- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Ez nem így van. Az Intel megoldása bőven elegendő. A hackintosh-ban van tapasztalatom HD3000-el.
- AVCHD videokat röhögve viszi-vágja (FCPX).
- 1080p Flash-t meg sem érzi, bár maga a flash egy kalap szamócát sem ér.
- Killa sample-t kb fél-negyed gőzön lejátsza röccenés nélkül.
- CS:GO-t relatív szépen viszi (30-40FPS) 1680x1050-es felbontásban.Akkor miről is beszélgetünk? A HD3000-től pedig bőven ugrott egyet a HD4000.
AMD-t pedig pusztán azért nem pakol a rendszerbe, mert feltételezhetően elég zsíros szerződésben áll az Intel-el. Arról nem is szólva, hogy minden igényüket ki tudják elégíteni, a teljesítmény/watt értékük, pedig bőven jó. Ez utóbbi volt a legfontosabb érv a váltás mellett a PPC-vel szemben.
(#476) fordfairlane: Ki tudja szépen csendben mire van még felkészítve az OS X. Láttuk a PPC-Intel váltásnál is, hogy a háttérben már évek óta létezett, sőt az összes OS X lefordult Intelre is a kezdetek óta.
-
Xero
nagyúr
Régebben elég sok helyen használtak PowerMac, Xserve clustereket fizikai-biológiai kutatásokhoz. Sajnos az Apple egyre inkább kihátrál a pro vonalról, hiszen a nagy pénz nekik a consumer technológiákban van.
Ezt anno SJ is megfogalmazta. Könnyebb azon a piacon eladni terméket, ahol mindenki maga választja meg az igényeinek megfelelő gépet, szemben azzal, ahol pár döntéshozó tart kézben több száz-vagy ezres nagyságrendű beruházást.
Van valami a dologban, de ettől függetlenül nem lenne szabad elfelejteni, hogy kik tartották életben az Apple-t a nehéz időkben és kik voltak igazán lojálisak a termékekhez.
Ha belegondolok, hogy kinyírták az Xserve-t, az Xgrid-t, a Mac Pro jelenlegi formájában vérciki, akkor bizony kicsit ökölbe szorul a kezem. -
Xero
nagyúr
válasz
alba-regia #392 üzenetére
Pár megjegyzés:
- A HDD-SSD cserénél nem lett volna szükség a pendrive-ra. Egy cmd+R-el indított recovery-ből felrakta volna automatikusan a géppel szállított rendszert.
- Az OpenOffice-LibreOffice valóban jó megoldás, de vannak olyan területek, ahol az MS Office megkerülhetetlen. Ha mégsem ilyen területre kell, akkor érdemes adni egy sanszot a Pages-nek is. Nagyon pofás dolgokat lehet vele kreálni.
- Ha Chrome-ot használsz, akkor a stand alone flash felesleges volt telepíteni. A Chrome-ban már ott tanyázik.
- Hálózatokkal mi a probléma?
- Nyilván bizonyos szemszögből negatívum, hogy csak olvassa az NTFS-t, de ilyen alapon egy Mac user is hőböröghet, hogy miért nincs oob HFS+ írás-olvasás (még olvasás sincs) Windowson!? Ez mondjuk elég könnyen megkerülhető, ha exFAT-ot használunk a külső lemezeken.
- Ha csak a könyvelés és a hasonló apró dolgok miatt van szükség Windows-ra, akkor felesleges Boot Camp-et használni, erre elég egy VirtualBox-ban futtatott Windows is.(#395) Degeczi: Sőt. A G5-ös PowerMac-ekből az első dual sorozatok hajlamosak voltak egy procit kicsinálni, és szépen egy procisként üzemelni tovább. A későbbi vízhűtéses sorozatban a hűtés hugyozta össze magát és áztatta el a tápot, kivégezve mindent. Szóval a G5-ös PM-ek több sebből véreztek. De tegyük hozzá, hogy azok a G5-ök fűtöttek is mint a barom. Nem volt véletlen, hogy soha a büdös életben nem kerültek mobil gépbe és nem volt véletlen a ppc-intel váltás.
Viszont ugyan ezek az emberek előtte megcsinálták a Cube-ot 2000-ben teljesen passzívra.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
joysefke #355 üzenetére
Egy Microsoft Touch Mouse olcsóbb? Nem lényegesen.
Egy minőségibb MS-Logi keyboard olcsóbb? Nem igazán.Memóriát olyan raksz bele amilyet akarsz. Két mozdulat.
Az pedig, hogy hány fokon jár a kutyát nem érdekli. Az első generációs Air-ek is vidáman teszik a dolgukat, pedig azok is képesek voltak becsülettel fűteni.
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #347 üzenetére
Nem ismertem. Köszi. Ez jó is lesz.
-
Xero
nagyúr
válasz
Parallaxis #337 üzenetére
Itt is érvényes az utána olvasás, de nem jellemző, hogy gond legyen.
-
Xero
nagyúr
válasz
Stauffenberg #331 üzenetére
"...Meg lehet PC-re is feltenni gányolt Hackintosh OSX-et, de akkor megint visszakanyarodunk oda, hogy sokan nem rendelkeznek kellő informatikai tudással ehhez, szóval ez az út megint nem nekik szól...."
Mint több Mac és egy Hackintosh tulaja azt mondom, hogy ez azért így nem egészen korrekt.
Első körben jegyezzük meg, hogy manapság már a legtöbb esetben teljesen vanilla OS X telepíthető egy összeválogatott rendszerre.
Ezen felül szükség van kettő darab segédprogramra és pont.Nyilván kell hozzá a minimális tudás, de legalább is venni kell a fáradtságot és kérdezni-olvasni kell legalább egy napot. Az informatikai tudás amire szükség van az konvergál a nullához.
-
Xero
nagyúr
A Windows oldalra-felülre kihúzós megoldása nekem is tetszik és el bírnám viselni.
A tilingok, azért más állatfajt képeznek, ez tény.Nálam a zoom az esetek döntő többségében teljesen pontosan teszi a dolgát. A két ablak nálam is hiányzik ahogy írtam is, simán el tudnám viselni, ha bal oldalon az IDE jobbra a dokumentáció egyből bepakolható lenne. Ennek ellenére ott az exposé (Mission Control), amit a leghasznosabb dolognak tartok és piszkosul hiányolom a Microsoft megoldásaiból. Anno amikor megjelent kb két hét alatt szoktám rá annyira, hogy Windowson már automatikusan nyomogattam az F10-11-et.
Ez a beállítás dolog lehetséges, én kb 6-8 éve beállítottam a mostani useremet úgy ahogy nekem kényelmes, azóta hurcolom gépről-gépre és csak finomítok rajta, ha valamit variálnak a rendszeren. Ha nem akarom, akkor egérhez alig érek.
-
Xero
nagyúr
"Az ablakkezelője Windowshoz mérten némileg butább és kényelmetlenebb, illetve hiányolom belőle a billentyűzetről való vezérelhetőséget (vannak ugyan gyorsgombok, de sokkal kevesebb dolgot lehet velük megoldani, mint a másik két konkurensen)."
Ezt kifejthetnéd. Nekem, igaz sok-sok év OS X desktop után, pontosan a fordítottja igaz.
(#315) HeavyToys: 5GHz-nek egy fal még nem gond. Vidáman másolgatok a NAS-ra/ról akár két falon keresztül is 200-300Mbit-el. Nyilván a vasbeton födém már megfogja, de nem is a hatótávja miatt szeretjük.
-
Xero
nagyúr
válasz
szeksziboj #279 üzenetére
A 15-ös MBP-mat egyetem mellett vettem ösztöndíjból és IT/DTP munkákból. Tehát nem hiszem, hogy az általad vázolt sztereotípia helyes lenne. Ha valaki meg akarja venni az meg tudja venni.
Ferrarit is vásárolnak az emberek szép számmal, és néha akad közöttük olyan is aki bizony a nulláról indult és a saját erejéből küzdötte föl magát. Semmi sem lehetetlen.
-
Xero
nagyúr
Ez is olyan, mint az egyszerű Windows telepítés?
Egyébként tényleg meddő vita. Nyilván össze lehet rakni erősebb-gyorsabb gépet ilyen áron, akár még hasonló form factor mellett is, de vannak a mininek és az Apple ökoszisztémának elvitathatatlan előnyei, amit valaki vagy értékel vagy nem. Akinek ez nem érték, az jellemzően lát egy konfigurációt és a hozzá tartozó árat, majd levonja a következtetést, hogy ez drága. Akinek számít, az pedig megveszi vagy tetszik neki és vágyódik rá.
Nem kell ezt túlmisztifikálni.
-
Xero
nagyúr
a, Azért, mert nem árt ha a beszerzett ISO vagy lemez mondjuk a neki megfelelő rendszert tartalmazza. Arról nem is szólva, hogy mégis honnan kellene kerítenie? Ő egy OEM rendszerrel vette a gépet és jónapot. Vagy mindenki úgy születik, hogy tudja merre tudja letölteni az adott Windows ISO-t?
Igen pendrive-ot. Attól, hogy van valakinek egy számítógépe, még nem vonja maga után azt, hogy rendelkezik pendrive-al is. Természetesen ez igaz az internet kapcsolatra is, de a mai világban ez utóbbi magától értetődőbb mint egy 4GB-os pendrive a 60 éves úr fiókjában (ha már példának hoztad).
b, Az az account kb mindenhol végig kíséri. Software, zene, film vásárlás, iMessage, Facetime, tehát nagyobb valószínűséggel lesz tisztában a fő email címével és egy hozzá tartozó jelszóval, mint azzal honnan is tud iso-t keríteni és egyáltalán mi is az.
Az új lemezt csak példának hoztam, mint okot egy telepítésre. Nem kell tudnia. Az új lemez némi szerelés árán kerülhet a mini-be, de ez ugyan úgy mission impossible egy 60 éves hozzá nem értő ember számára, mint egy akármilyen pc-ben a csere.
A lényeg, hogy elsiklottál a felett az apróság felett, hogy egy Windows nulláról húzásához olyan ismeretekre és eszközökre van szüksége, ami nem feltétlenül jellemző, míg egy OS X esetében mindösszesen egy email és jelszó párosra valamint élő internet kapcsolatra.
Akárhogy csűröd-csavarod az előbbi nehézkes és macerás, míg az utóbbi pofon egyszerű.
-
Xero
nagyúr
Mindegyik nagy lapos és hosszúkás.
Az a táp olyan 10e-től fölfelé ér. Pontos típus esetén jobban be lehetne lőni.
(#253) tajcsi: Én leírtam.
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
-
Xero
nagyúr
válasz
Parallaxis #234 üzenetére
Most látom csak. Melyik info-nak dolgozol ha nem vagyok indiszkrét?
Van némi kapcsolatom az egyikkel, és pont ennek "köszönhetem", hogy anno Mac-es lettem.
-
Xero
nagyúr
Ha pl véletlenül kukázza emberünk a komplett iPhoto library-t. Na akkor jön jól.
Egy mezítlábas usernek szerinted melyik az egyszerűbb?
a: Valahonnan megszerezni a neki megfelelő Windows telepítőt, ahhoz beszerezni egy pendriveot, majd valahol egy másik gépen, de legyünk jó fejek és a még működő gépen, rájönni arra, hogy létezik Microsoft megoldás a valahonnan beszerzett telepítő USB-re varázsolásától. Ha ez megvan, akkor már valóban csak arra van szüksége, hogy kattintson hármat és kész is a pendrive. Ezek után rá kell jönnie, hogy hogyan is tud usb-ről bootolni, aztán mehet a móka.
b: Elindítja a gépet az új lemezzel, elindul a recovery partíció, felteszi a kérdést, hogy rendelkezik-e Time Machine backuppal, vagy telepíteni szeretne. Rányom a telepítésre, beír egy App Store accountot, amit egyébként is használ software vásárlásra, majd megy is a telepítés.
Nos?
-
Xero
nagyúr
Ezt tudja az OS X jó ideje oob. De akár azt is megteheted, hogy beraksz egy szűz lemezt, ráengeded a recovery-t, ott belépsz a Store accountoddal, szépen felrakod a rendszert. A végén a migration assistant megkérdezi, hogy van-e valami régi szutykod amit szeretnél itt látni, ekkor lehetőséged van másik Mac-ről ami a hálózaton lóg (vagy thunderbolton, esetleg régebben firewire-ön), vagy a régi lemezről, vagy akár a Time Machine lemezről is egy az egyben áthúzni mindenedet. Ha ezzel végzett, akkor pedig egy az egyben ugyan azt kapod vissza csak már friss ropogós lemezen és rendszeren.
Hidd el ez egy nagyon-nagyon kényelmes feature már régóta az OS X-ben.Én ezzel a megoldással már számtalan gépre költöztem át. Voltak architektúra váltások ide oda (PPC-Intel-PPC-Intel) és mégis ment minden hibátlanul.
(#235) Buci21: Windows-t ugyan úgy rakhatsz rá, bár ilyen helyzetben értelme nem sok van.
-
Xero
nagyúr
Film meg némi játék talán az alsó-közép házból (CS:GO kiválóan megy rajta és ez a lényeg
).
(#225) fordfairlane: Arra bőven elég az adatlapomon leírt hackintosh is. Szinte már gombokért össze lehet pakolni és hibátlanul megy. A vanilla OS X-en kívül csak egy bootloader (Chameleon, Chimera, stb..), egy usb3 driver, egy háló driver és egy hang driver kell hozzá.
-
Xero
nagyúr
Ok ezt én mind értem is, nyilván nagyon finom egészen halk gépet lehet összepakolni, de hidd el, hogy egy laptop alkatrészekből építkező (itt ugye a winyó is lényegesen halkabb) all in one gépnek a szintjét nagyon nehezen lehet kihozni.
A sciptelésről pedig tudnék mesélni. Itt is vannak olyan kiváló eszközök mint az Apple Script, vagy az Automator.
Természetesen egy más szemlélet, ha az ember nem file központú tartalom elérést használ, hanem adatbázis rendszerűt. Sok szempontból előnyösebb ez utóbbi, abból a szempontból nem az, hogy nincs közvetlen rálátása a tényleges tárolási mechanizmusra. -
Xero
nagyúr
válasz
dekoninck #220 üzenetére
Megjelnése óta (2001) használok iTunes-t. Még a büdös életben nem törölt semmit semmilyen eszközömről véletlenül. Ha az ember rendesen belakja és kihasználja a lehetőségeit, akkor egy remek software. A 11-esben engem is zavar, hogy nem változtatható az album méret, de cserébe kárpótol ez:
A fileok pedig mindig ugyan ott vannak, nem kell velük foglalkozni.
-
Xero
nagyúr
HTPC-nek pont hangja ne legyen. Na ebben a mini-t a fentebb leírt config nem fogja megverni az hét szentség.
A plusz fogyi egészen pontosan a többszöröse. Itt nem pár százalékról van szó. A form factor nyilván ízlés kérdése, de HTPC-nek minél kisebb annál jobb. Ha pedig úgyis HTPC, akkor nem igazán van olyan helyzet amikor izzani fog a teteje. Ha meg izzik kit érdekel. Baja nem lesz.
-
Xero
nagyúr
Teljesítményben valóban meggyőző, de a fogyasztása legalább 5x annyi, a zajról nem is beszélve. A méreteket pedig magukért beszélnek:
Cooler Master:
240 x 207.4 x 401.4mmMac mini:
36 x 197 x 197mm(#214) fordfairlane: Jól megválogatott alkatrészekkel maximum 15 kattintással több mint egy egyszerű OS X install. Nyilván az ember belefuthat problémákba (decembertől egészen mostanáig gondok voltak az iMessage-el, amit csak a boot loader variálásával lehetett kiküszöbölni), de ha van hozzá türelme, akkor megoldható. Ha van egy komoly monitor a háznál, a mini teljesítménye pedig kevés, vagy bővíteni támad az embernek kedve, akkor jó alternatíva lehet addig amíg nincsen értelmes Mac Pro frissítés.
Ha egy Ivy i7-et, némi plusz memóriát, és valami dedikált GPU-t bepakolnék a hackintoshba, akkor nem igazán tudnék különbséget tenni a Mac Pro-mhoz képest, ha nem nézek be az asztal alá.
Nyilván ahhoz nem kevés pénzt kell már belefeccölni, hogy a hangja (mondjuk azért a MP is tud süvíteni, ha ráeresztek valami combosabb Xcode projectet, vagy dolgozik a Compressor) és a megjelnése/szerelhetősége hozza a Mac Pro színvonalát. -
Xero
nagyúr
válasz
Parallaxis #198 üzenetére
Sőt, már előtte is volt jócskán tapasztalata a Cube-on keresztül is, igaz ott nekimentek a passzív hűtésnek. Voltak is cifra dolgok belőle.
-
Xero
nagyúr
Egy ekkora házban és ilyen zaj mellett ennyit tud kezdeni a hővel. Ez tény. De azt azért erősen kétlem, hogy letenné a lantot pár éven belül. A Time Capsule-öm is fel tudja magát fűteni becsülettel, mégsem pusztult még el a gyári lemez benne.
Nem buta srácok dolgoznak azért az Apple-nél, ki van az számolva becsülettel.
-
Xero
nagyúr
Szerintem az új szériából még nincs kint akkora mennyiség, hogy az érdemleges mintát nyújtson. Az ismeretségi körömben, csak egy 21-es van az új szériából, annak eddig kutya baja, bár alig két hónapja van meg. Az idő eldönti, bár ciki lenne, ha ezen nem javítottak volna.
-
Xero
nagyúr
"Linuxokat jól ismerem, SUSE, Ubuntu megfordult kezeim alatt, imádtam őket, bár ott is erősen megkötve éreztem a kezem... "
Linuxon meg van kötve a kezed? Egy Unix vagy Unix like rendszernél nagyobb szabadságod csak a pusztában van.
"...az Apple cuccokat főiskolás osztálytársaim miatt ismergetem, próbáltam párszor besegíteni melókban, voltak igazán jól kivitelezhető dolgok, de voltak amikkel órákig kínlódtunk, aztán megcsináltuk egyszerűbben Win alatt...
Java még oké, de Visual Studio, .Net, SQLServer-ek elég körülményesen voltak használhatóak..."- Visual Studio? Miért Xcode van Windowson? Könyörgöm...
- .Net megoldható, ahogy írtam is.
- SQL-el mi volt a gond?"Otthonra tényleg akkor kéne, ha elég lenne nekem amit nyújt, és elérhető áron lenne, de ez mint eddig leírtam nem áll fenn..."
Az ár az valóban egyéni dolog, de a használhatósággal kapcsolatos aggályokat még mindig nem értem.
-
Xero
nagyúr
Nem speciálisak, csak szemmel láthatóan elég tájékozatlan vagy és a divat utálaton kívül nem nagyon látok mást a hozzászólásaidban.
Természetesen mindenki vehet azt amit csak akar, de egy gyártót kategorikusan lenézni pusztán hallomás és félinformációk alapján, majd ezek után ugyan ezt tenni a vásárlóival is, számomra elég meredek. -
Xero
nagyúr
Teljesen jogos. Sokkal inkább egy iMac.
Viszont, ha van értelmes monitor a háznál, és nem szempont a kicsi form factor, akkor tényleg járható út lehet egy hackintosh. Tavaly pontosan ezt a kérdéskört futtattam végig a fejemben. Kellett egy gép, ami alapvető feladatokat lát el. Mivel a monitor adva volt, így szűkült a kör a Mini-re és egy hackintosh-ra. A költséghatékonyság és a későbbi olcsó fenntarthatóság miatt esett a választás a második megoldásra. Ettől függetlenül, ha normális Mac Pro update jön, akkor számomra pl nem lenne kérdés a fejlesztés, viszont egy vérszegény update, vagy egy esetleges pro vonal kinyírás esetén a saját workstationömet is hackintosh irányba terelném.
(#168) Chal: A .net is megoldható hellyel-közzel Mono-val.
-
Xero
nagyúr
Ezt a börtön dolgot az OS X-el kapcsolatban nem igazán tudom megérteni. Ez is egy nyakatekert magyarázat arra, hogy szerinted Neked miért is nem jó. De lássuk be, manapság "menő dolog" szidni a cég termékeit.
Az elméleted egyébként ott bukik, hogy létezik a Mac Pro. Nyilván most tekintsünk el attól, hogy iszonyatosan le vannak maradva vele, de reménykedjünk, hogy a következő update egy valós fejlesztést hoz.
Na jelenleg ez az egyetlen workstation, amin legálisan futtathatok Windows-t, OS X-t és Linux disztribeket is akár natívan, akár virtuálisan. Ha van olyan problémád, amit ezzel nem tudsz hatékonyan megoldani (ugyebár bármilyen OS adott a problémához, és adva van a bővíthetőség is), akkor valóban nagyon speciális igényeid vannak.(#164) icon:
"Egy nyamvadt flash oldalt nem tudok vele megnézni..."Miért ne tudnál?
"..nem tudok benne programozni vele max tán csak Java-ban, azt meg nem komálom annyira... "
Nem igaz.
"elég sokat játszanék a masinával, ami miatt jó esetben masszívan 100 fokon fortyogna a proci, gondolom "jót" tenne ez a környezetének is."
Kutya baja sem lenne.
"Mindez 1 év garival, túlárazva..."
Az egy év valóban gáz, a túlárazottság annyira nem fedi a valóságot ahogy azt már példákkal szemléltették.
"Nálam csak minden ponton megbukott a kütyü..."
A pontjaid, azért elég gyenge lábakon állnak. Ettől függetlenül nem akarlak megtéríteni, sőt senkit sem akarok, nekem aztán édes mindegy ki mit használ, de ne kezdjünk már vasvillás boszorkány üldözésbe téves információk alapján.
-
Xero
nagyúr
Ki akar itt bármit megmagyarázni?
Ezek tények. Semmi köze az amatőrséghez, vagy a tehetséghez.
A kettő példa pedig különálló leginkább. Az első számú az IT Senior, aki naphosszat foglalkozik mások problémáinak a megoldásával, így nem kívánja ugyan ezt otthon is eljátszani.
A másik példa az egységsugarú közgazdász, aki csak használni akarja a terméket. Nem akarja tudni mi van benne. Tőle akár egy hörcsög is hajthatja a lényeg az, hogy bekapcsolja mint a mikrót, megnyitja az iTunes-t, megvesz pár zenét-filmet és fogyasztja a tartalmat.
-
Xero
nagyúr
Van aki hétköznap a munkája kapcsán szív annyit, hogy a magán vonalon már nincs kedve szórakozni ilyesmivel és csak egy működő termékre van szüksége. Ezt általában a Mac-ek elég jó aránnyal ki tudják szolgálni. Lehet rájuk úgy tekinteni mint egy egyszerű elektronikai eszközre (mint egy TV, vagy erősítő) és úgy használni őket.
Ezek mellett pedig ki tudnak szolgálni rendkívül speciális igényeket is, ha szükség van rá. -
Xero
nagyúr
Ár/érték arányban a mini mindig is a legalját nyújtotta, ahogy tette azt anno az eMac.
Ettől függetlenül a gép nagyon aranyos, és tényleg pofás darab, de én mindenképpen egy iMac irányába indulnék el inkább, ha nincs a háznál értelmes monitor.
Ha pedig valaki a bővíthetőségre izgul, az szorítson az új Mac Pro-nak. Igaz nem egészen ez az árszegmens, de abba pakolhatunk akár tyúklábat is, ha úgy tartja úri kedvünk.
Egy ideális világban pedig, sok kis ilyen Mini ücsörög a cég minden asztalán, a sufniba behajítanak pár Xserve-et (R.I.P.) OS X Server-el, és mehet is az Xgrid (R.I.P.) a seggük alá.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- Ryzen 7 5700X, Strix B550-F-Gaming, 32GB 3200Mhz RAM, 1 TB SSD, NZXT H6 Flow
- Eladó belépő szintű gamer félkonfig
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest