hogy mekkora különbség van a gyári és a 3.x-es között...
Azután már nem volt ekkora döbbenet sőt voltak kifejezetten ratyi verziók is, de most ez az 5-ös ez nagyot üt. Konkrétan hozza a "jé olyan mintha új, jobb kütyüm lenne" érzést.
-
lev@bps
csendes tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Na felhúztam az 5-öst, nagyon komoly: még PowerSaver módban is élvezhető - persze a Minion Rush még Performance-ben is megröccen néha

-
lev@bps
csendes tag
válasz
mike1334
üzenetére
Állítólag volt sok olyan eset is, hogy dokkoló nélkül repedt meg a tab, mert az üveg állítólag bal fölül nincs rendesen alátámasztva (jobb híján 2 'állítólag' is van a mondatban, hiszen csak azt tudom mondani, amit olvastam). Ha újonnan vennéd, akkor semmiképpen sem ajánlom, mert a 701-es (állítólag) 140 000 Ft-os áron fog kezdeni dokk nélkül, megéri ezt kivárni - használtan talán már érdemes lehet beruházni egy 700-asba. Az a gond, hogy tényleg az egész Transformer széria lényege veszik el azzal, ha nem tudja az ember szabadon gondtalanul együtt használni a dokkolót és a tab-ot.
-
mike1334
veterán
Én is olvastam pár helyen erről a problémáról, hogy reped az üveg, de azt sehol se láttam, hogy repedt-e meg úgy is, hogy nem volt a dokkolóra csatlakoztatva, hanem csak úgy magától, túlmelegedés után vagy bármi...mert nagyon gondolkozok rajta továbbra is, hogy ilyen tabot vegyek, igaz elsődlegesen a dokkoló miatt, de ha dokkoló nélkül nem reped, és csak akkor reped meg, ha kinyitom vagy becsukom, akkor bár kissé béna megoldás a hordozhatóság szempontjából, de talán még úgy is jó lenne, hogy tab és dokkoló külön utazik, és nem csukom össze, nem nyitom ki, hanem csak belepattintom, és ha kész akkor szét. Erről van vmi infó, hogy ilyen körülmények mellett is repedt meg?
-
lev@bps
csendes tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Köszi - hogy hogy nem futottam bele, azt nem tudom, de átállok majd erre

-
DonDragonka
őstag
Ha a Tf300-as topikban nézed akkor valóban ezt írják, de ha a TF700-as topikban nézed ezt akkor mindjárt látható, hogy ez bíz egy nagyon kiforrott kis ROM-ocska.

Igen teljesen fel volt töltve, a vicc az, hogy nem találom a töltőjét, nem emlékszem hova pakoltam el legutóbb

-
lev@bps
csendes tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Magáról a repedésről: szerintem a Gorilla Glass 2-nek simán el kéne viselnie ilyeneket hosszú távon is, a GG1 a 2 éves TF101-emen totál sért(het)etlen. Direkt ma kerestem emiatt amúgy 1-2 videót a 701-esről és - bár nehéz megmodnani még 720 p-nél is - de mintha inkább a 101-esre hajazna szemből, összecsukott állapotban, sokkal patentabbul illeszkedik a tab és a dokk, de igazából majd akkor látjuk ezt, ha bejön hozzánk. Én nem hiszem, hogy a féloldalas csukódás megviselné a GG-t, szerintem normál esetben semmilyen mindennapos használatból eredő helyzetben sem szabadna megsérülnie az üvegnek, ha jól el van helyezve, én hajlok arra, hogy egyszerűen túl feszesen lett bepréselve, eleve feszültség alatt volt és így egy kis plusz erőtől is megadja magát az üveg, vagy hogy tényleg a hőingadozás viselheti meg - különösen, mert állítólag sokaknak dokk nélkül történt ugyanez. Bár végeredményben mindegy is, felennyibe kerülő eszköznek sem szabadna ilyen hibával kijönnie...
Nekem is ugyanez a gyári tok van amúgy, szállítani (ha muszáj lesz a tabot és a dokkot együtt), mindenképpen abban fogom, úgy tényleg messze nem csukódik be teljesen és csillapít is sokat az anyag.
Csináltam már több telón/tab-on is ROM-cserét, de azért messze nem az igazi geek vagyok, step-by-step guide-ból dolgoztam, és ott azt írták, hogy az unlock a legelső lépés a ROM-cseréhez, így a gari elvileg mindenképpen ugrott. Meg igazából amíg nem muszáj, nem akarok belemenni egy gariztatós ügybe - már csak azért sem, mert mindenképpen a cseheknél vizsgálnák be, és a SN alapján ők már tudják, hogy unlock-olt, így a szállítás&bevizsgálás se lenne ingyen, aztán alkatrész-csere, munkadíj, visszaszállítás stb - egyszerűen nem ér ennyit az egész, pláne, hogy sok embernél még garis tab-ot is csak akkor küldtek vissza, ha kicsengettek egy raklap lóvét - azt hiszem, kb. 130 dollárokat emlegettek... Szóval ehhez nem sok kedvem van, a mostani repedés persze csúnya meg idegesítő, de együtt lehet élni vele (a képbe tényleg csak 2 ujj hosszan zavar be) - majd ha neadj'isten nagyobb gáz lesz a kijelzővel, akkor mindenmindegy alapon megpróbálok kiverni belőlük valamit, mert ez a hiba mindenképp vállalhatatlan. Most írtam itt a fórumon egy srácnak, aki itthon az Asus-nál melózik, várom a válaszukat, hogy mi ezzel kapcsolatban jelenleg a hivatalos álláspontjuk. Olvasgattam tippeket, nekem is van 1-2 ötletem, de ezek nem fórumra valók.
Erre a ROM-ra gondolsz? Mert a topic címében csak a 300-ast emlegetik, aholk a 700-as először kerül szóba, ott azt írják, hogy 'Experimental', ahhoz meg nincs sok kedvem, mert munkaeszköz is a tab, a stabilitás a legfontosabb.
OFF: az egész helyzet igazából azért durva, mert nem a tab volt az egyetlen dolog, amivel gáz volt: szintén munkaeszköznek, a kis múzeumomba - vettem nemrég 95 rongyért egy 32 coll-os LG TV-t, amit pár napra hazahoztam, hogy végre HDMI kábelen keresztül Red Dead Redemption-özhessek, és (valószínű) valamelyik macska leverte a polcról - a javítás kb. 85 rongy lenne, így muszáj egy újat venni - ebben az esetben 80 000 Ft ment a kukába... tapasztalatnak persze jó volt, meg az vigasztalja az ember, hogy néhány hónap múlva már röhögni fog rajta...
A 10 nap utáni helyzet fullra töltésről lett ennyi végül? Ezzel kapcsolatban nekem a 101-es szimpatikusabb volt amúgy, igazából nem látom értelmét, hogy csak 70% körül kezd el a dock tölteni - talán hosszú távon kíméli az akksikat, de rövid távon nem praktikus.
-
DonDragonka
őstag
Jah elfeledtem megírni valamit...
Pár napja nincs időm semmivel foglalkozni a munkáim miatt. A tabot sem nyitottam fel egy ideje. Ma valamit gyorsan meg akartam nézni és akkor jutott eszembe, hogy legutóbb nem kapcsoltam ki mikor leraktam pedig tudtam, hogy sokáig nem fogom használni. Gondoltam nesze nekem, lemerült ugrott a gyorsnak tervezett dolog... És nem. Nem merült le. A dokk aksija 0-án van, a tab-é meg 39%-on, mindez 10 és fél napot követően...
Na jó WiFi off-on volt végig, és tényleg nem nyitottam ki, szóval féltégla üzemmódban volt... De be volt kapcsolva... Szóval jó ez a cucc...
-
DonDragonka
őstag

Nem a memória kevés hanem sz**r a gyári ROM. Teli van mindenféle háttérben futó csacska progival amik a GAP-okkal együtt szépen felszívják a memória 4/5-ét... ami marad azon meg nem éppen vidám NFS-et nyomatni. Node van jó kis Xenogenesis rom amivel szépen ki lehet hagyni mindenféle buta programot a ROM-ból így induláskor 2/3-a, fele szabadon marad, az meg már mindenre elég elvileg. -
DonDragonka
őstag
válasz
mike1334
üzenetére
Lévén a négy mag előnyét kevés progi használja ki és mindkét verzióban csak 1GB a memória mérete ezért napi szinten nem kéne nagy különbséget érzékelni. Natív tesztekben ahogy látom kb 20%-ot tud pluszban a T3...
De a lényeg inkább GPU-n van. THD-s játék csak T3-on fog menni, azon viszont a konkrét be**arás kategória... -
DonDragonka
őstag
Jesszus ez a repedéses dolog nagyon gáz... Sajnálom a dolgot, de Te elég pozitívan állsz hozzá és ez jó...
Pár gondolat azzal kapcsolatban amit leírtál...
Ha ilyen sok bizonyítható eset van akkor azt nem mismásolhatják el... Kicsit macerás az ügy végigvitele, de kellő kitartással lehet velük egyezkedni...
Pusztán azért mert rootoltál nem vész el a gari, hiszen az nyom nélkül visszaállítható. Unlock esetén már kekeckedhetnek, de még ott is sok a variáció garis ügyekben.
Amit linkeltél ROM-ot annál sokkal jobb az 5.0.X-es... Abban olyan fincsi dolgok vannak, hogy csak pilláztam mikor elsőre elindult, pedig tény az is amit Te írtál, a 4.7.0 is frankó, de az 5-ös egy lapáttal rátesz...Nekem amúgy gyári tokban van a kütyü. Azt nézegettem, hogy az effektus ami a repedéshez vezethet ebben a tokban talán kevésbé fordulhat elő, mert nem tud teljesen bezáródni, összeérni a dokk meg a tab. Azt néztem, hogy ha kiveszem a tokból és nagyon lassan csukom le a dokk-ra a tab-ot akkor egy negyed mm-el a bal oldla hamarabb ér hozzá a dokk-hoz. De ennek meg az az oka, hogy a jobb oldalon a felső sarkánál a dokk illesztés kettéválik. Ott nem csavarok vannak hanem belső rögzítő pöckök, amik **art se fognak. Na mármost az az elképzelésem, hogy annyira ki van számolva minden, hogy ez a difi elég ahhoz, hogy egy sima becsukásnál kapjon olyat a GG, hogy attól elreped. Bár ez is egy érdekes dolog. A GG-nek ugyan is szilánkosra kéne törnie, nem az a repedős fajta. Olyan feszkó van benne, hogy egyszer az "megszakad" akkor össze is kéne omlania.
-
lev@bps
csendes tag
Nekem nem volt sok tapasztalatom a 700-assal gyári ROM-mal: pont egy hete vettem meg és mivel volt pár röccenés meg az akksit is szívta egy kicsit, felhúztam rá ezt a ROM-ot. Gyári alapú, nagyon jó: stabil, nem szívja az akksit, minden pöccre megy.
MOST FIGYELJEN MINDEN INFINITY TULAJ!!
Az már más kérdés, hogy 2 nappal a root-olás után kiderült, hogy a gari ugrása miatt ez nem volt nyerő döntés: engem is elért a 700-as típushibája, a repedt kijelző! Egyik nap a dokkolóból felnyitva látom, hogy baloldalt, az Asus logó fölött belra lefelé indulva kb. 8 cm hosszan kettérepedt a Gorilla Glass 2 üveg!! (nem karc, hanem repedés!) Rákerestem fórumokban és láttam, hogy emberek tucatjainak/százainak volt/van ilyen problémája, itt lehet pl. utánaolvasni. Vannak, akik a dokkolót okolják, mások azt mondják, hogy lazán vagy épp túl szorosan fogja a keret az üveget, ill. bal fölül állítólag nincs az üveg megfelelően alátámasztva, így vagy feszültség alatt van folyamatosan, vagy az alá kerülhet és ez a gond (ill. sokan azt írják, hogy a hőingadozás viselhette meg az üveget - a sok alu miatt ez igaz lehet és állítólag a proci pont ott van, ahol nekem is elrepedt - bal fölül - így ott a legnagyobb a hőtermelés&veszteség is).
Annyiban az én esetemben a root nem sokat számít, hogy a külföldi fórumokon utánaolvasva saccra az érintett vásárlók 5%-ának javította garanciában az Asus (kivéve, ha valami Asus-független garit vettek pluszban hozzá) és nem ismerik el, hogy konstrukciós hiba lenne. Engem egyrészt ez vigasztal, hogy garival sem lennék előbbre, ill. most, hogy az állandó feszültség megszűnt, valószínű nem fog már tovább repedni az üveg. Ha így lesz (nagyon drukkolok), akkor én bizonyos szinten még szerencsésnek mondhatom magam, mert vannak, akiknek keresztben repedt el a képernyő közepén ilyen-olyan módon, nekem pedig csak kb. 4 cm repedés megy keresztül a képernyő által használt részen.
Szóval ***** óvatosak legyetek a tab-bal: baloldalt felül soha ne fogjátok, soha ne emeljétek a dokkolóban ülve a tab-ot úgy, hogy a tab-ot fogjátok (én se tettem ilyet amúgy), dokkban ülve érdemes nagyon óvatosan döntögetni stb - és drukkoljatok, hogy ne legyen repedés! Én még némi öntapadós gumilábbal megtámogatom a dokkolót több helyen is - érdemes megnézni, hogy több mm-t elmozdul a tab, ha a dokkolóra le van csukva és ott - elöl - fogod össze, ez jót biztos, hogy nem tesz az üvegnek.
Szóval összességében sok embernél megbosszulta magát a papírvékony, pillenkönnyű konstrukció - én azért mertem root-olni, mert a TF101-es iszonyú masszív volt, így számítottam rá, hogy hardveres gond nem lehet vele. Persze valahol felháborító, hogy ennyi esetnél nem ismeri el az Asus a felelősségét (már az is felháborító, hogy ilyen piacra kerülhet, nyilvánvaló konstrukciós hibával, ha csak a vásárlók 1%-ával történik ilyen, már az is sok), de ez van. Ettől eltekintve csodálatos a gép, imádom, főleg a 101-es után, de megvan ennek is az árnyoldala...
-
mike1334
veterán
Az LTE és a sima wifis között nagy különbség van? Tudom, hogy az egyik Tegra 3 a másik meg Snapdragon S4, de nem tudom, hogy ez teljesítmény szempontjából mit jelent..
-
-
vertesy
tag
Most tervezem egy ilyen tábla beszerzést. Mindenben megfelelne, de az 1GB RAM-ot kicsit kevésnek gondolom ma már. Volt valakinek gondja azzal, hogy kevés volt a memória egy idő után? Előre is köszi!
-
sn4tch
csendes tag
-
lev@bps
csendes tag
-
sn4tch
csendes tag
Sziasztok,
Hozzám került egy tf 700s gép tesztelésre, szeretném felupdatelni rajta az oprendszert, de az OTA nem igazán akar működni. Mintha be lenne akadva az egész, a képernyő villog folyamatosan és azt írja az internetkapcsolat foglalt a szerveren kérjük várjon egy ideig és próbálja újra...
Valami ötlet?köszi
-
mike1334
veterán
Üdv.
Eladó használt Tf700ast keresnék dokkolóval, hátha vki meg akar válni tőle itt..
-
-
lev@bps
csendes tag
Hogy megfelelő választás-e, azt nyilván csak annak tudatában lehet eldöntni, hogy pontosan mire is szeretnéd használni. Én ugyanebben a helyzetben voltam, mint te: találtam jó áron egy Infinity-t: itthon, tegnap vettem meg magánszemélytől 105 000 Ft-ért, szép állapotban van, csak a tab háta sérült kicsit a dokkoló csatlakozójánál, még egy év garancia van rá. Nézegettem jó ideje az árakat, de úgy látszik, hogy nem nagyon kúsznak lejjebb: TF300 még mindig 120 körül van, Infinity meg 150-től indul dokkoló nélkül - talán most, hogy jön hamarosan a 701-es, majd lejjebb kúszik a 700-as ára is, de már inkább lecsaptam erre az ajánlatra, eleget vártam rá - gyakorlatilag azóta szemezek vele, hogy kijött, de az új árát nem akartam volna (és valószínű nem is tudtam volna) kifizetni.
Szinte napra pontosan 2 éve vettem a TF101-esemet, amit nagyon szeretek, de azért kicsit nyögve-nyelős néha a kezelése, a böngésző nagyon lassú, kicsit bumfordi (mai szemmel) nézve stb. Még pár napig megtartom, amíg meglátom, hogy az Infinity rendben fut, aztán eladom: szép állapotban van, így minimum 60 000 Ft-ért csak el tudom adni, akkor meg csak 45 volt az Infinity - maga a tab+dokkoló elképzelés a legütősebb, így maradok ennél.
-
lev@bps
csendes tag
válasz
gerpetya
üzenetére
"a dokkolóval nem lehet PC-re kötni a dolgot, az a 40pines csatlakozó csak töltésre szolgál"
Vagy teljesen hülye, vagy csak le akart szerelni. Ha a dokkolóba dugod a kábelt és a tab a dokkolón ül, akkor az adatok is átmennek - TF101-en is ez volt és a 700-ason is ez van, most próbáltam ki a biztonság kedvéért.
-
_Flood_
aktív tag
Egy az e-bay-ről várárolt dokkolót használok angol billentyükiosztással. Ha magyarra állitom akkor vannak ékezetes betüim, de pl. hosszú Ü, és hosszú I nincs. Tudtok valami okosságot? Lehet valahogy konfigurálni a dokkolót?
-
hot dog
csendes tag
Sziasztok!
Ez a tab már az első szériától nagyon tetszik, de az ár mindigis elég magas volt nekem.
Én ezt az ezközt az öreg laptopom leváltására használnám, de nem tudom, hogy egy pc, vagy egy laptop nem lenne e jobb választás.
Én többnyire csak netezésre, csetelésre és temészetesen néha játszásra használnám, és szerintem ilyen téren sokkal jobb választás lenne mint egy gép.
Az egyetlen bajom a tabletekkel az, hogy amilyen tempóban fejlődnek egy-két év alatt már elavulttá válhat a több száz ezres tablet, és aztán ugye lehet újat venni...
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nagyon nyomott áron (110k) ma megfelelő választás e? -
_Flood_
aktív tag
Sajnos a legelején elakadtam, minden root-olás leírás a 4.1-hez van, az enyémen meg 4.2.1 van. Tudtok valami frissített okosságot?
-
_Flood_
aktív tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, ígérem gondolkodom rajta.
-
DonDragonka
őstag
A gyári állapot visszaállítható, de ami fontos, az az, hogy ezekhez a ROM-okhoz meg kell hoznod egy fontos döntést!
Ahhoz, hogy a ROM-ot fel tudd tenni, szükséges, a TWRP, amit viszont csak unlock-olt bootloaderre tehető fel.
Na mármost ez utóbbi visszaállíthatatlan. Hiába, hogy ASUS által készített eszközzel lehet megoldani a bootloader unlock-ot ettől még a garancia ugorhat a készülékről, ha bizonyítható, hogy unlock-oltad és az így elérhető lehetőségek (főzött kernel, ROM) közül Te kihasználtál bármit is.
Ez a gyakorlatban:
1. megcsinálod az unlock-ot
2. felrakod a TWRP-t
3. felraksz egy főzött kernelt és vagy ROM-ot
4. valamiért meghal a kütyüd, se kép, se hang, beviszed/beküldöd ASUS szervizbe.
4.1 Ők a SN alapján rögtön látják, hogy ki van lock-olva a kütyü, ezt ugyan is az unlock progijuk felküldi
4.2 kiolvassák a a kütyü tartalmát. meglátják a csupa főzött cuccot és már el is állnak a garanciától.Szóval csak akkor kezdj ilyenekbe ha ezt a kockázatot számításba veszed. Van más módszer is ha jól értelmeztem az XDA-n olvasottakat, de azok lényegesen korlátosabb megoldások. PL. az általam preferál ROM csak unlock-ot kütyüre megy fel. Lényegében ha csak root jog kell ahhoz nem kell unlock. Csak root joggal is megoldható az ASUS-os progik fagyasztása, ha csak ez a cél.
Tuning, egyedi kernel, velejéig kifacsart rom, csak unlock-al megy, az imént ismertetett kockázattal.Az unlock, nem visszaállítható! De ha mondjuk pixelhibás lesz, vagy nem működik a HDMI kimenet, szóval olyan ami zavaró, de a kütyü még elindul, akkor vissza lehet állni gyári, unlock-ot állapotra, ami nem jár garivesztéssel.
Mérlegelj és dönts, de légy tisztában mindezekkel.
Objektíven anélkül, hogy befolyásolni akarnálak leírom, hogy mi történik a kütyüvel ha ezt a ROM-ot felrakod: Kapsz egy másik készüléket, tisztább, szárazabb, lágyabb, gyorsabb és nem csak érzetre. Akadozás nincs. Sehol. Minden úgy indul mint a karikacsapás. Jah kivéve a kiváló minőségű GameLoft-os játékokat, de azok meg magasról tesznek a Tegra 3-ra.
Ami nekem igazán fáj, hogy itt ez a fantasztikus vas, de ahhoz, hogy minden frankó legyen szükség van főzött ROM-ra, a maga kockázatával. Miért nem lehet ezt gyárilag ilyenre megcsinálni? Végtére is a főzött rom csak annyiban különbözik, hogy szerte-szana van optimalizálva, ha akarod felrakod az ASUS-os, GOOGLE-os progikat, ha nem akarod akkor nem. És mindezt olyan olyan érintés vezérelt recovery-ben, hogy elsőre csak néztem, mint a moziban. Egyszerű, gyors és informatív. Aki nem látott még soha ilyet az is elboldogul vele.
-
_Flood_
aktív tag
válasz
DonDragonka
üzenetére
Köszi, ha esetleg nem jön be a fözött rom, visszaállítható a gyári állapot fájdalommentesen? Érezhetően megugrik a sebesség a rom cserével?
-
DonDragonka
őstag
Az ebben a hozzászólásomban említett ROM-ot, TWRP-ben egy úgynevezett AROMA installer-el lehet felrakni. Utóbbi azért is jó, mert például a a komplett ASUS programcsokor kihagyható telepítéskor. Nekem például semmilyen ASUS-os progi nincs a ketyerén.

-
DonDragonka
őstag
válasz
Giovanni1985
üzenetére
Azért szaggatnak mert nincsenek Tegra 3-ra optimalizálva.
Asphalt7 egyébiránt már van, de szaggat és még nem volt időm kiokoskodni a megoldást. (másik ROM, vagy kernel, esetleg gametweak) -
DonDragonka
őstag
Kicsit régi a kérdés, de most már bőven van tapasztalatom, hogy tudjak is válaszolni.
4.2.1-ből jelenleg ez a legfrissebb főzött ROM. Csak ajánlani tudom azzal a kiegészítéssel, hogy érdemes ezt a kernelt alárakni, mert lényegesen jobb az aksiidő(többek közt). -
gerpetya
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy TF700KL típussal kapcsolatos kérdésem (bár a dokkolót érinti, így TF201 és TF700T is érdekes lehet):
Van egy olyan problémám: Ha a 40pines kábellel a tabot összekötöm a géppel, akkor a mind2 látja a másikat és a PC elkezd drivert telepíteni (ez így OK is). Viszont ha a bill.dokkolóba rakom a tabot és a dokkolót kötöm a PC-hez, akkor a gép nem csinál semmit (az eszközkezelő nem lát új hardvert). Olyan, mintha nem érzékelné, hogy rajta van a tab. És ráadásul még a tab sem kérdez rá, hogy milyen módon szeretnék kapcsolódni (média eszköz, stb.).
Írtam már az Asusnak, ahol külföldre irányították a levelem és a külföldi technikus visszaírt, hogy a dokkolóval nem lehet PC-re kötni a dolgot, az a 40pines csatlakozó csak töltésre szolgál. Ez szerintem nem így van, mert mind a honlapjuk, mind a felhasználói kézikönyv (amit a tab mellé kaptam) azt írja, hogy a dokkolót PC-re lehet kötni és adatot sync-elni.
Ez nekem azért nagy probléma, mert fejlesztek Android eszközre és így nem tudok debuggolni a dokkolóval együtt.Egyéb részletek: a tab és a dokkoló egy csomagban volt, telenoros; de WW firmware van rajta gyárilag; jelenlegi verzió Android 4.1.1 (v5.0.4.13); a dock verziója DOCK-EC20N-0207
Elvileg mind a dock mind a tab a legfrissebb verzión vanMeg tudná esetleg valaki erősíteni, hogy működik neki a dolog TF700KL típusnál? (bár azért a másik két TF... típusra is kíváncsi lennék, hátha találkozott valaki ilyen hibával)
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv:
gerpetya -
_Flood_
aktív tag
Én imádom a trensformeremet, csak a sok gyári program ami fut a háttérben zavar, eszi a memóriát. Szerintetek, ha root-olnám le tudnám lőni esetleg uninstallálni ezeket? Csináltatok már ilyet?
-
subset
senior tag
....egy ilyet szívesen kipróbálnék én is

-
Giovanni1985
tag
Hey.Valaki nem tudja esetleg hogy miert szaggatnak a gameloft jatekok?Batman,Spiderman, es azt hogy miert nincs pl ModernCombat4,Asphalt7 Heat,Fifa az alkalmazasboltba?Vagy nem tud valaki megoldast arra hogy mondjuk kisebb kepernyoben fusson?....masik nem tud valaki olyan bongeszot hogy a bongeszo sav alul van mint internet explorer 10 nel, windowsos tabon?
Masik.Valaki nem tud esetleg egy olyan alkalmazast hogy legyen egerem es ne arra reagaljon a tabom amit az ujjammal csinalok hanem amit az egerrel,pl Splashtop 2 ben lehet igy iranyitani az egeret.Ilyen kellene nekem android ala,nagy tablat egyszerubb lenne neha igy kezelni.Elore is koszi. -
whitedavid
csendes tag
válasz
sanya_67
üzenetére
Üdv!
Egy kisebb összefoglalót tudnál írni a gépről? Milyen a külcsín és a belbecs, mennyire "smooth" a rendszer, vannak-e hátrányai, hiányosságai, zavaró tulajdonságai, milyen az akku, meddig bírja, játékok h futnak, milyen rajta a JB? Hirtelen ennyi jutott eszembe
Előre is köszönöm. -
xcbiker
addikt
Üdv!
Érdemes ilyen memóriakártyát venni bele vagy elég egy olcsóbb is? Kihasználja a sebességkülönbséget?
Samsung microSDHC kártya 32GB Pro Class6, UHS-1 Grade1 -
hurrikan
addikt
Üdv
nem tudjátok van e olyan windows vagy Linux emulátor rá, amivel lehetne windowsos programokat futtatni?
ugyanis jelenleg ezért hajlok még egy laptop felé, mert sajna sok program pl Sony frissítője, flashtool nincs ugye androidra.... -
HXY
addikt
4.1.1-et vagy 4.1.2-öt rakott már rá valaki?
Melyik főzött ROM-ot érdemes használni?
-
sanya_67
tag
Munkatársam is vásárolt egy Infinity jószágot az MM-ben és lenne egy kérdséünk amiben nem jutunk dűlőre.
3G sticket tudna fogadni TOG-n kerresztül (vagy a dokkolója? -
sanya_67
tag
Sziasztok!
Sikerült venni egy ilyen csodát majdnem féláron. Az expressben volt a hírdetés csodálkoztam is hogy még megvan.
Kanadából származik, így gar nincs rajta de az ár kárpótol... -
csharles
csendes tag
Tudtok valamit az itthoni bevezetéséről? (Árról nem kérdezek, mert gondolok egy összegre...)
-
Chrys_
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Amikor tervezték a készüléket, akkor a Tegra 3 még jóval 1GHz alatt ketyegett, ha jól emlékszem. A Krait meg 2 maggal 1,5GHz körül, és lenyomja a Tegrát.
A T3 most tuningon esik át, lesz szintén kb. 1,5GHz-s változata, kérdés, ez is belekerül-e ebbe a tabletbe.
És még a Krait-n is csiszolhatnak a jövőben...Csak lehetne már kapni
Láttam netes EU-s előrendelést, de olyat nem csinálok. -
justaview
senior tag
"a SIM-foglalattal rendelkező kivitel Qualcomm MSM 8260A (3G) vagy MSM 8960 (4G) lapkakészlettel lesz szerelve, mely egy kétmagos, magonként 1,5 GHz órajelű Krait processzort tartalmaz"
Vajon ezzel is ilyen fürge lesz, mint a Tegra 3-al, vagy majd döcög, mint a Galaxy Tab 2 10.1 ?

-
mrpet
tag

-
-
prolad
addikt
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Biztos nagy jövője lesz ennek,főleg wp8-cal.Ha ebbe is raknak egy i5-t,mint a nagyobb wp8 táblákba,akkor már bárhol teljes értékű számítógépként lesz használható.
Az volna a jó ha a padfone árában benne volna a monitoros dokkoló,akkor mennék is érte.Amúgy a monitort csak a padfone-nal lehet használni?
-
prolad
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Ez sajnos igaz.Padfone árára leszek kívácsi,egy telefon+tábla ha már 150-ért kapható lesz,nem lesz akkora érvágás (jóval olcsóbb lesz mint mondjuk egy prime+gs2).
-
Cyberpunk
félisten
Nálam az ilyen Padphone cuccoknak lenne létjogosultsága, dokkolható több mindenhez a mobil. Van benne fantázia.
-
prolad
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Talán. egy év múlva azért használtan ki lehet fogni egyet jó áron.
-
prolad
addikt
Jó gép lett,kíváncsi leszek a 16gb wifi only dokkolós verzió mikor lesz megfizethető árban.
-
-
-
H-ger
tag
jó kis gép, de a Microsoft Surface Próval versenyben lesz.
ez így 200k-ért nem éri meg. ennyiért már jó kis notebook-okat lehet kapni. -
WiZARD
veterán
más kategóriához hasonlítva lehet, hogy drága, de tablet piacon nem drága szerintem.
legalábbis ipad3 is drágább ennél, de annál a cikk végén nem az volt a konklúzió, hogy túl drága...(egy 64 gigás wifi only ipad3 210k, ez meg "csak" 195k)
-
törölt tag
az érveid egy részével nem lehet vitázni, főleg a budival

pont a napokban kellett átmenetileg áttérjek tabletre otthon, mert a laptop nem szeretne velem játszani valamiért :-/ és bár igazából sok dologra használható és kényelmes, de azért sok hátránya van. hiába tudom magammal vinni mindenhova, ha nem fér rá például minden anyagom, jelenleg nem létezik akkora háttértár tabletekbe, ami elbírnak 100+GB zenét, meg még néhány filmet, sorozatot, stb.
én szívesen cipelném a laptopomat mindenhová, ha nem lenne 1kg-nál jelentősen nehezebb. ettől viszont messze vagyunk még sajnos.én igazából azt várom már, hogy legyen olyan 12-13"-os vékony és könnyű gép, aminek a Transformerhez hasonló felépíése van, viszont egy Thinkpad X szériához hasonló minősége és stílusa, esetleg valami elfogadható erősségű ARM hardver hajtja, van benne legalább 200-300GB háttértár, IPS kijelző meg egy rakás csatlakozó a perifériákhoz.
persze jelenleg jól jön a tablet, mert valemennyire tudja helyettesíeni a notebook-ot is, de ez inkább kényszer, nem kényelmes. -
Radeon_5
aktív tag
Szerintem a letezesenek a kerdeset le is lehet zarni egy dologgal: egy ujabb dologert (ujdonsagert) penzt lehessen kerni az emberektol
Ez igy volt es lesz amig vilag a vilag.
Akinek van szuksege (penze) ra az megveszi, akinek nincs az nem, minek ezen vitazni. En maradok egy normalis notebooknal, az en igenyeimet az elegiti ki. -
-
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nem akarok beszállni manchester85 és bambano vitájába, inkább nyitok egy újat

A notebook olyan mint az autó, a tablet meg mint a motor. Igaz, hogy az autó nagyobb, kényelmesebb és télen nem fázol benne, de a motor gyorsabb, könnyebb vele városban közlekedni és nyáron nagy királyság vele száguldozni.
A notebookkal mindent meg lehet csinálni amit a tablettel, csakhogy a notebookot
- nem tudom felkapni (7 tyúkbél lóg belőle),
- kb 5x nehezebb,
- 5x kevesebb ideig bírja delej nélkül,
- budin ülve qurva kényelmetlen tartani,
- nem szívesen cipelem mindenhová magammal,
- nem lehet csak úgy laza mozdulattal ledobni az ágyra, fotelre
- a sz*r minőségű tft-n kifolyik a szemem könyvet olvasva
- idegesít a ventilátor zúgása
- egér nélkül vacak használni (a touchpad egy elcseszett találmány)
- mire leteszem, kinyitom, felébred a sleep-ből, addigra táblán régen elintéztem amit akartam
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe. -
Mr. Byu
aktív tag
Olvasgattam kicsit a vitátokat (mondhatni unatkoztam
), és bár legalább egy offtopicba tétel elfért volna mindkettőtöknél, logikailag neked kell igazat adnom. Kicsit sarkítottak voltak a példáid, ezért a megértést nem könnyítették meg, de alapvetően te állsz közelebb az igazsághoz szvsz.Felteszem, te csupán azt vitattad, hogy gyakorlati, hasznossági szempontból egy tabletnek nem kéne annyiba kerülnie, mint egy notebooknak. Ebben egyet tudok érteni veled, de attól még tény, hogy az átlagember agyán végigsuhan a gondolat: basszus, csak kicsivel többért vettem a notebookomat, ez biztos megéri ennyiért?
Jóllehet tipikusan emberi, nem túl következetes gondolkozás, de ilyenek vagyunk mi emberek. Vannak termékek, amelyeknek az árát soha, még futó gondolatként se hasonlítjuk össze. Pl. ha klímaberendezést akarok venni, és találok egyet 150 ezer forintért, nem fog furdalni az a tudat, hogy basszus hisz ennyiért vettem az iPhone-t... ha mégis erre gondolok, annak már semmi köze a termékekhez, csupán a pénztárcám szűkössége miatt kezdek el olyan termékeket is összehasonlítani, amiknek egyébként semmi közük sincs egymáshoz.
Namost, aki tényleg azért vesz tabletet, mert azokat, és méghozzá kifejezetten azokat a funkciókat akarja élvezni, amit egy notebook nem tud nyújtani, azt tényleg hidegen hagyja, hogy esetleg a tablet árából vehetne magának mégegy notebookot. Még akkor is, ha bizonyos funkciók tekintetében átfedést talál (pl. a notin és a tableten is lehet zenét hallgatni).
A tablet-sóderlapát hasonlatot viszont túl erősnek érzem. Ugyanis a tablet-notebook esetében lehetne azzal érvelni, hogy mindkettő komplex számítástechnikai termék, és ha sorra veszem az árért nyújtott funkcionalitást, akkor a tablet (minden előnye ellenére) összességében feltűnően kevesebbet nyújt, mint egy notebook, ezért fájdalmas ugyanannyit kifizetni érte. Nos, a kérdés jogos, veled ellentétben nem érzem logikátlannak. Mindannyian tudjuk, hogy minden termék anyag- és előállítási költsége olcsóbb, mint az, amennyiért végül a fogyasztó megveszi. Egyes gyártók, egyes termékeknél rendkívül nagy hasznot pakolnak az előállítási költség árára, csupán azért, mert megtehetik. Így kerül a boltban egy végtelenül egyszerű, krokodilos teniszing több tízezer forintba. Az ember pedig elkezd gondolkozni, még akkor is, ha kifejezetten krokodilos inget szeretne, és nem akar semmi mást: mi kerül ezen ennyibe egy másik ruhadarabhoz, pl. egy Tesco-s farmerhez képest, amire jelen esetben egyáltalán nincs szükségem, de mégis mi indokolja ennél a két pamutból készült terméknél ezt a nagy árkülönbséget?
Tehát elgondolkozhatunk, hogy vajon egy tablet által nyújtott hardveres és szoftveres csomag mennyire indokolja a notebook árához hasonló árazást. Ha az anyagköltség kb. megegyező, akkor a vita el is van döntve, egyik gyártó sem fogja a ténylegesen sokba kerülő termékét csak azért olcsóbban adni, mert összességében nem nyújt a fogyasztónak annyit, mint egy notebook. Az anyagköltség viszont valójában egy flexibilis dolog, a gyártó saját maga eldöntheti, hogy milyen tulajdonságokat áldoz fel az olcsóságért (lásd Acer), vagy milyen nem feltétlenül szükséges luxust épít a termékbe a drágább ár fejében. Ha figyelembe vesszük, hogy a tabletek ultramodern mikroelektronikai alkatrészekből, átlag notebook kijelzőt technológiailag porba aláző megjelenítőből, és alapból mellékelt komplex szoftver- és szolgáltatáscsomagból (OS és programok) állnak, az elvi kérdés inkább fordítva merülhetne fel. Mi kerül egy gagyi kijelzős, műanyag házas, zörgő HDD-s, oprendszer nélküli notebookban olyan sokba, mint pl. az Asus tabletében?
Az nem kérdés, hogy bármelyik gyártó építhet olyan luxus terméket BÁRMIBŐL (akár sajtreszelőből is, ha aranyból van), ami többe kerül egy notebooknál. Ez szíve és joga. Nem egészen tiszta, hogy manchester85 azt kifogásolja-e, hogy az Asus minőségi alkatrészekből tudatosan olyan tabletet épített, ami egy notebook árával vetekszik (tehát vissza kellett volna fognia magát). Mivel nem anyag- és előállítási költséggel érvelt, hanem megfoghatatlan összehasonlítással a funkcionalitások tekintetében, úgy gondolom, erről van szó. Itt viszont már tényleg elvérzik az elmélet, mert bármelyik gyátónak szíve joga bármilyen termékből luxusverziót készíteni. A Ferrarit se ostorozza senki, hogy miért gyártja a 458 Italiát, miközben egy átlag autó ára 3-5 millió forint.
(kicsit hosszú lett, bocs a szófosásért
) -
menpee
aktív tag
válasz
manchester85
üzenetére
Imádom a TF101-emet. Amire kell, arra tökéletesen elég, nem kell 5 mag, meg fullHD kijelző.
Amire használom, arra jobb egy notinál. Mindkettővel olvastam már elforgatva képregényt autóban, és meg kell jegyeznem, nem az eeePC nyert az ügyetlenül kihajtott fix billentyűzetével. Viszont nem játszok, nem filmezek, nem szövegszerkesztek, nem CAD-ezek(ja, de
) rajta, de nincs is notebookom, okostelefonom, mpvalamennyi lejátszóm, csak egy gépem, ami mellé tökéletesen alkalmas kiegészítésnek. Gondolom sokan vannak ezzel még így rajtam kívül. Könnyedén cibálom munkahelyre, szünetekben RSS, ennyivel is kevesebb dolgom van, mikor hazaesek este.
Viszont abban teljesen igazad van, hogy így drága. De akinek megéri, van keret és ki tudja használni, az tegye mindezt boldogan. Én meg nem értem a mindig aktuális típusszámmal ellátott szifonnal feszítő embereket, akik csak telefonálásra és sms-re használják. Vagy a négymagos telefonnal ellátott embereket, akik 1920-as videót néznek csak rajta, mert annak szebb a képe 4"-on
bambano: epic troll is epic

-
válasz
manchester85
üzenetére
ismerek olyat, aki képes egyszerre több platformon is intenzíven csetelni, igaz, nem tableten teszi, hanem sgs1-en. szóval az általad tényként aposztrofált mondat max. vélemény.
Ezt az "éppen hogy szárnyait bontogató" piaci szegmenst, illetve az első képviselőjét 2007 februárjában már magyar szájton is tesztelték. Ha pedig megnézed, hogy van 7, 8.9, 9.x, 10.1-es kijelzőjű tablet is, meg most már van arm/x86, akkor jól láthatóan ez a szegmens nem a szárnyait próbálgatja, hanem már régen továbbszegmentálódott.
Ha az nem elég fehér-fekete választás, hogy az egyiken van klavi, a másikon nincs, az egyik armos, a másik pc-s, az egyiken buta oprendszer van, a másikon full desktop, akkor nem tudom, hogy mi az. Ha viszont ezek elég feketén-fehéren besorolják az eszközöket, akkor nem az a kérdés, én miért akarom fehéren-feketén megítélni a cuccokat, hanem az, hogy más miért nem látja ugyanezt.
-
-
manchester85
veterán
Sajnos nem mindig olyan egyszerű kettéválasztani, hogy az ember mennyire tartalomfogyasztó és mennyire tartalom előállító. Valamennyire mindkettőre használja minden ember a gépét. Kettőt meg ugye nem fog kapcsogatni folyamatosan a user.
Nincs olyan, hogy csak tartalomfogyasztó és csak tartalomelőállító. Mindenesetre irhatsz még 200 oldalt, a tény akkor is tény marad, hogy cikkeket olvasni, videózni, notin is lehet, szakdogát irni, több ablakos tartalmas munkát előállítani, intenzíven chatelni viszont csak az egyiken. Örülök, hogy só-cukor analogiával próbálod szemléltetni a noti-tablet viszonyát, csak ugye ez még enyhe kifejezéssel is orbitális túlzás. Én inkább a desszertevő villához hasonlítanám. Valamivel kellemesebb, valamivel finomabb vele az, amit más is ugyanúgy használ, de én nem kiáltom ki idiótának azt, aki laptopon csinálja ugyanazt, amit te tableten.
Kivéve, ha tableten azt, amit laptopon kene. Ez az óriási különbség. Márcsak azért se, mert egy vásárlás elott allo ember szamara, aki korábban sose használt tabletet, teljesen ismeretlen, hogy majd miben lesz jobb és miben rosszabb az eszköz. Mindenesetre örülök, hogy egy épphogy szárnyait bontogató termékszegmenst oprendszertol, gyártótól, modelltől függetlenül ilyen feketén-fehéren meg tudsz ítélni mások helyett is. 
-
válasz
manchester85
üzenetére
nem mondta senki, hogy nem szempont a notebook-tablet kérdés. csak azt a marhaságot felejtsd már el, hogy csereszabatosak vagy hogy bárki is ugyanarra akarna tabletet venni, mint notit. a kérdés soha nem úgy merül fel, hogy egy feladat esetén mindkettő választható, te mégis melyiket választanád, hanem úgy, hogy adott feladatra melyik a jobb.
próbálom megértetni, hogyha kavicsot kell lapátolnod, akkor lapátot veszel. ha tartalmat akarsz gyártani, akkor notebookot veszel ÉS eszedbe sem jut mégcsak megfontolni se, hogy vehetnél-e tabletet tartalomgyártásra. Ha megfontolod a tabletet tartalomgyártásra, idióta vagy. Ha megfontolod a tabletet sóder lapátolásra, idióta vagy.
"Abból indult ki a vita, hogy te két totál ellentétes terméknek állitottad be a két termékvonalat": mert nem az? de, az. ha szerinted nem totál ellentétes termékvonalak, akkor később miért sorolod a tényeket, melyek azt bizonyítják, hogy mégis ellentétes termékvonalak? leszoktok végre arról, hogy úgy akartok cáfolni egy állítást, hogy bizonyítjátok?
"miközben milliónyi érv szól egy komoly noti mellett, és alig nehány egy tablet mellett.": ha ez nem mutatja, hogy két ellentétes termékvonal, akkor mi?
"Ehhez képest teljesen irrelevánsnak allitottad be, hogy ennyiért egy egész jó notit is lehet mar venni.": igen, irreleváns. mert egy épelméjű ember úgy dönt, hogy megnézi: alkalmas-e az adott eszköz az adott feladatra, majd ha igen, akkor kezdi el az árakat bogarászni. Csak mazochisták bogarásszák egy olyan termék árát, ami egyébként nekik semmire sem jó. Mivel azokra a feladatokra, amikre épelméjű ember tabletet vesz, a notebook nem alkalmas, fordítva: amikre épelméjű ember notebookot vesz, a tablet nem alkalmas, ezért a két termék nem csereszabatos. Tehát az, hogy az áruk hogyan viszonyul egymáshoz, érdektelen, mert nem vehetsz notebookot tablet feladatokra és nem vehetsz tabletet notebook feladatokra, feltéve, hogy nem vagy atom idióta.
Hogy mi mennyibe kerül, megint más tészta. A teherautók sokkal többe kerülnek, mint a személyautók, mégsem olyan gyorsak. Akkor most mi van?
De mivel nem mentek át a példák, próbálok más területről: ha a recept azt írja, tegyél sót az ételbe, nem tehetsz cukrot, hiába olcsóbb. Ha meg cukor az előírás, akkor nem sót raksz bele. (most tekintsünk el a paradicsom levestől és a káposztás kockától).
-
manchester85
veterán
Azért, mert igenis szempont a notebook-tablet kérdés. A billentyűzet pedig csak egy szempont, ott van még a kijelzomeret, az egér, a UI és az, hogy nem desktop oprendszer fut a legtöbb alatt. Abból indult ki a vita, hogy te két totál ellentétes terméknek állitottad be a két termékvonalat, miközben milliónyi érv szól egy komoly noti mellett, és alig nehány egy tablet mellett. Mar amennyiben választani kell a kettő között. Ehhez képest teljesen irrelevánsnak allitottad be, hogy ennyiért egy egész jó notit is lehet mar venni. Telefon témában én is úgy gondolnám, hogy marhaság az érvelés, (mármint hogy laptopot lehet venni az árából) de tabletnél hangyafasznyi az eltérés. Főleg, hogy tabletet az esetek 99%-ban olyan vesz, akinek van mellette rendes PC-je. És mivel kiegészítőeszköznek szánja, mar csak ezért is releváns, hogy ne kerüljön annyiba, mint a "rendes" gépe mondjuk...
-
válasz
manchester85
üzenetére
miért mantrázod folyton azt, ami nem is ide tartozik?
másrészt meg ebben a topicban, ahol egy felcsatolható billentyűzetes tabletről van szó, duplán ökörség ez a tartalomelőállítás mantra. -
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85
üzenetére
Én is így gondolom, a tablet tartalomfogyasztásra jó, de ne legyen túl komplikált a dolog. A szövegbevitel igen az a legrosszabb. Mondjuk én eladtam az enyémet és lett egy tabletphone vagy phonetabletem a Note.
Mert ez elfér a zsebben, a tabomal meg hát. 
Apropó egy jóféle Thinkpad X220 IPS panellal azt kész. Persze ha van pénz. -
manchester85
veterán
Hiába bamulod a kijelzőt, hogyha tartalomelőállítasra egy érintőképernyő fényévekkel el van maradva a hagyományos bill+egér vagy touchpad kombóktól. Éjszakába nyúló msn-ezést, mellette 2 külön ablakban film, plusz böngésző párhuzamos használata a lehetetlennel egyenlő. Összetett, párhuzamos feladatokra alkalmatlan a tablet, ezt kéne mar megérteni. Ettől még jó cucc, de noti nélkül csak tablettel elvegetálni az szerintem a PC-t napi szinten, közepesen használni tudó emberek 99%-ának kínkeserves kínlódás lenne.
-
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Öööö, de ki akar téged meggyőzni?

-
pws
aktív tag
Biztos van értelme a Tablet vs Noti vitának, meg a brutál hardvernek. Megemlíteném, hogy politikai hovatartozás nélkül, a legtöbbet használt része ezeknek, a kijelző. Gamer, irodista, egyetemista ezt bámulja, nem feltétlen a procikat hajtja. Na ebben mind az Ipad, és most az új Asus megeszi reggelire az a notik 90%. Ha valaki már nyomta 24 órában IPS és TN panellel, akkor ismeri a különbséget.
Remélem a Tabletek még jobban megszorongatják a Notebook piacot, és javulni fog a 100-200 Ft szegmensben a notik minősége. -
válasz
CoolBoy323
üzenetére
neked nem kell, nekem a 4. ilyen céllal vásárolt cuccom van és szeretem.
-
CoolBoy323
nagyúr
tetszik ez a vita, de még így sem sikerült meggyőznötök, h kell-e nekem tab, v sem

hajrá, folytassátok... box, össze

-
szimike79
őstag
Ütős kis ketyere, brutál gyors vassal, hátulròl fullos kinézettel. Azonban elöl az a vastag káva, kövezzetek meg, de baromi ronda, nagyon letontja az összképet. Különben le a kalappal az Asus elött, nagyon összeszedet tableteket ad ki.
-
manchester85
veterán
Na, az utolsó be nem fejezett mondat ékes példája a problémámnak...

-
manchester85
veterán
"ipadról köpködöd a tabletet meg a tab tulajdonosokat???"
Nem köpködök senkit, csupán saját tapasztalatból leírom, milyen hátrányokat vélek felfedezni a tablet létjogosultságában
"értem, tehát a szórakoztató funkcionális céleszköz kategória felesleges, úgymint: walkman, ipod, mp3 lejátszók, tv, rádió, kazettás magnó, cd lejátszó, konzol, hordozható konzol..."
Hát konkrétan ezeknek az eszközöknek a fele a természetes evolúció során mar ki is halt. A telefon átvette az mp3 lejátszó szerepét, szinte senki nem tart fenn külön erre eszközt.
A gond az, hogy a tablet mar ennek a hozzaszolasnak a megírására se jó. Legalábbis külső billentyűzet nélkül. Tehát amikor épp forumozas és olvasás közepette azon elmelkedsz, milyen jó is ezen az eszközön az adott tevékenység, máris megfordul a kerék, amint meg akarsz irni agy hozzászólást. Tehát szerintem amiben jobb a tablet a notinál, abban nem annyival jobb, mint amennyiben rosszabb egyéb más dolgokban. És ezek az egyéb más dolgok így vagy úgy szerintem mindenkit érintenek, nem kell hozza profi számítástechnikai ismeret. És itt nem kell kavicslapatolasra meg mammutcsontozasra gondolni, bőven elég egy picivel hosszabb levélre, dokumentumírásra vagy több ablakos átlátható hasznalatra gondolni. Aki pedig csak ebookozni akar, annak elég egy 100 dolláros kindle is könyvekre, dokumentumok elolvasására, az pedig még egy zsebben is elfér.
Az a baj, hogy te ugyanúgy meg akarod mondani, hogy a tablet nem ugyanarra a felhasználása való, mint én az ellenkezőjét, pedig emberek millió használják boldogan és elégedetten a notijukat arra, amihez szerinted tabletre van szükség.
Persze lehet, hogy a budira -
Cyberpunk
félisten
Jó cucc, de az árra az nagyon horror.

-
válasz
manchester85
üzenetére
értem, tehát a szórakoztató funkcionális céleszköz kategória felesleges, úgymint: walkman, ipod, mp3 lejátszók, tv, rádió, kazettás magnó, cd lejátszó, konzol, hordozható konzol...
ezek mind szórakoztató céleszközök, tehát szerinted feleslegesek. q.e.d.
"Tehát laptoppal tablet nélkül lehet létezni, de fordítva nem.": tedd már hozzá, hogy SZERINTED.
"Akármilyen jó is egy tablet, egy jó notinak sokkal kevesebb a hátránya a gyakorlatban, mint fordítva.": itt max. azt jelenthetnéd ki, hogy sokkal több feladat van, amire a noti jobb. Esetleg hozzátéve, hogy szerinted. a probléma ezzel az, hogy ezt az állítást soha senki nem is akarta megcáfolni. Az én állításom ezzel szemben az, hogy van pár feladat, amire a noti nem jó, arra a tablet sokkal jobb. Hogy a maradék 5000 feladatra jobb a noti, kutyát nem érdekli, ha arra a 3-4 feladatra, amire kell, a tablet jobb. Mert például arra, hogy kavicsot lapátolj a betonkeverőbe, a tablet kétségtelenül nem alkalmas. Meg arra sem, hogy vágódeszkaként használd, amikor mammutot csontozol.
bennem még felmerül a kérdés (sok szemszögből körbejárhatóan), hogy ipadról köpködöd a tabletet meg a tab tulajdonosokat???
-
parkasz
senior tag
válasz
manchester85
üzenetére
Nos, a tablet létjogosultságához egy adalék részemről. Én a mobilitása miatt szeretem, azért vettem (kép és film nézegetés, böngészés mindezt a zsebbe berakva) + mert utálom a az érintőképernyős androidos telefonokat, noha azok is tudják amit a tablet. Egy telefonon legyenek gombok és kész, azt tudom kezelni. Ez az én véleményem, persze speciális állatfajta vagyok, az tény.

-
manchester85
veterán
A gond csak az, hogy a tabletet általában azok veszik, akiknek mar van egy teljesértékű szamitogépük, viszont nem mindenki akar, vagy engedhet meg magának kettőt. És pont az a gond, hogy ez egy szórakozási céleszköz, tehát valamilyen szinten egy funkcionálisan fölösleges kategória. Vagyis noti helyett semmiképp nem ajánlott, de fordítva még mindig könnyebb megoldani (PC-n tartalomfogyasztani) mint tableten tartalmat előállítani. Tehát laptoppal tablet nélkül lehet létezni, de fordítva nem. Persze ez is felhasználás kérdése, de ha egy jobb noti árával ér fel egy tablet, az mindenképp drága. Pont azért, mert mellé szánják nem pedig helyette. Akinek meg csak egyre telik, vagy nem akar több gépet, azok közül szinte mindenki a notit veszi majd.
De millió ilyen példát tudnánk még hozni. Vannak desszert villák, futócipők, de nekem speciel teljesen mindegy, hogy egy teniszcipőben futok, vagy hogy milyen villával eszem a sütit. Ezt az üzenetet pl. iPad-ről írom, de sokkal szívesebben írnám notiról. Akármilyen jó is egy tablet, egy jó notinak sokkal kevesebb a hátránya a gyakorlatban, mint fordítva. Szerintem a tabletnek mint kategóriának van egy varázsa, szerethetosege, és ez teszi eladhatóva, de a racionális érvek, még ergonómiai szempontból is eltörpülnek a notihoz képest.
De felhasználója válogatja, így igaz. -
válasz
manchester85
üzenetére
Az emberiség története kicsit régebbi, mint feltételezed, szóval több tízezer évig elvoltunk mindenféle higiéniai cucc nélkül, most mégsem az van, ami 10 ezer éve.
Például a tablet csendes, pontosabban hangtalan. például sokkal mobilisabb, mint egy rendes noti. "kimagasló üzemidőn kívül": ez az egy már önmagában egy akkora választóvíz, hogy nem is kell tovább boncolgatni a dolgot.
Lehet, hogy a gyártók nem látják a kontrasztot (nem igaz, látják, ezért szegmentálódott már a tablet piac is), de én látom.
"Funkcióban semmivel nem tud többet egy tablet, mint egy noti": ezt nem is várja el senki. Sőt, a tablet sokkal kevesebbet tud, mint egy noti, de PONTOSAN EZÉRT VETTEM MEG. mert amit tud, azt viszont másképp tudja, és amikor az én elvárásaim változnak a gépeimmel szemben (akár percről percre), akkor van, hogy a tablet nyer.
"addig nem hiszem, hogy tartalomfogyasztásra minden egyes alkalommal külön eszközt fog előhúzni.": és itt visszakanyarodunk oda, hogy a "te nem hiszed" meg az "én nem hiszem" meg a napi 900k androidot élesítő user nem hiszi között óriási szakadék lehet, és életszerűtlen, hogy mindig mindenki hozzád igazodjon.
tehát maradjunk annyiban, hogy NEKED nem felel meg a tablet. nekem meg rohadt jó. Majd próbálj meg napi 6-7 órát doksit olvasni notebookon. nekem nem megy.
Szerk: ja, pl. átfedés az, hogy sok négykerekű teherautó van, meg sok 4 kerekű személyautó is, meg busz is. ilyen átfedés mindig lesz. meg a tablet is erősen hajazni fog a Neumann elvekre, stb. ilyen átfedés is lesz.
-
Daffchy
őstag
El tudnám viselni... de horror az ára...

-
-
adam3577
csendes tag
Milyen widgetek vannak kint a főoldalon? Az időjárás jelző, a dátum meg mail fiók ami kéne

-
manchester85
veterán
Tekintve, hogy intimbetétet elég régóta használ az emberiség, tablet nélkül meg elég jól megvolt eddig is a társadalom, és lesznek is még elég sokan, így ez a példa igencsak irreleváns.
Mondj egy dolgot, amit tableten meg tudsz csinálni, de egy jobb noteszen nem. A taperoláson és a kimagasló üzemidőn kívül. Kényelmes, és? Egy 4,8 colos okostelefon legalább annyival kenyelmetlenebb egy 4"-osnál, mint amennyivel egy noti egy tablet-nél. Az a baj, hogy a kategória is alighogy megszületett, még a gyártók maguk se látják igazán a kontrasztot, de te mar intimbetétetnyi eltéréseket látsz bele.
Funkcióban semmivel nem tud többet egy tablet, mint egy noti, és nem is használja senki se olyanra, amit ne tudna egy noti. Ebből adódóan nem kellene szerintem ennyire eltorzított példákkal élni.A buszhoz meg a cementhez annyit, hogy amíg az embernek munkaeszköze a gépe, addig nem hiszem, hogy tartalomfogyasztásra minden egyes alkalommal külön eszközt fog előhúzni. Épp dolgozik az ember a gépen, majd eszébe jut, hogy megnyitná a blikket, de mivel erre a noti alkalmatlan, így előveszi a tabletet, és elolvassa azon a kedvenc cikkét. Ugye te se gondolod komolyan, hogy tablet és PC között nem lesz évtizedekig milliónyi átfedés.
-
válasz
manchester85
üzenetére
miután szerkesztetted: a tabletek jól láthatóan nem közelítik meg a komoly notebookok árát.
(ja, szokjunk már le a laptopról, olyan kőkori).A tabletek meg a notebookok használhatóságát csak erős korlátokkal lehet összehasonlítani. Például busszal is lehet cementet hordani az építkezésre, mégis az a szokás, hogy a cementet teherautó hordja, az élőerőt meg busz.
-
válasz
manchester85
üzenetére
például számomra az intimbetét kategória se karizmatikus. akkor most szüntessék be?
azt el tudom fogadni, hogy valaki felhasználási szokásainak nem felel meg a tablet, azt nem, hogy ettől már másnak se. azt hinni, hogy mert nekem nem jó, másnak se jó, tipikusan a téves általánosítás kategória.
"Másrészt az "ennyiért mar igen jó laptopot lehet kapni" kijelentés azért is helytálló,": nem, nem helytálló, mert nem csereszabatos termékeket hasonlítasz össze. szokásos autós hasonlat: ha azt mondod egy dízel autóra, hogy ennyiért már egy jobban felszerelt benzinest is lehet venni, az helytálló, mert mindkettő elvisz a-ból b-be.
De a tablet nem csereszabatos a notebookkal, szándékosan, nem arra találták ki. Más proci, más fogyasztás, más mobilitási paraméterek. Tehát igen, mondhatod, hogy ennyiért már lehetne venni egy notebookot, 30 raklap sört, 4 focieb döntő jegyet, 3 évre való tampont, kb. ugyanannyi a relevanciája mindnek. Azért veszek tabletet, mert armos és nincs rajta klavi. Direkte azért. Tehát nekem hiába mondod, hogy de vegyek inteles, klavis lomot helyette, ha a két alapvető, kiemelten legfontosabb tulajdonságában nem stimmel a termék, akkor érdekesen fogok rád nézni, hogy most mit is akarsz?
szoktam még ilyenkor kérdezni, hogy akkor sorold fel azokat a tablet típusokat, amelyeket hosszasan használtál, de valahogy ettől mindig csend lesz.
-
manchester85
veterán
Bár van igazság abban, amit mondasz, de mégsincs.
Egyrészt a tablet, mint kategória, sokaknak a mai napig teljesen szükségtelen, amit teljesen meg lehet érteni. Miért is van rá szükség? Messze nem annyira karizmatikus szegmens, mint a mobiltelefon vagy a személyi számítógép. Tetszik az embereknek, izgatja a fantáziájukat, de nagyjából ennyi. Igazán komoly funkciója nincs.
Másrészt az "ennyiért mar igen jó laptopot lehet kapni" kijelentés azért is helytálló, mert a táblagépek ára a használhatósággal arányosan jelentősen olcsóbb is notinál. Egy iPad 2 120k, egy MacBook pedig ennek a 3-4x-ese. Tehát a gyártók nagyon is tisztában vannak azzal, hogy egy tábla a funkciójából és identitászavarából adódóan nem közelítheti meg egy komolyabb laptop árát. Tehát egy olyan tablet, aminek az árából már egy komoly notit lehet venni, az drága. És nem, ez nem azt jelenti, hogy helyettesíti egymást a kettő, hanem azt, hogy egy olcsóbb szegmens terméke igencsak drága, ha a komolyabb szegmensből is a drágább gépekkel vetekszik. És pont azért nem lenne szabad ennyibe kerülnie, mert korlátoltabb funkciókkal és használhatósággal bír. Valamint, ha én arra adom a fejem, hogy kell egy köztes eszköz a laptopom mellé, akkor nyilván ennek fejében nem szeretném, ha ugyanannyiba kerülne, mint a drágább laptopok közé tartozó munkaeszközöm.

-
Kattt01
tag
Az első androidos tablet, ami tetszik, jól néz ki, gyors, nem is kell több. KELL!

-
-
waatsonka
csendes tag
Hellóka,
Múlthéten voltam bent MediaMarkt-ban és ott volt a legújabb transformer pad...azthittem ez az infinity...bámultam milyen csodálatos kijelzője van...nem is láttam pixeleket sőt ott volt az új ipad mellete egyből hasonlítgattam...nos nem mondtam volna meg melyiknek jobb a kijelzője...szerintem az asusé szebb volt, élénkségben felbontásban nem tudom megmondani...és utána nézem hogy az a Prime volt, nem is Infinity...akkor ennek sokkal durcább kijelzője van
! ipad3-at is elfogadnám mert naon tuti de sztem ez a legjobb tab most a piacon! 
-
érdekes, hogy táblagépeknél mindig ezt az érvet hallom, hogy ennyiért milyen notit lehetne venni. és igen, 200k-ból lehetne például venni irgalmatlan mennyiségű pálinkát, sok zsák cementet, csirketápot, stb.
Ezt csak azért mondom, mert a poros véleményű fikázók rádöbbenhetnének végre, hogy a noti ugyanúgy nem helyettesítője a tabletnek, mint ahogy a cement se.
-
Chrys_
addikt
Nekem volt egy 15,6"-s notim, elajándékoztam. Az év nagy részében a táskában hevert, csak mikor utaztam, volt rá szükségem. Viszont akkor meg nem mindig volt kényelmes, kocsiban bill miatt alig lehet bal 1-n használni. Egy tablet sokkal jobb ilyen helyzetekben, tárolni is egyszerűbb. És ez még csak 1 helyzet, ahol a tablet veri a notebook-t.
-
tzsolesz
nagyúr
De most a notik, és a táblagépek nem is egy közönséggel bírnak.
Itt a legfontosabb előny az érintőkijelző, és a talán nagyobb mobilitás (súly, méret stb....)
Meg ne felejtsük el az oprendszer miatti nagy ellentétet is. Aki Windowst akar, annk ott vannak a notik (új táblák is akár...), aki pedig táblagépet, annak ott van az iPod, és ezek.....Egyébként pedig a cucchoz: Tapiznám.....

-
vicze
félisten
NTFS-t ez lekezel (tudtommal nem minden droid), nyilván ez a progi(EDS) csak egy konténert hoz létre és nem FS szintű a dolog. Az ICS titkosítása, a Data "user partíciót" titkosítja, a leírtak szerint, ami FS szintű így: "Subsequently, you must enter your PIN or password each time you power on your phone, to decrypt it."
EDS-nél csak egy konténerbe tudod bepakolni az adataidat, amihez egy progi+jelszóval férsz hozzá. (Nekem igazából azt tetszene, ha transzparensen az SD-t kódolná le, de FAT miatt kb. lehetetlen.) NTFS-3G meg nem tud írni titkosított fájlokat, így az NTFS natív titkosítás is kiesik.
-
gaben88
őstag
Nagyon baba, nagyon jó, sokkal jobban kéne, mint egy iPad, de DRÁGA! Ennyiért már szép vékony, bivaly notit lehet venni!
Mindenesetre nem csábulunk még el, megvárjuk az első W8-as X86-os tableteket is! 
-
-
pronyo
tag
"az F2.0 fényerő mellett egy háttérvilágítással rendelkező CMOS szenzort kapunk."
Ez csak félrefordítás

-
Chrys_
addikt
Ezt nem vágom egészen:
Az SD csak FAT-ra lehet formázva, és ezért van ez így? Mi van akkor, ha a bill-n keresztül egy NTFS USB-stick-t csatlakoztatok? Látja egyáltalán az ICS? Ha igen, akkor ez a FAT-kikötés a konténeren belüli file-rendszerre vonatkozik? Nekem éppen 5GB-s az egyik titkosított file, ezt akarom használni az Infinity-vel. -
CoolBoy323
nagyúr
ez a Prime árát vajon mennyivel fogja lenyomja?
most gondolkozom egy vételen, de ha egy hónap múlva esni fog az ára, akkor nyilván kivárom
-
-
tome.jr
addikt
Na majd egy év múlva 100k-ért a 3G verzió érdekelni fog.

Tabletben/telefonban vajon mikor érkezik a 4k felbontás?

-
-
Kasya
nagyúr
Nagyon tetszetos es jo, az Android ellenere is. Sajnos, ezen az aron mar egy jobb Laptop/Notebook/Netbook is kijon.
Miert kell minden teszt videoban "buzisan" simogatni a kijelzot (mert azert nonemunek nem tudom elkepzelni a Transformerst
)? A tesztelo az ujjaval min. 2X akkora utat tesz meg, mint ami normal korulmenyek kozt szukseges lenne. A "smooth" enelkul is attud jonni. -
vicze
félisten
A linkelt progi csak a FAT-ra van. Tehát a belső storage-ra nem jó.
ICS-ben amúgy van már alapból titkosítás, amivel a belső storage titkosítható AES128-as, cserébe nem tudja az SD-nek beállított eszközöket.
Mind a kettő kell, hogy a teljes eszköz kódolva legyen. -
Igazából én ezt a programot nem használom (a truecrypt-et asztali gépen igen) ezért csak idemásolok a leírásából:
If you want to use your TrueCrypt container in Eds you should use the following settings when creating container.
Encryption algorithm: AES 256
Hash algorithm: SHA-512
File system: FATSzerk.
Megelőztél
-
trebór31
csendes tag
ez 64gb-s változatnál 230 ezer billentyűzettel , gondolom 32gb-s "csak " 200 ezer billentyűzettel, de ez nyitóár kijöveteltől számított 1-2 hónapon belül a 32gb-s lesz sztem 170 ezer legjobb esetbe ami már igen jó , ugyebár az almánál 145 körül a 16gb-s billentyűzet nélkül és annak nem is fog lejjebb menni az ára márciusig...
Szóval a lényeg szeptemberre 32 gb-s billentyűzettel kb 160-ért az infinity már best buy lesz. -
JR.CSé
senior tag
Súlyos pénz szag. De ebben az esetben megéri az árát úgy gondolom.
-
Chrys_
addikt
O.K., ez jó hír.
Már csak valami file-titkosító program érdekelne ICS alá, aminek van windows-s változata is, mert a Truecrypt csak win-t és linux-t támogat sajnos. Olyan prg-t keresek, aminek van parancssoros működtetési lehetősége mint az előbbi programnak. Ha nincs ilyen opció, nem gond, csak kényelmi szempont.
-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon durva lett de az ára is ennek megfelelő. Viszont ha lejjebb megy akkor igen jó vétel lehet annak akinek fontos a teljesítmény.
-
Psytech
őstag
Mindig örömmel olvasok asus tablet teszteket... Ahogy a cikkben is említve lett, az Asus tablet fronton letett már egy keveset az asztalra, és folyamatosan csinálja tovább.. Kéne egy ilyen, de sajnos az ára tényleg húzós...
-
-
Kashim
őstag
Super IPS+
Szegény öreg IPS-t is becézgetik már? Remélem az AMOLED után itt is elindul a verseny ki tud több jelzőt elé/mögé aggatni. Mókás dolgok szoktak kisülni.

-
m@xsys
senior tag
Irtó jó ez a cucc, de bárki bármit is mond ez így még drága.
-
foxymaci
senior tag
Húha az Asus odatette magát, engem a fekete káva oldalt egyáltalán nem zavarna legalább meg lehet fogni a tepsi kezeimmel
))))) -
Chrys_
addikt
Erre a gépre várok már hónapok óta. A 64GB 3G-s kell majd bill-lel, Krait chippel jön ki. Németek úgy tudják, hogy júni végén, júli elején kezdik forgalmazni, de sajnos előfordulhat, hogy EU-ban csak a Wifi-s verzió lesz, ami nem nyerő. Szerintem egy tabletnek éppen az a legnagyobb előnye, hogy hordozható, és ne legyen már az ember "wifi-hez kötve", legyen bárhol mobilnetes elérés. Ja és ne USB stick-ken keresztül.
mod: ez az office-prg kezeli az MS Office formátumait?
-
Jó cucc! Billentyűzet nélkül, 3G-vel kell(ene).
Viszont nekem aránytalanul magasnak tűnik az alsó rendszersáv.
-
fi:zi'k
nagyúr
Az elképzelés (tábla+bill) kezdettől fogva tetszik, viszont még mindig veszettül drága nekem.
230E-ért inkább egy üzleti szubnoti minden előnyével és hátrányával. -
Kinder
senior tag
Az első Transformer is brutál árban kezdett.
Aztán én fél éve vettem a magyar Metróban 102k-ért az alapmodellt.
Lemegy ennek is, nem kell félni
-
Pantal
senior tag
195k szerintem sok érte, ezt leszámítva nagyon jó cucc lett!

-
NoMagix
addikt
Gratula az Asus-nak

ezt elfogadnám, de sajnos nekem drága, még... -
defymoto
senior tag
HD

-
menyhartlevi
aktív tag
végre egy teszt, mindjárt el is olvasom

Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Előre is köszönöm.

! ipad3-at is elfogadnám mert naon tuti de sztem ez a legjobb tab most a piacon!