Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Továbbra is tartom azt a nézetemet hogy az Arduino kiváló ugródeszka a későbbi projektek felé. Lehet hogy árban hasonló egy ARM Cortex M3 alapú lap, de azokhoz közel sem látok akkora közösséget mint az Arduino-hoz. Illetve egy kezdő nem fogja az Arduino-t kevésnek érezni elég sokáig. Az a 16KB flash memória elég sok úgy hogy nincs OS a gépen.
Ha már ARM egyébként van a Maple nevű ARM megfelelője az Arduino-nak ami ráadásul láb kompatibilis is vele: [link] Csak én itt már úgy érzem hogy pár ezressel többet rádobok és kapok egy Papilio-t ami egy FPGA és egy teljesen új dimenziót nyit meg.
-
lapa
veterán
nekem mindegy minek hívod. szerintem univerzális modellező eszköz korhatár nélkül (végülis 3d nyomtató, ha úgy tetszik). engem olyan dolgokra tanított meg, ami megváltoztatta az életem; azt ahogy látom a világot. megtanított például rá, hogy az egész világ apró darabkákból épül fel, amiből a szabályokat betartva kis kitartással bármit megépíthetek. a motorika fejlesztése is azért válik hatékonnyá, mert szívesen és bármit építhet belőle az ember, végtelen számú a kombináció.
a motorikán felül meg azért jó hatással van a látásra, a fantáziára, problémamegoldásra, a térlátásra meg egy csomó agyi funkcióra, aminek még a nevét sem tudom. megfogadtam hogy a gyerkőcöknek ezt meg legalább két idegen nyelvet adok, akkor már el vannak indítva akárhogyan is lesz. egyébként nekem a fémépítő is nagyon szimpatikus, csak a lehetőségek ott azért jóval korlátozottabbak voltak. de szerintem eleget offoltunk (azaz offoltam).
-
lapa
veterán
ezzel továbbra sem értek egyet. egy 3x3-as puzzle gyerekjáték, és felnőttként nem jelent semmilyen szellemi kihívást. ha a lego nem tudna szellemi kihívást jelenteni felnőtt korosztálynak, akkor nem játszanának-alkotnának vele a felnőttek bámulatos dolgokat. tényleg mérnöki színvonalon, csak pár kiragadott példa: ablaküvegen felmászó robot, torsen-difi, levegővel hajtott dugattyús motorok, rubik kocka kirakó, szó szerint akármi. de megnézheted a legújabb csúcsmodell unimogot is, egy tökéletesen működő modell minimális méretben. tényleg csak pár:
egy
kettő
három
négy
oké, ez nem is nxtmint írtam ezek sokkal inkább mérnöki-tervezői feladatok, a programozás csak részletkérdés.
szóval játék, de definíció szerint nem gyerekjáték. bár nem tökéletes példa, de ott van a gimp grafikai program (mondhatnék mást is). leültetem elé gyerkőcöt, és rajzolgat vele. mégsem gyerekjáték, mert sokkal több lehetőség van benne.
persze bonthatjuk a dolgot, mert ma már szépen el van különítve egymástól a lego és a technic. de még akkor sem ilyen egyértelmű, hogy a lego gyerekjáték, és esetleg a technic komolyabb. legoból is építenek olyan dolgokat, hogy az ember csak tátja a száját.
-
quarros
tag
Alternativákat végestelen végig lehetne sorolni, de most arduino-ról beszéltünk, és elsősorban kezdőknek. Ezek az ARM Cortex-M3 -as eszközök szépek, jók, erősek, alacsony energia igényüek, de tizedannyi információ -sem áll rendelkezésre a programozásukhoz mint arduinónál. De ha mindenképpen erősebb mikrokontrollert akarsz fejlesztéshez akkor inkább ajánlj egy ChipKit -et (arduino kompatibilis nyák egy 32 bites 80 Mhz -es mikrokontrollerrel)
De egészen öszintén eddig még egyszer sem futottam bele olyan helyzetbe, amikor a mikrokontroller teljesíténye limitált volna (mondjuk van mega-m is). Olyan viszont már volt hogy kifogytam a szabad lábakból, de akkor vagy egy ArduinoMega -val vagy I2C buszos port expander -rel tökéletesen megoldható volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest