- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DudeHUN
senior tag
Te az NBA 2K17-et linkelted a 970-hez. Ahogy írtam a Maxwell-re már nincs rendesen optimalizálva az idei rész egyik fél részéről sem. Ahogy érzem is az újabb címeken, hogy döcögősebb a dolog. Amivel nincs is baj. Viszonylag régi a kártya. Csak néhány esetben az újabb, papíron gyengébb VGA már jobb eredményeket tud hozni.
-
RozogA87
tag
Nem tudom mi ez a "mimimum 60 Fps" őrület. Az én időmben ha 40 fps felett ment valami már jó volt.
-
This_is_Ice
tag
Persze, egyetértek azzal, amit írtál, nba-n is meg más címeken is látszik, hogy egyszerűen az újabb technikát favorizálja szemben a nyers erővel. Nem akarok ebbe belekötni, csak azt mondom, hogy pl az AC sem arról híres, hogy jól optimalizált lenne, ez az új NBA ugyanez, no de amikor más (szintén friss) címek röhögve elfutnak rajta, akkor én ezt nem tudom a vga számlájára írni. Mondogatják már egy ideje, hogy ilyen téren a hardver megelőzte a szoftvert már pár éve, és ez a jelenség, hogy gyengébb kari jobban teljesít ez bizony a tervezett avultatás része. Szegény parasztnak nehogy már jól menjenek a dolgok a 3 éves kártyán.
-
MK VII
veterán
válasz
This_is_Ice #115 üzenetére
Nem más címeket dobálunk ide, hanem amiról szó volt..
Arról volt szó, hogy NBA 2K18-ban nem tartja a 970 a 60fps-t. Amire írták, hogy a 1050Ti meg tartja.
Erre Te azt írtad, hogy "HÁT HOGYNE"..
No...
Belinkeltem egy videót amin a 1050Ti tartja bőven 60-fps fölött is.Ha szarul optimalizált játék lenne akkor 1050Ti alatt is észrevehető lenne a szarul optimalizáltság... Aztán ki tudja.. Valószínűleg tényleg szarul van optimalizálva, de még akkor is az 1050Ti jobb fps-t produkál.. Ergo még a szar játékot is jobban kezeli le mint a 970...
Tehát mi is a probléma?
Hogy linkeltem egy videót amiben megcáfoltam a "HÁT HOGYNE" kijelentésed?Különben meg a 970 is szépen tartja 60 fölött bőven az fps-t...
Szóval a korábbi kijelentés miszerint nem tudja tartani valószínűleg nem a 970 hibájából adódott. -
MK VII
veterán
válasz
This_is_Ice #112 üzenetére
-
DudeHUN
senior tag
válasz
This_is_Ice #110 üzenetére
Ja csak, amikor meg a 1050Ti lazán viszi Ultrán...
-
DudeHUN
senior tag
válasz
This_is_Ice #108 üzenetére
Nem. Sok új címbe beletörik a foga már. 2+ éve nyúzom a kártyám és tapasztalom. Már az NBA 2K18 sem bírja tartani high-on a 60-at sajnos
-
Televan74
nagyúr
válasz
This_is_Ice #103 üzenetére
Játszottál már az AC: Origins -el. Az én konfigom nem bírja fullhd -n és Very High -on a 60fps -t tartani néha.Persze ahogy a készítők is mondták 30 fps - el is lehet játszani,low beállításokkal.
Természetesen a GTX1070 jó ideig elég lesz fullhd -n.
-
kolopele
nagyúr
válasz
RozogA87 #101 üzenetére
Látom folytatod. Ha viccnek szánunk valamit szokás odatenni egy smile jelet, de te ezt nem tetted meg. Az elvtárs szóra meg kifejezetten érzékeny vagyok, volt részem bennük a régi rendszerben, ill. itt is volt már olyan emberke aki egyből trafikosnak titulált. Ha lehet kezdjünk új lappal
-
törölt tag
válasz
NandorHUN #83 üzenetére
Ugyan miért idióta, aki nem a miniumumot vadássza össze az apróról, és miért lenne felesleges jobb házat, tápot, hűtőt, beviteli eszközöket, monitort, vagy HDD mellé/helyett SSD-t venni egy gépbe?
de ezek a hülyeségek, hogy "fél milliót kell költened egy rendes PC-re"
Nem, valóban nem kell, ebben egyetértek. De igényektől függően simán el lehet, és neked semmi jogod nincs vaktában minősítgetni azt, aki esetleg meg is teszi. (Nekem az idiótázás az, ami baromira nem tetszett a hozzászólásodban. A többivel nincs bajom, a te listád is simán működhet valakinél.)
-
NandorHUN
addikt
Igen, de a kérdés nem annyi volt, hogy mennyit lehet elkölteni egy gépre, mert elhiheted, hogy manapság egy cipőfűzőre is elszórhat az ember több millát
FHD mivel manapság már egyre inkább szorul vissza így olcsón is megúzhatja az ember ha csak az a cél.
Persze ha mindenki legújabb i7 meg Ryzennel számolgat akkor az megint más, csak totál hülyeség kis igényekhez egy olyan gépet összerakni.A monitorodat nem kérdeztem, de elhiszem, hogy sok pénzt költöttél rá - már ha másra nem felvágásra legalább jó volt megvenni
-
NandorHUN
addikt
Elég vicces amit írsz, mert játékhoz GPU kell nem 100 ezres proci. Jelenleg 2600K-m van és GTX 1070-em, 1440p-en 110 fps-sel vitte a Doom 2016-ot, de anno most kijött Wolfenstein is 80-90fps-sel fut.
Én arra reagáltam, hogy " Tegyük fel valaki bf1 multizna fullhd-n 60-100fps között" - mert erre bizony nem kell 500 ezret költeni akkor sem!
-
kolopele
nagyúr
Még csak meg sem említettem a tévét most, egy teljesen témába vágó választ adtam egy hozzászólásra. Akinek nem tetszik nem kell elolvasnia. Már kicsit bánom hogy lassan kész leszek az OLED teszttel, de nem baj, legalább kiderül milyenek is a fórumtársak a kész tényekkel szemben.
-
RozogA87
tag
Azért figyelitek hogy kolopele elvtársnak elvileg 3 millás TV-je van...
-
atenza
senior tag
válasz
NandorHUN #83 üzenetére
El kéne olvasni rendesen a kommentet először, az idiótázásra meg nem is kommentelek semmit mert ez téged minősít...
Használtan persze hogy olcsóbb, minden olcsóbb, de nem mindenki vesz használt dolgokat, sok sikert a garanciás 2500k és ahoz való garanciás z alaplap találásához.
Linkelsz egy bf4-et, ami 4éves játék, lol, a most megjelenő újabb játékok alá vesz új gépet az ember, legalább egy bf1 de már lassan az is 1 éves, amihez a 2500k kevés, 8gb szintén kevés. Játszató de inkább kínzás a mikrolaggok miatt.
Hozzáteszem 2500k-m volt 8bg-al szóval én tapasztalatból mondom.
Az már csak hab a tortán hogy mindezt úgy mondtad h i7-esed van gtx 1070-el (140k alaphangon). Erre mondják h "bort iszik, vizet prédikál".
Amiket én írtam az egy reális középkategóriás rendszer, még jó hogy új. A cikkben is új videókártyáról volt szó.
Nem is értem hogy hozod ide a használt cuccokat, azt sem értem minek reagáltam egyáltalán.Ui: a te géped még több is mint 500k
-
kolopele
nagyúr
válasz
NandorHUN #83 üzenetére
Pedig simán el lehet költeni még többet is, ha megnézed akkor nekem a monitor meg a kártya csak 600 ezer volt és a többiről még nem is beszéltem. Annyira rosszul optimalizálják a legtöbb új játékot hogy lassan azokhoz kell gépet venni és nem fordítva.
Televan :Ahogy mondod, legalábbis azt a belinkelt konfigot biztosan, de azért egy 1070 még tovább húzhatja azért FHD - n. -
NandorHUN
addikt
No offens, de elég idióta vagy, ha 60fps-ses FHD-hoz kiadsz félmilliót a gépre.
Persze, ha mindnből a legújabb kell, akkor mehet az is, de totál felesleges, kidobott pénz:
i7-2500K 20K
8Gb mem - 9K
Alap - Z-s alap ~ 25k
Táp (új) - 15k
Ház -15k
Egér bill - 15k
GTX 970 kari 60k
Procihűtő: 12K
HDD: 15k
Monitor: 60k (Fhd 60fps)És tessék: [link]
Amiből érdemes újat venni az a táp,egér meg esetleg a monitor.
Ez így ~ 260 ezer és bőven jó FHD 60fps-re. Minek vennél 100 ezres procit meg mindenből legújabb agymenést? Pénzt lehet szórni persze, de ha ennyi pénzt elköltenék egy gépre, amennyit írtál akkor igényeket is ahhoz igazítanám.
Nem reklámozást miatt írtam, mert nem ilyen CPUm, GPUm van és nem is FHD-ben játszok már pár éve, de ezek a hülyeségek, hogy "fél milliót kell költened egy rendes PC-re", mindig megfogják a tekintetem, mert elég nagy ostobaság.
-
Raymond
titán
Ez az egerek atka. En a szinten majd 10 eves Logitech G9-et annyira megszoktam hogy enyhe panik lett belole amikor par honapja beadta a kulcsot a gorgo. Aztan amikor lattam hogy nincs utod akkor raszantam magam a full szetszedesre es tisztitasra. Szerencsere sikerult
Azert lassan kezdek nezegetni valami mas utan, de nem konnyu az utodot megtalalni ha szazak es ezer orak vannak valamivel FPS-ekben mert azonnal elojon ha valami picit is mas erzesre.
Akcioban volt valami 50-60EUR akkor, meg rohogtem is magamon akkor picit hogy ilyen draga egeret veszek
-
Puma K
nagyúr
válasz
DeathAdder #71 üzenetére
"Ez idő alatt én 3 razer egeret elfogyasztottam (kettőt meg eladtam mert már gyárilag szar volt), de már a legújabbnak sem működik a görgőjén a klikk
ja és sokkal gyorsabban kopnak mint az a4 tech."
Egy 10 éves Logitech G5 rev2-vel a kezem alatt szörnyülködve olvasok ilyen tapasztalatokat...
-
Tigerclaw
nagyúr
Kár hogy az Nvidia csak a founder edition kártyákat árulja saját maga és az is, hogy nálunk nem elérhető az Nvidia boltja. A PH! nem tudna készíteni egy interjút valamelyik Nvidia fejessel és rákérdezni, hogy erre felé nem akarnak-e terjeszkedni és ha nem, akkor miért?
A Lengyeleknél ott vannak, ami egy nagy piac, de ott vannak a Cseheknél is, ami kisebb piac, hasonló mint a miénk, bár GDP tekintetében biztos előrébb vannak. Egyik országban sincs Euro szóval nem az a gond. Esetleg a supporttól, vagy a nyelvtől tart?
-
Cassi
őstag
Nem magasabbak, csak Európába még most érkezik az árcsökkentés. Várni kell egy pár napot vagy hetet, a német Amazonon is 171k forint környéki magyar árnak megfelelően adják.
Egy csomó dolog Mo-on olcsóbb, mint az amerikai amazonos ár + áfa. Pl. i5-7600K ott most 233 dollár, ami áfásan 79k lenne, de az itthoni bolti átlagár egy tizessel lejjebb van. Mondjuk a magyar kereskedőknek ebben nincs szerepük, leginkább az USD-EUR fluktuáció okozza.
-
yarsley
aktív tag
Az a baj az US arakkal, hogy koszono voszonyban sincsenek a Magyar de meg az EU-s arazassal mert kint minden NETTO aron van feltuntetve, mivel majd minden allamban mashog szamoljak az afat, attol fuggoen, hogy hol rendelted ugy fizeted - az amugy nevetsegesen kicsi, max 10% koruli - afat.
Per pillanat igy nez ki az US GTX 1070-es piac - az arak a normalisabb hutessel felszerelt kartyaknak kb a founders editionnal megegyezo szinten kezdodnek... Majd hulyek is lennenek olcsobban adni, mikor nvidia mutatja a "jo peldat" a vacak hutovel felszerelt es tularazott founders editionnal.
Hogy rendesen ossze tudjuk hasonlitani az arakat kiragadtam egy kartyat, az MSI Gaminget, mert annak szinpatikus a hutese:
https://pcpartpicker.com/product/fKp323/msi-geforce-gtx-1070-8gb-video-card-gtx-1070-gaming-x-8g
$450-el szamolv az magyarul netto 120k, brutto 153k. Ha megnezzuk a magyar piacot, akkor 165k-nal kezdodnek, de 170 alatt boven van par bolt ahonna meg lehet venni.
Szoval a magyar kisker arak ugyan magasabbak mint az USA arak, de szerintem kozel nem annyival, mint itten paran gondoljak. A magyar piacon nagysagahoz merten a 160k alatti ar lenne parban a kintivel. -
DeathAdder
veterán
A4 techre nekem sincs panaszom. Nálunk több mint 10 éve kettő van napi sokórás használatban, szét vannak kopva, de tökéletesen működnek.
Ez idő alatt én 3 razer egeret elfogyasztottam (kettőt meg eladtam mert már gyárilag szar volt), de már a legújabbnak sem működik a görgőjén a klikkja és sokkal gyorsabban kopnak mint az a4 tech.
-
lenox
veterán
Amugy mar juniusban is 399 volt a 1070 ara az nv webshopban.
-
atenza
senior tag
Ú tényleg, proci hűtő és a házhűtő le is maradt a listáról, igaz a ryzenhez adnak, de azért játéknál és tuningnál már annak is van hangja. Akkor itt az élő példa amit írtál, és ez még "csak" egy 1050 Ti. Teljesen igazad van h Battlefield alá kell több mint 4 mag ha az ember nem akar mikrolaggokat.
-
Televan74
nagyúr
Én már nem is számolom mennyibe fájnak a hardvercserék.Jobb ha nem tudom.Valami kell,van rá pénzem, megveszem.GTX1070 is így lett meg, 130k -ért vettem 1 hónapja.Nem bántam meg,mert ennyi a max összeg amit egy vga -ra kifizetek.
-
Puma K
nagyúr
Ismerősnek CPU szempontjából valamilyen szinten időtállóbbnak gondolt 6mag/12szálas R5 1600 rizsát néztem (i7-tel a birtokomban i5-ről cserélve eléggé ajánlott a 4-nél több szál a simább futtatás érdekében multis címeknél a jobb felhasználási élmény mellett), horror árú 16GB-nyi DDR4 RAM-mal
, 4GB VRAM-os GTX 1050 Ti-vel, hogy azért valamilyen szinten nézzenek már ki a játékok... mindezek mellé Samu EVO 250GB-os SSD + 1TB-os HDD-vel, IPS paneles 1080p felbontású azt hiszem 24"-os monitorral, világítással rendelkező billentyűzetet, normális Logitech kábeles egeret, meg még ami kell a géphez hogy menjen használhatóan: be!quiet torony hűtő, 3db Artic PWM-es 120-as venti, Corsair ház stb-stb de tényleg semmi extra és így nézem, hogy 400k Ft körül jött ki a történet
Ezért jobb szeretem alkatrészenként cserélni a gépben lévő komponenseket, mert úgy nem tűnik fel milyen összegeket dobálok ki arra hogy ha kedvem avagy kedvünk van szórakozzak maximum vagy ésszel beállított maximumhoz közeli grafika mellett egyedül vagy barátokkal a neten az éppen aktuális preferált-kedvenc játékban
-
törölt tag
válasz
Tigerclaw #55 üzenetére
Egységes ÁFA helyett mienk a világ legmagasabb ÁFÁ-ja már közel 6 éve:
https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81ltal%C3%A1nos_forgalmi_ad%C3%B3Hiába na, van, amiben mi is az "élen" járunk.
-
Hegasus
senior tag
helyes, helyes csökkenjen csak a jövőbeli kártyám ára
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#24845312 #44 üzenetére
Nem hogy csökkenés, de növelés lesz a karácsonyi időszakban...legalábbis tavaly az volt. A Black Friday napja, hete kivételével mindennek nőtt az ára 15%-al és tartósan úgy maradt március környékéig. Nálunk semmi sem úgy megy mint máshol.
Legalább már Euro-nk lenne hogy kiessen egy árnövelő tényező, de jelenleg úgy néz ki, hogy ez már abszolút nem célja a kormánynak, sajnos.
Az EU is behozhatná már az egységes ÁFÁ-t.
-
atenza
senior tag
A logikád alapján videókártyája és procija is van mindenkinek, minek váltani...
Elég ha benézel egy "milyen monitort vegyek" és egy "milyen egeret vegyek" topikba itt PH!-n, megnézed ott miket ajánlanak és honnan kezdődik az alap monitor és periféria játékra, de ne fáradj, ilyen géphez senki nem fog 35k-s monitort és a4tech egeret ajánlani...
De még ezzel az általad írt monitorral és perifériákkal is 390k...
-
törölt tag
Pontosan. A Black Friday kicsit mást jelent Magyarországon, mint külföldön.
De volt olyan munkahelyem, ahol a 15ezer Ft-os tabletet nem vitte senki, egyetlen darabot sem adtunk el belőle, pedig jó áron volt. A következő akciós újságban már akciósként volt meghirdetve 30ezer Ft helyett 20ezer Ft-ért. El is vitték az összes darabot egyetlen nap alatt. Ez a nagy magyar valóság. -
DNReNTi
őstag
Haha, jogos
Telefonert se vagyok hajlando 100-nal tobbet adni, es minimum 3-4 evig hasznalok egyet. Amugy igen, en a 400k-t csak a gepre ertettem, monitor es periferiak nelkul. Ezek a RAM arak is ... Kb 5 eve a laptopomba ~18k volt a 2x8GB memoria. Laptopba!Oke, hogy volt inflacio. szarabb a dollararfolyam, meg hasonlok, de ezek arak akkor is erthetetlenek szamomra...
-
Most 10k-n vitázunk mikor a difi 160k...
A legtöbb embernek van monitora az elmúlt 5-10 évből, ami akár használható is, feltételezem, meg egere és billentyűzete. De ha csak egy sima monitort nézek, 24 colos AOC van 35k körül fullHD-ban, mellé egy 8k-s Bloody a4tech egér és egy 6-7k-s billentyűzet és kész. De kukacoskodni mindig könnyebb, és nagy számokat írni
-
MK VII
veterán
válasz
#24845312 #44 üzenetére
Bizony..
De ezt már megszokhattuk... Ha a nagy világban csökkenek az árak akkor nálunk vagy emelkedik vagy marad minden úgy ahogy volt...
Ha a nagy világban Black Friday van akkor ott Black Friday van.. Nálunk felemelik 30%-kal az árakat fekete péntek előtt pár nappal vagy pofátlanul csak aznap és leakciózzák 25%-kal... -
pengwin
addikt
Ne vicceljünk már...
Én új, vízhűtéses 970-et vettem pár hónapja annyiért, amennyiért aprón csak max. fél év garanciás darabokat kaptam volna.
Nem kell logikus magyarázatot keresni arra, hogy az eladóknak nincs realitásérzéke és kapzsik.
Nem véletlenül nincs komoly változás a GTX 970-ek használtpiacán... hónapokkal ezelőtt is fent volt sok hírdetés, ami még most is ott virít. -
Lacok
őstag
Megkezdődik a készletkisöprés a Volta előtt. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a hazai értékesítők mennyire fogják követni az árcsökkenést, ha fogják.
-
bindike01
aktív tag
Amikor bejött az RX 580 8 gb gaming X Na akkor vettem újonnan 72 ért!!! Jó akkor az csak felső közép kategória volt mivel már akkor volt fury is. De nvidia oldalon ott volt a titan meg a 980TI stb stb...Na de már most is szégyen hogy egy 1050 TI lassan 1060 3 gb árban van....Sajnos ez lett az ára. Jó ez a bányászatnak is köszönhető. De a memória áraknak is ugye,,,,
-
atenza
senior tag
Igen, de cserébe telefont is vehetsz ennyiért
(a.k.a. iphone x)
Tegyük fel valaki bf1 multizna fullhd-n 60-100fps között
i7 vagy ryzen 100k
memória 16gb 50k
alaplap 40k
táp 20k
ház 20k
egér+bill 20k (15+5)
1060-as vga 100k
ezekhez illő monitor 100k
ssd 250-es 30k
winyo 20klazán 500k
-
Tigerclaw
nagyúr
Én inkább arra, hogy ne kelljen 100+ ezer forintban gondolkodni, ha valaki játékra szeretne venni videokártyát venni.
Hátha lesz pár komolyabb APU is a Raven Ridge szériából, mert ha az ki tudja ütni a belépő, esetleg alsó-közép kategóriás videokártyákat, az Nvidia kénytelen lenne valamit tenni a bevételkiesés ellen.
Vagy esetleg felfedezhetnék a konzolokat azok a kiadók és játékműfajok is, amik eddig kerülték azokat.
-
DNReNTi
őstag
En anno - vagy masfel eve - a GTX970-et dragabban tudtam eladni, mint amikor zsir ujonnan vettem a boltbol. Meg alkudni se akartak belole...
Akkoriban a leheto legjobbkor szalltam ki a PC-s vilagbol szerintem. Vicc ami most megy a piacon, ha most ossze akarnek rakni egy gepet munkara, es ha mar van akkor jatszanek is neha, nem biztos hogy megallna 400k-ba. Horror.
-
MK VII
veterán
"A Pascal árazása úgy elvan cseszve ide haza, hogy azt semmi ár csökkentés nem fogja már helyre hozni, csak az új széria."
Aztán majd a Volta árazása lesz elcseszve amit majd az az utáni széria fog rendberakni, de annak is el lesz cseszve az árazása, amit majd a következő ..... .... ......
És így tovább..
Nem lesz itt semmi változás.. Mire egy szériának beállna az ára a normális szintre addig két generáció lemegy utána. Aztán majd véletlen megesne, hogy olcsóbbak lennének az árak akkor gyorsan kreálnak egy új bányászható valutát amivel megint megemelik az árakat..
Magyarország, én így szeretlek.. -
Pöttön
őstag
Majd jövőre jön a Volta...
Állítólag akkora teljesítménybeli ugrás lesz, a Pascal-hoz képest, mint amekkorát a Pascal hozott a Maxwell-hez képest.
Én is ezt várom, nem azért mert kellene ekkora teljesítmény, hanem, hogy helyre tegye végre a vga árakat...
A Pascal árazása úgy elvan cseszve ide haza, hogy azt semmi ár csökkentés nem fogja már helyre hozni, csak az új széria.... -
Raymond
titán
Lesz biztos valami akcio, ha nem is 300 alatt, de 300-330 korul jo eselyel. A banyaszarnovekedes elotti utolso heteken (majus vege es junius eleje) gyakorlatilag az akkori MSRP-n ($349) lehetett a kartyakat kapni. Volt egy rakat ajanlat vagy eleve 350-370EUR-ert az alap custom kartyakbol vagy mint ahogy en is vettem cashback akcioban MSI vagy Giga ami utan szinten ugyanannyira jott ki.
-
MK VII
veterán
-
Nagynozi
aktív tag
Be kell valljam én már egy új videókártya-generációra várok, mennyi idő telt el a GTX 1070/1080 megjelenése óta? 1 év? 1,5 év? Jó csökkentik az árakat, de jöhetne már valami újdonság, ami megmozgatná a fantáziámat.
-
Televan74
nagyúr
Így kell feltornázni az érdeklődés karácsony előtt.Kicsit lassabb a Vega56 -nál de jóval olcsóbb lesz,és lesz belőle készlet is.Jól csinálja az Nvidia.
-
Laraxior
titán
Jó lesz ez...
Jön a fekete péntek egy hónap múlva, lehet itt bőven megcsípni 300EUR alatt is szerintem valami customot. Saturn, Media, amazon... lesz választék -
Bird
addikt
válasz
BobChemistry #16 üzenetére
Heh. Minden ami gémer az világít.
Szóval jöhetnek a gémer cuccok.... Wait... Ma már minden világít (ram, lap, vga, táp, ház, bill, egér, hűtők).
-
GoldhandRent
őstag
Mindenkinek kulfoldrol kene rendelni, aztan lenne nagy arcsokkentes a hazai piacon is. Ilyen mondjuk sose lesz, mert egyszerubb +30 ezerert a szomszed pécéj boltbó' megvenni a tízhetven gétéikszet, mint angolul/nemetul a szomszedos orszagokbol. "Oszt ha erromlik akko' b@chatom a kűfődi garit"
-
Itthon ilyen áron mennek a 1060 6G-k, így nincs miről beszélnünk...
-
Z10N
veterán
$50 arcsokkentes mindkettonel az eleg jo. $329 mar korrekt nagyon. Ezzel mar lehet a Vega 28/32 arat is megkerdojelezheti majd.
Viszont ez nem:
"ezt nyilván a partnereknek nem feltétlenül muszáj követniük, ahogy eddig se nagyon törődtek az ajánlásokkal"
Az NV helyeben koteleznem a gyartokat, hogy legalabb egy alap bloweres megoldas legyen ennyiert."Ugyanakkor nagyon valószínű, hogy 10-20 dolláros árcsökkentést mindenki be fog vállalni"
Hurra! Igy kell csinalni. Amikor arat emelnek, akkor vastagon fog a ceruza, amikor meg csokkenteni akkor kiszurjak az ember szemet egy "kupon kedvezmennyel".Az itthoni helyzetet meg hagyjuk...
-
Melorin
addikt
Az a baj, hogy a használtpiac is elég érdekesen szabja az árakat: a GTX 970 még mindig 60-70K, holott több mint egy éve mindenki azt jósolta, hogy ha kijön az RX470-480 és a GTX1060, akkor lemegy a béka segge alá a 970 ára.
Aztán a 1060 kijötte után volt egy olyan időszak is amikor a 1060 új és használtpiaci ára majdnem összeért.
-
GodGamer5
addikt
Ha lemegy végre az ára, akkor bízok benne, hogy tele lesz az apró “olcsó” 1070-ekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Azért lol, hogy pár éve még 70k ért lehetett venni egy felső kategóriás kártyát.
-
törölt tag
Várható is volt.
-
Zanik
addikt
Lásd 2011-es thaiföldi áradások és hazai HDD árak viszonyát. 1 héttel a katasztrófa után már égbe ugrottak az árak, pedig ugye akkor még a régi, olcsón vásárolt merevlemezek voltak készleten. Aztán hiába állt helyre a gyártás, nagyon lassan csökkentek csak az árak, sőt, szerintem még most is drágábbak mint az áradás előtt voltak (azt persze valamennyire magyarázza az infláció).
Szóval nem várok semmi árcsökkentést a hazai forgalmazóktól, simán zsebre teszik a plusz hasznot. -
Melorin
addikt
És ezt az árváltozást vajon mennyire fogják lekövetni a hazai forgalmazók?
Nehogy az legyen, hogy csak várjuk és várjuk a csökkentést mígnem egyszer csak kifut a termék és nem lesz kapható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- E-book olvasók
- BestBuy topik
- Elden Ring
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest