- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Matyee7
csendes tag
Hali!
Úgy lesz az ezüst alapú festékből félvezető, hogy a festék összetétele különböző. Elektodpotenciál különbséget alakítanak ki, és a festék kötőanyagát alakítják szigetelővé, így már félvezető a cucc, pont úgy, mint a szilicium alapú félvezetők, elektromos feszültség hatására vezetővé válnak. Ennyi a titok. Némi magyar nyelvű információ itt található, de ez főleg nyomdaipari szakcikk: http://epa.oszk.hu/00800/00892/00022/pdf/1.pdf
Üdv.
-
ReJim
őstag
nyilván kinyomtatja... hiszen lehet ezüstből is szilíciumot csinálni. nem tudtad?
csak be kell rajzolni mondjuk péjntbe...veszek egy ilyet, letöltöm a netről a legújabb cpu-k szilícium rajzolatát, kinyomtatom, és máris van már procim..
szerintem itt valami félreértelmezés lesz: fél vezető helyett talán az ellenállásra tetszik gondolni a cikkíró.... de közben utána olvasgattam, és valóban semi-conductor-nak nevezik több forrásban, meg "Xerox Scientists Develop "Silver Bullet" Needed to Replace Silicon Circuits with Low-Cost, Durable Plastic" Címmel jelenteti meg a cég a cikket.
Bár még mindig nem értem, hogy egy conductive (vezető) ink (tinta) hogyan tudna félvezetővé válni. (főleg, hogy ezüst, és az vezet, jól vezet.)De amúgy nem látok benne nagy találmányt, csak hogy betöltöttek egy nyomtatópatronba egy már régóta kereskedelmi forgalomban lévő terméket (vezető festék, conductive paint).
Valakinek esetleg van ötlete arra, hogy az ezüst, vagy bármilyen ötvözete, keveréke, vegyülete, hogyan válhat félvezetővé?
#15: szerintem a forrasztás kilőve, olyan piciben, 150°C alatt... inkább a ragasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Canon EOS DSLR topic
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Macska topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest