- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
HeavyToys #437 üzenetére
Ezek közül mindegyik nudli a legkisebb Mac minihez képest is, ráadásul szoftverezettség nulla (nem kapsz sem oprendszert az ingyenes Linuxon kívül, sem iLife csomagot, bár igazából ezeken dolgozni lehetetlen lenne).
De nézzük:
120k + Windows 7/8 = 150k és van egy olyan géped ami netezgetésen és multimédián kívül semmi másra nem jó. Ha csak ennyi a cél, akkor nem a Mac mini való neked és vedd az olcsóbbat, ezzel semmi baj. Mindig az a legjobb gép ami az igényeidnek megfelel.
Viszont ha bejön a képbe, hogy szeretnél fotókat feldolgozni (nagy méretű RAW-okkal), videót vágni, zenélni (latency közel a nullához és a hangkártya is messze lepipál bármilyen alaplapi integráltat), grafikai szoftvereket futtatni, akkor rögtön alkalmatlanná válik az a gép amin spóroltál 50 ezret (ami önmagában már a hozzá adott szoftverek értékét is kiteszi... és nem beszéltünk a hardveres különbségekről).
Bárhogy is nézzük, a Mac mini jó választás annak aki a fenti igények szerint szeretne egy pöccre induló gépet amivel nem kell babrálni, drivereket vadászni és kell neki az OSX az iLife csomaggal.
Másik példa:
Apple Aperture 3 - 79.95 USD
Adobe Lightroom 4 - 79.95 USDAz Adobe szoftvere Windowson is elérhető, viszont az Aperture nem és az is legalább annyira jó fotó feldolgozó szoftver. Sokan esküsznek rá, mert logikusabb a felépítése, kevesebb a szívás vele és nem kapod meg Windowsra, csak OSX-re. (Amúgy én meg pont a Lightroomra szavazok, de meg tudom érteni az Aperture kedvelők érveit is).
-
Parallaxis
addikt
válasz
HeavyToys #315 üzenetére
Én megértem, hogy számodra nem megfelelő ez az alternatíva, de viszonylag kevesen dolgoznak egy ilyen picike gépen
Pedig elég sokan használják munkára is, mert bőven elég a teljesítménye komolyabb munkához is és kis helyen elfér, alig fogyaszt és szinte észrevétlenül működik a háttérben.
Csak tempó alapján egy USB 3.0-ás eszköz gyorsabb tud lenni mint egy Firewire.
Elméletben, gyakorlatban meg nem.
No meg az én Minimen még nincs USB3, a céges PC-n használok archiválásra USB 3-as racket, de lassabb és képes megfogni a gépet is nagyobb adatmennyiségnél. -
Parallaxis
addikt
válasz
HeavyToys #286 üzenetére
otikai i/o nincs rajta, ennyibe kerülő Asrock-on van, ára változatlan
Ott is csak kimenet van.
Wifi ugyan az az N-es, szóval ezt nem igazán értem.
Akkor próbálj vele 5 GHz-es routerre csatlakozni, a Mini tud és stabilan megy rajta a 120 megabites net
Firewire 800, Thunderbolt- igen, ez nehezebben megoldható dolog
A hiányuk nálam eleve kizáró tényező, mert a jelenlegi külső adattáram Firewire-en keresztül csatlakozik és tervezem egy Thunderboltos külső raid rendszer illesztését.
Szoftverek terén mire gondolsz? Ha most csak nagyon durván nézzük a funkciókat még mindig vannak ingyenes megoldások
Az iLife-ra nem nagyon van ingyenes alternatíva (iMovie, Garageband, iDVD), legalábbis hasonló minőségben.
De visszatérnék a cikk eleji felvetésre is, főleg HTPC-nek netezős PC-nek használnák.
A Mini nem csak erre alkalmas, hanem komolyabb munkára is (én is arra használom főként).
Az Apple nyereség hányada nagyon magas, biztosan azért, mert a belerakott dollárnyi értéket jóval nagyobb haszonkulccsal tudja eladni, mint más cég.
Mondod ezt azután, hogy az általad összerakott konfig, ha kiegészítjük mindazzal, amivel a Mini több, drágábban összerakható?
-
mugencivic
tag
válasz
HeavyToys #273 üzenetére
Csak egy észrevétel: Kihagytad a hozzá való legalább 65W-os 12V-os külső tápot.
Én egy Lian Li PC Q09R házba építettem HTPC-t, egész igényes, kicsi és szép lett, beépített panel tápja van, meg szálhúzott fém az egész, de térfogatra legalább 4x-ese a mininek és már ez sem volt olcsó (38e csak a ház).
-
Freemil
csendes tag
válasz
HeavyToys #273 üzenetére
Nyilván beszerezhető a mac mini olcsóbban is csak szét kell nézni, kb 165-ért már itthon is van, így már nem is olyan nagy az árkülönbség, a gördülékenység oltárán. Vannak dolgok amire jobb lehet egy windows, de egy mindennapi médiafogyasztásra, pont amire te is összepakolnád az adott konfigot szvsz a mac mini jobb, szebb és cool :-)
-
Parallaxis
addikt
válasz
HeavyToys #273 üzenetére
Vagyis összeraktál egy gépet, ami ha levonjuk a különbségeket, akkor ugyanannyiba (esetleg, ha szintre akarod hozni, akkor többe) került?
Különbségek: optikai audio i/o, Firewire 800, Thunderbolt, Dual-link DVI output, kártyaolvasó, fejlettebb wifi, szoftverek hiánya, rondább kivitel
-
tajcsi
őstag
válasz
HeavyToys #273 üzenetére
Hagy őket...kár a gőzért...ez vagy nagyobb, vagy hangosabb vagy ismét bla bla bla...
buvartacsko
Az én hozzászólásomban hol írtam, hogy LCD tévé is lesz benne és most nehogy azzalgyere, hogy mert mert az első hozzászóló azt írta..én azt írtam 195ezerből megláthatták volna mit is tudnék csinálni...amugy fentebb van egy jó kónfig sokkal olcsóbban...de hagyjuk már ezt komolyan...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest